Не че нещо, ама статистическото ми минало се надигна. Според първия пост излиза, че средната заплата в България е под 300 лева. При положение, че минималната заплата е 270 лева това няма как да е вярно. Та изглежда информацията е невярна. Ако някои не го мързи нека да провери цифрите в сайта на НСИ и да ги постне
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек
Collapse
X
-
Защо все едно ? . Ние сме си говеда с номерца, или поне 99%.
Аз например не мисля да давам пръстови отпечатъци за нова ЛК , 3-4 години карах без ЛК, щото я изгубих , та мисля да пробвал колко време ще изкарам пак.
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеМи като съм го платил аз, нека е моя собственост, защо да е държавна
А ако е държавна, да си го плаща тя.
На основата на това, че личната карта е собственост на държавата, подлежиш на доста санкции ако стане това или онова.
Има некои хватки и преебавки с това, та не е все едно.
Въобще иска ми се да изанализирам тоя закон от човешка гледна точка, и май ще го направя, понеже много хитри преебавки са вкарали в него.
Нъмбъра там е, че нито един от документите, с които можеш да се идентифицираш, не е задължителен по закон.
Ако не се застраховаш, нямаш застрахователен номер и книжка.
Ако не си шофьор или ловец, нямаш техните книжки. И т.н., и те няма никъде записан по никакви бази данни, освен единствено акта за раждане. Има такива хора в САЩ и не са чак толкова малко.
Нъмбъра е, че там ако държавни институции искат да те намерят и идентифицират, проблемът си е техен, а не твой.
А тук ти си длъжен априори да се идентифицираш на държавата, предварително си вече в подозрение. Все едно сме говеда с щракнато номерче на ушите с тези лични карти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеВсе някой трябва да плати документа. Дали държавата ще ни вземе данъци и ще плати или ние сами-все тая.
А ако е държавна, да си го плаща тя.
На основата на това, че личната карта е собственост на държавата, подлежиш на доста санкции ако стане това или онова.
Има некои хватки и преебавки с това, та не е все едно.
Въобще иска ми се да изанализирам тоя закон от човешка гледна точка, и май ще го направя, понеже много хитри преебавки са вкарали в него.
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеА в САЩ за лична карта служи шофьорската книжка.
Ако не се застраховаш, нямаш застрахователен номер и книжка.
Ако не си шофьор или ловец, нямаш техните книжки. И т.н., и те няма никъде записан по никакви бази данни, освен единствено акта за раждане. Има такива хора в САЩ и не са чак толкова малко.
Нъмбъра е, че там ако държавни институции искат да те намерят и идентифицират, проблемът си е техен, а не твой.
А тук ти си длъжен априори да се идентифицираш на държавата, предварително си вече в подозрение. Все едно сме говеда с щракнато номерче на ушите с тези лични карти.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеВече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.
Предполагам край Вас има хора, които Ви подкрепят и осмислят живота Ви.
Доста хора губят и жилищата си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнениеВече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеНикога не ми е било ясно, защо ние трябва да плащаме за този документ, който сме принудени да имаме и носим , и който
Също така винаги съм се чудил, как в САЩ се справят без вътрешни паспорти? Там няма таково нещо като вътрешни паспорти/лични карти.
Друг е въпросът, че някои плащания са безсмислени. Например ЗАЩО трябваше ВСИЧКИ автомобили да се пререгистрират със новите номера? Това бяха по 70 лв на автомобил. Плюс загубеното време. Ако в САЩ направят такава задължителна пререгистрация ще има революция. И президента-аут!
А в САЩ за лична карта служи шофьорската книжка. Това впрочем е записано и в нашия закон. Че шофьорската книжка служи като свидетелство за самоличност, ама я иди в банката, пък и където и да е...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Вече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениекакво да ти кажа ..................... на никого не е лесно ...................... дори и на онези с милионите и милиардите
идва ми на акъла да перефразирам известната поговорка - "малки деца -> малки проблеми, големи деца -> големи проблеми" то би звучала така - "с малко пари -> малки проблеми, с много пари -> големи проблеми"
но сега сериозно --->>> ако наистина мислиш, че като си сложиш бесилото, след това семейството ти ще спре да гладува и ще му се подобри положението, то тогава действай още тази вечер ............... не е трябвало да отлагаш толкова време и да ги мъчиш хората около теб
но, ако слагането на бесилото няма да реши проблемите на семейството ти, то тогава това не е решението на проблема и ще трябва да мислиш някакъв друг изход
еваларка, баткаПЕРНИК над всичко!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНаложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то,
ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
Глава първа.
БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
Раздел I.
Общи разпоредби
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Българските лични документи са собственост на
държавата.
Също така винаги съм се чудил, как в САЩ се справят без вътрешни паспорти? Там няма таково нещо като вътрешни паспорти/лични карти.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНаложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.
http://www.gesetze-im-internet.de/pauswgebv/__1.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнениеТози тип масови акции са най-печаливши.Така беше с подмяната на номерата на колите,с масовато въвеждане на касови апарати,с подмяна та личните документи и т.н..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениекак ги сметна тези 79 млн печалбаhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнение8000 евро е средната заплата в веи сектора в Германия.
по мои (отчасти преки-до 2007 г, отчасти местни вестникарски) впечатления за Бавария , която е от най богатите провинции, измерението на понятието СРЕДНА заплата е до/около 2000 евро/месец, това е до 25 000 на година!
това за ВЕИ сектора няма какво да се коментира!
единственото предложение е да отидеш да работиш във ВЕИ сектора и да се увериш дали я вярно; а ако не можеш и нямаш шанс да го направиш - защо го даваш за пример?? защо не посочиш колко е "средната заплата" на неврохирурзите например или на корпоративните адвокати??
да гледаш в чуждата паница на неподходящия съсед е сигурна рецепта за завист и нещастие"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНаложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.
Общото е,че хората бяха принудени да плащат в пъти повече от реалната себестойност на продукта или услугата.Естествено посредниците бяха 2-3 "наши" фирми
Следващата масова акция ще бъде санирането...Last edited by gm67; 23.04.2012, 22:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Разгледай мнениеНаложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.
и ако 79 млн. е брутната печалба, то според теб каква ще е нетната печалба
Коментар
-
Наложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар