IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Както винаги нашенеца все обича да гледа в чуждата паница. И разбира се в очите му чуждата кокошка му се вижда пуика

1200 евро в Франция е общо взето 1000 лева тук по покупателната способност и стандарт на живот.
    Разбира се ако може там да ги изкарваш пък тук да ги харчиш ще е по - добре
    Пък най-добре тук си ги изкарай и харчи...............
    hihih около мен даже и кокошките избягаха, останаха само малки пилчета

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнение
      Ти къде си бре, момко? С това изказване се съмнявам, че драскаш от БГ
      DE

Коментар

• Както винаги нашенеца все обича да гледа в чуждата паница. И разбира се в очите му чуждата кокошка му се вижда пуика

1200 евро в Франция е общо взето 1000 лева тук по покупателната способност и стандарт на живот.
        Разбира се ако може там да ги изкарваш пък тук да ги харчиш ще е по - добре
        Пък най-добре тук си ги изкарай и харчи...............
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ludoed Разгледай мнение
          Tова не е вярно!
          Даже имам и фрапиращ пример ,купувам българска храна ,която е пригодена само за износ по -евтино отколкото е в БГ. Може да си дадеш и сметка ,какво качество е.
          Инак си прав за повечето неща.
          Ти къде си бре, момко? С това изказване се съмнявам, че драскаш от БГ

Коментар

• Много сте дале4 от истината които говорите за бедния западноевропеец. Но Живи здраве излезте, поработете, сметнете и пак се върнете да поговорим

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
              . В магазина яденето е що-годе на поносима цена, но пак средно претеглено е двойно по-скъпо от тук.
              Tова не е вярно!
              Даже имам и фрапиращ пример ,купувам българска храна ,която е пригодена само за износ по -евтино отколкото е в БГ. Може да си дадеш и сметка ,какво качество е.
              Инак си прав за повечето неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнение
                Е, да - прав си, но сега - 28-08-2012г кой може да отдели 600-800 евро или някаква измислена равностойност дори в лева свободни пари в БГ, дори в София? От това, което виждам не са много тези щастливци.

Хайде спорен и успешен ден от мен и главата горе - всичко ще си дойде на мястото
                И те не "отделят" тези пари, приятелю. Това са им парите, с които трябва да се хранят, да си пият кафето от 2 евро извън дома, бирата от 4-5 евро, да се подстрижат за 20 евро, седнат ли в кръчма не могат да си тръгнат под 20-30 евро без твърдия алкохол в сметката, който започва от 4 евро за 20мл, т. е. 20-30 евро за "една голяма"......и т.н. В магазина яденето е що-годе на поносима цена, но пак средно претеглено е двойно по-скъпо от тук. Дефакто тези 600-800 евро, които им остават се равняват в покупателна стойност на 400-500 наши левчета тук, с които трябва да изкарат месеца! Те затова и рядко успяват да съберат пари за собствен дом, а живеят в голямата си част под наем!!! Хубавото при тях е, че по-лесно си намират работа и в почти всички семейства и двамата родители работят, а ако имат късмета поне единия да е специалист или бизнесмен, тогава вече наистина живота става добър и розов.
                Дай Боже късмет и успех и на всички нас!

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                  Неврохирург и лекар НЕ са работници, а специалисти!
                  Мои познати германка и австриец:
                  Медицински сестри Германия, Берлин - 1700 евро преди данъци
                  Таксиметров шофьор Австрия, Виена - 1700 евро преди данъци
                  по думите и на двамата чисто след данъци, осигуровки, застраховки, наем остават не повече от 600-800 евро за живеене.
                  Специалистите взимат доста пари, но средният персонал и обикновения работник взима колкото да живее що-годе. На големи приказки съм се наслушал от наши гастарбайтери, но дори и местен, нямаш ли вървежен частен бизнес и там, или не си добър специалист - бачкаш и страдаш!
                  Е, да - прав си, но сега - 28-08-2012г кой може да отдели 600-800 евро или някаква измислена равностойност дори в лева свободни пари в БГ, дори в София? От това, което виждам не са много тези щастливци.

Хайде спорен и успешен ден от мен и главата горе - всичко ще си дойде на мястото

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Нормано месо/ пържоли / 05кг са около 3-3,5е , но не се лъжи да смяташ спрямо бг стандарта, пак казвам хората с които съм работил работеха за 2500е, ако си лекар от 3000 нагоре, неврохирург от 4500 нагоре, това са 4исти пари. Бензина е около 1,59, дизел-1,49. За Бг кажи мио кои работи за такива пари, говорим само за работници
                    Просто Бг е мръсна приказка
                    Неврохирург и лекар НЕ са работници, а специалисти!
                    Мои познати германка и австриец:
                    Медицински сестри Германия, Берлин - 1700 евро преди данъци
                    Таксиметров шофьор Австрия, Виена - 1700 евро преди данъци
                    по думите и на двамата чисто след данъци, осигуровки, застраховки, наем остават не повече от 600-800 евро за живеене.
                    Специалистите взимат доста пари, но средният персонал и обикновения работник взима колкото да живее що-годе. На големи приказки съм се наслушал от наши гастарбайтери, но дори и местен, нямаш ли вървежен частен бизнес и там, или не си добър специалист - бачкаш и страдаш!

Коментар

• четох сега за доматите- ако си купиш от био домати около 2,5 за кг ако ядеш обокновени сега са около 1е , захар 0,85-0,95, банани, био около1,5е обикновени 89-99цента, олио това което го има на билата до нас последно купих за 3,19е мисля от алди. Които се интересува от цени може да види lidl.de, aldi, real.de neto. тези бяха до квартирата

разбира се не ангажирам никои с мнението си, казвам какво съм видял, силно се съмнявам германец да работи за 5-6е, но знае ли 4овек

Коментар

• определението че сме некадърни и мързеливи определено не важи за хората с които аз съм работил. Чувал съм от немци и поляци че работим много бързо , но за мързел не съм чул.
                        Относно наемите- където живеех наемите бяха около 200 до 300е за около 60кв м апартамент Дава се на гола стена и наемателя си го обзавежда. ако си от соц лагера има много изхвърлени мебели / в определен ден ги изхвърлят/ и техника и може да се обзаведеш без пари. Другия вариант е да отидеш на пазара и да си купиш тв за 20е хладилник за 10 и т.н За консумативи се плаща отделно на наемодателя. те са в зависимост от това колко човека живеят в апартамента. за двама е нормално около 100е на месец, за 4 около150-160е . тук е вода, газ, ток кабелна. Относно другите разходи- бръснар- мъжко подстригване е около12-20е, ако си вкараш колата в сервиз под 200е няма да минеш. храната е много евтина. ако си готвиш ще ти стигнат20-25е на седмица. Аз за 4 меСЕЦА СЪМ ГОТВИЛ около 5 пъти, има готова храна която е много евтина. Нормано месо/ пържоли / 05кг са около 3-3,5е , но не се лъжи да смяташ спрямо бг стандарта, пак казвам хората с които съм работил работеха за 2500е, ако си лекар от 3000 нагоре, неврохирург от 4500 нагоре, това са 4исти пари. Бензина е около 1,59, дизел-1,49. За Бг кажи мио кои работи за такива пари, говорим само за работници
                        Просто Бг е мръсна приказка

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Мой много близък роднина стигна до пост директор на голяма международна компания с филиали в почти цял свят.И много пъти сме си говорили за заплати и стандарт.Винаги ми е казвал че заплатите са според страната и града в който се живее.За една и съща позиция в Лондон София и Берлин се получават различни заплати като номинал но реално са едни и същи.Просто е пресметнато колко трябва да получава работника за да може да се храни облече и да си плати наема.Така че ти точно си описал нещата.Много българи не могат да разберат че вместо да ходят да аргатуват по добре е тук да се захванат на свой риск и да бачкат за себе си.Мигар не може да наемеш 100 декара където и да е в България за шест месеца да насадиш примерно ягоди да платиш на студенти да ги оберат и да ги пласираш на пазара.Мигар не може да се съберем няколко производители и да опитаме да продаваме нашия чудесен розов домат в Лондон Берлин в Холандия дори.Убеден съм че като опитат ще откачат.Виждал съм чужденци как боцкат в чужди чинии домата и забравят за всякакво възпитание.Това наистина е нашия нефт.
                          относно заплатите в Германия мога да кажа че с 2000 евро се плащат 600 евро наем и 500/600 манджа и текущи разходи. оттам нататтък всеки си решава дали ще пести
                          или ще си харчи 800те остатък за пътуване всеки два месеца или нещо друго. пак е по-добре.
                          за доматите- щеше да е страхотно, но тука пазара е овладян от пластмасови холандски и белгийски домати. за мене това е най голямото престъпление в ЕУ-
                          да се дават субсидии на страни където слънце не огрява за да строят парници
                          и да им ядеме боклуците вместо да се даде на Испания или България за нещо наистина изключително. но това си е мафия и политика на ЕУ- мразя холандицте-
                          винаги са наопаки за всяко решение на ЕУ а същевременно си гледат тревата и проституцията......боклуци.
                          иначе за България -другият проблем не е баш мафията която действа на едро, а селските дерибеи-посредници

Коментар

за жалост българите сме навсякъде зле платени, в завода където работих има6е българи работещи за 10е/ч, за същата работа германец или поляк или турчин получават 12е , пак казвам това са чисти пари, да не говорим че като се пенсионират немците и им се връща ДОД за целия трудов стаж За заплата от 2500е ще получи пенсия от 1800е , тук не знам да има такова нещо
                            Но повярваите, проблемите са в Бг работодателите, даите да дадем , това е рефренът които се чува навсякъде. Сега да изгоним поляците турците да се наместим ние, но никои не вдига след това заплатите. С няколко думи да работи6за Бг фирма си е набутване
                            Това е факт и причината е че сме некадърни мързеливи и с големи уста.

Коментар

не знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица
                              Я вземи кажи колко са наемите данъците осигуровките услугите например една подстрижка или ремонт на колата.Обясних ти вече че на едно място не се плащат наеми на друго е евтина долнокачествената храна и са скъпи услугите.Освен това Германия е много широко понятие едно е в Берлин друго в Мюнхен трето в някое село до Лайпциг или Дрезден.

Коментар

не знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица
                                Мисля че си написал глупости или просто едно изключение , като се изключи бавария в германия около 7 милиона души са на по малко от 10E брут , да не говоря че доста стигат до 5E на час защото в Германия няма минимална заплата , четох някъде че искат да е въвеждат . Какви са тея заплати в фирми по 2500 Е?Ти изобщо плачтал ли си данъци по германското законодателство са видиш за кво става дума ? Най добре са държавните служители спор няма и естествено по висшите постове иначе естествено че сме далеч от тях ама недейте фантазирайте

Коментар

Working...
                                X