IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Средна годишна заплата в ЕС за 2011г.(Евра) на човек

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не че нещо, ама статистическото ми минало се надигна. Според първия пост излиза, че средната заплата в България е под 300 лева. При положение, че минималната заплата е 270 лева това няма как да е вярно. Та изглежда информацията е невярна. Ако някои не го мързи нека да провери цифрите в сайта на НСИ и да ги постне

Коментар

• Защо все едно ? . Ние сме си говеда с номерца, или поне 99%.

Аз например не мисля да давам пръстови отпечатъци за нова ЛК , 3-4 години карах без ЛК, щото я изгубих , та мисля да пробвал колко време ще изкарам пак.

Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Ми като съм го платил аз, нека е моя собственост, защо да е държавна
      А ако е държавна, да си го плаща тя.
      На основата на това, че личната карта е собственост на държавата, подлежиш на доста санкции ако стане това или онова.

Има некои хватки и преебавки с това, та не е все едно.

Въобще иска ми се да изанализирам тоя закон от човешка гледна точка, и май ще го направя, понеже много хитри преебавки са вкарали в него.

Нъмбъра там е, че нито един от документите, с които можеш да се идентифицираш, не е задължителен по закон.
      Ако не се застраховаш, нямаш застрахователен номер и книжка.
      Ако не си шофьор или ловец, нямаш техните книжки. И т.н., и те няма никъде записан по никакви бази данни, освен единствено акта за раждане. Има такива хора в САЩ и не са чак толкова малко.
      Нъмбъра е, че там ако държавни институции искат да те намерят и идентифицират, проблемът си е техен, а не твой.
      А тук ти си длъжен априори да се идентифицираш на държавата, предварително си вече в подозрение. Все едно сме говеда с щракнато номерче на ушите с тези лични карти.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Все някой трябва да плати документа. Дали държавата ще ни вземе данъци и ще плати или ние сами-все тая.
        Ми като съм го платил аз, нека е моя собственост, защо да е държавна
        А ако е държавна, да си го плаща тя.
        На основата на това, че личната карта е собственост на държавата, подлежиш на доста санкции ако стане това или онова.

Има некои хватки и преебавки с това, та не е все едно.

Въобще иска ми се да изанализирам тоя закон от човешка гледна точка, и май ще го направя, понеже много хитри преебавки са вкарали в него.

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        А в САЩ за лична карта служи шофьорската книжка.
        Нъмбъра там е, че нито един от документите, с които можеш да се идентифицираш, не е задължителен по закон.
        Ако не се застраховаш, нямаш застрахователен номер и книжка.
        Ако не си шофьор или ловец, нямаш техните книжки. И т.н., и те няма никъде записан по никакви бази данни, освен единствено акта за раждане. Има такива хора в САЩ и не са чак толкова малко.
        Нъмбъра е, че там ако държавни институции искат да те намерят и идентифицират, проблемът си е техен, а не твой.
        А тук ти си длъжен априори да се идентифицираш на държавата, предварително си вече в подозрение. Все едно сме говеда с щракнато номерче на ушите с тези лични карти.
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнение
          Вече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.
          Не говорете така! Голяма част от тези, които сме били/все още сме автономни от държавата, преживяваме криза.
          Предполагам край Вас има хора, които Ви подкрепят и осмислят живота Ви.
          Доста хора губят и жилищата си.

Коментар

Вече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.
            Не че нещо искам да те спирам или подобно, но застраховката не покрива самоубийство!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
              Никога не ми е било ясно, защо ние трябва да плащаме за този документ, който сме принудени да имаме и носим , и който

Също така винаги съм се чудил, как в САЩ се справят без вътрешни паспорти? Там няма таково нещо като вътрешни паспорти/лични карти.
              Все някой трябва да плати документа. Дали държавата ще ни вземе данъци и ще плати или ние сами-все тая.
              Друг е въпросът, че някои плащания са безсмислени. Например ЗАЩО трябваше ВСИЧКИ автомобили да се пререгистрират със новите номера? Това бяха по 70 лв на автомобил. Плюс загубеното време. Ако в САЩ направят такава задължителна пререгистрация ще има революция. И президента-аут!
              А в САЩ за лична карта служи шофьорската книжка. Това впрочем е записано и в нашия закон. Че шофьорската книжка служи като свидетелство за самоличност, ама я иди в банката, пък и където и да е...
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Вече съм събрал пари за застраховка. Малко ми требва.

Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                какво да ти кажа ..................... на никого не е лесно ...................... дори и на онези с милионите и милиардите

идва ми на акъла да перефразирам известната поговорка - "малки деца -> малки проблеми, големи деца -> големи проблеми" то би звучала така - "с малко пари -> малки проблеми, с много пари -> големи проблеми"

но сега сериозно --->>> ако наистина мислиш, че като си сложиш бесилото, след това семейството ти ще спре да гладува и ще му се подобри положението, то тогава действай още тази вечер ............... не е трябвало да отлагаш толкова време и да ги мъчиш хората около теб

но, ако слагането на бесилото няма да реши проблемите на семейството ти, то тогава това не е решението на проблема и ще трябва да мислиш някакъв друг изход

еваларка, батка
                ПЕРНИК над всичко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Наложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то,
                  Никога не ми е било ясно, защо ние трябва да плащаме за този документ, който сме принудени да имаме и носим , и който

ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
                  Глава първа.
                  БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
                  Раздел I.
                  Общи разпоредби
                  Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Българските лични документи са собственост на
                  държавата
                  .

Също така винаги съм се чудил, как в САЩ се справят без вътрешни паспорти? Там няма таково нещо като вътрешни паспорти/лични карти.
                  Свободен във виелицата.
                  http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Наложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.
                    Хайде стига с тези постоянни сънища за конспирация. В Германия издаването на нов паспорт струва 28,80 евро за лицата над 24 г., а за тия под - 22,80 евро. Ето и нормативният акт.

http://www.gesetze-im-internet.de/pauswgebv/__1.html

Коментар

• Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнение
                      Този тип масови акции са най-печаливши.Така беше с подмяната на номерата на колите,с масовато въвеждане на касови апарати,с подмяна та личните документи и т.н..
                      Това с номерата на колите един приятел бе го сметнал, той се вълнува от коли, бройки и т.н. та също си прибраха сериозна сума.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                        как ги сметна тези 79 млн печалба
                        3,5 милиона лични карти, по 22,50 - по колкото платих аз = 78 750 000. А има и спешни поръчки и т.н. Не съм се интересувал колко са пълнолетните и тия пенсионери за които това не е задължително, просто на окомер вкарах малко под половината население на страна, защото нали и според статистиката им сме били 7 324 000 дори тия 300 000 ги дадох фира
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

8000 евро е средната заплата в веи сектора в Германия.
                          тия числа дето си ги плеснал, това 56 000 е. за Германия - е абсолютно нереалистично; за сравнение - виж колко е БВП на Германия, около 34 000/per capita, това е 2800 на месец!! нали не си мислиш че немските служители взимат от работодателите си повече (и то 1.7 пъти) отколкото изработват?? не че връзката БВП- заплащане е пряка, но има такава

по мои (отчасти преки-до 2007 г, отчасти местни вестникарски) впечатления за Бавария , която е от най богатите провинции, измерението на понятието СРЕДНА заплата е до/около 2000 евро/месец, това е до 25 000 на година!

това за ВЕИ сектора няма какво да се коментира!
                          единственото предложение е да отидеш да работиш във ВЕИ сектора и да се увериш дали я вярно; а ако не можеш и нямаш шанс да го направиш - защо го даваш за пример?? защо не посочиш колко е "средната заплата" на неврохирурзите например или на корпоративните адвокати??

да гледаш в чуждата паница на неподходящия съсед е сигурна рецепта за завист и нещастие
                          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Наложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.
                            Този тип масови акции са най-печаливши.Така беше с подмяната на номерата на колите,с масовато въвеждане на касови апарати,с подмяна та личните документи и т.н.
                            Общото е,че хората бяха принудени да плащат в пъти повече от реалната себестойност на продукта или услугата.Естествено посредниците бяха 2-3 "наши" фирми
                            Следващата масова акция ще бъде санирането...
                            Last edited by gm67; 23.04.2012, 22:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Разгледай мнение
                              как ги сметна тези 79 млн печалба

и ако 79 млн. е брутната печалба, то според теб каква ще е нетната печалба

Коментар

• Наложи се да подменя личната си карта. За удоволствието, платих 22,50 лв. на място, в паспортния отдел на РПУ-то, в което се водя. Ако на половината население му сменят личните карти, както и стана, това е брутна печалба от 78 750 000 лв. Чудно, къде потъват тия пари и за какво се ползват?! Това е повече от бюджета на Българска Академия на науките и по-малко от бонусите раздадени първите 3 месеца на годината във висшата администрация. Малко повече е и от тези 50 милиона лева за бездомните кучета в София. Някъде четох, че в закъсалата Гърция смяна на лична карта струва 0,50 евро, или ако го обърнем в левове, около 95 стотинки.

Коментар

Working...
                                X