IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Солидарност с Варна против строенето в Морската градина! (петиция)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://borsi.blog.bg/novini/2012/04/...gradina.936575
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• ква морска градина кви 5 лева

аиде да по4на малко по от дале4ко марсиля,генуа,одеса,тесалоники,барцелона -икономи4ески мегаполиси без морски краибрежни градини.естествено никои глобално мислещ капиталист няма да превърни наи ценото градско пространство в селска ливада за разходка на бедняците. и за това варна и бургас за моряка са едни ослепени статуи с траги4но изтръгнати морски о4и ,защото между града и морета има искуствена преграда това е защото булгарина се страхува от морето.никои голям морски град не може да си позволи 7 км морска градина.2-3 км за варна стигат .останалото 6те стане зелен оазис за богата6и това са просто модерните икономи4ески реалности.оба4е мутантите на панелния социализм това трудно ще го разберат защото разходката из 6 км градина за тях е околосветско пъте6ествие и патуване в космоса едновремено
      Last edited by tarantula; 08.04.2012, 01:05.

Коментар

• Морската градина в миналото
        http://varna.info.bg/sea_garden_past.htm
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Двата парка са равни - по 800 декара, но левият се ползва от 500 000 човека, а десния - от по-малко от 500 мафиотизирани управници. Степента на достъпност на парка на Евксиноград от обикновеното гражданство е точен индикатор за степента до която управниците на България са заграбили обществените богатства на страната. Този духовен център на българското Черноморие можеше да е една невероятна приказка - но разбира се в друго време и с други управници, нямащи нищо общо с продажниците съсипали България.

Коментар

• Срещу центъра за съвременно изкуство до полигона на Почивка

Коментар

• Малка извадка от Общия Устройствен План, всички вече построени сгради в Морската са отбелязани в червено

Коментар

• не ми се измъкваи по помашки терли4ки

покажи ми кога град варна под4ертавам варна не езерово повеляново а самия град е имал по голяма икономика от пловдив- никога. ми през 1828 год руснаците остават варна едно димящо пепелище и си4ки бг бягат в бесарабия тогава пловдивските търговци са имали кантори в ман4естър виена и калкута.защо модерна бг е суздадена от маини4ки от махалата като константин стоилов,александар малинов,иван евстатиев гешов а не от някоя варненска фуражна мишка.а колкото до корабостроенето в пловдив имало го е по времето на османската империа марица е била плавателна до белово в пловидив са се правили салове баржи които са стигали до одрин.и верваи ми пак пове4е далавера са правели от варнинските рибар4ета.

Коментар

• Първоначално изпратено от tarantula Разгледай мнение
                  про4ети малко история какво е представлявала варна преди 1878 година и колко процента са били българи и защо е пострена тази огромна катедрала в центъра на варна.и защо голяма 4аст от центъра на варна още е известен като гръцката махала.варна не е владиславово аспарухово и другите панелни гета истори4еките граници са съвсем разли4ни.ама варненски смешник с 10 ооо поста ще ти ги разкаже тези неща .а тои да погледне каква 4аст от износа на бг е давал само цигарения бран6 в пловдив през 20-30 години на 20 век и тгова да се прави на отворен щото аз не съм некои безработен рапанджия от траката а съм буржоазно копеле от стария град
                  Ами си буржоазно копеле, да бе поразровил и да понаучиш какъв е произхода на квартал Аспарухово (не говоря за селото) и да видиш кое точно буржозано копеле, е почнало да стои тоя квартал и да прави къщи на работниците си, защо го е правил и в коя точно година, покрай фабриките си

Варненският квартал "Аспарухово" води началото си от първите години на 20-ти век. Първото име , което ни е известно за района е СЕС СЕВМЕС / тихо място /. През 1928г. населението е 2873 души. Още тогава е имало първоначално училище "Просвета", което и до ден днешен развива голяма културно-просветна дейност, свързана с историята на квартала. През 1934 за кратко бил прекръстен на "Тихина". Направено е предложение от читалищните дейци името "Тихина" да се замени с "Аспарухово".

А относно данните казах ти - Данни има в НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ за период от около 100 г. Не знам дали ги пазят още, който се интересува може да рови. Само в периода 1900 - 1912 изникват над 70 предприятия, а след кризата от 20 те години и още. До най-новата ни история градът никога не е имал заеми, точно обратното имал е излишъци (едва сега ги направи в последите години). Водил е по БВП на глава от населението си, до последните години, в които номер 1 стана град Бургас, който в момента е с най-висок БВП на човек в България.
                  Девня е отделен от Варна град и запитай се, защо заводите са строени в Девня, а не някъде другаде. За това си има икономически причини, точно поради които и заводи непостроени на правилните места фалират - Плама Плевен например. Да се спори както казахме долу е глупаво, а някой неща които казваш говорят само за непознаване на историята и икономиката, както и лека липса на толерантност и възпитание. Двата града - Варна и Пловдив имат и са имали съвсем различна икономика. Да се строят фабрики за цигари тук е точно толкова безсмислено и без-печалба, колкото да се прави корабостроене в Пловдив.
                  Last edited by Jay Gould; 07.04.2012, 22:59.

Коментар

про4ети малко история какво е представлявала варна преди 1878 година и колко процента са били българи и защо е пострена тази огромна катедрала в центъра на варна.и защо голяма 4аст от центъра на варна още е известен като гръцката махала.варна не е владиславово аспарухово и другите панелни гета истори4еките граници са съвсем разли4ни.ама варненски смешник с 10 ооо поста ще ти ги разкаже тези неща .а тои да погледне каква 4аст от износа на бг е давал само цигарения бран6 в пловдив през 20-30 години на 20 век и тгова да се прави на отворен щото аз не съм некои безработен рапанджия от траката а съм буржоазно копеле от стария град

Аз съм подчертал (оцветил) една конкретна дума,която няма абсолютно нищо общо с града ни.Власи и Варна?!!!Нещо си в ГОЛЯМА грешка!

Коментар

• bad много добре знам какво говоря

Коментар

да се насади бг самосузнание в това гагаузко -влашко село.

Това пък откъде ти хрумна? Май,май не си много наясно какво говориш?!Ама важното е да пооплюеш и лафа да върви!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Да живее община Козлодуй Ебаси яката ще бъде
                          хаха.. За Козлодуй не знам, но днес гледам по ТВ жителите на Белене излезли по улиците на града на протест - Искат централа. А само преди 20 години (в архивите на БНТ сигурно ги има) същите тия жители бяха на друг протест - "Не искаме АЕЦ - Белене! Не искаме нов Чернобил!" - А де..

Да видим сега областния вице-крал на губернията Данчо Симеонов, какво ще реши за Морската в понеделник.

Last edited by Jay Gould; 07.04.2012, 21:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            ++++ Само за сепаратизма имам лека забележка. Известна (като в западна Европа - Италия, Германия, Австрия, Финландия, Холандия и т.н.) малко самостоятелност и власт не е излишна. Централизацията последните 23 г. (най-силната централизация през вековете, по-силна дори от по времето на социализма) докара не малко проблеми не само на Варна, а и на градове като Пловдив, Русе, Търново, Стара Загора, Видин и т.н. Дори в София тя е голям проблем. Местно самоуправление може да реши много от проблемите и да докара като цяло за всички области и градове в България много повече пари, но някой горе явно не иска, от което си патят всички. Но това е отделна тема и не за тук.
                            Да живее община Козлодуй Ебаси яката ще бъде

Коментар

• кое е измислица бе смешник

пловдив винаги през историята е бил 100 класа над варна като икономи4.позиции.само4е селските помияр4ета които през живота си са 4ели само опътването от опаковката тоалетна хартия с която си бършат гъзището нема откъде да ги знаят тези неща. тая пара дето през 30-40 години от пловдивските цигарини фабрики като контрабанда е завъртяна от бг студенти в 3 раих вии 1ооо години не може да е сънувате.така са се изу4ели и тези бг които у4астват в американската луна програма.а в варна тогава само цаца сте ловили маи маи.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Малко глупав спор заформяте тук. Мерене на пишки, що ли???? Красиви градове са и двата. По едно стечение на обстоятелствата - и двата български. Само не ми обяснявайте че в малка България има място за сепаратизъм.
                                ++++ Само за сепаратизма имам лека забележка. Известна (като в западна Европа - Италия, Германия, Австрия, Финландия, Холандия и т.н.) малко самостоятелност и власт не е излишна. Централизацията последните 23 г. (най-силната централизация през вековете, по-силна дори от по времето на социализма) докара не малко проблеми не само на Варна, а и на градове като Пловдив, Русе, Търново, Стара Загора, Видин и т.н. Дори в София тя е голям проблем. Местно самоуправление може да реши много от проблемите и да докара като цяло за всички области и градове в България много повече пари, но някой горе явно не иска, от което си патят всички. Но това е отделна тема и не за тук.

Коментар

Working...
                                X