IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Симов - проучи на каква сеизмическа степен е проектирана да устои една атомна централа и после коментирай. Козлодуй не е много по-далеч от Белене спрямо огнището във Вранча, а по времето на голямото земетресение от 77-а централата там вече работеше - и какви бяха последствията за нея? - НИ-КАК-ВИ !!!
    Свищов и Козлодуй са на 150 километра един от друг. Област Вранча е със 100 Километра по близо до Белене. 7,6 по скалата на Рихтер.

Белене е точно до Свищов.

Окръг вранча.

Карта Белене Свищов.
    http://maps.google.bg/maps?hl=bg&psj...ed=0CDQQ8gEwAA

Разбирам гледната ти точка но риска в Белене е по-голям.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Черкезов - очевидно не си специалист, така че по-добре замълчи, да не ти се смеят хората.

- 400 000 000 за "охлаждане на реакторите"? Явно не проумяваш, че реакторите се охлаждат с вода от Дунавът и точно охлаждането на реакторите фабрикува точец.
      - Радиоактивно замърсяване по Дунав? - Откъде бе, при положение, че водата въобще няма контакт с активното вещество? Дори в самата АЕЦ нивото на радиация не превишава нормалното.
      - Радиоактивните отпадъци не са големи по обем и най-добре да се направи депо за тях туканка.
      Затварянето на реакторите е нищо като разход, сравнен с приходите от дейността. Сравнението на перките с атомчетата въобще няма да го коментирам - и децата знаят на какви цени НЕК изкупува т.нар. "зелена енергия" и на какви - точецът от АЕЦ-ът. Ракетните войски охранявали АЕЦ-ът? Ами ще охраняват - това им е работата - да пазят държавата. Анусът на борисов ли да пазят?

И не видях да отговаряш - каква е възвращаемостта от "инвестицията" за която ГРОБ профукаха парите, с която можеха да построят І блок на АЕЦ Белене - като 100% държавна собственост? Май нулева, че дори и отрицателна, а?

Роджърсов - те отказаха не по финансови, а по политически причини. Впрочем кои са тия държави, освен Германия? От друга страна, германците може и да могат да си позволят да плащат тройно по-скъп ток от "зелена" енергия, но не и ний. От третга страна - прочетете какви са вредните въздействия от ужасните и грозните перки и как по цял свят живеещите край тях хора са на ръбът на отчаянието.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Твърдо против!
        Който ни освободи, той ще ни пороби - Васил Левски

Коментар

• За последната една година няколко държави дето са много по богати от нас обявиха че се отказват от ядрената енергия.

Коментар

• Императорът
            АЕЦ на всякъде по света има скрита държавна субсидия, която не се слага в сметките.
            Толкова ли си зле, че не можеш да направиш сметка?
            - 20 000 години съхранение на високо радиоактивни отпадъци
            - преработка и транспорт до русия, и обратно връщане
            - ракетни войски постоянно охраняват АЕЦ
            - за охлаждане на реакторите отиват 400 милиона евро годишно.
            - затваряне на реакторите- огромни суми..
            - радиактивно замърсяване по поречието на дунав (това никой не може да изчисли колко струва)
            - и др., аз не съм специалист, но енергитиците казват че по цена ядрената е съпоставима с ветрогенераторите в момента.
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Винаги има изход. И право на избор. Терминал 1 или 2 Аз, за сега оставам, поне докато синът ми порасне. Иначе мога и на дърти години да се изнеса. За политиците не ми пука
              Терминал 1 или 2 става все повече и моя избор.

Но по никакъв начин няма да те подкрепя, че за политиците не трябва да ни пука и да сме безразлични.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                Как не те е срам, да имаш 17000 поста и да пишеш глупости.
                Най-големите инвеститори като мистър Бъфет, преди 8 години казаха че не е рентабилно да се инвестира в АЕЦ, защото суровините за направата и работата на подобна централа растът неудържимо нагоре, и никога не можеш да направиш точна сметка какво ще ти струва подобна централа. Единствено сметка имат тези които произвеждат обурудването, защото са монополисти. Това като закона за ВЕИ и слънчевите централи. Заради високите цени производителите на панели реализират 1000% годишна печалба, продават много скъпо продукти, които реалната им цена е 7-8 пъти завишена. Това беше до преди година, разбира се.
                Черкезов - единственият, който пише глупости тук, това си ти. Самата картинка под името ти го доказва.

- Колко струва един реактор?
                - Колко години работи?
                - Колко ток фабрикува за тия години?
                - Защо, щом АЕЦ са толкова нерентабилни, Козлодуйската централа произвежда най-евтиният ток в България, ако не броим тоя от ВЕЦ-овете?

- И най-вече - инвестицията които твоите (очевидни) любимци ГРОБ правят, вместо инвестицията в АЕЦ Белене (а именно - развъждането на мангалите, за което харчат по над 3 000 000 000 на година) каква възвращаемост има досега?

Симов - проучи на каква сеизмическа степен е проектирана да устои една атомна централа и после коментирай. Козлодуй не е много по-далеч от Белене спрямо огнището във Вранча, а по времето на голямото земетресение от 77-а централата там вече работеше - и какви бяха последствията за нея? - НИ-КАК-ВИ !!!
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                  Аз предложих някакво безумно решение. Ти можеш ли да предложиш по-добро решение.
                  Винаги има изход. И право на избор. Терминал 1 или 2 Аз, за сега оставам, поне докато синът ми порасне. Иначе мога и на дърти години да се изнеса. За политиците не ми пука

Коментар

Защото всички расъждават като теб, за това никога няма да влезнат нормални граждански партии в парламента.
                    Няма и как да влязат. Герб вече е спечелил изборите това всички го знаем.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Поне да те праснат и отзад
                      Аз предложих някакво безумно решение. Ти можеш ли да предложиш по-добро решение.

Коментар

Целта ми не е гласа ми да се изгуби и да се разпредели между ГЕРБ и БСП.

На изборите през 2013-та в общи линии ще има само 3 партии. Другите партии СДС, РЗС, АТАКА, НДСВ и Кунева са напълно несигурни дали ще влязат изобщо в парламетна.

С две думи остава само ГЕРБ, БСП, ДПС.

ГЕРБ и БСП не мога да ги понасям а искам да гласувам защото не съм безразличен към съдбата и бъдещето на България. Остава само да гласувам за ДПС така излезна.

МАле Мале мале мале трагедиьо Българска.
                        Защото всички расъждават като теб, за това никога няма да влезнат нормални граждански партии в парламента.
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

На следващите избори освен да гласувам за турците то друго не остана.
                          Поне да те праснат и отзад

Коментар

Симов, гласувай за малка партия която е създадена от свестни хора. Не бъди кифладжия с това тъпо расъждение. Защото всички така мислят и за това няма развитие.
                            Целта ми не е гласа ми да се изгуби и да се разпредели между ГЕРБ и БСП.

На изборите през 2013-та в общи линии ще има само 3 партии. Другите партии СДС, РЗС, АТАКА, НДСВ и Кунева са напълно несигурни дали ще влязат изобщо в парламетна.

С две думи остава само ГЕРБ, БСП, ДПС.

ГЕРБ и БСП не мога да ги понасям а искам да гласувам защото не съм безразличен към съдбата и бъдещето на България. Остава само да гласувам за ДПС така излезна.

МАле Мале мале мале трагедиьо Българска.

Коментар

• Симов, гласувай за малка партия която е създадена от свестни хора. Не бъди кифладжия с това тъпо расъждение. Защото всички така мислят и за това няма развитие.

Коментар

• Начи казвам ви БСП искат да ни ликвидират. ГЕРБ искат да ни уморят.

На следващите избори освен да гласувам за турците то друго не остана.

Омръзна ми да гласувам за дявола. А дявола комунистически е на всякъде. БСП, ГЕРБ, СДС.

НДСВ не са комунисти ама вероятно няма и да влезнат в парламента за това няма как да се гласува за тях.

Случи се немислимото Българин да глусува за Турчин опитвайки се да се спаси от комунизма. България достигна пълното си падение.

Коментар

Working...
                                X