Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Солидарност с Варна против строенето в Морската градина! (петиция)
Collapse
X
-
ква морска градина кви 5 лева
аиде да по4на малко по от дале4ко марсиля,генуа,одеса,тесалоники,барцелона -икономи4ески мегаполиси без морски краибрежни градини.естествено никои глобално мислещ капиталист няма да превърни наи ценото градско пространство в селска ливада за разходка на бедняците. и за това варна и бургас за моряка са едни ослепени статуи с траги4но изтръгнати морски о4и ,защото между града и морета има искуствена преграда това е защото булгарина се страхува от морето.никои голям морски град не може да си позволи 7 км морска градина.2-3 км за варна стигат .останалото 6те стане зелен оазис за богата6и това са просто модерните икономи4ески реалности.оба4е мутантите на панелния социализм това трудно ще го разберат защото разходката из 6 км градина за тях е околосветско пъте6ествие и патуване в космоса едновременоLast edited by tarantula; 08.04.2012, 01:05.
Коментар
-
-
Двата парка са равни - по 800 декара, но левият се ползва от 500 000 човека, а десния - от по-малко от 500 мафиотизирани управници. Степента на достъпност на парка на Евксиноград от обикновеното гражданство е точен индикатор за степента до която управниците на България са заграбили обществените богатства на страната. Този духовен център на българското Черноморие можеше да е една невероятна приказка - но разбира се в друго време и с други управници, нямащи нищо общо с продажниците съсипали България.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Срещу центъра за съвременно изкуство до полигона на Почивкаhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Малка извадка от Общия Устройствен План, всички вече построени сгради в Морската са отбелязани в червеноhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
не ми се измъкваи по помашки терли4ки
покажи ми кога град варна под4ертавам варна не езерово повеляново а самия град е имал по голяма икономика от пловдив- никога. ми през 1828 год руснаците остават варна едно димящо пепелище и си4ки бг бягат в бесарабия тогава пловдивските търговци са имали кантори в ман4естър виена и калкута.защо модерна бг е суздадена от маини4ки от махалата като константин стоилов,александар малинов,иван евстатиев гешов а не от някоя варненска фуражна мишка.а колкото до корабостроенето в пловдив имало го е по времето на османската империа марица е била плавателна до белово в пловидив са се правили салове баржи които са стигали до одрин.и верваи ми пак пове4е далавера са правели от варнинските рибар4ета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tarantula Разгледай мнениепро4ети малко история какво е представлявала варна преди 1878 година и колко процента са били българи и защо е пострена тази огромна катедрала в центъра на варна.и защо голяма 4аст от центъра на варна още е известен като гръцката махала.варна не е владиславово аспарухово и другите панелни гета истори4еките граници са съвсем разли4ни.ама варненски смешник с 10 ооо поста ще ти ги разкаже тези неща .а тои да погледне каква 4аст от износа на бг е давал само цигарения бран6 в пловдив през 20-30 години на 20 век и тгова да се прави на отворен щото аз не съм некои безработен рапанджия от траката а съм буржоазно копеле от стария град
Варненският квартал "Аспарухово" води началото си от първите години на 20-ти век. Първото име , което ни е известно за района е СЕС СЕВМЕС / тихо място /. През 1928г. населението е 2873 души. Още тогава е имало първоначално училище "Просвета", което и до ден днешен развива голяма културно-просветна дейност, свързана с историята на квартала. През 1934 за кратко бил прекръстен на "Тихина". Направено е предложение от читалищните дейци името "Тихина" да се замени с "Аспарухово".
А относно данните казах ти - Данни има в НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ за период от около 100 г. Не знам дали ги пазят още, който се интересува може да рови. Само в периода 1900 - 1912 изникват над 70 предприятия, а след кризата от 20 те години и още. До най-новата ни история градът никога не е имал заеми, точно обратното имал е излишъци (едва сега ги направи в последите години). Водил е по БВП на глава от населението си, до последните години, в които номер 1 стана град Бургас, който в момента е с най-висок БВП на човек в България.
Девня е отделен от Варна град и запитай се, защо заводите са строени в Девня, а не някъде другаде. За това си има икономически причини, точно поради които и заводи непостроени на правилните места фалират - Плама Плевен например. Да се спори както казахме долу е глупаво, а някой неща които казваш говорят само за непознаване на историята и икономиката, както и лека липса на толерантност и възпитание. Двата града - Варна и Пловдив имат и са имали съвсем различна икономика. Да се строят фабрики за цигари тук е точно толкова безсмислено и без-печалба, колкото да се прави корабостроене в Пловдив.Last edited by Jay Gould; 07.04.2012, 22:59.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от tarantula Разгледай мнениепро4ети малко история какво е представлявала варна преди 1878 година и колко процента са били българи и защо е пострена тази огромна катедрала в центъра на варна.и защо голяма 4аст от центъра на варна още е известен като гръцката махала.варна не е владиславово аспарухово и другите панелни гета истори4еките граници са съвсем разли4ни.ама варненски смешник с 10 ооо поста ще ти ги разкаже тези неща .а тои да погледне каква 4аст от износа на бг е давал само цигарения бран6 в пловдив през 20-30 години на 20 век и тгова да се прави на отворен щото аз не съм некои безработен рапанджия от траката а съм буржоазно копеле от стария град
Аз съм подчертал (оцветил) една конкретна дума,която няма абсолютно нищо общо с града ни.Власи и Варна?!!!Нещо си в ГОЛЯМА грешка!
Коментар
-
bad много добре знам какво говоря
про4ети малко история какво е представлявала варна преди 1878 година и колко процента са били българи и защо е пострена тази огромна катедрала в центъра на варна.и защо голяма 4аст от центъра на варна още е известен като гръцката махала.варна не е владиславово аспарухово и другите панелни гета истори4еките граници са съвсем разли4ни.ама варненски смешник с 10 ооо поста ще ти ги разкаже тези неща .а тои да погледне каква 4аст от износа на бг е давал само цигарения бран6 в пловдив през 20-30 години на 20 век и тгова да се прави на отворен щото аз не съм некои безработен рапанджия от траката а съм буржоазно копеле от стария град
Коментар
-
Първоначално изпратено от tarantula Разгледай мнениеда се насади бг самосузнание в това гагаузко -влашко село.
Това пък откъде ти хрумна? Май,май не си много наясно какво говориш?!Ама важното е да пооплюеш и лафа да върви!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДа живее община Козлодуй Ебаси яката ще бъде
Да видим сега областния вице-крал на губернията Данчо Симеонов, какво ще реши за Морската в понеделник.
Last edited by Jay Gould; 07.04.2012, 21:08.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение++++ Само за сепаратизма имам лека забележка. Известна (като в западна Европа - Италия, Германия, Австрия, Финландия, Холандия и т.н.) малко самостоятелност и власт не е излишна. Централизацията последните 23 г. (най-силната централизация през вековете, по-силна дори от по времето на социализма) докара не малко проблеми не само на Варна, а и на градове като Пловдив, Русе, Търново, Стара Загора, Видин и т.н. Дори в София тя е голям проблем. Местно самоуправление може да реши много от проблемите и да докара като цяло за всички области и градове в България много повече пари, но някой горе явно не иска, от което си патят всички. Но това е отделна тема и не за тук.
Коментар
-
кое е измислица бе смешник
пловдив винаги през историята е бил 100 класа над варна като икономи4.позиции.само4е селските помияр4ета които през живота си са 4ели само опътването от опаковката тоалетна хартия с която си бършат гъзището нема откъде да ги знаят тези неща. тая пара дето през 30-40 години от пловдивските цигарини фабрики като контрабанда е завъртяна от бг студенти в 3 раих вии 1ооо години не може да е сънувате.така са се изу4ели и тези бг които у4астват в американската луна програма.а в варна тогава само цаца сте ловили маи маи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеМалко глупав спор заформяте тук. Мерене на пишки, що ли???? Красиви градове са и двата. По едно стечение на обстоятелствата - и двата български. Само не ми обяснявайте че в малка България има място за сепаратизъм.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар