IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• SHA256 не , не е само това..
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Спукана им е работата на банките , те не могат да емитират толкова качественни виртуални пари. Според мен биткойна скочи толкова много като цена, защото това е оценка за качеството на криптирането и невъзможността да бъде пробито.Банките плащат на някакви специалисти, и те до сега не са им направили нищо непробиваемо - което да го оставиш да го вали дъжд, да го пече слънце, вятъра да го брули и да оцелее без никой да се грижи за пробивите в сигурността му.

Извода е - бит койна е много напред като технология май !
      http://groups.csail.mit.edu/mac/clas...nt/nsamint.htm
      Maй е нова само за тези, които сега чуват за нея. 1996 година! Всичко останало е емоция и вяра.
      Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Сатоши Накамото е японско име но като че ли някой българин го е кръщавал тоя японец. Бит койна като защита е класа и скоро няма да създадат подобно криптиране, сорса не го разчитат...тези които се правят че го разчитат просто се хвалят.
        За SHA256 ли говориш? Защото предимно това се използва, и някои други функции от OpenSSL. Ама какво криптиране е създадено че ми стана интересно?
        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• dsx500

Спукана им е работата на банките , те не могат да емитират толкова качественни виртуални пари. Според мен биткойна скочи толкова много като цена, защото това е оценка за качеството на криптирането и невъзможността да бъде пробито.Банките плащат на някакви специалисти, и те до сега не са им направили нищо непробиваемо - което да го оставиш да го вали дъжд, да го пече слънце, вятъра да го брули и да оцелее без никой да се грижи за пробивите в сигурността му.

Извода е - бит койна е много напред като технология май !
          D.Y.F-091066

Коментар

• IvanTerziev

Сатоши Накамото е японско име но като че ли някой българин го е кръщавал тоя японец. Бит койна като защита е класа и скоро няма да създадат подобно криптиране, сорса не го разчитат...тези които се правят че го разчитат просто се хвалят.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1
              Аз обаче продължавам да се чудя, защо изпитваш някаква лична неприязън към тези "виртуални койни". Според мен ти гледаш на тях като на някакви неистински пари... да речем като парите от "Монополи". За теб това нещо просто не е реално, както да речем за баба ми или дядо ми, Интернет не е реален и те не разбират как така човек може да печели истински пари от Интернет. За тях това е непонятно и не им харесва. Според тях работата трябва да се работи с ръце (примерно да се обработва земя или да се работи с някакви машини). Тая работа в Интернет им се вижда мътна работа и винаги когато им се говори за Интернет гледат така някак "подозрително"... и викат, "туй са нови работи, нии не разбираме".
              Така, тук уцели едно, виртуалните пари са едно от нещата които не искам да се случват. Говоря за чисто виртуалните, като биткойн. Много пъти описах защо, колкото и да са удобни, ще отнемат свободата на много хора. Това може да не стане сега, след 50-100 години, ама нали нашите деца ще го преживеят. Не става дума за разбиране, много добре ги разбирам, от там идва моята позиция.

Иначе ми е малко кофти че си отделил толкова време да ме анализираш, няма нужда, пък и не мисля че примерите които си дал противоречат с моята аргументация, ако я разбираш.

Лек ден

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                ...
                Пробият ли биткойна поне за 2-3г ще има тотален отлив.
                Тея валути който не са с биткойн код също няма да имат поскъпване а ще си седят на същата цена в най-добрия случай.
                Така че пробият ли биткойна пиши ги бегали криптовалутите поне за няколко години ако не и доста повече
                ...
                При цялото ми уважение, но преекспонираш. http://www.investor.bg/novini/130/a/...tkoina,163930/ тука една хубава статия на Инвестора. Вече се говори за криптовалути 2.0, а канадците пускат ASIC, като кредитна карта, на принципа на сегашния електронен подпис. Видя се, че хората харесват идеята, в момента се разработва валута с вградена защита от скокове в цената. Дори е мислено да имаш шанс ако си загубиш портфейла, не знам в подробности.
                Цитираното мнение показва, че вярата ви в пионера на криптовалутите е фанатична. Все едно да кажеш, че ако първия микропроцесор се е бил издънил - щяхме да се върнем на телеграфа. Биткойн тече като пробита лейка от проблеми, аз знам отдавна за него, но не съм предполагал че има живи хора да дават по 1200$ за такова нещо. И ако се издъни на 51% атака, ще изчезне по още по-невероятен начин, отколкото се е появил. Големите дето имат суперкомпютри и пари, може да са сключили сделка с производителите на ASIC и да проправят пътя за нещо ново. Дето тях ги кефи. Рипълите са на второ място и имат доста предимства, само дето са premined!
                Last edited by IvanTerziev; 10.01.2014, 12:41.
                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

Определено е така .В единия случай има опастност една от двете големи държави в биткойн да го напусне или поне голям % от нея,докато втория случай говорим за тотален колапс на системата .Продължи ли да им расте % на гигахаш.ио възможно е да видим и панически разпродажби даже и да не е станало нищо.Може и да съм параноичен ,но аз също смятам да обърна на фиат за известно време почне ли да се покачва застрашително % пак
                  Неприятното е, че и третия по големина пул Елигиус е забъркан в скандала с унищожаването на монетката coiledcoin . Останалите пулове slush, btcguild, bitparking имат добра слава. При тази ужасна сложност много пулове се отказаха, защото не могат да уцелят блок, като Койнотрон например.
                  0% такса е някакво безумие и нещо от рода на дъмпинг с цел монополно положение. Колко пула ще могат да си позволят 0% - все пак те имат разходи , хостинги , мрежов капацитет. Какъв е интересът им от 0% ?. Освен да си ги 'избият' след като монополизират мрежата. За друг вариант някой сеща ли се?

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                    Добре че има достатъчно други криптовалути.
                    Ако искаш да бутнеш криптовалутите атакуваш най-силната.Не дай си боже тая компания или който седи зад нея , след време да направят някаква магария, цената ще стане едноцифрена за часове и доверието в криптовалутите ще изчезне също за часове.Не забравяй че има много хора който не са наясно какво точно ще стане а ще почнат приказки ,хакнаха го ,Сатоши го хакна или си похарчи койните и кво ли не глупости който ги слушаме и в тоя форум.
                    Важно е доверието.
                    Едва ли всички който са загубили огромни $ ще тръгнат да вкарват нови пари в други криптовалути и да чакат и на тях да им намерят някакви дупки и пак да си загубят парите
                    Пробият ли биткойна поне за 2-3г ще има тотален отлив.
                    Тея валути който не са с биткойн код също няма да имат поскъпване а ще си седят на същата цена в най-добрия случай.
                    Така че пробият ли биткойна пиши ги бегали криптовалутите поне за няколко години ако не и доста повече

Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                    . Негативно развитие, повече от китайските забрани според мен.
                    Определено е така .В единия случай има опастност една от двете големи държави в биткойн да го напусне или поне голям % от нея,докато втория случай говорим за тотален колапс на системата .Продължи ли да им расте % на гигахаш.ио възможно е да видим и панически разпродажби даже и да не е станало нищо.Може и да съм параноичен ,но аз също смятам да обърна на фиат за известно време почне ли да се покачва застрашително % пак
                    Last edited by kurta007; 10.01.2014, 11:28.

Коментар

• Много хора смятат, че GHASH/CEX няма да действат срещу биткойн, понеже това ще разруши бизнеса им. Само че ние не знаем какви са им плановете - става дума за някакава частна затворена компания на едва няколко месеца. Нямаме абсолютно никаква идея какво мислят да правят. Дори и да са имали добри идеи, утре да се продадат на правилните хора за правилните пари, а вече новите "правилни" хора да имат съсвем друг план и да вземат други решения с/у биткойн. Негативно развитие, повече от китайските забрани според мен.

А тоя прес е в стил "@б@те си ... ще правим каквото решим" написано от ПР.

Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                      отговора им
                      https://ghash.io/ghashio_press_release.pdf

изобщо не им вярвам аз на тея, а и не виждам нещо реално да правят.Щом имат 40% от мрежата и 45% са техни ферми значи една единствена фирма има 18-19% от цялата биткойн мрежа /която е не огромна ами направо гигантска /за няколко месеца съществуване което е много силно притеснително.Една фирма ,абсолютно неизвестна на никой,нито шефове,нито персонал,нито къде са им фермите,нищо ,пълна мъгла.Фирма която вече е уличена за double spending измама само че с 0 потвърждения.Даже и сега в момента ако искат имат 39% шанс за double spending с 1 потвърждение и 16% с 2 ,не ми се търсят точните цифри но са приблизително толкова
                      Last edited by индианеца; 10.01.2014, 10:34.

Коментар

отговора им

изобщо не им вярвам аз на тея, а и не виждам нещо реално да правят.Щом имат 40% от мрежата и 45% са техни ферми значи една единствена фирма има 18-19% от цялата биткойн мрежа /която е не огромна ами направо гигантска /за няколко месеца съществуване което е много силно притеснително.Една фирма ,абсолютно неизвестна на никой,нито шефове,нито персонал,нито къде са им фермите,нищо ,пълна мъгла.Фирма която вече е уличена за double spending измама само че с 0 потвърждения.Даже и сега в момента ако искат имат 39% шанс за double spending с 1 потвърждение и 16% с 2 ,не ми се търсят точните цифри но са приблизително толкова
                        Супер странно звучи, че нямало да намаляват таксите защото 'държали услугата им да е фрий' ) . Обаче пък като се замислиш, ако наистина са се ушили с толкова много хардуер, а пък btcguild си им диша във врата. А навремето, когато и аз ползвах btcguild за малко си спомням, че просто увеличиха таксите най-безцеремонно и изгониха миньорите. С това задържане на ниска такса - не само миньори, ами и цели пулове ще се включват към тях - нищо добро. Щели да спират регистрациите на нови независими миньори. Да бе, а на зависими ). А и кой гарантира, че не са само приказки.
                        Ще видим.
                        Добре че има достатъчно други криптовалути.
                        Но че са нагли, нагли са.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                          отговора им

Коментар

• overstock.com щяха да въвеждат койна средата на годината но го вкарват от днес
                            https://help.overstock.com/app/answe.../a_id/5794/c/4
                            Паметен ден.Това е бъдещето.Да не кажа голяма дума ,възможно е да тръгнем нагоре съвсем скоро

Китай забранява,УСА въвежда ....това става тея седмици а и занапред ще е така.
                            Last edited by kurta007; 10.01.2014, 00:36.

Коментар

• http://www.cryptocoinsnews.com/2014/...51-leave-pool/

Коментар

Единственото което има значение е че е с ОТВОРЕН КОД
                                Ясно че е с отворен код, това не му оправя дефектите, лесно може да се добави още към кода и компилираните дистрибуции да правят нещо в повече Да не навлизаме в конспирации.

Да, извънземните са ясни, САЩ ще инсценират нападение на извънземни защото им свършват заплахите, то не бяха комунизъм, студена война, ядрени заплахи, тероризъм...

Коментар

Working...
                                X