IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
    А казал ли съм че е по-добър? Аз съм против всеки вид виртуални койни.
    Вие се държите като деца, образовайте се. Аз разбирам вашата позиция, но вие дори не прочитате какво казвам, прочете първите 3 думи от поста ми и другите ги предположи ли?

ПП: пиша без лоши чувства, просто ме интересува темата
    А ся де
    Абе ти самия не знаеш какво мислиш очакваш някой да те разбере.

Няма значение кои/кой ,как ,кога и за колко време са го измислили.Може и извънземните да са ни го дали като технология http://www.blitz.bg/news/article/243373
    Единственото което има значение е че е с ОТВОРЕН КОД

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
      ОК,значи тоя койн който искат да го пускат J.P. Morgan,тея който са виновни в голямата си част за кризата от 2008 ,и чийто койн ще е с ЗАТВОРЕН код,ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАН,абсолютно НЕАНОНИМЕН а напротив и изобщо не се знае и колко трилиони бройки ще му отпечатат и изобщо как ще действа и на какви принципи,та тоя койн викаш е по-добър от Биткойна който е с отворен код,децентрализиран, и му се знае всичко до последната запетайка но пък не му се знае кой/кой са го ИЗМИСЛИЛИ ? Странна логика няма що
      И щом е с отворен код познай от няколко пъти какви са им мотивите?
      Абе може ли такива глупости ,все едно споря с някви деца или с олигофрени ,образовайте се поне мааааалко от малко вместо да акате напълно безмислени глупости
      А казал ли съм че е по-добър? Аз съм против всеки вид виртуални койни.
      Вие се държите като деца, образовайте се. Аз разбирам вашата позиция, но вие дори не прочитате какво казвам, прочете първите 3 думи от поста ми и другите ги предположи ли?

ПП: пиша без лоши чувства, просто ме интересува темата
      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

създателя да е известен, в смисъл да се знае кои е. Иначе не знаеш какви мотиви се крият за "измисленото".
        Известен? знаменит? . Примерно ето с тая кака да поговорим? Била много прилепчива за пари. И много известна(поне така пише)
        https://www.google.bg/#q=kim+kardashian

Не му трябва на човек да е известен, за да измисли читаво нещо. Даже - понякога пречи.

Коментар

иначе да, трябва създателя да е известен, в смисъл да се знае кои е. Иначе не знаеш какви мотиви се крият за "измисленото".
          ОК,значи тоя койн който искат да го пускат J.P. Morgan,тея който са виновни в голямата си част за кризата от 2008 ,и чийто койн ще е с ЗАТВОРЕН код,ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАН,абсолютно НЕАНОНИМЕН а напротив и изобщо не се знае и колко трилиони бройки ще му отпечатат и изобщо как ще действа и на какви принципи,та тоя койн викаш е по-добър от Биткойна който е с отворен код,децентрализиран, и му се знае всичко до последната запетайка но пък не му се знае кой/кой са го ИЗМИСЛИЛИ ? Странна логика няма що
          И щом е с отворен код познай от няколко пъти какви са им мотивите?
          Абе може ли такива глупости ,все едно споря с някви деца или с олигофрени ,образовайте се поне мааааалко от малко вместо да акате напълно безмислени глупости
          Last edited by kurta007; 09.01.2014, 18:41.

Коментар

• Google Ventures invests in OpenCoin, the firm behind Bitcoin exchange Ripple
            http://gigaom.com/2013/05/14/google-...change-ripple/

Рипълите са на второ място по капитализация, а за хардуерния ресурс на Гугъл нямам идея.
            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
              И ?
              трябва да е измислил някой известен и да има някой да гарантира за нея така ли?
              Корицата е яка, затова го пуснах, иначе да, трябва създателя да е известен, в смисъл да се знае кои е. Иначе не знаеш какви мотиви се крият за "измисленото".

Според мен САЩ са го измислили. Според мен е знак за нездрав разум човек да скочи на нещо подобно поддържано от анонимен човек

Коментар

• И ?
                трябва да е измислил някой известен и да има някой да гарантира за нея така ли?

Коментар

• "Why are investors so crazy about a currency invented by a phantom?"

Коментар

• Не е ли преувеличено. nottroll.in държеше >50% от лайткойн мрежата доста време. Операторът му се оказа л**но и се покри с част от парите на хората, а на лайткойна нищо му няма. Това ли е причината за последните флуктуации в цената на бтц?

п.п. Всъщност гадничко си е - тия ако искат могат да пренасочат пауъра към примерно ТРЦ и да му разкажат играта, да си направят двойни тегления.
                    (да си припомним случая с [DEAD]coiledcoin

http://bitcoin.stackexchange.com/que...-on-coiledcoin

) Хубавото е , че нищо не могат да направят на лайткойна.
                    Last edited by verimg; 09.01.2014, 17:16.

Коментар

• Коментар

• Интересни данни, незнаех, че човека може да вдигне над киловат, ако се затича.
                        А че банковите служители са ужасно много ме навеждат на мисълта подобни полужълти статии:
                        http://www.economy.bg/business/view/...ad-1-mln-evro-
                        (но все пак има доза истина в тях)

Идеята е, че ако тези хора бъдат заменени от компютри копаещи някоя криптовалута - то нищо не се губи - ще останат пари да си взимат и да си ги харчат и освен това няма да пречат на икономиката, както често се случва в резултат на техните решения, алчност, некомпетентност и т.н. - спират се много ценни неща поради тяхното късогледство и алчност.

А днешно време човечеството има нужда от иновации и оптимизации , за да оцелее. И ако ще оцелява - именно това ще стане - тези които си мислят, че са седнали върху парите - ще се окажат в окаяно положение. Ще видят как светът ги заобикаля и изолира. Защото са неефективни, а никой не обича да ходи от София за Пловдив през Варна.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                          А на бас, че енергията отделяна от банковите служители по света е повече от енергията за копане сумарно. Освен това се мъчат - храносмилат, потят се, смятат как да се изкарат на печалба и да си раздадат бонуси в едни екселски таблици, което е сериозна мозъчна дейност. Защо - тази работа да не се предостави на машините, а на вече бившите банкови служители просто да се дават тлъсти социални помощи. Звучи безумно, но съм сигурен че сметката ще излезе. И ще останат пари да се развива реалната икономика.
                          Човешкото тяло излъчва около 116 W енергия в седнало и спокойно положение. При сън мощността е около 80 W, а при спринтово бягане - около 1,6 kW. Умножи 116 W по броя на банковите служители в света и виж колко енергия отделят. Аз лично нямам идея колко хора в света работят в банки. Що се отнася за копачите, оценката за април 2013 е че потребяват мощност някъде около 50 MW в световен мащаб. Така че ако банковите служители в света са повече от 431 000, то твоето твърдение е вярно. Следва да се отбележи обаче, че за разлика от копачите, банкерът не работи 24 часа / 7 дни в седмицата. Та в този смисъл трябва да се направят накои корекции в изчисленията, но сега ме мързи.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                            А на бас, че енергията отделяна от банковите служители по света е повече от енергията за копане сумарно. Освен това се мъчат - храносмилат, потят се, смятат как да се изкарат на печалба и да си раздадат бонуси в едни екселски таблици, което е сериозна мозъчна дейност. Защо - тази работа да не се предостави на машините, а на вече бившите банкови служители просто да се дават тлъсти социални помощи. Звучи безумно, но съм сигурен че сметката ще излезе. И ще останат пари да се развива реалната икономика.
                            Така е, пилеят много и може да се оптимизира, не споря с това. Но заедно с пилеенето има ползи, като работни места, движение на пари, подхранват икономиката. Банките, колкото и да ги ненавиждаме са причината да сме в това положение, което не е никак лошо спрямо положението преди 100 години например.
                            Проблема на банките е алчността.

Моят аргумент е, че като копаеш биткойн никой не получава нищо за изразходената енергия, и това не означава просто по-голяма сметка, означава че реален ресурс от природата е изразходен за да получи някой виртуална паричка след като компютъра му и извършил огромно количество безполезна работа.
                            Тук проблема е че системата за копане е направена да пилее истински ресурси за да се "дадат" виртуални такива. А хората участват в това пак от алчност, така че няма нищо добро и полезно.

Евала за койните които се копаят без да се хоби енергия, ще ги разуча.

Коментар

• Идеите и намеренията не смятам да ги обсъждам тук във форума ,засега търся хора които могат да "мислят"....
                              http://selfielifes.com

Коментар

Глупости ли? А колко повече работа върши банковата система?

Коментар

Working...
                                X