Първоначално изпратено от Peter(Petar)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеЕто защо се обезлюдеваме, дори и у Перник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеНе знам за вас но на мен ми иде да си сложа бесилото на първото дръво.
Не съм бил толкова зле никога, семейството гладува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗА ТЕЗИ 22 ГОДИНИ НЯМАХМЕ ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ
Само Борисов е обратното. Намаляване на резерва и увеличаване на външните заеми.
Въпреки всичко народа от това не се интересува.
Народа иска Борисов да му се лензи от екрана и да му се блещи като в латино сериал. А то все едно си знае предишните бяха и готово.
Народо ни в 90% е малоумен до степен на пълно мозъчно умопомрачение. Е как да се помогне на такъв народ.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАбе за какво говорим - 11 фирми правят 25% от експорта на страната. Колко души да работят там - 5-6 хиляди. В другите 75% да са още толкоз. И к'во правят останалите избиратели - пачанга...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПС: И още нещо. В 1998г. малко преди да посегнат и на мен, един приятел ми каза следното и излезе прав;
"До сега се краде от държавата, но колкото повече намалява за крадене от там, толкова повече, ще почнат да посягат на бизнеса на такива като нас и ще започне разпределение от частния бизнес, към кръговете горе. Всичко което е апетитно и прави пари ще искат или да го вземат, или да го съсипят за да не им е конкуренция"
Общо взето това му бе тезата. Така и стана. Оформянето на монополите започна още тогава, създадоха се разните му комисии като ДЕКВР и т.н. които да започнат като цяло да източват икономиката и паричен ресурс. Държавата малко по малко създаде такива механизми, че да се скапе всеки който не е от техните хора, да се оберат хората, а всичкия бизнес, от тоя с храните, с туризма, с водата дори (както сега се гласят да прилапат цялата питейна вода в страната) да мине само в техни ръце. Не си ли забелязал как изчезват всички тия малки фирмички с който хората си вадиха хляба, че и даваха и работа и се появяват на тяхно място по 1-2 монопола.
Така, че дори Костов да управляваше сега, ако си човек без връзки или дори с такива, но не от техните, пак щеше да закъсаш. Тя политиката не се е променила. В момента е същата каквато бе тогава. Системата е такава. За тях подаръци и безплатно, а за абсолютно всички останали сопа. Когато обаче и безплатното свърши (В момента има само 297 000 работещи фирми в страната, в пъти по-малко от тия в 90 те г. и всичко се монополизира изцяло, тогава и папото за тях ще свърши и ще се изядат като паяци в буркан, защото те в чужбина бизнес не могат да правят.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеOще ли събираш компромати за следващите избори....поне така се хвалеше в друга тема....http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеНе сте прави по времето на Костов аз имах среден бизнес. Внасах редовно коли от италия с камиони на месец продавах ги добре и изкарвах по неколко хиляди марки на седмица. Сега вече не продавам коли, а требваше да се научим да ги изкърпвам и боядисвам, станах прост майстор, а преди си бех търговец и това сичко заради корупцията и обеднаването на българина.
"До сега се краде от държавата, но колкото повече намалява за крадене от там, толкова повече, ще почнат да посягат на бизнеса на такива като нас и ще започне разпределение от частния бизнес, към кръговете горе. Всичко което е апетитно и прави пари ще искат или да го вземат, или да го съсипят за да не им е конкуренция"
Общо взето това му бе тезата. Така и стана. Оформянето на монополите започна още тогава, създадоха се разните му комисии като ДЕКВР и т.н. които да започнат като цяло да източват икономиката и паричен ресурс. Държавата малко по малко създаде такива механизми, че да се скапе всеки който не е от техните хора, да се оберат хората, а всичкия бизнес, от тоя с храните, с туризма, с водата дори (както сега се гласят да прилапат цялата питейна вода в страната) да мине само в техни ръце. Не си ли забелязал как изчезват всички тия малки фирмички с който хората си вадиха хляба, че и даваха и работа и се появяват на тяхно място по 1-2 монопола.
Така, че дори Костов да управляваше сега, ако си човек без връзки или дори с такива, но не от техните, пак щеше да закъсаш. Тя политиката не се е променила. В момента е същата каквато бе тогава. Системата е такава. За тях подаръци и безплатно, а за абсолютно всички останали сопа. Когато обаче и безплатното свърши (В момента има само 297 000 работещи фирми в страната, в пъти по-малко от тия в 90 те г. и всичко се монополизира изцяло, тогава и папото за тях ще свърши и ще се изядат като паяци в буркан, защото те в чужбина бизнес не могат да правят.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеИмал си хора на митницата, внасял си.. Хубаво е, че си имаш професия, а това в главата не могат да ти го вземат.. Рано или късно пак ще изплуваш.. А мен същия седерасите ми краднаха бизнеса, не, че не фалираха после тъпаците алчни, ама се наложи да уволня 30 човека заради тия псета. А на същите тия, що пари съм снасял, дори като събаряха Виденов, но кучетата мръсни не знаят благодарност! А аз дори нищо не съм искал никога от тях! Помагах им на гадините, а те ми забиха нож в гърба и се опитаха да ме ликвидират, да ме оставят без хляб. Има Видов ден де! Всеки ще си получи заслуженото рано или късно Тия дни научих едни интересни новини за хотелите на един виден софийски, бивш седерас на Златните. Гърчи се гадината и затъва.. Нека! Нека!За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеНе сте прави по времето на Костов аз имах среден бизнес. Внасах редовно коли от италия с камиони на месец продавах ги добре и изкарвах по неколко хиляди марки на седмица.
Сега вече не продавам коли, а требваше да се научим да ги изкърпвам и боядисвам, станах прост майстор, а преди си бех търговец и това сичко заради корупцията и обеднаването на българина.Last edited by Jay Gould; 21.04.2012, 18:10.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеПродавал си коли щото всичко беше на кредит преди време - сега хората си връщат кредитите и няма кой да купува бараки. Ама и сергей да се върне не може да ти помогне.
по времето на костов (когато перничанина пише, че е бил богат) нямаше кредити ....................... отпускането им започна при НДСВ и доби пълна сила при триглавата ламя
при вноса на коли, както и във всички останали сфери действат пазарни механизми - първите печелят, след това всеки вижда, че има "хляб" в този бизнес и започват и те да го развиват, но в един момент се получава засищане на пазара и голяма конкуренция, а накрая малките и слабите отпадат по естествен път ............. остават само акулите
специално при колите "далаверата" свърши когато ни приеха в ЕС -> всички се втурнаха да излизат зад граница, почти всеки има роднина или приятел в западна държава, отива му на гости и се връща с някоя барака, много хора понакупиха по няколко коли и взеха да "въртят синджира", но няма кой да им купи стоката .................. никой не иска да работи просто, но живота ги принуди да го правят, а сега години наред ще си спомнят какви богаташи са били по някое си време от живота им
Коментар
-
Продавал си коли щото всичко беше на кредит преди време - сега хората си връщат кредитите и няма кой да купува бараки. Ама и сергей да се върне не може да ти помогне.
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеНе сте прави по времето на Костов аз имах среден бизнес.
Внасах редовно коли от италия с камиони на месец продавах ги добре и изкарвах по неколко хиляди марки на седмица.
Сега вече не продавам коли, а требваше да се научим да ги изкърпвам и боядисвам, станах прост майстор, а преди си бех търговец и това сичко заради корупцията и обеднаването на българина.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеIT сферата, но не тук. Тук може в София някой да взема що-годе прилични пари, но из страната не. Познатите ми които познайват от тия неща, всички се изнесоха.
Най-веселото бе когато един от тях кандидатства е БНБ за обявена там длъжност. И на интервюто го питат каква заплата искаш, а той "Минимум 1200 лв." - скромен, а те "А-а-а-а-а! Ние тука такива пари не даваме!" - това при условие, че чистачката там в БНБ взема над 2 000 лв.
Въпросът е, че колкото и да се способен човек, то ако не е с връзки и да си съдере задника от бачкане, няма да вземе пари като наемник в коя да е голяма компания, а в малките просто не се дават високи заплати. Същото е и в държавните институции като нелепицата наречена БНБ, разни министерства и т.н.
Та моят човек, след като най-високата заплата която му даваха бе в 2008 г. - 800 лева , подаде документи в IBM, лапнаха го веднага и замина за Чехия. Миналата година си взе и жената и двете деца и обяви за продажба апартамента си тук.
Нека го пресметнем:
При брутна заплата от 3600 лева, нетната заплата е 3007лв., което в процентно отношение е достатъчно близо до 3000 лева нетна заплата. Умножено по 12 (броят на месеците в годината) излиза, че годишната брутна заплата на един добър софтуерен инженер е 43200 лева. Ако приемем, че купуваме еврото по 1.96 лева, тогава годишната брутна заплата в е 22040 евро с малки закръгления при десетичната запетая. Можем грубо да приемем ,че заплатата е 22000 евро.
С тази заплата (брутна, в евро, на годишна база), по-ниско средно годишно заплащане имаме в следните държави (на база картинката от първата публикация в темата):
• Чехия
• Естония
• Унгария
• Латвия
• Литва
• Полша
• Румъния
• Словакия
Ето тук идва тъжната част - в България 22000 евро е много висока годишна заплата, а за останалите страни говорим за средно ниво на заплатите!!!
Коментар
Коментар