IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    Щом като според вас шиткойните са толкова печеливши, копайте си ги там, печелете и не ни занимавайте с вашите виртуални измислици. Има далеч по-интересни реални неща, с които да се занимаваме.
    Ами това и правим,коментираме си в темата,която ако не си забелязал се казва "Биткойн".
    Въпроса е ти какво правиш в тая тема ?

    Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
    А относно това,че не могат да бъдат поразени сте в заблуждения.Много лесно може сърварът на който се съхраняват да бъде повреден.
    Поредния "експерт" .Сигурно ще му трябват 2 години да разбере че такъв сървър няма.Пък и тръгнал съвети да дава

    Абе може ли нивото в тоя форум да е толкова ниско? не че в другите български е по- високо но все пак.Злоба,завист,некомпетентност и откровена олигофрения да не кажа и по силни думи .Определено почвам да се замислям какво правя тук
    Last edited by kurta007; 28.12.2013, 17:34.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Звучите като поредния биткойн-гуру, който обещава само светло бъдеще, цветя и рози на последователите си. Съжаляваме, обаче колкото и да се напъвате - не можете да ни убедите.
      Ама, АБСОЛЮТНО НИЩО не обещавам. Казвам какви са възможностите пред криптовалутите.

      Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Я ни кажи, ама честно, колко струва "таксата за вход" в биткойн-пирамидата?
      Има пакети по 600, 1500 и 3000 лв. Ама после зарибяваш 10 приятеля и си избиваш парите и Сатоши ти дава Бйе Йем Вйе
      Смешни сте с тези теории за пирамидите вече...
      Last edited by fefo; 28.12.2013, 16:39.
      "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
        Аз съм фен на идеята за криптовалутите като цяло и ги разбирам доста добре. Запознат съм със всеки аспект, в това число и със слабите страни и заплахите пред биткойн...
        Биткойн е много повече от валута, бинарно злато или средство за разплащане. Биткойн е система, която може да се променя, може да се надгражда. Биткойн е "programming environment". Биткойн е генеративна технология - иновация, на основата на която ще се появят други иновации...
        Звучите като поредния биткойн-гуру, който обещава само светло бъдеще, цветя и рози на последователите си. Съжаляваме, обаче колкото и да се напъвате - не можете да ни убедите.

        Не ви вярваме на мантрите и празните обещания.
        Щом като според вас шиткойните са толкова печеливши, копайте си ги там, печелете и не ни занимавайте с вашите виртуални измислици. Има далеч по-интересни реални неща, с които да се занимаваме.

        Я ни кажи, ама честно, колко струва "таксата за вход" в биткойн-пирамидата?
        Last edited by Frosty; 28.12.2013, 15:42.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Учудват ме крайните мнения по темата. В тази мътна вода, някои виждат кристално ясно как биткойна бил, измама, щял да пропадне, конспирация, пърамида и прочее.
          Най- ми е смешно като чета колко се впечатляват и митологизират голямата арогантна държава зад океана. Какво щели да кажат те, какви господари на света са... Специално аз имам много познати работили в администрацията, но дори да нямах очевидните провали по всички фронтове на външна и вътрешна политика би трябвало да накарат всеки да се замисли, какъв хаос, арогантна некадърност и корупция ръководят тази замираща демокрация.
          Биткойна ще го бъде (или не), защото има нужда от него, не защото някой го е позволил, или забранил. Наркотици, торенти, кражби на кредитни карти и информация, детско порно и прочее. Те не само не са спрели, но и всички растат, въпреки "войната" срещу тях.
          Няколко причини криптовалутите да ги има:
          - Денонощно приемане и изпращане на малки суми през всякакви граници. Опитайте да изпратите 6 долара от примерно България до Иран. Скорост, пречки, комисионни - тук е най-голямата сила.
          - Относителна анонимност за малки играчи.
          - Това заедно с офшорките е единствения способ да си защитиш средствата от властите. Случая с силк роуд показва че ФБР не може да "открадне" пари от портофейл, или поне им е доста трудно
          - Сивия сектор. Глобалния пазар на незаконни стоки е за трилиони. И те имат нужда от модерно разплащане и са първите които почват да използват койни.

          Коментар


          • Това ,че койните някой ги наричат виртуална,интернет...ВАЛУТА ,не ги прави такива.Те са си стока и като така се отговаря на пазарните принципи.Припомнете си кое влияе на цената на даден продукт или услуга! Със същата логика ако баба Кина си продава доматите под надслов-''земеделска валута'',трябва да започнем да оценяваме цената на всичко и в домати.
            А относно това,че не могат да бъдат поразени сте в заблуждения.Много лесно може сърварът на който се съхраняват да бъде повреден.
            Last edited by 000; 28.12.2013, 16:54.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron
              Кажи ми къде е шалтера на ИнтерНета, да го дръпна



              Не замислят нещо неприятно, а като мен мислят как да спечелят повече (USD, EUR,...) от тази технология
              Пък и народа няма да възрази банковите преводи да му струват 0,1 %
              и електрическата му печка (всъщност горещ 75°C ASIC-процесор) да му плаща сметката за ток, че и нещо отгоре
              Моля свържете се с Вашия доставчик на интернет, но същия успех може да постигнете и ако си изключите електрическите предпазители (бушони).
              домоуправител

              Коментар


              • Следващата стъпка трябва да бъде p2p борси..

                Коментар


                • Ако наистина вярвате, че биткойна и другите крипто валути са бъдещето и едва ли не ще срутят долара и ще отслабят власта на централните банки тo има две възможности.
                  1. Или сте наивни по рождение да вярвате в това.
                  2. Или ви се иска да е така и се самузаблуждавате опитвайки се да се спечелите нещичко от биткойн манията.
                  Наистина ли мислите, че САЩ биха позволили няква крипто валута за ентусиасти да застраши правото им да печатат колкото си искат долари в мазето и другите да ги купуват по принуда понеже такова е споразумението им с арабските шейхове петрол само срещу долари ? Изразът петро-долар не е случаен. Вие можете ли да си представите петро-биткойн и арабски шейх и биткойн..ха...ха.
                  Преди време Садам Хюсеин обяви, че ще продава петрол срещу други валути и всички знаем как го демократизираха.
                  Още един виц....Китай заявява на САЩ, че приема само биткойни и започва да търгува със щатите в биткойни, като междувременно обменя 3.5 трл.долара валутен резерв за биткойни и малко лайткойни за разнообразие
                  Това, че биткойн съществува все още е не въпреки САЩ, а благодарение на тяното благоволение зад което със сигурност има скрита игра и някой ще се опари, но няма да е долара.
                  Ако биткойна беше някаква заплаха за САЩ и еврейския финансов елит да са му дръпнали шалтера отдавна. Това че не го правят въпреки биткойн лудостта е много подозрително и може би вече са поели контрола над него и замислят нещо неприятно.
                  Имаше една валута liberty reserve, която беше светия граал за хората търсещи анонимно разплащане в интернет и когато САЩ решиха, че не ги кефи и спретнаха обвинение в пране на пари я изпратиха в небитието, като много хора изгоряха със сериозни суми.
                  Някой ще каже, че биткойна се основава на напълно различен фундамент и не подлежи на контрол. Е това е приказка за наивници.
                  Биткойна е високорискова възможност за добра моментна печалба от спекуланти и хитреци но историите за валута на бъдещето са сметки без кръчмар....а кръчмаря се сещате кой е
                  Last edited by Bernard Madoff; 28.12.2013, 04:07.

                  Коментар


                  • Не за друго.. ще спретвам нещо за LTC, но се колебая за конфигурация.
                    Ток - безплатен..

                    Някаква идея дали се чакат scrypt ASIC-и?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron
                      Браво, момче точно това е ползата от биткойна накратко.
                      Дядо ви Барбарон от април досега е завъртял повече от 15 биткойна - като "миньор", като заемодател, като акционер, като trader, като купувач и продавач, с напълно непознати хора и сайтове, за секунди, максимум за минути В момента копае LTC с 1,2 MH/s, BTC с 550 GH/ и скоро очаква багер за 2 TH/s
                      Образовайте се, защото скоро заплатата ви ще се плаща в BTC и ще се разплащате само с телефона си
                      С какво копаеш LTC, ако не е тайна..

                      Коментар


                      • kurta007

                        Ако основните валути започнат да се рутят, то това трябва да тръгне през долара. Долара за да се срути петрола трябва да бъде много лошо ударен надолу, но много лошо с нова технология която го подменя.Защото ако петрола поевтенява и долара ще поскъпва, ако причината не е тази която споменях. Трудна работа, трябваше петрола много да поскъпне за да го прицелят но не става за сега.Всичко което е с перпендикулярен тренд бива много яко атакувано.Със сигурност се отнася е за койните, това е по законите на джунглата пък те са всесилни. Виж петрола направо могат да го очистят с един изстрел, има една компания Cella - британска, те имат технологията но искат луди пари за лицензи.В момента се тровим за да има долар и петрола да го горим като диваци и така да се опушваме хубаво.
                        Тези койни пак те ги измислиха и вие сте се зомбирали, как може да си мислите че компютъра и действията в интернет могат да бъдат сигурни, те са като Биг брадър и гледат навсякъде.Мобилните телефони ги пуснаха като технология пак да подслушват. Защо никой от производителите им не предлага телефон с опцията микрофона му да бъде изключван така че мобилния оператор да не може да го включи без телефона да е позвънил ? Те всички които са в играта конците им ги дърпа Биг брадър. Помисли колко анонимен е един биткойн адрес по ай пи, щом в интернет реално анонимност не съществува.Същата работа.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Xman1

                          Хакнали са им някъкъв скапан сайт, който със сигурност е и зле поддържан. Не че тези с биткойните са кой знае колко по добре поддържани !
                          С биткойни янките ще изловят маса криминален бизнес, адресите са анонимни но не и по ай пи за компютъра от който са създадени, ще падне жътва в един момент.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Инвеститор1 Разгледай мнение
                            Ти жив ли ще си?
                            Ти си и ти един инвеститор почнах да съжалявам че си отделих 10мин от времето да ти отговарям

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                              Проблема е с местенето на фиатните пари/долари,евра ,етц/ .3-4 дена поне +такса 2-5% и нагоре
                              Докато криптовалутите се прехвърлят максимум за час на цената на някакви стотинки даже и да прехвърляш милиони.
                              Познай от три пъти кое от двете ще се използва в бъдеще и защо ?


                              Ти жив ли ще си?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                                но се оказа много трудно да захраня сметка в която и да е голяма борса. Тогава се замислих колко ли ще е трудно да изкарам парите от там.
                                Проблема е с местенето на фиатните пари/долари,евра ,етц/ .3-4 дена поне +такса 2-5% и нагоре
                                Докато криптовалутите се прехвърлят максимум за час на цената на някакви стотинки даже и да прехвърляш милиони.
                                Познай от три пъти кое от двете ще се използва в бъдеще и защо ?
                                Last edited by kurta007; 26.12.2013, 23:22.

                                Коментар

                                Working...
                                X