Мастър да идва и да казва кога купуваме???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
В момента и да искаш няма как да купиш на китайските борси, понеже трансферите към тях за забранени. Това (блокирането на трансфери към борсите) е очаквано развитие още от преди няколко години. Просто сега му дойде времето. Даже очаквам да ескалира.
U.S. Treasury cautions Bitcoin businesses on legal duties
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи добре, копай, купувай каквото искаш прави, като смяташ че е добра идея.
Коментар
-
michaelis
-
Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнениеТакааа...
Нека разгледаме "пирамидата" от 2 страни - тази на копачите и тази на купуващите валутата.
Първите копачи
Естествено, че като ърли ъдоптърс ще са облагодетелствани. Това, че и при пирамидите е така, не прави системата автоматично понци схема. Като инвеститори, предполагам сте наясно, че тези които са вложили средства в предстартовата или тестова фаза на каквото и да е начинание, винаги са облагодетелствани (ако начинанието е успешно, естествено). Представете си какво е било в началото - всички ти се подиграват, че си инвестирал във видео карта и харчиш ток постоянно за нещо което никой не знае какво е и няма цена или тя е смешна.
Най-основната разлика с пирамида е, че копач няма изгода от това да "зарибява" други копачи. Напротив даже - колкото по-малко маймуни на клона, толкова повече банани за него самия, тъй като съплая на койни е фиксиран и копачите реално си разделят пропорцинално каквото падне от дървото.
Инвестиращите в койни
Не разбирам, как като си купувам койни, аз влизам в някаква пирамида. Никой не е дошъл да ми каже "ела тука брат в ква схема ща вкарам, беемвета-меемвета, пари-мари без да бачкаш, аааа ши ги пръснем". Аз сам си правя проучване и преценявам, че ще си купя койни. Нищо по-различно от покупка на ценни метали, акции или други спекулативни инструменти. Никой нищо не ми гарантира. Аз поемам риск и го осъзнавам.
От друга страна аз не печеля от това директно да зарибя някой друг да инвестира. И 1000 човека да зарибя, аз не се облагодетелствам от това. Аз печеля от промяна в настроението на пазара - увеличено търсене повлияно от фактори независещи от мен. Отново прилича на познатите ни инструменти, а?
Проблемите, които ти описваш, по-скоро го оприличават на балон. Аз съм съгласен, че койна е балон, но че е пирамида - не.
За това, че дефлацията била проблем - ами то и количествата златото са ограничени, то в това му е чара. Знам, че сега ще има нападки как можело да ги сравнявам, златото имало стойност, бла бла. Да, съгласен съм - в момента са несравними заради волатилността на койна.
Но да доспуснем, че след време цената му се стабилизира. Да допуснем, че все повече търговци го приемат - резултат от условната стабилност в цената и експоненциалното увеличение на популярността. Тогава и двете ще са добър съхранител на стойност, който широко се приема като разплащателно средство. Златото има физическа стойност, защото винаги ще се използва в електрониката, за бижута и т.н. Койна има потребителска стойност, защото има голяма сигурност от техническа гл.т. и много бързо и почти(или напълно) безплатно можеш да го изпратиш навсякъде по света, което си е доста ценно в днешно време.
Фараона Сатоши, като първи копач бил направил милиарди. Ами да направи човека, по-малко ли заслужава за това което е измислил от създателите на ПейПал или СЕО-то на някоя банка?
Коментар
-
Такааа...
Нека разгледаме "пирамидата" от 2 страни - тази на копачите и тази на купуващите валутата.
Първите копачи
Естествено, че като ърли ъдоптърс ще са облагодетелствани. Това, че и при пирамидите е така, не прави системата автоматично понци схема. Като инвеститори, предполагам сте наясно, че тези които са вложили средства в предстартовата или тестова фаза на каквото и да е начинание, винаги са облагодетелствани (ако начинанието е успешно, естествено). Представете си какво е било в началото - всички ти се подиграват, че си инвестирал във видео карта и харчиш ток постоянно за нещо което никой не знае какво е и няма цена или тя е смешна.
Най-основната разлика с пирамида е, че копач няма изгода от това да "зарибява" други копачи. Напротив даже - колкото по-малко маймуни на клона, толкова повече банани за него самия, тъй като съплая на койни е фиксиран и копачите реално си разделят пропорцинално каквото падне от дървото.
Инвестиращите в койни
Не разбирам, как като си купувам койни, аз влизам в някаква пирамида. Никой не е дошъл да ми каже "ела тука брат в ква схема ща вкарам, беемвета-меемвета, пари-мари без да бачкаш, аааа ши ги пръснем". Аз сам си правя проучване и преценявам, че ще си купя койни. Нищо по-различно от покупка на ценни метали, акции или други спекулативни инструменти. Никой нищо не ми гарантира. Аз поемам риск и го осъзнавам.
От друга страна аз не печеля от това директно да зарибя някой друг да инвестира. И 1000 човека да зарибя, аз не се облагодетелствам от това. Аз печеля от промяна в настроението на пазара - увеличено търсене повлияно от фактори независещи от мен. Отново прилича на познатите ни инструменти, а?
Проблемите, които ти описваш, по-скоро го оприличават на балон. Аз съм съгласен, че койна е балон, но че е пирамида - не.
За това, че дефлацията била проблем - ами то и количествата златото са ограничени, то в това му е чара. Знам, че сега ще има нападки как можело да ги сравнявам, златото имало стойност, бла бла. Да, съгласен съм - в момента са несравними заради волатилността на койна.
Но да доспуснем, че след време цената му се стабилизира. Да допуснем, че все повече търговци го приемат - резултат от условната стабилност в цената и експоненциалното увеличение на популярността. Тогава и двете ще са добър съхранител на стойност, който широко се приема като разплащателно средство. Златото има физическа стойност, защото винаги ще се използва в електрониката, за бижута и т.н. Койна има потребителска стойност, защото има голяма сигурност от техническа гл.т. и много бързо и почти(или напълно) безплатно можеш да го изпратиш навсякъде по света, което си е доста ценно в днешно време.
Фараона Сатоши, като първи копач бил направил милиарди. Ами да направи човека, по-малко ли заслужава за това което е измислил от създателите на ПейПал или СЕО-то на някоя банка?"Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."
Коментар
-
Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнениеЗначи - че е балон, балон е в някакъв смисъл.
Но немога да разбера, пирамида защо да е?
Плийс иксплейн
горе долу същото го бях написал и в първите страници на първата тема за биткоини в този форум, преди две години май беше. но и аз не очаквах че ще го напомпат до 1000 - много глупост има по този свят. да намерих я http://forum.investor.bg/forum/showt...t=12479&page=3Last edited by ravnovesie; 17.12.2013, 23:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЯсно е че е пирамида от ден 1.
Но немога да разбера, пирамида защо да е?
Плийс иксплейн"Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПросто когато се срине, ще стане ясно че е пирамида. Предполагам и че ще има издирвани и открити "анонимни" организатори които да операт пешкира понеже скандала ще е жесток.
Не че 15 милиарда сега са малко потенциални загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от djingibar Разгледай мнениеА как ще коментирате, че JP Morgan патентова Bitcoin-подобна платежна система?
Първоначално изпратено от pastet89 Разгледай мнениеСпоред мен е балон, който преди да стане официална валута в поне няколко страни и докато още е толкова неизвестен на повечето хора ще се пука и надува много пъти близките години само от новини и политически ходове (които може и да са преднамерени).
Само че никога няма да изчезне, защото биткойните ще си останат. И може да дойде а момент, а според мен ще дойде, когато наистина ще се популяризира, стабилизира и надуе и то до неимоверни стойности."Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."
Коментар
Коментар