IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Мой много близък роднина стигна до пост директор на голяма международна компания с филиали в почти цял свят.И много пъти сме си говорили за заплати и стандарт.Винаги ми е казвал че заплатите са според страната и града в който се живее.За една и съща позиция в Лондон София и Берлин се получават различни заплати като номинал но реално са едни и същи.Просто е пресметнато колко трябва да получава работника за да може да се храни облече и да си плати наема.Така че ти точно си описал нещата.Много българи не могат да разберат че вместо да ходят да аргатуват по добре е тук да се захванат на свой риск и да бачкат за себе си.Мигар не може да наемеш 100 декара където и да е в България за шест месеца да насадиш примерно ягоди да платиш на студенти да ги оберат и да ги пласираш на пазара.Мигар не може да се съберем няколко производители и да опитаме да продаваме нашия чудесен розов домат в Лондон Берлин в Холандия дори.Убеден съм че като опитат ще откачат.Виждал съм чужденци как боцкат в чужди чинии домата и забравят за всякакво възпитание.Това наистина е нашия нефт.
    Бат Пеше,сигурен съм,че ще стане така.Но ще мине време!!!А и като резнат измислените надници на запад!!!Няма кой да дава вече пари назаем!!!

Коментар

• за жалост българите сме навсякъде зле платени, в завода където работих има6е българи работещи за 10е/ч, за същата работа германец или поляк или турчин получават 12е , пак казвам това са чисти пари, да не говорим че като се пенсионират немците и им се връща ДОД за целия трудов стаж За заплата от 2500е ще получи пенсия от 1800е , тук не знам да има такова нещо
      Но повярваите, проблемите са в Бг работодателите, даите да дадем , това е рефренът които се чува навсякъде. Сега да изгоним поляците турците да се наместим ние, но никои не вдига след това заплатите. С няколко думи да работи6за Бг фирма си е набутване

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        не знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица
        Така е абсолютно! Това с еднаквостта на заплатите са тукашни градски легенди за успокоение и заблуждаване на раята работеща без пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          не знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица

Мога да допълня само, че аз преди 10 дни се върнах от Лондон и тези 4,5 GBP/1ч, за които споменаваш ги взимат българите, без документи или само с един гол иншурънс, което е минимума и отново е доста по-добре от нашите мизерни и направо обидни заплатки.

Коментар

• не знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Много българи не могат да разберат че вместо да ходят да аргатуват по добре е тук да се захванат на свой риск и да бачкат за себе си.
              Риск доходност, ако на едно място изкарват повече пари с по-нисък риск, би трябвало да малоумни за да работят на друго място с повече риск и по-малко пари.

Това ако доходите са основната променлива

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Напразно се дърляте.....
                Средната заплата, дали в Париж 2000Е, Лондон 1500Л, Копенхаген 4500Е или София 1000 лв е еднаква...
                След като си платиш данъци, наеми и консумативи ти остава една и съща джоб пара...около 100Е, точно толкова, колкото да си хванеш евтин самолет с багажа за БГ.....
                Мой много близък роднина стигна до пост директор на голяма международна компания с филиали в почти цял свят.И много пъти сме си говорили за заплати и стандарт.Винаги ми е казвал че заплатите са според страната и града в който се живее.За една и съща позиция в Лондон София и Берлин се получават различни заплати като номинал но реално са едни и същи.Просто е пресметнато колко трябва да получава работника за да може да се храни облече и да си плати наема.Така че ти точно си описал нещата.Много българи не могат да разберат че вместо да ходят да аргатуват по добре е тук да се захванат на свой риск и да бачкат за себе си.Мигар не може да наемеш 100 декара където и да е в България за шест месеца да насадиш примерно ягоди да платиш на студенти да ги оберат и да ги пласираш на пазара.Мигар не може да се съберем няколко производители и да опитаме да продаваме нашия чудесен розов домат в Лондон Берлин в Холандия дори.Убеден съм че като опитат ще откачат.Виждал съм чужденци как боцкат в чужди чинии домата и забравят за всякакво възпитание.Това наистина е нашия нефт.

Коментар

• re..

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                  Просто между двата града (София и Лондон) не може да става сравнение. Лондон трябва да се оценява спрямо градове като Париж, Берлин и т.н., а София с градове от подобен ранг - Београд, Букурещ.

Това е все едно да сравняваме Голдман Сакс с ОББ, защото и двете били банки.
                  А защо да не ги сравни? България да не е извънземна? София да не е по-специална? Може би тук не живеят хора а нещо друго - ти кажи какво точно, че да не ги сравнява.

Коментар

• re..

Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                    не си прав

за да работиш в IT сферата се иска да се вложат много усилия и труд, а 99,99% от българите искат да си седят на държавна хранилка и да получават заплати поне равни на тези в скандинавските страни, но да живеят и харчат тук

къде, къде по-лесно е да си намерят виновник неудачниците и да посочат, че ББ е причината за перманентната им криза и за мързела им .............................. все едно при серГЕЙ, при царя и при костофф получаваха по-големи заплати....
                    малко закъсняло мнение....

Кой е мързелив бе? Този който 6-7г учи и след няколко месеца едвам си намира работа за мизерни 400-500лв ли? Я се осъзнай, тези глупости върви да ги разравяш на някой друг, ясно!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Напразно се дърляте.....
                      ....
                      След като си платиш данъци, наеми и консумативи ти остава една и съща джоб пара...около 100Е, точно толкова, колкото да си хванеш евтин самолет ........
                      А факушка би казал, вероятно, че хващането на палците би ни излязло и по-евтино, пък ако сме и майстори, може да хванем и някой паричен поток
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Напразно се дърляте.....
                        Средната заплата, дали в Париж 2000Е, Лондон 1500Л, Копенхаген 4500Е или София 1000 лв е еднаква...
                        След като си платиш данъци, наеми и консумативи ти остава една и съща джоб пара...около 100Е, точно толкова, колкото да си хванеш евтин самолет с багажа за БГ.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Ами нормално - сами си го правим, защото сме овце !!! Същият този, на картинката - какво обещаваше преди изборите и какво стана на практика ?!? Ако бяхме народ, а не мърша, отдавна да сме му откъснали кухата тимберица и да сме я побили на кол !!!

Ще увеличават заплатите на чиновниците, а те само гледат да пречат на работещите хора; дават все повече пари за ушевите свини, а те отказват да защитят имота и живота на хората; харчат все повече и повече за да размножават мангалската зараза - за да могат хъхряците по-успешно и масирано да ни грабят и колят !!!

Какъв е изходът - вариантите са около четири:
                          1. Революция. Фащаме Кратуната и му набиваме същата на кол, фащаме маймуната и го одираме жив, фащаме Брадясалият и го горим жив, фащаме Бабешки цъкли и го пращаме пакетиран в Кавказ - те ще измислят нещо оригинално, фащаме фидосова, разфасоваме я и я пращаме като хуманитарна помощ за гладуваща Сомалия, ако някое прасе се опита да ни спре - в урановите мини редом с мангалите отива. Най-радикалното решение.
                          2. Избори. Догодина избираме някого, който да свърши същата работа, а след това да спре издръжката на хъхряците, да уволни 75% от чиновниците и 90% от прасетата. Вместо последните да назначи нови 20 000 честни, храбри и патриотически мъже. Най-доброто решение.
                          3. Данъчен бойкот. Просто спираме да плащаме данъци - нека боко и свитата му да си хранят любимците от свой джоб. Най-елегантното решение.
                          4. Революция с краката. Сичките минаваме през Терминал 2 и оставяме тука ГРОБ-аджиите, заедно с чиновниците, свинете и мангалите. След 2-3 години - като се изядат взаимно - прибираме се и разчистваме останките. Най-простото решиение.
                          Турците и помаците могат да напуснат и с автобуси - тъкмо ще им излезе по-евтино.
                          Незнам дали си дрогиран или пиян ама доста рано си го направил.Като пишеш понамали опиянението от собственото ти величие.Като се увлечеш и нямаш спиране.Не ти работят задръжките и спирачната система.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнение
                            Ето защо се обезлюдеваме, дори и у Перник.
                            Ами нормално - сами си го правим, защото сме овце !!! Същият този, на картинката - какво обещаваше преди изборите и какво стана на практика ?!? Ако бяхме народ, а не мърша, отдавна да сме му откъснали кухата тимберица и да сме я побили на кол !!!

Ще увеличават заплатите на чиновниците, а те само гледат да пречат на работещите хора; дават все повече пари за ушевите свини, а те отказват да защитят имота и живота на хората; харчат все повече и повече за да размножават мангалската зараза - за да могат хъхряците по-успешно и масирано да ни грабят и колят !!!

Какъв е изходът - вариантите са около четири:
                            1. Революция. Фащаме Кратуната и му набиваме същата на кол, фащаме маймуната и го одираме жив, фащаме Брадясалият и го горим жив, фащаме Бабешки цъкли и го пращаме пакетиран в Кавказ - те ще измислят нещо оригинално, фащаме фидосова, разфасоваме я и я пращаме като хуманитарна помощ за гладуваща Сомалия, ако някое прасе се опита да ни спре - в урановите мини редом с мангалите отива. Най-радикалното решение.
                            2. Избори. Догодина избираме някого, който да свърши същата работа, а след това да спре издръжката на хъхряците, да уволни 75% от чиновниците и 90% от прасетата. Вместо последните да назначи нови 20 000 честни, храбри и патриотически мъже. Най-доброто решение.
                            3. Данъчен бойкот. Просто спираме да плащаме данъци - нека боко и свитата му да си хранят любимците от свой джоб. Най-елегантното решение.
                            4. Революция с краката. Сичките минаваме през Терминал 2 и оставяме тука ГРОБ-аджиите, заедно с чиновниците, свинете и мангалите. След 2-3 години - като се изядат взаимно - прибираме се и разчистваме останките. Най-простото решиение.
                            Турците и помаците могат да напуснат и с автобуси - тъкмо ще им излезе по-евтино.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                              Според мен е доста по-хубава. Но това е въпрос на вкус.
                              Просто между двата града (София и Лондон) не може да става сравнение. Лондон трябва да се оценява спрямо градове като Париж, Берлин и т.н., а София с градове от подобен ранг - Београд, Букурещ.

Това е все едно да сравняваме Голдман Сакс с ОББ, защото и двете били банки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                                Напълно съм съгласен. Това е основният аргумент. Заобикалящата среда не можеш да я оцениш с пари, но на практика е водещ критерий при оценяване на стандарта на живот: тя е дългосрочният фактор, тя е фундамента, на който един човек стъпва при избора, дали да заживее в чужбина или да остане в България.
                                Няма такова място на света където да няма проблеми и всичко да е мед и масло.Просто едни проблеми ти се решават а възникват други.Аз съм завършил в България и съм готов да се състезавам с най добрите в моята професия в целия свят.Дори и да ме обвините в излишно самочувствие смятам че не им отстъпвам по нищо.Нито по знания нито по можене нито по заплащане.Не си мислете че на Запад образованието е по добро.Това е мит.Който е решил да учи за него прегради няма.А околната среда е такава каквато си я направи всеки.Имам впредвид хората с които сме приятели.Всеки сам за себе си трябва да прецени къде му е по добре и да се бори за място под слънцето.За мен тук е по добре.Навън няма да имам този стандарт на живот колкото и да не ви се вярва.Понякога когато се насъберат много проблеми ми се приисква да замина и аз но бързо ми минава и си налягам парцалите.

Коментар

Working...
                                X