Първоначално изпратено от The Big One
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните
Collapse
X
-
-
В края на май 2013г., когато на власт идва тройната коалиция (БСП+ДПС+АТАКА):
- осигурените, които не бяха заети в сектор Държавно управление бяха 2,607,642 души
- пенсионерите бяха 2,198,338 души
- заетите в сектор Държавно управление бяха 116,390 души
Тоест на всеки общо 1,000 пенсионери и заети в сектор Държавно управление имаше едва 1,127 осигурени.
За сравнение в края на 2013г.:
- осигурените, които не бяха заети в сектор Държавно управление бяха 2,579,530 души
- пенсионерите бяха 2,186,570 души
- заетите в сектор Държавно управление бяха 115,953 души
Тоест на всеки общо 1,000 пенсионери и заети в сектор Държавно управление имаше вече едва 1,120 осигурени.
Честито на всички, които подкрепят тройната коалиция (БСП+ДПС+АТАКА)!
http://www.noi.bg/aboutbg/st
https://www.nsi.bg/bg/content/3827/%...83%D0%B4%D0%B0Last edited by Inform; 15.02.2014, 17:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеВ края на май 2013г., когато на власт идва тройната коалиция (БСП+ДПС+АТАКА):
1)
- осигурените бяха 2,724,032 души
Тоест на всеки 1,000 пенсионери имаше едва 1,239 осигурени.
В края на 2013г.:
2)
- осигурените бяха 2,695,483 души
Тоест на всеки 1,000 пенсионери имаше вече едва 1,233 осигурени.
Честито на всички, които подкрепят тройната коалиция (БСП+ДПС+АТАКА), че има спад от 6 осигурени на всеки 1,000 пенсионери за 7 месеца!
Политиците вероятно ще се опитат да избегнат катастрофата чрез заеми, повишаване на пенсионната възраст и вдигане на данъци и осигоровки, но това ще има обратен ефект! Бизнеса ще търси начини да съкрати разходите, което пък ще увеличи безработицата а от там и младите ще продъжават да емигрират........ в същото време пенсионерите ще искат увеличение на пенсиите през следващите години......абе няма измъкване. България сега е в шах и скоро ще има и МАТ!
Коментар
-
В края на май 2013г., когато на власт идва тройната коалиция (БСП+ДПС+АТАКА):
1)
- осигурените бяха 2,724,032 души
Тоест на всеки 1,000 пенсионери имаше едва 1,239 осигурени.
В края на 2013г.:
2)
- осигурените бяха 2,695,483 души
Тоест на всеки 1,000 пенсионери имаше вече едва 1,233 осигурени.
Честито на всички, които подкрепят тройната коалиция (БСП+ДПС+АТАКА), че има спад от 6 осигурени на всеки 1,000 пенсионери за 7 месеца!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДа ти ева и тъпата обосновка!!!!!!!
;Искаш ли да направим експеримент? Да разкажем на хората кое е по-доброто. Хората от селата и от панелите. Тогава да видим кой повече има нужда от охрана, аз или ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеTo и прогресивния може да е нисък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеБих допълнил, че ниският плосък данък е нещо наистина работещо!
Вчера едни „капацитети“ спориха по въпроса в предаването Референдум на БНТ. Оказа се, за мен, че Дуранкев и Минасян все толкова нищо не вдяват, а имат титли професор...
Каролев, пак, отказва да порасне и да не се държи като неврастеник при сблъсък с конвенционална утопия. Може и да не сме Австрия, що се цитират школи, но трябва да браним постигнатото на практика, повече от тях, в данъчното законодателство.
Ще се обоснова лесно - предпочитам да мисля два часа на ден как да платя по-високи данъци, а не как да платя по-ниски или хич!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеБих допълнил, че ниският плосък данък е нещо наистина работещо!
Вчера едни „капацитети“ спориха по въпроса в предаването Референдум на БНТ. Оказа се, за мен, че Дуранкев и Минасян все толкова нищо не вдяват, а имат титли професор...
Каролев, пак, отказва да порасне и да не се държи като неврастеник при сблъсък с конвенционална утопия. Може и да не сме Австрия, що се цитират школи, но трябва да браним постигнатото на практика, повече от тях, в данъчното законодателство.
Ще се обоснова лесно - предпочитам да мисля два часа на ден как да платя по-високи данъци, а не как да платя по-ниски или хич!
;Искаш ли да направим експеримент? Да разкажем на хората кое е по-доброто. Хората от селата и от панелите. Тогава да видим кой повече има нужда от охрана, аз или ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеПлоският данък е най-хубавото нещо измислено от човека!
Коментар
-
През 2012г. общо данъчните приходи и приходите от социални осигуровки:
1)
- в Дания бяха 49.1% от БВП
2)
- в Унгария бяха 39.3% от БВП
3)
- в Швейцария бяха 28.0% от БВП
4)
- в България бяха 27.9% от БВП
Честито на всички, които мечтаят за данъчното облагане (на чуждите доходи, а не на собствените им доходи) в Дания!
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/...bNiMbxaMc38Me0
Коментар
-
Лъсна истината, че нашите "академични икономисти" са абсолютно неадекватни. От друга страна Каролев е чугунена глава и манипулатор. Това е българската действителност - от една страна имаме "идейно подкован" войнствен либертарианец, а от другата - професори които още си мислят, че преподават във ВИИ Карл Маркс.
Ганев и Ангелов стоят сравнително добре и за разлика от Каролев разбират това което говорят, но останалите просто ги заглушиха.
Коментар
Коментар