Първоначално изпратено от rogers
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България плаща пенсии, трупайки държавен дълг
Collapse
X
-
А стига бе ти си гениален
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНедей да изкривяваш думите ми. Идеята ми беше че трябва да се разшири основата на солидарната система у нас. Виж, първо на всички ни е ясно че народът иска да имаме солидарна система на социланото осигуряване като основа. Това значи че в момента изходът от проблема е да се разшири базата на приходите в системата, и няма нищо лошо в тази система да се включат и емигрантите по начините които съм казал. Че лошо ли ни беше през комунизма? Реално като живееш добре хич не ти и трябва да бягаш в чужбина.
Коментар
-
Във Франция на учителите на всеки 5 години, им се полага една календарна година платен отпуск!!!!
В Израел на всички рискови професии, на всеки 7 години стаж, им се полага по една календарна година платен отпуск.
За да е пълноценен на работното си място, човек трябва да се освободи от стреса и напрежението!
В България, в най-добрия случай могат да те пратят в Бюрото по труда!!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНедей да изкривяваш думите ми. Идеята ми беше че трябва да се разшири основата на солидарната система у нас. Виж, първо на всички ни е ясно че народът иска да имаме солидарна система на социланото осигуряване като основа. Това значи че в момента изходът от проблема е да се разшири базата на приходите в системата, и няма нищо лошо в тази система да се включат и емигрантите по начините които съм казал. Че лошо ли ни беше през комунизма? Реално като живееш добре хич не ти и трябва да бягаш в чужбина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНедей да изкривяваш думите ми. Идеята ми беше че трябва да се разшири основата на солидарната система у нас. Виж, първо на всички ни е ясно че народът иска да имаме солидарна система на социланото осигуряване като основа. Това значи че в момента изходът от проблема е да се разшири базата на приходите в системата, и няма нищо лошо в тази система да се включат и емигрантите по начините които съм казал. Че лошо ли ни беше през комунизма? Реално като живееш добре хич не ти и трябва да бягаш в чужбина.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеЯ предлагам и умойто село да плащат и никакво излизане от там!!!Ти си верно Кефал!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнениеА защо изобщо искаш да се занимаваш с някакъв си пенсионен фонд. Направи си собствен "фонд" и си гледай живота.
.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнениеМного ми е чудно, ако държавата трупа дълг, за да плаща пенсиите, помощите за ромите от къде идват. То в тази държава се оказва, че 3 милиона работят, за да издържат 4 милиона души, ами няма как да ни излезнат сметките. И да не забравяме, че поне 1 млн. от 3те млн. не си внасят осигуровките сами, защото са държавни служители, нали...то става така, 1/3 от българите работят за пенсии и помощи на другите 2/3. Коя икономика ще издържи така? Никоя.
Само помислете - ако всеки от вас бе задържал у себе си по 15-18 000 кинта за последните 15-тина години и още толкова бе дал за общественополезни неща - спроеж на пътища, болници, детски градини, енергийни мощности ?!? България щеше да е просперираща страна, ако не бе принудена да храни тая мръсна зараза, тоя ужасяващ злокачествен тумор, това нисше, примитивно, НЕЧОВЕШКО племе от дегенерати, изварги и гнусотии !!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНормално е да има дупка в бюджета на НОИ, защото има много причини за това:
1. Ние сме страната с най-ниски данъци и осигуровки.
2. Ние сме рай за чуждестранните инвеститори, защото заплатите у нас са на ниско ниво и сме конкурентноспособни в предлагането на евтина и изгодна работна ръка.
3. Емиграцията на младите към чужбина също е проблем, трябва да се вземат мерки по въпроса, или да се ограничи, или да се задължат младите да работят по 10-20г. у нас преди да им се разреши да ходят в чужбина, или да бъдат задължени при работа в чужбина да плащат някакви осигуровки и данъци у нас.
Причини много, просто е нужно държавата ни да вземе мерки докато е време.
Коментар
-
Нормално е да има дупка в бюджета на НОИ, защото има много причини за това:
1. Ние сме страната с най-ниски данъци и осигуровки.
2. Ние сме рай за чуждестранните инвеститори, защото заплатите у нас са на ниско ниво и сме конкурентноспособни в предлагането на евтина и изгодна работна ръка.
3. Емиграцията на младите към чужбина също е проблем, трябва да се вземат мерки по въпроса, или да се ограничи, или да се задължат младите да работят по 10-20г. у нас преди да им се разреши да ходят в чужбина, или да бъдат задължени при работа в чужбина да плащат някакви осигуровки и данъци у нас.
Причини много, просто е нужно държавата ни да вземе мерки докато е време.
Коментар
-
Много ми е чудно, ако държавата трупа дълг, за да плаща пенсиите, помощите за ромите от къде идват. То в тази държава се оказва, че 3 милиона работят, за да издържат 4 милиона души, ами няма как да ни излезнат сметките. И да не забравяме, че поне 1 млн. от 3те млн. не си внасят осигуровките сами, защото са държавни служители, нали...то става така, 1/3 от българите работят за пенсии и помощи на другите 2/3. Коя икономика ще издържи така? Никоя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЩо за наивна тема ?! България не тегли заеми за да плаща пенсии, които наистина дължи предвид взетото от пенсионерите през годините, а просто има да помисли как това да не е бреме занапред. Набора от инструменти е голям, като за съжаление включва и повишаване на пенсионната възраст, но истинското решение е добра среда за правене на бизнес и повишаване на доходите на тези които плащат пенсиите в момента.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеТака е,но същността на проблема се крие в ниските нива на данъците и осигуровките у нас. НИе сме страната с най-ниски данъци и осигуровки, у нас има и плосък данък, който защитава доходите на бедните българи, както казва Дянков.
Затова, и приходите от осигуровки са малко, нужно е да се увеличат процентите за да се попълни дупката, но не е сега момента, когато сме в криза и извършваме реформите по пътя на прехода.
1)
- разходите за пенсии бяха 5,730.5 милиона лв.
2)
- разходите за заплати и осигуровки за бюджетници (работещи на държавната хранилка) бяха 4,117.8 милиона лв.
Както виждаш при значително намаляване на разходите за заплати и осигуровки за бюджетниците ще може да се намали дефицита на НОИ.
http://www.noi.bg/content/statistics/ECON2011.pdf
http://www.minfin.bg/bg/statistics/
Коментар
Коментар