IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    По подразбиране е пробита системата - ако някой разполага с 51% от мощността - ВСИЧКИ ПАРИ СА НЕГОВИ.Всеки се стреми към максимална печалба, не виждам защо някой да тръгне да работи в полза на каузата да го има биткойна.
    Ако някой направи двоен харч, след 24 часа цената на биткойн ще е 0, защото системата ще е пробита.

Така че, ако някой е инвестирал толкова пари, че да има 51%+ мощност, то няма да му е изгодно да прави двоен харч. Още Сатоши Накамото го е написал - икономическият модел е измислен така, че да ти е по-изгодно да работиш за системата, отколкото срещу нея - не поради алтруизъм, а поради лична изгода.

Верността на това се показа миналата седмица, когато ghash.io наближи 51% от цялата биткойн система и сума ти копачи се преместиха към други пул-ове, макар ghash.io да не начислява никакви такси.
    HASH.bg - биткойн портал.

Коментар

• Mr.Profit

Тогава просто тези които държат най много койни или по точно дотогава ще са се опитали да ги набутат на банките и те ще влязат с двата крака в тая пирамида - защото те са пирамиди. По точно са паразити.
      D.Y.F-091066

Коментар

• fefo

Мощностите за копане се концентрират яко, това е очевиден процес..хайде да забравим че ще работят за малко пари ако могат да прекопаят образно казано всички койни на ново. По подразбиране е пробита системата - ако някой разполага с 51% от мощността - ВСИЧКИ ПАРИ СА НЕГОВИ.Всеки се стреми към максимална печалба, не виждам защо някой да тръгне да работи в полза на каузата да го има биткойна. Заложено е да има жътва, това че в момента изкласява не отменя работата на косача а напротив.
        А това за работата на миньорите и да обслужват още по голям трафик срещу такси е като 2% инфлация - целта на ЕЦБ. Над 4% на транзакция такса трябва да има за да е устойчива подобна глобална мрежа - файла става огромен и в него се натрупват всички транзакций и те постоянно вървят през процесорите и ги товарят..товарят. Иначе няма да ти кажа дали съм от Левски или ЦСК.
        Last edited by supertrader; 11.01.2014, 20:00.
        D.Y.F-091066

Коментар

Замислял ли си се как ще се движи мрежата, проверките на всяка сделка сега се правят от миньорите а те ще спрат да копаят понеже койните са ограничено количество. Също така реалните койни са доста по малко, защото в началото докато тестваха софта много хора предполагам изкопаха и изтриха койни в компютрите си.Как ще работи тази мрежа когато вземе че се натовари и с повече на брой сделки в съвсем близко бъдеще.
          Ти сега последно вярваш ли или не в Биткойн?

Айде малко инфо ще ти дам, ама друг път да се намираш сам - знаеш как се ползва гугъл.

Копачите нали обработват транзакции. Минирайки по групи те печелят от "откриването" на т.нар. "блокове", като всеки блок съдържа 25 btc. Системата е програмирана да "емитира" блок на всеки 10 минути. Значи 6 блока на час, нали така? Виж ей тук горе в дясно пък пише, че се "създават" 8,2 blocks/hour. Защо така? Допълнителните 2 блока идват от платени транзакции. Понякога за по-бързо изпълнение (или по други причини) транзакцията ти може да бъде таксувата около 2-3-4 цента. Тук няма централно звено, тогава къде отиват тези такси? Когато сумата от тях се натрупа до 25 btc, системата си добавя нов блок за "изкопаване" и реално копачите са тези на които плащаш за това, че са направили транзакцията ти възможна.

Съотношението в момента между изкопано от "ново-напечатани" койни и такива от транзакции в случая е приблизително 3:1. В бъдеще емитирането на монети ще намалява, а употребата на биткойн ще се увеличава, съответно ще има повече транзакции, съответно ще се образуват повече блокове от такси.

Разбра ли сега, като спрат да се "произвеждат" нови монети от къде ще идва далаверата на копачите?

При пейпал или банка, таксите за използваната от теб услуга, най просто казано, отиват за заплати на служители, подръжка на сървъри и сгради, и естествено печалба за компанията.

Биткойн пренася нещата на следващото ниво. Освен, че спестява от материални активи и печалбите за централното звено, спестява и от човешки капитал. Няма нужда от банкови чиновници, заровени в бумаги и екселски таблици. Няма нужа от фронт-офис какички и измислени супервайзъри. Заменя ги машина, която работи 24/7, по-бързо, по-евтино, безгрешно.

(P.S. Технически го обясних супер куцо, но гледам да е кратко и просто)
          Last edited by fefo; 11.01.2014, 18:26.
          "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

Замислял ли си се как ще се движи мрежата, проверките на всяка сделка сега се правят от миньорите а те ще спрат да копаят понеже койните са ограничено количество. Също така реалните койни са доста по малко, защото в началото докато тестваха софта много хора предполагам изкопаха и изтриха койни в компютрите си.Как ще работи тази мрежа когато вземе че се натовари и с повече на брой сделки в съвсем близко бъдеще.
            И пак стигаме до момента с безплатния обяд, за какъвто бит койн бива представян. Не ми разправяй че е балон койна , след като си е чиста проба пирамида..
            тогава просто тези, които държат най-много ще станат и миньори
            Keep going ...

Коментар

• страхотен актив събирам и разменям печеливши стратегии и експерти за търгуването му... заинтересованите да ми пишат на лично съобщение
              Keep going ...

Коментар

• Xman1

И пак стигаме до момента с безплатния обяд, за какъвто бит койн бива представян. Не ми разправяй че е балон койна , след като си е чиста проба пирамида.
                Но ако банките не се стреснат - майка им жална и не биткойна ще им разгони фамилията , а истинска технология с централизирани криптирани акции- пари.
                Биткойн трябва да ви покаже колко некомпетентна е личността Бен Бернанке - бившия шеф на ФЕД , човека съзрял в реалната икономика и конкретно строителния сектор - балон в цената на имотите и лично с още първото си изказване в конгреса той стартира тази люта криза. Криза на алчността - алчност да купиш повече с по малко, а ако може и с нищо - биткойни.
                Представете си колко некомпетентен човек за заемания от него пост бе Бен. Да биткойн е война с банките и некадърността им.
                Last edited by supertrader; 11.01.2014, 16:53.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                  абе не знам за твоето паметниче ама ако шортваш биткойни ,ще имаш нужда от това http://www.bg.all.biz/pampersi-za-vyzrastni-bgg1087928
                  но в предвид възрастта ти, ти вероятно много добре го познаваш този сайт
                  Ти си кат комшията в NYSE и на него само ръстове му се привиждат на борсата ама тряя знаеш че на борсата има две посоки - север и юг, и нещата не ходят винаги на север, чат пат отиват и към топлите страни за неопределен период от време

Коментар

абе не знам за твоето паметниче ама ако шортваш биткойни ,ще имаш нужда от това http://www.bg.all.biz/pampersi-za-vyzrastni-bgg1087928
                    Брех и духовит

Коментар

• абе не знам за твоето паметниче ама ако шортваш биткойни ,ще имаш нужда от това http://www.bg.all.biz/pampersi-za-vyzrastni-bgg1087928
                      Last edited by kurta007; 11.01.2014, 13:40.

Коментар

А ти толкова много ме впечатли че смятам да ти вдигна паметник в задния си двор
                        Моят паметник не се интересува от задния ти двор

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Не можеш да ме впечатлиш
                          А ти толкова много ме впечатли че смятам да ти вдигна паметник в задния си двор
                          Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Вече става 13 години, На колко ли години си бил тогава?
                          ами не съм бил роден още

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          А и сигурен съм, че не можеш да ми дадеш място за къси в риъл биткойни с достатъчно надежден клиринг.
                          нали знаеш приказката.....който търси намира
                          а има и една друга приказка :
                          който не иска да шортва биткойни търси оправдания
                          Last edited by kurta007; 11.01.2014, 13:20.

Коментар

Има има ,само да искаш и да ти стиска
                            Потърси пак или може срещу заплащане да ти посоча къде е
                            Не можеш да ме впечатлиш. Дерзай! Има хиляди места където мога да си загубя парите
                            Това срещу заплащане, също е доста тъпо. Вече става 13 години, при поискване в този форум съм споделял всичко, което знам и мога - напълно безплатно! На колко ли години си бил тогава?
                            А и сигурен съм, че не можеш да ми дадеш място за къси в риъл биткойни с достатъчно надежден клиринг.

Коментар

И една друга "Huge news" но не свързана с койни .Ще си купуваме легално джоинт след време с биткойни,нещо немислимо само допреди няколко години
                              http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2841579
                              вече е факт Лошото е че в бг се движим с 50г закъснение от Белия Свят

http://www.candose.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Няма такава възможност.
                                Има има ,само да искаш и да ти стиска
                                Потърси пак или може срещу заплащане да ти посоча къде е

Коментар

Working...
                                X