IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България плаща пенсии, трупайки държавен дълг

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
    А стига бе ти си гениален
    Виж, разбирам заяжданията, но истината е че добре си живеехме навремето. Последните години ГЕРБ все повече започна да ни връща към доброто старо време, дано успее, народът ще се радва, то затова го и подкрепя.

Коментар

• А стига бе ти си гениален

Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
      Недей да изкривяваш думите ми. Идеята ми беше че трябва да се разшири основата на солидарната система у нас. Виж, първо на всички ни е ясно че народът иска да имаме солидарна система на социланото осигуряване като основа. Това значи че в момента изходът от проблема е да се разшири базата на приходите в системата, и няма нищо лошо в тази система да се включат и емигрантите по начините които съм казал. Че лошо ли ни беше през комунизма? Реално като живееш добре хич не ти и трябва да бягаш в чужбина.

Коментар

• Във Франция на учителите на всеки 5 години, им се полага една календарна година платен отпуск!!!!
        В Израел на всички рискови професии, на всеки 7 години стаж, им се полага по една календарна година платен отпуск.
        За да е пълноценен на работното си място, човек трябва да се освободи от стреса и напрежението!
        В България, в най-добрия случай могат да те пратят в Бюрото по труда!!
        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
          Недей да изкривяваш думите ми. Идеята ми беше че трябва да се разшири основата на солидарната система у нас. Виж, първо на всички ни е ясно че народът иска да имаме солидарна система на социланото осигуряване като основа. Това значи че в момента изходът от проблема е да се разшири базата на приходите в системата, и няма нищо лошо в тази система да се включат и емигрантите по начините които съм казал. Че лошо ли ни беше през комунизма? Реално като живееш добре хич не ти и трябва да бягаш в чужбина.
          Явно някой е избягал от лудницата.

Коментар

Моляте, направи ни услуга! Иди се застреляй някъде!
            Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
              Я предлагам и умойто село да плащат и никакво излизане от там!!!Ти си верно Кефал!!!

Коментар

• Сайтът е готов, очаквайте книжката...

http://za-da-ne-rabotish-vechno.dir.bg/
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                  А защо изобщо искаш да се занимаваш с някакъв си пенсионен фонд. Направи си собствен "фонд" и си гледай живота.
                  .
                  А тези пари дето са ми отдържали 25 години, къде са? Искам си ги? Не може то така всичко в кюпа! Да ми отворят една сметка. Както на времето бяха ДДС сметките. Аз по всяко време да знам какви пари имам там. И да мога да си надвнасям когато имам възможност. А не да ме баламосват с "осигурителен стаж", "прослужено време"!! Терминология от комунистическо време. Че ако нямам и един ден трудов стаж? А съм спечелил, дали от спекулации на борсата, дали от продажба на наследствен имот, и парите съм си ги внесъл. Какво? Освобождавам едно работно место на трудовия пазар. Взимам въдиците и отивам на Пясъчник за риба!
                  http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнение
                    Много ми е чудно, ако държавата трупа дълг, за да плаща пенсиите, помощите за ромите от къде идват. То в тази държава се оказва, че 3 милиона работят, за да издържат 4 милиона души, ами няма как да ни излезнат сметките. И да не забравяме, че поне 1 млн. от 3те млн. не си внасят осигуровките сами, защото са държавни служители, нали...то става така, 1/3 от българите работят за пенсии и помощи на другите 2/3. Коя икономика ще издържи така? Никоя.
                    Как отде - наскоро от центърът за демографски изследвания изчислиха, че всеки човек в тая държава, от новороденото до грохналият старец, плаща около 50 кинта на месец - Данък Мангал !!! Това е усреднено, разбира се - защото горепосочените възрастови крайности не плащат нищо, тоест работещите плащат чрез данъци и осигуровки УЖАСЯВАЩИ кинти - на месец, на година... а за целият период на "мангалското включване", тоест на хъхряшки привилегии и паразитизъм ?!? Направо не ми се смята... но съм сигурен, че всеки човек, работил и съвестно плащал данъци и осигуровки в тая държава през последните 10-15 години е налял десетки хиляди левове за издръжката на отвратителните изроди, които за благодарност го грабят, тероризират, тровят го с пушеци, разбиват му колата, ограбват вилата му, изнасилват и колят баба му !!!

Само помислете - ако всеки от вас бе задържал у себе си по 15-18 000 кинта за последните 15-тина години и още толкова бе дал за общественополезни неща - спроеж на пътища, болници, детски градини, енергийни мощности ?!? България щеше да е просперираща страна, ако не бе принудена да храни тая мръсна зараза, тоя ужасяващ злокачествен тумор, това нисше, примитивно, НЕЧОВЕШКО племе от дегенерати, изварги и гнусотии !!!!

Коментар

Нормално е да има дупка в бюджета на НОИ, защото има много причини за това:
                      1. Ние сме страната с най-ниски данъци и осигуровки.
                      2. Ние сме рай за чуждестранните инвеститори, защото заплатите у нас са на ниско ниво и сме конкурентноспособни в предлагането на евтина и изгодна работна ръка.
                      3. Емиграцията на младите към чужбина също е проблем, трябва да се вземат мерки по въпроса, или да се ограничи, или да се задължат младите да работят по 10-20г. у нас преди да им се разреши да ходят в чужбина, или да бъдат задължени при работа в чужбина да плащат някакви осигуровки и данъци у нас.
                      Причини много, просто е нужно държавата ни да вземе мерки докато е време.
                      Я предлагам и умойто село да плащат и никакво излизане от там!!!Ти си верно Кефал!!!

Коментар

• Нормално е да има дупка в бюджета на НОИ, защото има много причини за това:
                        1. Ние сме страната с най-ниски данъци и осигуровки.
                        2. Ние сме рай за чуждестранните инвеститори, защото заплатите у нас са на ниско ниво и сме конкурентноспособни в предлагането на евтина и изгодна работна ръка.
                        3. Емиграцията на младите към чужбина също е проблем, трябва да се вземат мерки по въпроса, или да се ограничи, или да се задължат младите да работят по 10-20г. у нас преди да им се разреши да ходят в чужбина, или да бъдат задължени при работа в чужбина да плащат някакви осигуровки и данъци у нас.
                        Причини много, просто е нужно държавата ни да вземе мерки докато е време.

Коментар

• http://milom.blog.bg/

Коментар

• Много ми е чудно, ако държавата трупа дълг, за да плаща пенсиите, помощите за ромите от къде идват. То в тази държава се оказва, че 3 милиона работят, за да издържат 4 милиона души, ами няма как да ни излезнат сметките. И да не забравяме, че поне 1 млн. от 3те млн. не си внасят осигуровките сами, защото са държавни служители, нали...то става така, 1/3 от българите работят за пенсии и помощи на другите 2/3. Коя икономика ще издържи така? Никоя.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                              Що за наивна тема ?! България не тегли заеми за да плаща пенсии, които наистина дължи предвид взетото от пенсионерите през годините, а просто има да помисли как това да не е бреме занапред. Набора от инструменти е голям, като за съжаление включва и повишаване на пенсионната възраст, но истинското решение е добра среда за правене на бизнес и повишаване на доходите на тези които плащат пенсиите в момента.
                              Истинското решение е безмилостно прогонване от социалноосигурителната система на неплащащите... за да не усетим самолетът направо в колективният си анус.... или най-добре направо смяна на системата, тя по своята същност е порочна и погрешна.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                                Така е,но същността на проблема се крие в ниските нива на данъците и осигуровките у нас. НИе сме страната с най-ниски данъци и осигуровки, у нас има и плосък данък, който защитава доходите на бедните българи, както казва Дянков.
                                Затова, и приходите от осигуровки са малко, нужно е да се увеличат процентите за да се попълни дупката, но не е сега момента, когато сме в криза и извършваме реформите по пътя на прехода.
                                От началото на 2011г. до края октомври 2011г.:
                                1)
                                - разходите за пенсии бяха 5,730.5 милиона лв.
                                2)
                                - разходите за заплати и осигуровки за бюджетници (работещи на държавната хранилка) бяха 4,117.8 милиона лв.

Както виждаш при значително намаляване на разходите за заплати и осигуровки за бюджетниците ще може да се намали дефицита на НОИ.

http://www.noi.bg/content/statistics/ECON2011.pdf
                                http://www.minfin.bg/bg/statistics/

Коментар

Working...
                                X