IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Площадката в Белене я е имало още 1990-та година това не е нов проект.

При толкова място в Козлодуй каква е била тая мания да е у Белене и то в сеизмичен район.

Площадката Белене ни е наследство още от времето 1980-та година когато се почват работите там.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Как не те е срам, да имаш 17000 поста и да пишеш глупости.
      Най-големите инвеститори като мистър Бъфет, преди 8 години казаха че не е рентабилно да се инвестира в АЕЦ, защото суровините за направата и работата на подобна централа растът неудържимо нагоре, и никога не можеш да направиш точна сметка какво ще ти струва подобна централа. Единствено сметка имат тези които произвеждат обурудването, защото са монополисти. Това като закона за ВЕИ и слънчевите централи. Заради високите цени производителите на панели реализират 1000% годишна печалба, продават много скъпо продукти, които реалната им цена е 7-8 пъти завишена. Това беше до преди година, разбира се.
      При Импето поне едно 1/3 от мненията са на мангалска тематика. Как трепел, как избивал, как спирал пари итн.

Коментар

• понеже Беле-не е страшно печелившо/мин 26г/ аз предлагам да му отпуснем края и да построим поне още 4 АЕЦ-да изнасяме за всички съседи и ги заливаме с най-най ток,пък ако ама съвсем случайно вземат да откажат ще ги заплашим ,че ше ги гръмнем.
        предлагам да направим компания,която тутакси да "започни интерконекторни връзки" със Северна Африка,с тъпите германци,които се отказаха от най-най хипер печеливш отрасъл,а лично аз на ползу Родину ще проектирам далекопровод до САЩ/тия ултрамизерници/ да ги заробим с евтина монополна енергия и да диктуваме вътрешната им и външна политика -мамицата им империалистическа.Абе,що забравих Китай
        я още една
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          И аз - твърдо ЗА Белене !!!

За парите - грозната и гнусната истина е, че правителството на криминалният престъпник борисов похарчи парите, с които АЕЦ Белене можеше да бъде построена, за да развъжда мангалите!!!

Всъщност моето подробно мнение - туканка:

http://nekov.blog.bg/politika/2012/0...shavame.898450
          Как не те е срам, да имаш 17000 поста и да пишеш глупости.
          Най-големите инвеститори като мистър Бъфет, преди 8 години казаха че не е рентабилно да се инвестира в АЕЦ, защото суровините за направата и работата на подобна централа растът неудържимо нагоре, и никога не можеш да направиш точна сметка какво ще ти струва подобна централа. Единствено сметка имат тези които произвеждат обурудването, защото са монополисти. Това като закона за ВЕИ и слънчевите централи. Заради високите цени производителите на панели реализират 1000% годишна печалба, продават много скъпо продукти, които реалната им цена е 7-8 пъти завишена. Това беше до преди година, разбира се.
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• НА ВНИМАНИЕТО НА ДРУГАРЯ РУМЕН ОВЧАРОВ, КОЙТО ОТГОВОРНО ТВЪРДИ, ЧЕ РАЙОНА НА АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА БЕЛЕНЕ НЕ СЕ НАМИРА В СЕИЗМИЧЕН РАЙОН И ЧЕ ПОСЛЕДНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ С ЕПИЦЕНТЪР ВРАНЧА Е БИЛО ПРЕЗ 1805 ГОДИНА

30 Март 2011
            За да не ни обвинят в манипулация, изпращаме препечатка от областния вестник „Янтра днес” по повод 34-годишнина от земетресението

Свищов, 4 март 1977 г., 21.24 ч. – започва най-убийственото земетресение в историята на България. Сеизмичната вълна тръгва двайсетина секунди по-рано от епицентъра във Вранча и безшумно, но коварно раздвижва земята под града, а разрушенията погребват близо 250 души. Бедствието от 7,3 степен по скалата на Рихтер трае по-малко от минута, но картината е апокалиптична. Градът потъва в мрак. Свищов е обхванат от масова паника и истерия. Въпреки трагедията и стенанията изпод развалините, из улиците плъпват мародери, които плячкосват в тъмното магазини и опустели домове. Трошат се бензиностанциите, уплашени хора наливат бензин в колите си и бягат.
            Около полунощ спасителите започват да вадят първите трупове. Блок № 1 на ул. “Георги Матев” 1 и общежитието на “Свилоза” са се превърнали в огромни ковчези. 8-етажната жилищна кооперация по официални данни погребва 76 души. Най-голяма е трагедията на гръцката фамилия Стефопулу, която дава 9 жертви. Загиват родителите, синът, снахата, дъщерята и петте деца. Никой не е имал никакъв шанс – семейството е обитавало последния осми етаж на рухналата за секунди сграда. По зла ирония на съдбата многолюдната челяд е на гръцки партизани, подирили спасение в България.
            Общежитието на “Свилоза” дава 45 жертви. Истински късмет е, че общежитието е било младежко и във вечерния час е било полупразно. Всички загинали до един са млади специалисти, пристигнали по разпределение в Свищов.
            Редят труповете в специално хале. Едно до друго са 27 безжизнени детски телца. Седем от тях са бебета, ненавършили годинка. 15 загинали инженери, 11 служители на МВР и 6 учители. При земетресението умират четирима директори. Най-възрастната жертва е дядо Тодор от с. Палици. Дошъл в Свищов да види сина и внуците си. Не му достигнаха четири години, за да стане столетник. Последните трупове са измъкнати едва на третия ден. Изнемощелите войничета от местното поделение се взират с подути от недоспиване очи в руините и надават ухо с последна надежда за оцелели. Изведнъж от разрушения дом на председателя на АПК-то се чува музика. Трескаво разриват руините, но единствено оцелял в някаква кухина е семейният транзистор, от който се раздава петата симфония на Бетовен. Председателят, жена му, дъщеря му, зет му и двете им деца отдавна са мъртви. Трусът в Свищов се оказва трагедия без поука.

Накрая – за сведение: обектът АЕЦ Белене е само на няколко километра западно от Свищов в непосредствена близост до „Свилоза”, на територията на която земетресението беше с магнитуд 8 степени по скалата на Рихтер и предизвика огромни материални щети. Между другото и „Свилоза" беше строена от съветски специалисти.

Прилагаме снимка на една от сринатите сгради и снимка на единият от паметниците над руините.

Коментар

Ако нямаше избиване, нямаше да има стотици действащи атомни реактори на светът. И има начин "това да стане" - просто като се спре издръжката на нисшата раса.
              А колко от тях са по 1 бройка

Коментар

• От Фейса.

Според вас колко човека ще са ни необходими за блокиране на основните пътни атерии в София за един ден, по време на протеста? Естествено решението ще се съгласува с организаторите.
                Това което обсъждахме с колегите до момента: Околовръстен път, Цариградско шосе, бул. България, моста Чавдар и Цар Борис 3? Според нас минимум 500 човека на шосе ни трябват?

Според мен ако блокират улиците ще ядат палките. На мен ми писна за щяло и не щяло да блокират булевардите.
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Ako Белене спре развъждането на мангалите и аз съм ЗА. Но няма го начинът това да стане. Иначе Белене си е здраво бъркане в джоба. Няма как това нещо да има избиване. Ако имаше, щеше да има опашка от инвеститори
                  Ако нямаше избиване, нямаше да има стотици действащи атомни реактори на светът. И има начин "това да стане" - просто като се спре издръжката на нисшата раса.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

И аз - твърдо ЗА Белене !!!

За парите - грозната и гнусната истина е, че правителството на криминалният престъпник борисов похарчи парите, с които АЕЦ Белене можеше да бъде построена, за да развъжда мангалите!!!

Ako Белене спре развъждането на мангалите и аз съм ЗА. Но няма го начинът това да стане. Иначе Белене си е здраво бъркане в джоба. Няма как това нещо да има избиване. Ако имаше, щеше да има опашка от инвеститори

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=RlE8A...&feature=share
                      "Най-мащабния и велик проект в историята на България".
                      Този човек говори като политик, а твърди че е гражданин

Коментар

• И аз - твърдо ЗА Белене !!!

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Какво мислите за тази инициатива?
                          Вече и в фейсбук има над 10000 члена и текат много отчаяни призиви за блокирани на пътища, мостове и булеварди в София. https://www.facebook.com/groups/3923.../?notif_t=like
                          След референдума е ясно че хората ще искат да строим БеЛеНе, но от къде ще вземем пари?
                          10000 члена да съберат по 10000 лева, да си правят едно АД, да го листват по борсите и да стават милионери след това, като е толкова изгоден проекта

Коментар

• От фейсгрупата
                            "Дами и Господа, Другарки и Другари, за да ни чуят трябва да направим нещо запомнящо се?!
                            Каквато и да е цената на Белене, трябва да го направим, защото тук не става въпрос за пари, тук става въпрос за милиони човешки животи!!!"

„Аз съм посветил себе си на отечеството още от 61-во лето да му служа до смърт и да работя по народната воля“ — Васил Левски

"Референдум ЗА АЕЦ-Белене ако не се състои,поради пречки от страна на управляващите,ще сменим управляващите и тогава ще го инициираме.Време е гражданите на България да поемат бъдещето на държавата в свои ръце.Всеки глас е важен за изграждане на новото гражданско общество! Свобода или смърт братя! "

Коментар

Пирамиде, фотоволтаиците след 10г. ще бъдат на безценица и няма да имаме нужда от фосфилни горива. Всяко семейство ще черпи ток от панел който е голям 1-2 квадратни метра.
                              Ядрената енергия ще бъде важна, ако настъпи ледников период.
                              От къде предлагаш да наберем капитал за белене?

"Тошиба" ще строи слънчева електроцентрала за 1.2 мрлд. долара край Ямбол
                              ..............

За съжаление нещата в България стоят така.
                              Аз съм студент 3-та година в Технически Университет -София специалност електроенергетика и следя ситуацията в България.
                              В момента закона е така направен, че за да се узакони една малка покривна фотоволтаична инсталация трябва да се издадът разрешителни горе долу колкото за да се построи една сграда. В същото време големи фирми идват с чуждите си специалисти и си реализират проектите без в държавата да влезнат кавито и да било пари.
                              Забелязал съм, че в България се прави точно обратното на това което трябва да се направи и което другите държави правят. В цял свят се говори за smart grid системите и рационално произвеждане и използване на електроенергията от възобновяемите източници, а в България се говори за строене на скъпо струваща АЕЦ която на всичкото отгоре ще произвежда скъпо струваща електроенергия която няма да е ясно на кой точно ще я продаваме.
                              Вместо да се строи АЕЦ Белене може да се направят промени в закона които да облекчават узаконяването поне на малките фотоволтаични централи и да се собсидират хора които желаят да си монтират такива инсталации по покривите. Така хем ще се повиши стандарта на една част от населението, хем ще се произвежда зелена електроенергия, хем ще излезе по-евтино. Но не, България трябва да построи скъпа АЕЦ и да се обслужват руски интереси на определена малка група от хора.
                              И на всичкото отгоре построяването на АЕЦ води със себе си и нуждата от строителство на инфраструктура която струва още пари.
                              http://modelistika.com/archive/index...17825-p-2.html

Масово в Германия се монтират фотоволтаични системи след като Германия взе решение да си спре поетапно ядрените централи.

http://www.dnevnik.bg/zelen/2011/09/...a_shte_struva/
                              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Простия народ така и не разбра, че ако не беше задължен да внася по 870 милиона лева на година членски внос към ЕС, та от там да текът фондовете. България немаше да види ни магистрала ни нищо от сегашниьо ни управник.

Белене е грешка заради местоположението това всички го знаят. А иначе нека строи в Козлодуй там може, ама това са само Борисови приказки щото така, че си мине времето и нищо нема да направи. А доплати реакторите само за да може да се опита да ги шитне нашиьо управник.

Коментар

Working...
                                X