IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rally Разгледай мнение
    Повярвай ми, скоро ще чуеш Знам колко е минималната заплата във Франция, но според неофициална статистика, която съм чел, в момента около 25 процента ОТ РАБОТЕЩИТЕ взимат... под нея. Не знам на какво работно време работят, но е факт. Освен това има 8 милиона регистрирани безработни, които биха работили всякаква работа. В Париж наемът на един сутерен с баня стига 700 евро. При един безработен в семейството как се оправяш? А когато следващия президент - който и да е той -ще трябва да го направи - спре социалните помощи, на които се хрантутят милиони цветни, тогава ела и виж истинската революция... Същото е в Испания, ама по-рано почна. Аз говоря за средните "трудещи се", не за квалифицираните. И в трите страни, ако изобщо имат щастието да имат работа, голяма част взимат не повече от 1000 евро на месец. Е, там храната е по-евтина от БГ, но другото? Фризьор, водопроводчик, автомонтьор, ресторантьор, ти одират кожичката. А Лидлите никнат като гъби на всеки ъгъл...
    Тук коментираме какви са средните заплати в ЕС, а не как на някой му било скъпо в Париж и колко взимал на черно. Като е толкова гадно в Париж, човек си взима еднопосочен от Шарл дьо Гол, каца на Терминал 2 в София и после кой откъдето е ...

Специално във Франция защитата на работниците едва ли не е издигната в култ и тия приказки за масово незачитане на SMIC са си истории на незаконно работещи във Франция емигранти. Ако някой има претенции, че го цакат със SMIC, винаги може да се обърне към местния inspecteur du travail и оттам насетне следват глоби за работодателя; да не говорим че има и наказателна отговорност в случай, че се повтори.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
      Не съм чул във Франция да се вихри революция в последните години,щото ако повечето французи вземат да получават по 750 евро на месец,точно това ще се случи
      Повярвай ми, скоро ще чуеш Знам колко е минималната заплата във Франция, но според неофициална статистика, която съм чел, в момента около 25 процента ОТ РАБОТЕЩИТЕ взимат... под нея. Не знам на какво работно време работят, но е факт. Освен това има 8 милиона регистрирани безработни, които биха работили всякаква работа. В Париж наемът на един сутерен с баня стига 700 евро. При един безработен в семейството как се оправяш? А когато следващия президент - който и да е той -ще трябва да го направи - спре социалните помощи, на които се хрантутят милиони цветни, тогава ела и виж истинската революция... Същото е в Испания, ама по-рано почна. Аз говоря за средните "трудещи се", не за квалифицираните. И в трите страни, ако изобщо имат щастието да имат работа, голяма част взимат не повече от 1000 евро на месец. Е, там храната е по-евтина от БГ, но другото? Фризьор, водопроводчик, автомонтьор, ресторантьор, ти одират кожичката. А Лидлите никнат като гъби на всеки ъгъл...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        2000 * 12 = 48К

До 60К остават 12К където трябва да се съберат данъци и част от осигуровките, а там ДОД не е 10% плосък както е у нас. Така, че ако някой взема 2000 чисто месечно най-вероятно е над 65К мръсно годишно по бакалските ми сметки.
        Доста си прав,но не за всичко.Данъка е над 20% с прогревно нарастване.Освен това трябва да смяташ 14 брутни заплати,което е реалноста.
        А също така реалноста за масата няма нищо общо с 50-60K

Reinigungspersonal 12.900
        Hilfsarbeiter allgemein18.998
        Produktion 23.200
        HilfsarbeiterIn Lager 16.534
        TransportarbeiterIn 21.663
        HausmeisterIn 25.351
        BauhilfsarbeiterIn 21.725

Land- und Forstwirtschaft

GärtnerInnen 15.950
        Waldarbeiter 29.690
        Ackerbauer 7.590
        FischerIn 17.985

Verkauf

Büro
        VerkäuferIn 15.730
        Sekretariatskräfte 22.576
        Bank-Schalterbedienstete 35.900
        KassierInnen Einzelhandel 14.130
        Büro-Hilfskräfte 11.940

Gastronomie

KellnerInnen 11.470
        KöchInnen 17.640
        Barkeeper 11.470
        Hotelangestellte 12.530

Handwerksberufe

Schlosser/Mechaniker 31.720
        Maurer 27.070
        Elektriker 30.500
        Möbeltischler 24.600
        KfZ-Mechaniker 27.300
        Werkzeugmacher 29.200
        VorarbeiterIn, MeisterIn 35.340
        Drucker 27.420

Transportgewerbe

KraftfahrzeugfahrerIn 27.630
        Lkw-Fahrer 27.680
        Baggerfahrer 30.300
        GabelstaplerfahrerIn 28.000
        Airline-MitarbeiterIn 47.200

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Тази статистика въобще не е вярна! Имам доста близки във Виена и знам горе-долу как седят нещата с парите и са доста по-малко от описаните като средни. Не става дума за гастарбайтери, а за австрийски граждани. Заплата 2000-2500 Еур чисто за вишист се смята за ОК, че и за много добре даже.

Нормално е да има сектори и мениджърски позиции, в който парите да се повече, но средно 60К евраци на година е абсурд.

Според мен е безсмислено да гледаме в паницата на другия, защото това в нашата паница сме си го заслужили. Ние си избираме управниците, ние си избираме работодателите, ние си организираме образованието и ние си възпитаваме децата.

Ходейки по улиците днес ми направи впечатление една бригада от 6-7 човека, които кърпеха дупки по централна уличка. Общо взето макс 3-ма стегнати работници бяха нужни, но по български 2-ма пиеха кафе, един режеше с машината, други 3ма го гледаха и чакаха да приключи. Много сме неефективни, но за разлика от Гърците няма кой да ни позлати.

поздрави
          Аз бях много изненадан преди време колко са ниски заплатите във Виена, а в останалата част на Австрия дори наполовина. За ИТ обяви за Виена:
          http://www.karriere.at/jobs/edv-it-organisation/wien
          Средно заплащане 2500-3000 евро бруто месечно, което нето отива на 1500-2000. И то за Виена. Излиза че в София са горе долу същите нето, при все пак по-евтин живот.
          Особено фрапиращ беше случая с една бивша колежка, която работеше в една фирма за доста ниското заплащане от 2 бона и малко нето (тя затова и напусна де). Тя си водеше някаква кореспонденция с програмистче австриец, но не във Виена, но до момента в който онзи разбрал че изкарва по малко от нея - 800 евра.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
            тоест работат неzаконо по строжите
            От деликатност не посочих и тази възможност

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
              2000 * 12 = 48К

До 60К остават 12К където трябва да се съберат данъци и част от осигуровките, а там ДОД не е 10% плосък както е у нас. Така, че ако някой взема 2000 чисто месечно най-вероятно е над 65К мръсно годишно по бакалските ми сметки.
              zависо от семиниа статус и много други неста...

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                Не знам откъде си черпиш "преките" наблюденията за Франция, но все пак само за информация, минималната заплата за Франция , т.нар. SMIC (Salaire minimum interprofessionnel de croissance) за 2012г. е 1 398,37 € бруто при 151,67 работни часове на месец. Тоест нето това дава 1097 € .
                Минималното заплащане на час във Франция е фиксирано на 9,22 €.

Тоест най-вероятно познатите ти, от които черпиш преките си наблюдения, работят на непълно работно време.
                тоест работат неzаконо по строжите

Коментар

• 2000 * 12 = 48К

Коментар

Не съм влизал отдавна във форума, щото не съм в Бг и точно за това ще ви кажа: Споко, такива заплати в чужбина са голема редкост. Голяма част от работещите в Испания, Франция и Италия - където имам преки наблюдения - от няколко години получават вече около 750 /седемстотин и петдесет/ евро на месец. Това при положение че имоти имат около 50 процента от населението, останалите плащат огромни наеми. Така че - криза е - и Вуте е зле, ако това успокоява някого. В БГ е най-евтиният бензин в Европа, най-евтиният транспорт, най-евтините заведения, най-евтините услуги. Е, и най-малките заплати. Но, повервай, Перник, хората у Европата хич, ама хич вече не живеят добре като преди. И още по-зле стават и ще стават. Айде, дано съм те поуспокоил
                    Не знам откъде си черпиш "преките" наблюденията за Франция, но все пак само за информация, минималната заплата за Франция , т.нар. SMIC (Salaire minimum interprofessionnel de croissance) за 2012г. е 1 398,37 € бруто при 151,67 работни часове на месец. Тоест нето това дава 1097 € .
                    Минималното заплащане на час във Франция е фиксирано на 9,22 €.

Тоест най-вероятно познатите ти, от които черпиш преките си наблюдения, работят на непълно работно време.

Коментар

Не съм влизал отдавна във форума, щото не съм в Бг и точно за това ще ви кажа: Споко, такива заплати в чужбина са голема редкост. Голяма част от работещите в Испания, Франция и Италия - където имам преки наблюдения - от няколко години получават вече около 750 /седемстотин и петдесет/ евро на месец. Това при положение че имоти имат около 50 процента от населението, останалите плащат огромни наеми. Така че - криза е - и Вуте е зле, ако това успокоява някого. В БГ е най-евтиният бензин в Европа, най-евтиният транспорт, най-евтините заведения, най-евтините услуги. Е, и най-малките заплати. Но, повервай, Перник, хората у Европата хич, ама хич вече не живеят добре като преди. И още по-зле стават и ще стават. Айде, дано съм те поуспокоил
                      Не съм чул във Франция да се вихри революция в последните години,щото ако повечето французи вземат да получават по 750 евро на месец,точно това ще се случи

Коментар

• Не съм влизал отдавна във форума, щото не съм в Бг и точно за това ще ви кажа: Споко, такива заплати в чужбина са голема редкост. Голяма част от работещите в Испания, Франция и Италия - където имам преки наблюдения - от няколко години получават вече около 750 /седемстотин и петдесет/ евро на месец. Това при положение че имоти имат около 50 процента от населението, останалите плащат огромни наеми. Така че - криза е - и Вуте е зле, ако това успокоява някого. В БГ е най-евтиният бензин в Европа, най-евтиният транспорт, най-евтините заведения, най-евтините услуги. Е, и най-малките заплати. Но, повервай, Перник, хората у Европата хич, ама хич вече не живеят добре като преди. И още по-зле стават и ще стават. Айде, дано съм те поуспокоил

Коментар

• таzи статистика е верна само zа определени специалности. 55к е висока zаплата zа един среден работник в Германиа. Един икономист които илиzа от университета zапо4ва с zаплата между 35 и 45. има и иzклу4ениа като теzи при големите банки (голдман, морган, дои4е етц.). след 4 години опит zаплатите варират между 70 и 100к ако си добар преговариаст ... итн

Коментар

• Тази статистика въобще не е вярна! Имам доста близки във Виена и знам горе-долу как седят нещата с парите и са доста по-малко от описаните като средни. Не става дума за гастарбайтери, а за австрийски граждани. Заплата 2000-2500 Еур чисто за вишист се смята за ОК, че и за много добре даже.

Нормално е да има сектори и мениджърски позиции, в който парите да се повече, но средно 60К евраци на година е абсурд.

Според мен е безсмислено да гледаме в паницата на другия, защото това в нашата паница сме си го заслужили. Ние си избираме управниците, ние си избираме работодателите, ние си организираме образованието и ние си възпитаваме децата.

Ходейки по улиците днес ми направи впечатление една бригада от 6-7 човека, които кърпеха дупки по централна уличка. Общо взето макс 3-ма стегнати работници бяха нужни, но по български 2-ма пиеха кафе, един режеше с машината, други 3ма го гледаха и чакаха да приключи. Много сме неефективни, но за разлика от Гърците няма кой да ни позлати.

поздрави
                            Last edited by bertram; 27.04.2012, 02:11.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              3,5 милиона лични карти, по 22,50 - по колкото платих аз = 78 750 000. А има и спешни поръчки и т.н. Не съм се интересувал колко са пълнолетните и тия пенсионери за които това не е задължително, просто на окомер вкарах малко под половината население на страна, защото нали и според статистиката им сме били 7 324 000 дори тия 300 000 ги дадох фира
                              евала ......................... такива като теб инвеститори нека има повече по света

това, че на държава се плаща по 18 лв. за Л.К. теб не те интересува .................. ти си платил 22.50 и според теб всичко това "влиза" в държавата

това, че си дал 4.50 на някоя банка , теб не те ебе ........................ и тези пари държавата ги взима

някои хора , като брат ми например, се прибраха от чужбина за да си сменят личната карта и това му струваше около 1000 лв. ........................ кво ще кажеш да сметнем 3 500 000 (половината българи) по 1000 лв. средно = колко пари ще са влезнали при дянков според теб тогава .............. и защо не отчитат никъде тези пари

ей, тоя дянков, тоя борисов ........................ само лапат и то толкова милиони, бре

а дали няма разходи за тези лични карти никой не се замисля

никой дори не иска да си спомни, че имаше един договор с една фирма

как ли се казваше тази фирма ..................... дали не беше сименс

този договор със сименс дали не беше подписан с правителството на онова хубаво момче с типично българско име серГЕЙ ......................... 20 млн. евро рушфет дали не прибра онзи хубав господин дето обичаше да пикае в шадравани

я да видим сега колко пари плати сегашното правителство по договора сключен от триглавата ламя

Поръчката е спечелена от фирмата "Сименс" ЕООД с цена от 116 млн. евро.

я, държавата е платила 116 млн. евро или 227 млн.лв. за "защото нали и според статистиката им сме били 7 324 000 дори тия 300 000 ги дадох фира" ............. фира няма да давам -> всичко в кюпа

я да видим сега какво се получава ........... умножавам 116 млн. по курс 1.95583 и деля на 7 324 000 българи според преброяването и се получава 31 лв. за 1 л.к. .......................... значи държавата е платила по 31 лв за всяка лична карта ...................... нищо, че в тези 7, 324 млн. души има сума ти народ под 14 години и няма да вадят л.к.; нищо, че държавата дава безплатни лични карти на пенсионери, инвалиди и т.н.; нищо, че държавата е наела и обучила хора които боравят с техниката и обслужват гражданите, а това е допълнителен разход като заплати , осигуровки

но какъв е извода --- рушвета от 20 000 000 евро го прибраха добрите комунисти, а лошия бойко ме кара да плащам 18 лв. за лична карта която струва поне 31 лв.

да му еб@ м@йк@т@ на дянков .................. този кожодер и изедник
                              Last edited by 2012; 27.04.2012, 01:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнение
                                Вече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.
                                ако не ти стигат парите за застраховката ...................... казвай да не те бавим

тук от форума ще съберем

само не знам на колко ще те оценят и колко време ще изкара родата ти с тези пари

Коментар

Working...
                                X