IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България плаща пенсии, трупайки държавен дълг

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
    Инструмента е само един, но за сметка на това голям и скоро всички ще го изпитаме на собствен г*з

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      Набора от инструменти е голям...
      Инструмента е само един, но за сметка на това голям и скоро всички ще го изпитаме на собствен г*з

Коментар

• Що за наивна тема ?! България не тегли заеми за да плаща пенсии, които наистина дължи предвид взетото от пенсионерите през годините, а просто има да помисли как това да не е бреме занапред. Набора от инструменти е голям, като за съжаление включва и повишаване на пенсионната възраст, но истинското решение е добра среда за правене на бизнес и повишаване на доходите на тези които плащат пенсиите в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Не бръкам нищо. Щом държавата е поела ангажимент, трябва да си го изпълнява, без значение кой е на власт, пък ако тия от предното правителство са сключили неизгодни сделки - да им се тръси сметка. Щото иначе по твоята логика гръците или жабарите могат като сменят правителствата (което и сториха), да рекат "Ми те тия борчове са направени от предните правителства, не от нас - кво ни касае? Няма да снасяме..." ама не може така, нали?

А не забравяй, че и едрите и дребните фирми-риби хранят стотици хиляди хора... и ако бяхме като някои други народи, тия стотици хиляди хора щяха да се съберат, да откъснат тимберицата на Тимберицата и да я набият на кол.
          Тя сметката им се търси ама няма да им се намери - не и докато Велчо Борисов е на тая длъжност, която е в момента - гарван гарвану око не вади

Коментар

• Не бръкам нищо. Щом държавата е поела ангажимент, трябва да си го изпълнява, без значение кой е на власт, пък ако тия от предното правителство са сключили неизгодни сделки - да им се тръси сметка. Щото иначе по твоята логика гръците или жабарите могат като сменят правителствата (което и сториха), да рекат "Ми те тия борчове са направени от предните правителства, не от нас - кво ни касае? Няма да снасяме..." ама не може така, нали?

А не забравяй, че и едрите и дребните фирми-риби хранят стотици хиляди хора... и ако бяхме като някои други народи, тия стотици хиляди хора щяха да се съберат, да откъснат тимберицата на Тимберицата и да я набият на кол.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не бръзай да радваш. Ситуацията рязко се влошава - виждаш - протести, стачки, чувам - рязко увеличаване на броят на фирмите, които вече не могат да плащат данъци и технически са във фалит. Оттам се тръгва - верижни фалити, ръст на безработицата, срив на покупателната способност, оттам нови и нови фалити и т.н. докато стане мазало... и всичко това, защото дебилското правителство на говедото борисов не можа да намери пари, за да се разплати с бизнесът (ама иначе да пилее парите ни за глупости няма проблем) и тези, многократно мултиплицирани дългове загробиха хиляди фирми. Все едно някой олигофрен да заколи кравата, която го храни с мляко и сирене, за да нахрани уличните кучета, щото виели гладно около къщата му, а после сам той да се чуди какво да яде. Така и тия малоумници - вместо да платят пръво на бизнесът, за да го подпомогнат да се крепи и да крепи главата на държавата над водата, те го загробиха, за да хранят всевъзможна паплач... и като намаляват рязко данъко- и осигуровкоснасящите, за да се крепят някакси на власт и да не стане вече тотален хаос в страната, ще им се наложи пръво да изплюскат последните остатъци от планината кинти, натрупана от предните три правителства, а после да вземат и дългове... с които разбира се пак на пръво място ще хранят изметта... и така.... бе не ми се мисли докъде ще ни докарат накраят борисов и свитата му полуидиоти.
              Тука се бъркаш - въпросния бизнес е на мулташки фирми, които са сключили супер паразитни договори с държавата при 3ната коалиция и сега чакат новото правителство да им осребри далаверата, ама удариха на камък. Лошото е , че покрай мулташките фирми изгърмяха и един вагон дребни риби, ама какво да се прави, булгаристанска икономика Покрай едрите риби, потъват и дребните

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                Правителствен дълг на България:
                1)
                - в края на юли 2009г. беше 5,374 милиона евро
                2)
                - в края на септември 2011г. беше 6,106.8 милиона евро
                Тоест за 2 години и 2 месеца има увеличение на правителствения дълг с по-малко от 733 милиона евро.

Разходи за лихви за правителствения дълг на България:
                1)
                - от началото на 2009г. до края на юли 2009г. бяха 461,755.4 хил. лв.
                2)
                - от началото на 2011г. до края на септември 2011г. бяха 486,192.7 хил. лв.

Мечтата на някои за шоково повишаване на лихвените разходи не се сбъдна.

http://www.minfin.bg/bg/statistics/
                Не бръзай да радваш. Ситуацията рязко се влошава - виждаш - протести, стачки, чувам - рязко увеличаване на броят на фирмите, които вече не могат да плащат данъци и технически са във фалит. Оттам се тръгва - верижни фалити, ръст на безработицата, срив на покупателната способност, оттам нови и нови фалити и т.н. докато стане мазало... и всичко това, защото дебилското правителство на говедото борисов не можа да намери пари, за да се разплати с бизнесът (ама иначе да пилее парите ни за глупости няма проблем) и тези, многократно мултиплицирани дългове загробиха хиляди фирми. Все едно някой олигофрен да заколи кравата, която го храни с мляко и сирене, за да нахрани уличните кучета, щото виели гладно около къщата му, а после сам той да се чуди какво да яде. Така и тия малоумници - вместо да платят пръво на бизнесът, за да го подпомогнат да се крепи и да крепи главата на държавата над водата, те го загробиха, за да хранят всевъзможна паплач... и като намаляват рязко данъко- и осигуровкоснасящите, за да се крепят някакси на власт и да не стане вече тотален хаос в страната, ще им се наложи пръво да изплюскат последните остатъци от планината кинти, натрупана от предните три правителства, а после да вземат и дългове... с които разбира се пак на пръво място ще хранят изметта... и така.... бе не ми се мисли докъде ще ни докарат накраят борисов и свитата му полуидиоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                  Ми стани ти политик и го промени . Аз обещавам да гласувам за теб
                  Все по-често си мисля, че така трабва да сторя, неговата кожа...

Коментар

• Правителствен дълг на България:
                    1)
                    - в края на юли 2009г. беше 5,374 милиона евро
                    2)
                    - в края на септември 2011г. беше 6,106.8 милиона евро
                    Тоест за 2 години и 2 месеца има увеличение на правителствения дълг с по-малко от 733 милиона евро.

Разходи за лихви за правителствения дълг на България:
                    1)
                    - от началото на 2009г. до края на юли 2009г. бяха 461,755.4 хил. лв.
                    2)
                    - от началото на 2011г. до края на септември 2011г. бяха 486,192.7 хил. лв.

Мечтата на някои за шоково повишаване на лихвените разходи не се сбъдна.

http://www.minfin.bg/bg/statistics/
                    Last edited by Inform; 06.12.2011, 21:41.

Коментар

Какво е "държавата"? Изразяваш се абстрактно. ПОЛИТИЦИТЕ не щат да променят това нещо, макар повечето жизнено необходими решения да са очевидни - просто защото нямат топки за това. Тоя, дето го мислеха за най-големият мъжкар, се оказа най-голямото леке... и най-големият тъпак при това.
                      Ми стани ти политик и го промени . Аз обещавам да гласувам за теб

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Мариане големия въпрос е защо държавата не иска да промени това нещо
                        Какво е "държавата"? Изразяваш се абстрактно. ПОЛИТИЦИТЕ не щат да променят това нещо, макар повечето жизнено необходими решения да са очевидни - просто защото нямат топки за това. Тоя, дето го мислеха за най-големият мъжкар, се оказа най-голямото леке... и най-големият тъпак при това.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                          Здравейте, няма какво да се лъжем.
                          Плащаните осигуровки са с 4 млрд. лв. по-малко от плащаните пенсии. Държавата го покрива, като взема от други сектори, както и като трупа държавен дълг.
                          За 2010 г. държавния дефицит е 2,8 млрд. лв.
                          Ако не беше пенсионният дефицит, щеше да е с 1,2 млрд. лв. излишък.
                          Мариане големия въпрос е защо държавата не иска да промени това нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                            На думи добри предложения, като това на Георги, но те не са за нас. Не сме дорасли още за подобни реформи и такива схеми не са желани от народа.
                            Както е казано в конституцията ни, ние сме социална държава, следва първо да се гледа социалния елемент, а после да се позволява на хората да спестяват и за себе си.
                            Виж какво - "социална" държава е тази, която се грижи за тези, които НАИСТИНА имат нужда от помощ - стари хора, тежко болни, ИСТИНСКИ инвалиди и т.н. Една нормална социална система може да издържа до 5% хора, които по независещи от тях причини (инвалидност, болест) нищо не са дали на системата, но трябва да получават от нея... толкова - ако те станат повече, системата отива към срив.

Но социална държава НЕ значи 1 000 000 мръсни мангали да бъдат издържани от 2 000 000 реално работещи, само защото животните гнусни ги било мързяло... и просто ако не се вземат спешни мерки, тая чума ще ни затрие. Крайно време е да получат по един шут в анусът от цоциалната система и или да почват да работят или да мрат от глад.

И не знам за кой "народ" говориш - че не желаел такива "схеми" - може би имаш предвид именно посочените от мен по-горе касти - мангали, ушеви и т.н. За тях си прав - защото те искат само да получават, без нищо да дават !!!
                            Last edited by Императорът; 06.12.2011, 20:44.

Коментар

• Мариян е прав, НОИ е с 4 000 000 000 на червено всяка година. Да видим къде отиват тия пари?
                              - 3 100 000 000 е годишната издръжка на мръснокафявата гнус !!!
                              - Над 1 000 000 000 са пенсиите на инвалидите, поне 60% от тия инвалиди са фалшиви !!!
                              - Не ми се търсят данни колко пари отиват за пенсии на ушеви, военни и чиновници, които НИКОГА не са плащали осигуровки !!!

Убеден съм, че ако паразитите бъдат изхвърлени от пенсионната система, не само че НОИ няма да трупа загуби, но и пенсиите на старите хора ще могат да бъдат повишени с поне 20%.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                                На думи добри предложения, като това на Георги, но те не са за нас. Не сме дорасли още за подобни реформи и такива схеми не са желани от народа.
                                Както е казано в конституцията ни, ние сме социална държава, следва първо да се гледа социалния елемент, а после да се позволява на хората да спестяват и за себе си.
                                ама мноо си зле, честно.
                                Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

Working...
                                X