IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не вярвам Бернанке някога да обели и дума за биткойна. Ще мълчи като бит г*з до последно, докато всички вече са научили за него. Ако някога изрече тази дума, ще му направи такава реклама, че направо ще се изстреля в космоса, а това е последното нещо, което му трябва.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
      Силно се съмнявам да стане така. Бернанке има значение за долара, защото там и хляба и ножа са в него. Хората, които искат да използват Биткойни, надали чакат Бернанке да им каже какво да правят. Ако се случи това, което казваш предполагам, че само ще засили популярността на Биткойн-а.

      Колкото до реалната му способност на Бернанке да влияе върху цената на биткойна - така както ги виждам нещата, той има само възможност да я вдигне, като напечата долари и си купи и той койни .
      Скоро БТК ще има достатъчно маса
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        Аз как виждам нещата.... Ако биткойна се разшири до застрашителна за банкерчетата размери, те банкерчетата няма да стоят и да гледат. Просто един прекрасен ден, на редовната си пресконференция Бернанке ще спомене за биткойна, че е абсолютен балон. Ей така ще се пошегува с някой журналист от залата, че хваща бас за $1000, че до две седмици балона ще гръмне. Ще посъветва "публиката" да се отърва моментално от биткойните си. И само стой и гледай какво става... И това банкерчетата без да похарчат и един долар за да се борят срещу биткойна. А ако стане по-напечено, просто ще се използват едни думички като "спекуланти", "национална сигурност", "финансов тероризъм" или други подобни и ще го уморят набързо.
        Аз пък виждам друг сценарий, политици от цял свят, уплашени от Кипърската криза, данъка върху депозитите (чиста конфискация), започват да искат рушвети в криптовалути, анонимно, трудно проследимо и т.н. Съответно едни трилиони долари се насочват към криптовалутите, биткойна си става $100 000-$1 000 000, може и повече ...
        Честно казано, бях скептик, но се замислих, че "сенчестия" бизнес в световен мащаб е в такива размери, че дори и една малка част да се насочи към криптовалутите, цената им ще се изстреля в космоса.

        Коментар


        • Силно се съмнявам да стане така. Бернанке има значение за долара, защото там и хляба и ножа са в него. Хората, които искат да използват Биткойни, надали чакат Бернанке да им каже какво да правят. Ако се случи това, което казваш предполагам, че само ще засили популярността на Биткойн-а.

          Колкото до реалната му способност на Бернанке да влияе върху цената на биткойна - така както ги виждам нещата, той има само възможност да я вдигне, като напечата долари и си купи и той койни .

          Коментар


          • Аз как виждам нещата.... Ако биткойна се разшири до застрашителна за банкерчетата размери, те банкерчетата няма да стоят и да гледат. Просто един прекрасен ден, на редовната си пресконференция Бернанке ще спомене за биткойна, че е абсолютен балон. Ей така ще се пошегува с някой журналист от залата, че хваща бас за $1000, че до две седмици балона ще гръмне. Ще посъветва "публиката" да се отърва моментално от биткойните си. И само стой и гледай какво става... И това банкерчетата без да похарчат и един долар за да се борят срещу биткойна. А ако стане по-напечено, просто ще се използват едни думички като "спекуланти", "национална сигурност", "финансов тероризъм" или други подобни и ще го уморят набързо.

            Коментар


            • Аз пък се чудя до къде ще стигнат нещата.

              В момента имам чувството, че млади спекуланти искащи и те да спечелят стотици проценти за месец се хвърлят на всичко, което мърда. Биткойна им се вижда скъп и викат "Лайткойн", защото 1 изглежда евтин на фона на биткойна. В един момента ако и лайткойн-ите станат скъпи, ще започнат да се оглеждат за нещо друго "евтино" на цена стотинки за бройка.

              Та започвам да се мисля, че ще се появят още 3-4 такива валути, имащи едва ли не същите свойства, но ще са по-евтини спрямо старите. Тези валути хем дърпат от общата стойност на биткойните, хем пък им вдигат популярността. Рано или късно тези криптовалути-копия ще трябва да се опитат да заживеят свой живот отделен от спекулацията. В тоя момент предполагам, че при тях ще има голям срив. Тоя срив се чудя дали ще повлече и биткойна или ще го подкрепи. Предполагам, в краткосрочен план ще падне и биткойна, а в дългосрочен ще се качи (бивайки възприеман като сигурна криптовалута с по-ниска волатилност).

              Всъщност основното, за което се чудя е как да преценя кои от тия валути ще оцелеят. Основен признак за мен ще е това до каква степен можеш да си купиш нещо реално с тях (не през обмен за друга валута, а чрез директна покупка). Това зависи и от това до колко широко е приета дадената валута. Така като гледам, може би и Лайткойна като по-ранна валута заедно с Биткойна ще бъде широко приета.

              Интересно ми е да чуя друго мнение по въпроса. Колко такива валути ще се включат в купона и как ще се развият нещата?

              Коментар


              • На пръв поглед биткойните изглеждат безвредни , създадени от нищото .

                Още в момента на използването им обаче те придобиват стойност с положителен знак за този който ги използва и потенциален негативен знак за този у когото са.
                От тук на сетне започва играта с горещия картоф.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                  Цъ, получава се нереализирана печалба. Загубата е друго нещо.
                  За мен не стоят нещата така,защото за мен книжните пари не са цел.Искам си да си имам койните вкъщи на компютъра,защитени с парола.И при търговия да реализирам печалба в койни.Независим от всички.Не искам да давам пари на банката,която после да ги раздава като кредити на балъци едвам свързващи двата края и можещи всеки момент да фалират. 80% от депозитите в банките физически не съществуват.Съществуват само като бъдещи обещания...
                  Last edited by detonator; 03.04.2013, 16:23.

                  Коментар


                  • Мдааа... Както казваше един колега, биткойн е клечката кибрит пред планината от пари с нищо не означаващо книжно покритие!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнение
                      Между другото на два пъти продадох лайткойн с надеждата да срине и после пак да си напазарувам на евтинджос.И двата пъти се измъкнах на косъм... Защото продадеш ли си един път койните и курса се покачи после връщане назад няма и се реализира загуба.
                      Цъ, получава се нереализирана печалба. Загубата е друго нещо.

                      Коментар


                      • Между другото на два пъти продадох лайткойн с надеждата да срине и после пак да си напазарувам на евтинджос.И двата пъти се измъкнах на косъм... Защото продадеш ли си един път койните и курса се покачи после връщане назад няма и се реализира загуба.

                        Коментар


                        • Участвам в дискусията, защото се опитвам да си представя икономика, в която биткойните са единственото разплащателно средство, и дали е възможно да се достигне до такава икономика (говоря само за естествени процеси, нямам предвид дали някой ще се опита да го предотврати).

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                            Видеокартите са съвремени чудеса на технологията. Поклон !
                            Ето тук е заровено кучето! Чудовищна изчислителна мощ за малко пари.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от -i Разгледай мнение
                              Не. Казвам, че ще започнеш да харчиш биткойни само ако нямаш налични други валути.
                              Значи се съгласен, че ако приходите ми са само в биткойн то биткойн ще са пари като всички други пари?
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнение
                                Лайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...

                                индианеца при лайткойн доколкото знам алгоритъма е друг.Заложени са 80 милиона до 2016.Колкото и много да са копачите посленият лайткойн ще бъде изкопан 2016 нито по-рано нито по-късно.Колкото повече копачи си разпределят все по-малко монети.Колкото повече-толкова по-малко
                                Алгоритъмът е друг.
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Scrypt
                                Изисква най-вече повече памет, което го прави труден (скъп) за реализация на специализиран хардуер (ASIC) или FGPA, както става с биткойна. Видеокартите ще копаят тука доста дълго време, е ... ако цената се позадържи, разбира се. Видеокартите са съвремени чудеса на технологията. Поклон !

                                Коментар

                                Working...
                                X