IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
    Ами продавай имотите и взимай кредити и почвай да шортваш !!
    Ама да не е само на думи
    Няма такава възможност. Единствено някакви CFD по измислени бъкети в нестандартизирани контракти изтичащи ежедневно с марж 20-50 долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Което означава само едно по борсите по всички земни кълбета: sell, sell, seeeeeeellllll!
      Ами продавай имотите и взимай кредити и почвай да шортваш !!
      Ама да не е само на думи

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
        Момци, следя темата още от началото, когато форекс мастъра беше единственият защитник. Честно казано той ме запали по биткойните. Исках само да кажа, че се радвам за това, че мненията в темата се преобразуваха към масово положителни от масово отрицателни...
        Което означава само едно по борсите по всички земни кълбета: sell, sell, seeeeeeellllll!

Коментар

• Момци, следя темата още от началото, когато форекс мастъра беше единственият защитник. Честно казано той ме запали по биткойните. Исках само да кажа, че се радвам за това, че мненията в темата се преобразуваха към масово положителни от масово отрицателни...

Коментар

• Patrick M. Byrne ‏OverstockCEO

After 21 hours on overstock.com, we've had 780 Bitcoin orders that accounted for $124,000 in sales. Wow!
            Отделно оборота ако сложим и 3-4% спестени от такси на кредитните карти като не ги използват и се получава един огромен % печалби.В страна на жестока конкуренция дали другите ретаилери няма да бързат да последват Overstock ?
            Току що лавината тръгна

Коментар

• Българският биткойн портал

Здравейте,

Отворихме (мисля че първия) онлайн портал на български, изцяло посветен на крипто революцията, която се случва покрай биткойн.

Освен че ще спомагаме за развитието на биткойн идеята в България чрез всекидневни статии и най-вече обяснителни материали относно технологията (и потенциала) на крипто валутите, искаме да послужим като отворена и свободна за ползване от всеки платформа за разработка на проекти по темата. С други думи търсим хора с желание, време и възможност да се занимават с интересни за тях проекти и да си помагаме всички заедно.

Виждам, че тук тече усилена дискусия, дали биткойн и крипто валутите като цяло са измама/балон/химера. Ние не искаме да убеждаваме никого в противното, просто се стремим да изложим максимално подробна и аргументирана информация за потенциала на bitcoin, както и неговите слабости, разбира се. Бихме искали всеки да си направи извода сам, след като се запознае основно с материята.

И тези, които имат сходно мнение с нас и желаят да се включат в нашите дискусии и проекти относно биткойн, бихме искали да се присъединят към нас.

Ето една много интересна статия от днес, която следва да помогне на много хора да прогледнат къде точно е иновацията:

Двойният харч в интернет и гениалното му решението от биткойн протокола. Обяснено като за деца..

Други свойства и предимства на биткойн се изразяват в това, че може да се изградят P2P борси за акции, форекс, спортни залози, почти всичко, което може да се вкара в електронен регистър, така че тези огромни разходи днес в света да бъдат спестени (за сметка на банките и финансовата олигархия, което е и най-големият проблем за приемането на технологията в света)....
              HASH.bg - биткойн портал.

Коментар

• fefo

Биткойн е до края на кризата, ако тя не приключи то той ще и види сметката като види сметката на малоумните банки инвестирали в ДЦК и нарушили с това естественния път на парите в икономиката.После койните ще се саморазрушат. Това не е пари а война с банките.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                  http://www.investor.bg/novini/130/a/...tkoina,163930/ тука една хубава статия на Инвестора. Вече се говори за криптовалути 2.0, а канадците пускат ASIC, като кредитна карта, на принципа на сегашния електронен подпис.
                  сега я видях тая статия и е меко казано доста глупава или е няква шеговита
                  ква алтернатива са Liberty Reserve и е-голд като ги няма ,или MintChip където го правят вече уж няколко години.Ебахти алтернативите
                  Ако говорим за криптовалути с изяло нов код то Ripples,Nxt и MasterCoin заслужават внимание но все не ми остава време да ги проуча.За рипъл знам че един от основателите е създателя на eDonkey преди време и бивш собственик на MtGox,човек койте е японофил и имаше доста съмнения че той точно е Сатоши Ама според мен не е понеже Сатоши след биткоин няма да тръгне да прави ЦЕНТРАЛИЗИРАНА валута.Доколкото знам не е и напълно опън сорс.Заради централизацията си тая валута няма бъдеще според мен ,най-много да я купи някой гигант след време за неговата валута но няма да се наложи масово.
                  Nxt и MasterCoin са на няма и 1 месец и според мен са бъкани от бъгове,Инсталирай само Nxt клиента и ще ти стане ясно за какво говоря
                  Иначе имат някой добри идеи и може и да излезе нещо в бъдеще .Отделно тея две валути се търгуват на няква измислена борса с дневни обеми около 100 биткойна.Не смешна работа ами направо е трагикомична. Може и да имат бъдеще но сега са някви бебета кой знае с кви огромни бъгове и недоразумения в кода.
                  Изобщо не могат да се сравняват с биткойн който е супер добре проучен,стабилен и вече доказал се.И се използва и приема къде ли не.
                  Ако обаче някоя от тея валути се наложи след време малко или много, цената ще и е многократно по висока от сега .Така че всичко е риск.Висок риск висока печалба и обратното
                  Last edited by kurta007; 10.01.2014, 20:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                    Супертрейдъра да повярва в Биткойн?
                    Change of heart или шизофрения?
                    Циклофрения......

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Спукана им е работата на банките , те не могат да емитират толкова качественни виртуални пари. Според мен биткойна скочи толкова много като цена, защото това е оценка за качеството на криптирането и невъзможността да бъде пробито.Банките плащат на някакви специалисти, и те до сега не са им направили нищо непробиваемо - което да го оставиш да го вали дъжд, да го пече слънце, вятъра да го брули и да оцелее без никой да се грижи за пробивите в сигурността му.

Извода е - бит койна е много напред като технология май !
                      Супертрейдъра да повярва в Биткойн?
                      Change of heart или шизофрения?
                      "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Ghash драмата е малко преекспонирана. Настана някаква паника и тя се разви лавинообразно. Нито се случва за първи път, нито е логично фирма наляла толкова пари да събаря койна. Ако се правят на тарикати, нищо няма да остане в сянка и цената просто ще се срути от което те ще загубят повече от всеки. Да - има възможност да имат нечисти намерения, но вероятността е малка. Естествено на всеки трябва да му светне червената лампичка, но чак да отписва койна...

Интересно е, че цялата паника не се отрази на цената. Вероятно баланса се запази след като overstock започнаха да приемат биткойн плащания. Ако я нямаше ghash истерията според мен цената щеше да удари $1400. Ако пък го нямаше анонса на overstock сигурно щеше да е под $600. Млад е койна и такива сътресения ще има още. За печени инвеститори като вас това трябва да е идеална възможност да скалпирате като невидели.

"51%" проблема наистина е фундаментален, но е прекрасно че се обсъжда толкова ожесточено - това означава, че се търсят решения. Междувременно ghash владенията спаднаха с 4% за 1 ден.

Много важен напредък, който медиите пропуснаха покрай другите развития - http://blog.coinbase.com/post/727857...ayment-in-your

Коментар

• http://www.forbes.com/sites/kashmirh..._medium=social

Коментар

http://groups.csail.mit.edu/mac/clas...nt/nsamint.htm
                            Maй е нова само за тези, които сега чуват за нея. 1996 година! Всичко останало е емоция и вяра.
                            На някои дето изказват мнения, въобще им се губи цялата картинка... Технологията на днешните криптовалути е изцяло нова и е абсурдно да се оприличава на каквото и да е познато. По-скоро има общи черти на познати до сега нещ - ограничеността и неприкосновеността на златото, анонимноста на фиатните пари, онлайн услугите на компаниите за разплащане, децентрализацията на торентите, сигурността на криптирането, прозрачността на оупън сорс продуктите и т.н.

Единственото, по което Биткойн прилича на това което си споделил е, че и при двете се използва компютър свързан с интернет. Мерси за линка, ама съм сигурен, че само заглавието си му прочел. Един диагонал му ударих и в доста отношения това е антипод на Биткойн - няма прозрачност на транзакциите, няма анонимност и абсолютно всичко минава през централа(банката).

Ето ти един голям мозък, който преди 15 години е предсказал появата на днешните криптовалути - https://www.youtube.com/watch?v=j2mdYX1nF_Y (Ако не ви се слуша 4-минутно изказване на човек по-умен от мен и от вас, превъртете си го на 3:17)

Коментар

Аз вяра няма да загубя никога защото знам и съм сигурен че това е бъдещето,но масовката ще се отдръпне и тея който не познават технологията поне малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                SHA256 не , не е само това..
                                Нищо ново не е, блоковете се кодират sha256(shas256('value')):

Bitcoin makes use of two hashing functions, SHA-256 and RIPEMD-160, but it also uses Elliptic Curve DSA on the curve secp256k1 to perform signatures. The C++ implementation uses a local copy of the Crypto++ library for mining, and OpenSSL for normal usage.
                                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

X