Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек
Collapse
X
-
за жалост българите сме навсякъде зле платени, в завода където работих има6е българи работещи за 10е/ч, за същата работа германец или поляк или турчин получават 12е , пак казвам това са чисти пари, да не говорим че като се пенсионират немците и им се връща ДОД за целия трудов стаж За заплата от 2500е ще получи пенсия от 1800е , тук не знам да има такова нещо
Но повярваите, проблемите са в Бг работодателите, даите да дадем , това е рефренът които се чува навсякъде. Сега да изгоним поляците турците да се наместим ние, но никои не вдига след това заплатите. С няколко думи да работи6за Бг фирма си е набутване
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениене знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениене знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица
Мога да допълня само, че аз преди 10 дни се върнах от Лондон и тези 4,5 GBP/1ч, за които споменаваш ги взимат българите, без документи или само с един гол иншурънс, което е минимума и отново е доста по-добре от нашите мизерни и направо обидни заплатки.
Коментар
-
не знам за какъв доход говорите, но наистина си нямате понятие от света. преди 3 дни се върнах от бремерхавен, бях 4 месеца там на работа . работих за Бг фирма с часова ставка 5,8 евро на час. От тях си плащам осигуровки данаци и каквото се сетите. работата е тежка, чичо германец за тази работа взима 12 евро на час чисти- около 2500 на месец, събота 50% неделя 100% увеличение, брутния доход би трябвало да бъде по мои сметки около 18-19е на час. Като казах на един от тях какви пари вземам, той ме помисли за луд да работя за толкова малко пари. Същата е работата и с англия, мои колеги работят за 4,5 паунда, поляците им се смеят защото те работят на 12 .Тук като се върнах отидох до лидл, пицата е около 0,5 евро по скъпа, плодово кисело мляко в германия струва 1,49е, в Бг около 5 лв, Има и други по скъпи неща. Не знам какво мислите, Но доходите са много различни. Просто на тези които обясняват че доходите са еднакви ще препоръчам да отидат в първото буро за екскурзии и да се опитат с 1000лв заплата да отидат за 10-15 дни на почивка в Млта, ибиза или анталия. трябва да спестявате цяла година за това. В Бремерхавен има оферти за Слънчев бряг по 500е на седмица
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМного българи не могат да разберат че вместо да ходят да аргатуват по добре е тук да се захванат на свой риск и да бачкат за себе си.
Това ако доходите са основната променлива
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНапразно се дърляте.....
Средната заплата, дали в Париж 2000Е, Лондон 1500Л, Копенхаген 4500Е или София 1000 лв е еднаква...
След като си платиш данъци, наеми и консумативи ти остава една и съща джоб пара...около 100Е, точно толкова, колкото да си хванеш евтин самолет с багажа за БГ.....
Коментар
-
re..
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеПросто между двата града (София и Лондон) не може да става сравнение. Лондон трябва да се оценява спрямо градове като Париж, Берлин и т.н., а София с градове от подобен ранг - Београд, Букурещ.
Това е все едно да сравняваме Голдман Сакс с ОББ, защото и двете били банки.
Коментар
-
re..
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениене си прав
за да работиш в IT сферата се иска да се вложат много усилия и труд, а 99,99% от българите искат да си седят на държавна хранилка и да получават заплати поне равни на тези в скандинавските страни, но да живеят и харчат тук
къде, къде по-лесно е да си намерят виновник неудачниците и да посочат, че ББ е причината за перманентната им криза и за мързела им .............................. все едно при серГЕЙ, при царя и при костофф получаваха по-големи заплати....
Кой е мързелив бе? Този който 6-7г учи и след няколко месеца едвам си намира работа за мизерни 400-500лв ли? Я се осъзнай, тези глупости върви да ги разравяш на някой друг, ясно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНапразно се дърляте.....
....
След като си платиш данъци, наеми и консумативи ти остава една и съща джоб пара...около 100Е, точно толкова, колкото да си хванеш евтин самолет ........Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми нормално - сами си го правим, защото сме овце !!! Същият този, на картинката - какво обещаваше преди изборите и какво стана на практика ?!? Ако бяхме народ, а не мърша, отдавна да сме му откъснали кухата тимберица и да сме я побили на кол !!!
Ще увеличават заплатите на чиновниците, а те само гледат да пречат на работещите хора; дават все повече пари за ушевите свини, а те отказват да защитят имота и живота на хората; харчат все повече и повече за да размножават мангалската зараза - за да могат хъхряците по-успешно и масирано да ни грабят и колят !!!
Какъв е изходът - вариантите са около четири:
1. Революция. Фащаме Кратуната и му набиваме същата на кол, фащаме маймуната и го одираме жив, фащаме Брадясалият и го горим жив, фащаме Бабешки цъкли и го пращаме пакетиран в Кавказ - те ще измислят нещо оригинално, фащаме фидосова, разфасоваме я и я пращаме като хуманитарна помощ за гладуваща Сомалия, ако някое прасе се опита да ни спре - в урановите мини редом с мангалите отива. Най-радикалното решение.
2. Избори. Догодина избираме някого, който да свърши същата работа, а след това да спре издръжката на хъхряците, да уволни 75% от чиновниците и 90% от прасетата. Вместо последните да назначи нови 20 000 честни, храбри и патриотически мъже. Най-доброто решение.
3. Данъчен бойкот. Просто спираме да плащаме данъци - нека боко и свитата му да си хранят любимците от свой джоб. Най-елегантното решение.
4. Революция с краката. Сичките минаваме през Терминал 2 и оставяме тука ГРОБ-аджиите, заедно с чиновниците, свинете и мангалите. След 2-3 години - като се изядат взаимно - прибираме се и разчистваме останките. Най-простото решиение.
Турците и помаците могат да напуснат и с автобуси - тъкмо ще им излезе по-евтино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеЕто защо се обезлюдеваме, дори и у Перник.
Ще увеличават заплатите на чиновниците, а те само гледат да пречат на работещите хора; дават все повече пари за ушевите свини, а те отказват да защитят имота и живота на хората; харчат все повече и повече за да размножават мангалската зараза - за да могат хъхряците по-успешно и масирано да ни грабят и колят !!!
Какъв е изходът - вариантите са около четири:
1. Революция. Фащаме Кратуната и му набиваме същата на кол, фащаме маймуната и го одираме жив, фащаме Брадясалият и го горим жив, фащаме Бабешки цъкли и го пращаме пакетиран в Кавказ - те ще измислят нещо оригинално, фащаме фидосова, разфасоваме я и я пращаме като хуманитарна помощ за гладуваща Сомалия, ако някое прасе се опита да ни спре - в урановите мини редом с мангалите отива. Най-радикалното решение.
2. Избори. Догодина избираме някого, който да свърши същата работа, а след това да спре издръжката на хъхряците, да уволни 75% от чиновниците и 90% от прасетата. Вместо последните да назначи нови 20 000 честни, храбри и патриотически мъже. Най-доброто решение.
3. Данъчен бойкот. Просто спираме да плащаме данъци - нека боко и свитата му да си хранят любимците от свой джоб. Най-елегантното решение.
4. Революция с краката. Сичките минаваме през Терминал 2 и оставяме тука ГРОБ-аджиите, заедно с чиновниците, свинете и мангалите. След 2-3 години - като се изядат взаимно - прибираме се и разчистваме останките. Най-простото решиение.
Турците и помаците могат да напуснат и с автобуси - тъкмо ще им излезе по-евтино.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеСпоред мен е доста по-хубава. Но това е въпрос на вкус.
Това е все едно да сравняваме Голдман Сакс с ОББ, защото и двете били банки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнениеНапълно съм съгласен. Това е основният аргумент. Заобикалящата среда не можеш да я оцениш с пари, но на практика е водещ критерий при оценяване на стандарта на живот: тя е дългосрочният фактор, тя е фундамента, на който един човек стъпва при избора, дали да заживее в чужбина или да остане в България.
Коментар
Коментар