Първоначално изпратено от йосиф
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЩо не вземеш да отговаряш само за себе си , купувам и продавам по собствена воля и където си искам със собствени средства а не съм да ми казва някой какво да правя и какво да пиша,че ще ми спре стотинките за цигари.... Затова ли почна да правиш евала на Доган напоследък....
Партиина повеля...
не знам ..но друг твой съпартиец поиска съвет как да стане депесар ...не знам някъде да съм ласкаел резака...Явно в желанието си да ме "омаскариш" почваш да си фантазираш каквото ти дойде първо на акъла..опс забравих ,че ти си само на костен мозък...
Коментар
-
Аз също съм да се построи, но само съм ЗА !!! Пари не искам да давам, дори и от моите данъци !!! Нека се построи, но някой да я финансира, после да я експлоатира безопасно, и да печели. Нека така да стане. На държавата не и е това работата, да финансира мъгляви проекти. Нито държавни структури /НЕК/ да поеман ангажимент да купуват енергия на определена от сега цена. Като заработи централата да продава на пазара - колкото намери по-добре.
Това с референдума е много глупава работа. За какво ще гласуваме?? Някой да е казал колко ще струва? На каква цена после ще продава тока? Ние като данъкоплатци какво ще спечелим? Не е ли по-добре вместо референдум да се учреди компания и който иска да си купи акции от там????? Ама никой май няма да купи след като се знае, че тези пари ще потънат в джобовете на някого - тези които сега натискат да строят с нашите пари!!!!!
Айде да оставим пазара сам да се оправя със стоките и продажбите.
Все си мисля, че тези, които искат да гласуват за строителството почти не плащат данъци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениес какво ще купуваш и ти бре голтак..Всичките червени ще купуват акции от Белене ... пак фантазии и мокри сънища... Ти ако дадеш и 1 лев за тази "инвестиционна" идея аз ще се покръстя да знаеш..
Партиина повеля...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеПо принцип съм за закупуване на акции за АЕЦ Беляне. Но Мрежовика наблегна че печалбата ще бъде след 10 години направи друго предложение....
Оценка на Козлодуй на 5 милиарда и пускане на борсата и с тези пет милиарда строеж на АЕЦ Беляне от държавата ....нема лихви ,няма натрупвания ....
Та ето моята позиция купувам Козлодуй за строеж на Беляне....
Коментар
-
Първоначално изпратено от wenci Разгледай мнениеНай-добрия референдум е фондовата борса.
Който иска да 'гласува' да запише участието си в бъдещото акционерно дружество и да КУПИ акции на дружеството.
ЕТО ТАКА СЕ ГЛАСУВА !!! за АЕЦ и събира капитал за строителството.
гласа се материализира, а не се купува от някой беден мангал
Ако всичко е истинско - хората ще го оценят и парите ще ги ИМА за строителството......
Всичко останало е ПРАЗНО БРЪЩОЛЕВЕНЕ и СПАМ
Оценка на Козлодуй на 5 милиарда и пускане на борсата и с тези пет милиарда строеж на АЕЦ Беляне от държавата ....нема лихви ,няма натрупвания ....
Та ето моята позиция купувам Козлодуй за строеж на Беляне....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеКакво мислите за тази инициатива?
Вече и в фейсбук има над 10000 члена и текат много отчаяни призиви за блокирани на пътища, мостове и булеварди в София. https://www.facebook.com/groups/3923.../?notif_t=like
След референдума е ясно че хората ще искат да строим БеЛеНе, но от къде ще вземем пари?
Който иска да 'гласува' да запише участието си в бъдещото акционерно дружество и да КУПИ акции на дружеството.
ЕТО ТАКА СЕ ГЛАСУВА !!! за АЕЦ и събира капитал за строителството.
гласа се материализира, а не се купува от някой беден мангал
Ако всичко е истинско - хората ще го оценят и парите ще ги ИМА за строителството......
Всичко останало е ПРАЗНО БРЪЩОЛЕВЕНЕ и СПАМ
Коментар
-
Апропо - Япония е ужасно земетръсно място и пак нито една централа не е паднала още. Фукушима изпуши заради приливната вълна от цунамито, на земетресението - устоя.
А онуй земетресение във Вранча беше много яко - помня с подробности, макар да бях съвсем малко чавенце още... оттогава сеизмологията ми стана тръпка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Драги Симов,
тая просташка скала на Рихтеров хич не я гледай. Тя показва нещо, което интересува само специалистите - а именно - отделената в хипоцентърът енергия. Съгласи се, че важно е сеизмическото въздействие върху въпросният обект (АЕЦ-ът), а не колко енергия се е отделила на няколкостотин километра на североизток и на 170 километра под земята - така че тебе ти трябва скалата на Меркали-Медведев, а не Рихтер.
Когато земетресението е дълбокофокусно, енергията се разпределя на огромна площ и така се разсейва. Колебанията на земната повърхност са по-плавни, което е по-благоприятно за инфраструктурата и нанася по-малки поражения. Неслучайно казах, че при голямото земетресение, дори в селцето, дето е в самият епицентър, не е имало пълно разрушение... нищо, че земетресението е усетено чак в Стокхолм и Петроград, а в Москва руснаците са бягали паническата.
А реална алтернатива на АЕЦ-ът няма, поне не и на сгодна цена.
Апропо - неслучайно турците строят до нашата граница - това е един от най-спокойните в сеизмическо отношение райони на Балканите. Аз също бих строил там - или пък - в срещуположният ъгъл - около Видин.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАбе, момко - на светът има стотици работещи реактори - а колко катастрофи са станали досега? Точно две - едната поради човешка небрежност, другата поради изключително тежко природно бедствие... и то самото земетресение не увреди централата, а цунамито я заля. Не знам какво цунами ще залее Белене?
Симов - погледни на твойта карта де е АЕЦ Црна вода - ако стане чудовищно земетресение ХІІ степен - коя пръво ще гръмне - Белене ли, Козлодуй ли, Црна вода ли? А разликата в разстоянията между Белене и Вранча и между Козлодуй и Вранча не е толкова голяма, защото сеизвическото огнище се пада над двата ни града. А като се има предвид, че огнището е дълбокофокусно и сеизмическата енергия се разпределя на огромна площ, то тия 60-70 км разлика са от съвсем малко значение. Затова и румънската АЕЦ не е реално застрашена - знаеш ли, че при страшното земетресение през 1977-а, дори в самото с. Вранчоа е имало оцелели постройки?
Черкезов и Марксов - вие сте рядко кухи, заклевам се !!!
Мисля, че трябва да се търсят алтернативи на АЕЦ. Не може да се строи АЕЦ ако не е стабилен на поне 9-та степен по Рихтер.
Скала_на_Рихтер
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D0%B5%D1%80Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bzm Разгледай мнениеПо-добре е,мноооого по-добре тези пари да се вложат във ВЕИ,там е бъдещето.Още 1-2-3 катастрофи като тази в Чернобил или Фукушима-1-Япония и ядрената енергетика ще бъде забранена,тогава какво правим?А катастрофи непременно ще има,няма как да се избегнат.
Симов - погледни на твойта карта де е АЕЦ Црна вода - ако стане чудовищно земетресение ХІІ степен - коя пръво ще гръмне - Белене ли, Козлодуй ли, Црна вода ли? А разликата в разстоянията между Белене и Вранча и между Козлодуй и Вранча не е толкова голяма, защото сеизвическото огнище се пада над двата ни града. А като се има предвид, че огнището е дълбокофокусно и сеизмическата енергия се разпределя на огромна площ, то тия 60-70 км разлика са от съвсем малко значение. Затова и румънската АЕЦ не е реално застрашена - знаеш ли, че при страшното земетресение през 1977-а, дори в самото с. Вранчоа е имало оцелели постройки?
Черкезов и Марксов - вие сте рядко кухи, заклевам се !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениее защо ме слушаш бе калъф ... виждаш ли се какъв червей си .. мнението на един драскач като мене ти разбива душевния мир ХА ХА ХА ...Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеЕто до тук ни доведе Борисовото управление, да слушаме глупостите на простия Йосиф.
Не си ти проблема Йосифе тъй, че пиши си колкото искаш. Проблема е и си остава измамника супер комунистически Борисов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениенали искаш за дпс да гласуваш..просто ти подсказах как става ... Забравих да спомена ,че и трябва да се обрежеш.... като те гледам и без вазелин няма да ти е лошо ..ще спестиш някой лев...
явно ти е мека главичката и не разбираш за какво ти говоря..а?
Не си ти проблема Йосифе тъй, че пиши си колкото искаш. Проблема е и си остава измамника супер комунистически Борисов.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
Коментар