IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-лошото е, че резките ръстове започнаха след едно съобщение за навлизане на хедж-фондовете на пазара на биткойн. На кого служат те знаем всички. Няма нормален човек да вярва на такова обезценяване на долара спрямо биткойн. Това просто би трябвало да означава да се подготвим за края на долара. Понеже не вярвам финансовият олигопол да си остави магарето в калта чак толкова лесно, започвам да се съмнявам в иначе хубавата концепция на Биткойн.

Коментар

• Това е самата класика на балон. Такова повишение от десетки проценти за денонощие не оставя никакво съмнение. Биткойна не е нищо друго освен въздух под налягане. Който изкарал някакви кинти от него, изкарал.... Да му е честито. Въпроса е, при следващото изгърмяване и рязко падане на цената, когато всички тръгнат да го продават дали ще има "ликвидност" на пазара да поеме тези огромни обеми "продава" и дали ще си получат изобщо парите "инвеститорите".
      Следя го с интерес. Другите балони направо бледнеят пред това. Не може да става и дума за това да бъде определено за "пари" и някой да го приема за търговия при тези астрономичестки движения в цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        750...

Айде стига толкова за тази вечер, че няма да мога да спа ако го видя на 1000 до час-два..
        утре или ще е 1000 или 100, никой не знае
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Смеехте ми се на малкото усторйство от BFL.. след един два месеца да не се окаже, че добре съм направил . На тази цена ми прави по $90 на месец, но после май ще излезе, че са били доста повече...

Коментар

• Според мен е лош момент да се отдам на алчността, затова само гледам сеир.
            Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
              Интересно ми е как реагират в момента феновете на биткойните на резкия скок в цената. Има ли някой, който в момента купува монети при тези високи нива с намерението да продаде по-късно на още по-високи цени?
              Или само стоите и наблюдавате от страни какво се случва?
              Какви са правилните ходове при тази ситуация?
              Аз не издържах и затворих позицийката си с идея да купя пак на 200-250 и вече съм преебан. Да видим колко.

Коментар

• Интересно ми е как реагират в момента феновете на биткойните на резкия скок в цената. Има ли някой, който в момента купува монети при тези високи нива с намерението да продаде по-късно на още по-високи цени?
                Или само стоите и наблюдавате от страни какво се случва?
                Какви са правилните ходове при тази ситуация?
                Last edited by Frosty; 19.11.2013, 10:20.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• 750...

Айде стига толкова за тази вечер, че няма да мога да спа ако го видя на 1000 до час-два..
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• OMFG $730! Ако върви така до нова година ще мине Dow

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      ФорексМастър, пропусна да споменеш, че повечето тогава купиха на 200 и когато паниката заля пазара и борсата блокира, продадоха всичко на 60.
                      Ако ти си направил така, не значи че и другите са го направили. По-умните на 60 си купиха още... И изобщо, как не ти омръзва да плещиш глупости не знам... Страшно тъпо парче си. вЕрвай ми!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• като цяло аз мисля че тва изслушване днес,утре ще има друго ,е супер положително за койна
                        ще му наложат някви регулации за в бъдеще и така и трябва да бъде
                        не са против иновациите а напротив но се стремят просто да има някакви регулации
                        мисля че цената наистина може да избухне тея дни но да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                          Вече често виждам съмнения че биткойн е експеримент на американците, подготвят почвата за безкешово общество.
                          Биткойн е кеш!!! Само че в електронен вариант. Първият кеш в електронен вариант!

Правилният превод на кеш, не е пари в брой, а е налични пари независимо от вида на носителя на съответната информация - хартия, дърво, метал, магнитен диск и т.н! Налични са онези пари, които при разплащания нито създават нов дълг нито променят структурата на съществуващия.

Ако аз направя един банков превод това намаля дълга на банката към мен и затова не е разплащане в кеш. Когато аз бръкна в джоба и дам 5 лева това е разплащане в кеш не защото давам пари в брой, а защото разплащането по никакъв начин не увеличава или намаля съществуващия дълг. Разплащането с биткойн също както разплащането в брой не променя задълженията на страните. Между другото така е озаглавен и основния документ на биткойн - Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System

Разбира се, борбата ще бъде жестока да се запази кешовият характер на биткойн. Ще има много опити да се следят биткойните и да се създават база от данни за "валидиране". Има обаче технически решения за миксиране и смесване. Нищо обаче не може да се направи ако да речем САЩ кажат "Можете да плащате данъци с биткойн само ако те са валидни в тази база данни" тоест не са вкарани в някоя черна листа на заплатени биткойни за отвлечен човек да речем. Биткойн по подразбиране не е анонимен. Трябва извесно усилие от потребителя за да се направи такъв!

Коментар

• ФорексМастър, пропусна да споменеш, че повечето тогава купиха на 200 и когато паниката заля пазара и борсата блокира, продадоха всичко на 60. Наистина, голяма печалба е това.

Ако не се излежаваш до обяд и станеш по-раничко, преводите отнемат само 1-2 часа. Според мен това е достатъчно бързо и удобно. За разлика от мошеническите преводи на мтШмокс, които отнемат няколко по седмици, че може и въобще да не видиш от пари от тях.

Шиткойните са една тромава, недодялана, несигурна, рискова и първобитна система за разплащане и освен за спекулации нищо друго не става от нея.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Вече често виждам съмнения че биткойн е експеримент на американците, подготвят почвата за безкешово общество.

Това настрана, мислите ли че лайткойн може да се балонира по същият начин? Има ли къде да се купе лайткойн срещу долари? Може би си струва да се рискува малка сума.

Коментар

• Senate hearing!

http://www.c-span.org/Live-Video/C-SPAN3/
                                You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
                                Know when to walk away and know when to run

Коментар

Working...
                                X