IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Да Intel вече го направиха, скоро ще има Asic и.
    https://www.intel.com/content/www/us...uct-brief.html
    Това само ще вдигне трудността, ще централизира криптото още повече. Но най-важното - интел ще спечелят много пари.
    Да не забравяме и закона на муур в комбинация с автоматичното вдигане на трудността. POW никога няма да има ниска консумация на енергия.

И все пак - в халвинга е надеждата за спекула

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
      Колега, във следващите години, ще и успех само да се бие инфлацията (10-15%) и се запази капиталЪт във тези мечи времена.
      Не изключвам едно кратко Коледно рали (както обикновено се случва предколедно), ако лихвите се повишат само със 0.5%
      Биткойна засега корелира със Дау.
      Както сам каза в предният ти пост пара нема сещайте се по натам какъв е пътя на койна

Койна и ДАУ може да корелират но в даден момент койнът ще потъне и го чака години на стагнация не мисля че повече ще го видим над 20к камо ли да запазва стойността и да бори инфлацията

Изгорените на бъдева киловати нямат никаква полезна стойност, а само сантиментална за ограничена група от хора. В даден момент ще изчезне и сантимента и сумати народ ще има да си вика ебати и идиота съм бил да си мисля че изгорени на залудо киловати имат някаква стойност

Коментар

• Първоначално изпратено от demertsel123 Разгледай мнение

Купувай тухли и не му мисли, брат! Там е истината
        Купувам, но за нищо на света на зелено и никога не стъпвам на строителната площадка, нито пък в тухларски цех

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
          Въпреки горните ми тъпотии, искам да изкажа дълбока си почит към играчите, които имат топките, да играят тук и правят нечувана пачка Respect вам!
          Колега, във следващите години, ще и успех само да се бие инфлацията (10-15%) и се запази капиталЪт във тези мечи времена.
          Не изключвам едно кратко Коледно рали (както обикновено се случва предколедно), ако лихвите се повишат само със 0.5%
          Биткойна засега корелира със Дау.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Горното е още един качествен анализ от Бедният брокер. Аз не съм на нивото на този пич и анализи не мога да правя, но мога да ви разкажа един виц за онези от вас, които могат да вденат:
            "Преди два месеца ме каниха да разгледам месокомбината. От тогава не ям колбаси. Преди месец ме каниха да разгледам консервната фабрика. От тогава не ям консерви. Сега ме канят да разгледам винзавода. За нищо на света няма да отида!"
            Пичове, пиша код. Това нещо не го пипам даже и на сън!
            Въпреки горните ми тъпотии, искам да изкажа дълбока си почит към играчите, които имат топките, да играят тук и правят нечувана пачка Respect вам!
            Купувай тухли и не му мисли, брат! Там е истината

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n3992691[/ATTACH]

Биткойна през септември 2017 е бил макс на 19к, след това три години се влачи между 3.4к и 13.8к, до есента на 20'та година, когато започва хайпа до 61к.
              Коя е причината за хайпа ?
              Според мен основно е наливането на Ковидните пари (помощите за бизнеса и за гражданите, основно на Запад).
              Помним декларациите от Micro strategy и после на Greyscale fund, алчноста на масовката във Робинхуд и сие, по това време и платените ифлуенсъри.
              В по-малка степен причината беше нулевите лихви по това време, все още.
              Както и при жилищата, евтиния кредит е част от причината за балон.

Със две думи, при биткойна, без нов обилен pivot, няма откъде да има гориво да прескочи 25к.
              Отделно доверието е разклатено, Къдравия се оказа, че има голям stake във Солана, при вход $3, може да отнеме месеци и години биткойна да седи във 5-25к рейндж.
              Преди Ковида, цената на добива от акулите на един биткойн беше към 18к средно - има сайтове изчисляващи добива през електроенергията във всяка страна, но не взимащи предвид бложението във техника, сгради и персонал, във Катар излизаше към 4к
              Сега електричеството струва повече, но нефта пак може да се смъкне на $70-80 при тая рецесионна перспектива.
              Правят се някакви опити за намаляне на цената на добив, чрез слънчеви панели, перки, АЕЦ (може и ТЕЦ във Китай и Русия)
              Горното е още един качествен анализ от Бедният брокер. Аз не съм на нивото на този пич и анализи не мога да правя, но мога да ви разкажа един виц за онези от вас, които могат да вденат:
              "Преди два месеца ме каниха да разгледам месокомбината. От тогава не ям колбаси. Преди месец ме каниха да разгледам консервната фабрика. От тогава не ям консерви. Сега ме канят да разгледам винзавода. За нищо на света няма да отида!"
              Пичове, пиша код. Това нещо не го пипам даже и на сън!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	bitkoin.JPG
Views:	1
Size:	63.9 КБ
ID:	3992691

Биткойна през септември 2017 е бил макс на 19к, след това три години се влачи между 3.4к и 13.8к, до есента на 20'та година, когато започва хайпа до 61к.
                Коя е причината за хайпа ?
                Според мен основно е наливането на Ковидните пари (помощите за бизнеса и за гражданите, основно на Запад).
                Помним декларациите от Micro strategy и после на Greyscale fund, алчноста на масовката във Робинхуд и сие, по това време и платените ифлуенсъри.
                В по-малка степен причината беше нулевите лихви по това време, все още.
                Както и при жилищата, евтиния кредит е част от причината за балон.

Със две думи, при биткойна, без нов обилен pivot, няма откъде да има гориво да прескочи 25к.
                Отделно доверието е разклатено, Къдравия се оказа, че има голям stake във Солана, при вход $3, може да отнеме месеци и години биткойна да седи във 5-25к рейндж.
                Преди Ковида, цената на добива от акулите на един биткойн беше към 18к средно - има сайтове изчисляващи добива през електроенергията във всяка страна, но не взимащи предвид вложението във техника, сгради и персонал, във Катар излизаше към 4к.
                Сега електричеството струва повече, но нефта пак може да се смъкне на $70-80 при тая рецесионна перспектива.
                Правят се някакви опити за намаляне на цената на добив, чрез слънчеви панели, перки, АЕЦ (може и ТЕЦ във Китай и Русия)
                Last edited by Бедният брoкер; 20.11.2022, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Разликата между двамата е, че вторият не е издирван от ФБР, вероятно и няма да бъде издирван.
                  Ако кака Ружка беше спретнала една блок верига и някаква крипто валутка и нея нямаше да я издирват, ама тя съвсем през просото карала. Продавала цифрички без да пита никой.

Тоя правил същото ама с одобрението на регулаторите и вече нещата са законни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                    само заради заглавия от тоя сорт бих се набил в безсмислени бай хойнове
                    https://www.investor.bg/a/541-kripto...ite-e-absurdna
                    Този с блесналия поглед слушайте какво казва. Всеки шиткойн има повече стойност от измислените им "пари"

https://youtu.be/BX0AkD4jp64

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n3992197[/ATTACH]

За съжаление, родната ни крипто кралица Д-р Ружа беше детронирана от Some Bank Fraud. Не могат да си мерят милиардите, не могат да си мерят и кориците. Платената корица на Forbes (не че има безплатни корици) не може да се сравни с корицата на Fortune, които го обявиха за следващия Уорън Бъфет, само 3 месеца преди да се окаже, че всъщност е следващия Бърни Медоф

SBF е дотирал крадливите Демократи със 40 мил.
                      Да не си правим илюзии, ако си плащаш огромна лепта (във млтд), ще те оставят и да си откраднеш и ти някое млрд-че.
                      А то, 32 млрд липсват, смятай колко Демократите са взели, щото Къдравия и Ружа са само дребни бушони.
                      Всичките регулаторни органи са спели удобно във определеното време.
                      За да е по-зловеща измамата, са активирали и техните медии, за да повишат големината на бъдещата черната дупка.
                      Припомням си историите със Марк Рич, Енрон, Мадофф, LTCM, Leman, Максуел.
                      Разликата между двамата е, че вторият не е издирван от ФБР, вероятно и няма да бъде издирван.

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                        better, ще има ново поколение чипове, енергоразхода на койните ще падне до незначителен, ще останат живи все пак. Няма да ти трябва много ток, само трябва да имаш много такива чипове и светкавични транзакции без проблем.
                        Да Intel вече го направиха, скоро ще има Asic и.
                        https://www.intel.com/content/www/us...uct-brief.html

Коментар

• Click image for larger version

Name:	sb.jpg
Views:	1
Size:	76.1 КБ
ID:	3992197

За съжаление, родната ни крипто кралица Д-р Ружа беше детронирана от Some Bank Fraud. Не могат да си мерят милиардите, не могат да си мерят и кориците. Платената корица на Forbes (не че има безплатни корици) не може да се сравни с корицата на Fortune, които го обявиха за следващия Уорън Бъфет, само 3 месеца преди да се окаже, че всъщност е следващия Бърни Медоф

SBF е дотирал крадливите Демократи със 40 мил.
                          Да не си правим илюзии, ако си плащаш огромна лепта (във млтд), ще те оставят и да си откраднеш и ти някое млрд-че.
                          А то, 32 млрд липсват, смятай колко Демократите са взели, щото Къдравия и Ружа са само дребни бушони.
                          Всичките регулаторни органи са спели удобно във определеното време.
                          За да е по-зловеща измамата, са активирали и техните медии, за да повишат големината на бъдещата черната дупка.
                          Припомням си историите със Марк Рич, Енрон, Мадофф, LTCM, Leman, Максуел.
                          Last edited by Бедният брoкер; 19.11.2022, 00:41.

Коментар

• better, ще има ново поколение чипове, енергоразхода на койните ще падне до незначителен, ще останат живи все пак. Няма да ти трябва много ток, само трябва да имаш много такива чипове и светкавични транзакции без проблем.

Коментар

• само заради заглавия от тоя сорт бих се набил в безсмислени бай хойнове
                              https://www.investor.bg/a/541-kripto...ite-e-absurdna
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                Оглупялото човечество ще се наиграе с тези бит-койни, мит-койни, и всякакви шит-койни... ... като започнат глобалните катаклизми...
                                А добива на злато и войните?

Коментар

Working...
                                X