Първоначално изпратено от d333
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнениеЧета, чета и не мога да проумея това Вашето разделение на два свята. Единия бил "цифров, вируален", а другия "реален, действителен". Това означава ли, че първия е нереален и недействителен?
Цифров и виртуален са различни неща. Не ги смесвай. Виртуален означава "наужким". Цифров означава такъв, който може 100% да бъде представен математически. Цифровият свят си е съвсем истински, само че представен чрез "1" и "0". Докато действителният е представен чрез съответните атоми и молекули, респективно чрез елементарните частици в тези атоми и молекули. Когато представяме изображение на един атом или молекула на екрана ние всъщност представяме действителния свят чрез средствата на цифровия.
С други думи, доста усилено напредваме в създаването на цифрово огледало за действителния свят в който живеем, но уви... колкото и съвършено да го направиме то ще си остане само огледало!
Предполагам ще се съгласите, че колкото и съвършено еднакъв да изглежда един образ в огледалото с действителната вещ, то образът в огледалото никога не може да изпълни 100% от функциите на действителната вещ! Най-много да успееш да заблудиш някой балък чрез система от огледала и пушек, че гледа действителността...Last edited by Forex Master; 12.03.2014, 17:17.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Чета, чета и не мога да проумея това Вашето разделение на два свята. Единия бил "цифров, вируален", а другия "реален, действителен". Това означава ли, че първия е нереален и недействителен?
Аз съм от "младото поколение" /тия дето за нищо не стават/ и за мен подобно противопоставяне е тотално неразбираемо, лишено от смисъл и логика. Представете си какъв ще е мирогледа на тези след мен и на онези след тях..."Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Usercho Разгледай мнение+ 1Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеНе съм съгласен с противопоставянето на "цифровия свят" с "реалния". Няма два различни свята, светът е един.
Употробявам термина цифров свят единствено за да подчертая, до каква степен цифровият свят ще се опита да наподобява действителния!
Първоначално изпратено от Xman1Какво се случваше преди... възниква някакъв проблем и човек започва да пита познати, да търси в библиотеки и тн. и тн. Още си спомням какво мъчение беше като дете да си пиша домашните преди Интернет ерата, особено когато в къщи няма кой да ти обясни. (или този който ти обяснява не е достатъчно добър в това). Сега е толкова по лесно...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
"Крипто-валутите са неизбежни ..." - Джаред Коен - http://techcrunch.com/2014/03/08/goo...re-inevitable/
Коментар
-
Ето още един закон, който ще увеличи търсенето на криптовалутите:
ЕП е на път да премахне анонимността за собствениците на офшорни фирми
В коментарите под новината коментирах колко абсурдна е тази идея.
Коментар
-
Не съм съгласен с противопоставянето на "цифровия свят" с "реалния". Няма два различни свята, светът е един.*
Подобнен абсурд е и разграничаването на "природно" и "създадено от човека". Всичко е "природно" - дори и компютъра, който ползвате е природен феномен (както и мравуняка). Ти си част от природата.
Също така не съм съгласен с противопоставянето "материя" - "информация". Погледнато на фундаментално ниво, материята е информация. Вселената е софтуер, който съществува без хардуер. Когато погледнем какво представлява вселената на най-фундаментално ниво виждаме чиста математика (информация).
Това не значи, че светът е "илюзия" или "не съществува". Той съществува. Също както и множеството на Манделброт съществува.
* В същност вероятно има безкрайно много, но не това имах превид.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1Синтетично злато може да се добива, через термоядрен синтез... но както можеби се досещаш......
Но я си представи че цената на енергията падне 1 милион пъти...
.........едновремешните алхимици,,,. трябва още да се работи по въпроса.
http://www.youtube.com/watch?v=aazP6zvJmiQ
Коментар
-
Интернет има жестоки отрицателни последствия за човешкия разум. Бъдете изключително внимателни, когато го ползвате!
Наблюдавам тези отрицателни влияния по себе си. Човешкият разум така е устроен, че той иска да постигне даден резултат по най-прекия и лесен път. Това е абсолютно нормално и така трябва да бъде, НО... Когато се ползва Интернет човешкият разум запаметява не познанието като доказателство и факти, а КЪДЕ в Интернет може да прочете за това доказателство и факти ако те пак му потрябват! Тоест, подменя се самият предмет на познанието! Ето това е вредата! И на нея трябва съзнателно да се противодейства!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеПо времето на Айнщайн е нямало Гугъл но е имало библиотеки ...такива старомодни със стълбички. Сега всеки учен би предпочел да претърсва Гугъл вместо да се кара лелките да се катерят по стълбичката да му търсят архивираните статийки. Ако нещо го няма в интернет то е поради друга причина а не защото 'офлайн е по-удобно' ;-)Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар