IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Пари няма бе, какви референдуми ? Стига сте баламосвали материяла.
    Все една аз да питам жена ми, дали иска вила в Дубай. Като нямаш кинти си налягаш парцалите и т'ва е.
    Мат'ряла трябва да се баламосва.

А жена си трябва да ошамариш за да иска вила някъде в карибите.
    Че там около Дубай скоро може да има война бре!

Коментар

• Хахаха .... АЕЦ Белене... една доба шега. Някъде чух, че цената отивала към 22 милиарда лева.... Ако това е вярно, то нашата "велика" централа по съветска технология(нищо против съветската технология, навремето е била сила) ще струва повече от проектът LHC в Церн - за справка това е най-могъщото инженерно творение в историята на човечеството. Ако за тези пари може да се построи такова нещо, колко ли още безброй по-добри начина има да се инвестират такива пари?
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        От къде предлагаш да наберем капитал за белене?
        "През сезон 2012 ще има промяна на нормалните наземни екипи за бране с въвеждането на берачни съоръжения. Тези съоръжения специално са проектирани да работят в нашите градини с капитал. Имаме намерение да берем 75% от капитала ни с тези съоръжения, останалата част ще се бере с наземни екипи от по 50 берачи в екип. Брането със съоръжението се осъществява в легнало положение и изключва голяма част от подвигането и носенето, придружаващо нормалния метод за бране. Всяко съоръжение има общо 9 берачи и 1 шофьор."

Като разбера и къде е капиталовата градина пак ще пиша.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Пари няма бе, какви референдуми ? Стига сте баламосвали материяла.
          Все една аз да питам жена ми, дали иска вила в Дубай. Като нямаш кинти си налягаш парцалите и т'ва е.

Коментар

Пирамиде, фотоволтаиците след 10г. ще бъдат на безценица и няма да имаме нужда от фосфилни горива. Всяко семейство ще черпи ток от панел който е голям 1-2 квадратни метра.
            Ядрената енергия ще бъде важна, ако настъпи ледников период.
            Внимателно ли четеш? Щото не забелязвам, нещо...
            Добре де, останалата половина /след еврофондовете/ да обявят на БФБ-то, да му се не види. Аз бих си купил акции.
            А това, дето фотоволтаиците щели да бъдат без пари... Ти, първо, отмени инфлацията /в Китай/ , второ, отмени транспортните разходи /които също растат/, трето, отмени мангутите, дето гепят наред, след това, отмени нощта /да свети непрекъснато/, Отмени облаците...
            И та признах.

Коментар

• Пирамиде, фотоволтаиците след 10г. ще бъдат на безценица и няма да имаме нужда от фосфилни горива. Всяко семейство ще черпи ток от панел който е голям 1-2 квадратни метра.
              Ядрената енергия ще бъде важна, ако настъпи ледников период.
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Какво мислите за тази инициатива?
                Вече и в фейсбук има над 10000 члена и текат много отчаяни призиви за блокирани на пътища, мостове и булеварди в София. https://www.facebook.com/groups/3923.../?notif_t=like
                След референдума е ясно че хората ще искат да строим БеЛеНе, но от къде ще вземем пари?

То ората ако ги питаш ша рекът и Тато да връщаме.
                Тоя мат'рял за такива сложни неща да се пита съм твърдо против.

Парите са отделен въпрос, ама ги няма.

ПС По-добре да организират референдум съгласни ли са хората да има улични песове (макар и чипирани и кастрирани), които да припикават/осират детските площадки и поддържат реномето ни на номер 1 в Европа по заболеваемост от кучешка тения. Проблема е здравен, не хуманен.
                Те тогава брюкселските зелки и БГ подлогите им няма да имат шанс - глас народен,глас божи.
                Last edited by pipbel; 29.04.2012, 15:52.

Коментар

• Аз също не се отказвам, Дохтуре. Най-малко, защото, не съм строил, за да се отказвам. Пък и отказването днес от АЕЦ-2 вещае сериозни проблеми за децата ни.
                  Ако някой мисли, че рева за руснаците, нека провери - на няколко пъти се изказвах за това, ако намерят друг да я построи за по-изгодна цена. ЗАщото не вярвам южната ни граница да ограничи евентуален радиоактивен облак, ако "пуФне" в Турция, на р. Резовска. Поне това, което досега съм чел за ВВЕР и маса западни аналози, именно руските са проектирани да овладеят авария, засягаща повече степени на защита едновременно. Все пак, във Фукушима, реакторите бяха на GE, нали? И, за разлика от РБМК-то, само в една централа, за по-малко от седмица, гръмнаха три блока. При вещо и компетентно действие на човешкия фактор, без политически диктат, само от едно цунами...
                  Не желая децата ми да дишат смрадовете на лигнитните кадилници. А какво мислят в Стара Загора ?
                  А за парите...ами за какво са европейските фондове? Над 50% може да се финансира оттам. И тутакси, ще станем първи по усвояване
                  Last edited by Pyramid; 29.04.2012, 15:38.

Коментар

• Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?

Какво мислите за тази инициатива?
                    Вече и в фейсбук има над 10000 члена и текат много отчаяни призиви за блокирани на пътища, мостове и булеварди в София. https://www.facebook.com/groups/3923.../?notif_t=like
                    След референдума е ясно че хората ще искат да строим БеЛеНе, но от къде ще вземем пари?
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
                  Working...
                  X