IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Колко пъти хората писаха, че това е пирамидална схема, в която най-много печели онзи, който на върха държи най-голямата изчислителна мощност.
    Т.е всеки с по-малък капацитет плаща на тоя с по-голям над него ? WTF?!
    Майнърите са нетни продавачи. Те няма как да вдигнат цената, освен косвено, ако не задържат новите койни.
    Мисля, че това поне би трябвало да е станало вече ясно.

Коментар

• Поради непрекъснатите дезинформации на някои индивиди тук, по-долу правя калкулация за доходноста от копането с Видеокарти:
      Среден клас Видеокарта: Sapphire Nitro+ Radeon RX 570 4G, цена 441 лв. без ДДС http://www.vario.bg/sapphire-nitro-r...5-11266-14-20g

При добив на Ethereum Classic дава ЧИСТИ (след приспадаене разход за ток) 2,14 $/ден или около 3,60 лв/ден ЧИСТА ПЕЧАЛБА!!!
      http://whattomine.com/coins?utf8=%E2...mmit=Calculate

т.е. 441/3,60 = 123 дни време за изплащане!!!
      Аз за друга инвестиция която се изплаща за 4 месеца - не се сещам!!! Някой ако знае - ако може линк?

П.С. Добива е сметнат без да се модва БИОСА на картата. Ако се модне добива се вдига с около 10%, т.е. нещата са още по-добре!!!
      remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
        Не съм навътре в тоя бизнес, ама нещата си ги представям така:
        1. Появи се тучна ливада. Първо идват зайците да пасат. С процесор.
        2. После дойдат елените с видеокартите, и зайците се навират по миши дупки, и обират каквото остане.
        3. Позавърти се някой вълк с ASIC и всички тревопасни се разпръскват дето им видят очите. Търсят друга паша.
        4. Дойде мечката дето произвежда тия ASIC. Moнополизира пазара и разваля идеята дето тревичката била централизирана и за всички.

Т.е. аз така си представям, постоянно да се местиш от паша на паша, и да се вардиш да не дойде някой по-голям да те изяде.

И тая игра да ти заема цялото работно време.
        Крива работа!
        Колко пъти хората писаха, че това е пирамидална схема, в която най-много печели онзи, който на върха държи най-голямата изчислителна мощност. Така е направено, че с времето трудността се вдига и ако искаш да си в играта за да прибираш сносни кинти трябва да наливаш непрекъснато пари за нова изчислителна мощност, иначе падаш на най-ниското стъпало където са лузърите на които им обират парите.
        Домашното печатане с видеокарти вече не е рентабилно - руснаците завзеха пазара с техни платки, които си проектират и са много по-евтини и производителни от видеокартите. Една такава платка е колкото 20 видеокарти.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Много се радвам че разсъждаваш толкова праволинейно
          Аха, само дето Кумчо Вълчо се моли на баба Меца да остави огризките, на каквато и да е цена, и се реди на опашка по няколко месеца. Плаща, и се надява изобщо да пристигне някаква храна, и дано не е развалена! И дано не се развали, докато я изяде...
          Правилно си го описал, но посочи поне един бизнес, който не се развива по същата схема???
          Който го е страх от мечки - не влиза в гората ....
          При другите бизнеси не е толкова динамично. Там по няколко години може да си живуркаш на една полянка, не да търсиш нови постоянно. И няма да дойде чичо Сам и да ти тури некролога с Оня Банер.
          Last edited by IvanTerziev; 28.11.2017, 14:05.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

2. После дойдат елените с видеокартите, и зайците се навират по миши дупки, и обират каквото остане.
            3. Позавърти се някой вълк с ASIC и всички тревопасни се разпръскват дето им видят очите. Търсят друга паша.
            4. Дойде мечката дето произвежда тия ASIC. Moнополизира пазара и разваля идеята дето тревичката била централизирана и за всички.

Т.е. аз така си представям, постоянно да се местиш от паша на паша, и да се вардиш да не дойде някой по-голям да те изяде.

Крива работа!
            Правилно си го описал, но посочи поне един бизнес, който не се развива по същата схема???
            Който го е страх от мечки - не влиза в гората ....

Коментар

Крива работа!
              Много се радвам че разсъждаваш толкова праволинейно

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Смисъла е да оберат "каймака" от печалбите с новите, по-високо производителни машини, преди да се е вдигнала трудноста на мрежата заради тези машини. Трудноста се корегира на около 14 дни и на BITMAN им стига да копаят първи с новите машини около 2 месеца за да си избият разходите и направят добра печалба. После ги пускат на "масовката" да им се радва и трудноста на мрежата скача с по 20-30% на месец ....
                И конкуренцията през тия 2 месеца спи... като човек в бранша би следвало да си даваш сметка че трудността се компенсира с цената на валутките - както и кога човек изключва миньорчето?

Коментар

ASICs са "very tricky business"!!!
                  Без да съм специалист по АСИЦите моето мнение е следното: BITMAN са основния производител и когато разработят нова, по-добра машина първо почват да копаят за себе си с тях, после я пускат за продажба. Докато си ги купите и ви ги доставят BITMAN са обрали "каймака" на печалбите от новите машини и трудноста на мрежата е скочила 2-3 пъти .....
                  Ако сте от първите закупили новите машини единствения шанс да спечелите е да копаете 1 макс 2 месеца с тях и да ги препродадете докато още "държат" цена!
                  Затова и никога не съм се докосвал до ASIC

Крива работа!
                  Last edited by IvanTerziev; 28.11.2017, 13:52.
                  Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

....... Какъв е смисъла да се забави доставката към клиенти, дето са и предплатили на това отгоре?
                    Смисъла е да оберат "каймака" от печалбите с новите, по-високо производителни машини, преди да се е вдигнала трудноста на мрежата заради тези машини. Трудноста се корегира на около 14 дни и на BITMAN им стига да копаят първи с новите машини около 2 месеца за да си избият разходите и направят добра печалба. После ги пускат на "масовката" да им се радва и трудноста на мрежата скача с по 20-30% на месец ....

Коментар

Не съм казал че продават използвани машини, просто първите АСИЦИ като излезнат от производство си ги пускат в техния си пул: https://www.antpool.com/ затова и този пул винаги е с най-голям брой "ударени" блокове на ден
                      Нормално е да се тестват машините, обаче тоя пул не е само техен, нали?
                      Пък и едно е да пуснеш машина за 24 часа тест, друго е да върти месец - както ти тръгна да обясняваш. Но на въпроса - предполагам си наясно, че производствените разходи на такава машина са смешни, след като чиповете вече са проектирани. Какъв е смисъла да се забави доставката към клиенти, дето са и предплатили на това отгоре?

Коментар

Днес е много добър ден за КриптоВалутите!!!
                        Почти всички които съм копал и пазя (с изключение на Декрет) са 20-30% нагоре!!!
                        Monero наближава 200$
                        Ethereum Classic е над 30$
                        Zcash - 350$
                        Да не говорим за по-екзотичните .....
                        Не послушах Innergy да напазаря малко Cardano, но не съжелявам, то не може все Хубаво!
                        На Печелившите - ЧЕСТИТО!!!
                        Явно имате голям асортимент от криптовалути.Онези в Базел и те са почнали от малко,но в точния момент.Време е за лидерство.Основи Международна криптобанка за разплащтания.И ще подава котировки на Роитерс,за тежест!Направо втори форех пазар!.... А после и автокефална Крипточерква
                        Last edited by Minavast; 28.11.2017, 13:43.

Коментар

• https://imageserver-bisnow1.netdna-s...hs_office.jpeg

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Според гугъл локацията на основната "борса" за крипто-измишльотини с оборот за десетки милиони е някъде из тези сгради.
                            Ако койните се сринат или борсата изгърми, койнаджиите поне ще знаят къде да си търсят парите.
                            Гледам, че са сложили картони на вратите и прозорците...

https://s17.postimg.org/j9g1lqpjj/Untitled4ed.jpg
                            [ATTACH=CONFIG]n3267989[/ATTACH]
                            E те тия тук пък излязоха внезапно на минус преди няколко годинки, въпреки яките офиси:

Коментар

Има доста други производители с много по-ефективен хардуер. Слухът че Битмайн копат и после продават се върти от доста време из мрежата, предвид обаче крайната цена на чиповете - едва ли е верен. Ключовото при тия копачки е безплатния ток
                              Не съм казал че продават използвани машини, просто първите АСИЦИ като излезнат от производство си ги пускат в техния си пул: https://www.antpool.com/ затова и този пул винаги е с най-голям брой "ударени" блокове на ден
                              Относно разходите за ток - при тези цени на Криптовалутите, тока вече не е с такъв голям дял в себестойноста, както беше преди 1 година, примерно.
                              т.е. преди 1 година, при цена на Биткоин около 750$ пак е оставала печалба за копачите след плащане на ел. енергията. Сега при цена 10.000$ - % за разход за енергия е почти нищожен!
                              Last edited by marin1; 28.11.2017, 13:37.

Коментар

И тъкмо превели милионите и дойде чичо Сам и лепне Оня Банер! И изчезнаха в небитието!
                                Според гугъл локацията на основната "борса" за крипто-измишльотини с оборот за десетки милиони е някъде из тези сгради.
                                Ако койните се сринат или борсата изгърми, койнаджиите поне ще знаят къде да си търсят парите.
                                Гледам, че са сложили картони на вратите и прозорците...

https://s17.postimg.org/j9g1lqpjj/Untitled4ed.jpg
                                Click image for larger version

Name:	Untitled4ed.jpg
Views:	2
Size:	19.8 КБ
ID:	3267989

Attached Files
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X