Първоначално изпратено от dosadnik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България плаща пенсии, трупайки държавен дълг
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеНабора от инструменти е голям...
Коментар
-
Що за наивна тема ?! България не тегли заеми за да плаща пенсии, които наистина дължи предвид взетото от пенсионерите през годините, а просто има да помисли как това да не е бреме занапред. Набора от инструменти е голям, като за съжаление включва и повишаване на пенсионната възраст, но истинското решение е добра среда за правене на бизнес и повишаване на доходите на тези които плащат пенсиите в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе бръкам нищо. Щом държавата е поела ангажимент, трябва да си го изпълнява, без значение кой е на власт, пък ако тия от предното правителство са сключили неизгодни сделки - да им се тръси сметка. Щото иначе по твоята логика гръците или жабарите могат като сменят правителствата (което и сториха), да рекат "Ми те тия борчове са направени от предните правителства, не от нас - кво ни касае? Няма да снасяме..." ама не може така, нали?
А не забравяй, че и едрите и дребните фирми-риби хранят стотици хиляди хора... и ако бяхме като някои други народи, тия стотици хиляди хора щяха да се съберат, да откъснат тимберицата на Тимберицата и да я набият на кол.
Коментар
-
Не бръкам нищо. Щом държавата е поела ангажимент, трябва да си го изпълнява, без значение кой е на власт, пък ако тия от предното правителство са сключили неизгодни сделки - да им се тръси сметка. Щото иначе по твоята логика гръците или жабарите могат като сменят правителствата (което и сториха), да рекат "Ми те тия борчове са направени от предните правителства, не от нас - кво ни касае? Няма да снасяме..." ама не може така, нали?
А не забравяй, че и едрите и дребните фирми-риби хранят стотици хиляди хора... и ако бяхме като някои други народи, тия стотици хиляди хора щяха да се съберат, да откъснат тимберицата на Тимберицата и да я набият на кол.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе бръзай да радваш. Ситуацията рязко се влошава - виждаш - протести, стачки, чувам - рязко увеличаване на броят на фирмите, които вече не могат да плащат данъци и технически са във фалит. Оттам се тръгва - верижни фалити, ръст на безработицата, срив на покупателната способност, оттам нови и нови фалити и т.н. докато стане мазало... и всичко това, защото дебилското правителство на говедото борисов не можа да намери пари, за да се разплати с бизнесът (ама иначе да пилее парите ни за глупости няма проблем) и тези, многократно мултиплицирани дългове загробиха хиляди фирми. Все едно някой олигофрен да заколи кравата, която го храни с мляко и сирене, за да нахрани уличните кучета, щото виели гладно около къщата му, а после сам той да се чуди какво да яде. Така и тия малоумници - вместо да платят пръво на бизнесът, за да го подпомогнат да се крепи и да крепи главата на държавата над водата, те го загробиха, за да хранят всевъзможна паплач... и като намаляват рязко данъко- и осигуровкоснасящите, за да се крепят някакси на власт и да не стане вече тотален хаос в страната, ще им се наложи пръво да изплюскат последните остатъци от планината кинти, натрупана от предните три правителства, а после да вземат и дългове... с които разбира се пак на пръво място ще хранят изметта... и така.... бе не ми се мисли докъде ще ни докарат накраят борисов и свитата му полуидиоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеПравителствен дълг на България:
1)
- в края на юли 2009г. беше 5,374 милиона евро
2)
- в края на септември 2011г. беше 6,106.8 милиона евро
Тоест за 2 години и 2 месеца има увеличение на правителствения дълг с по-малко от 733 милиона евро.
Разходи за лихви за правителствения дълг на България:
1)
- от началото на 2009г. до края на юли 2009г. бяха 461,755.4 хил. лв.
2)
- от началото на 2011г. до края на септември 2011г. бяха 486,192.7 хил. лв.
Мечтата на някои за шоково повишаване на лихвените разходи не се сбъдна.
http://www.minfin.bg/bg/statistics/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеМи стани ти политик и го промени . Аз обещавам да гласувам за тебМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Правителствен дълг на България:
1)
- в края на юли 2009г. беше 5,374 милиона евро
2)
- в края на септември 2011г. беше 6,106.8 милиона евро
Тоест за 2 години и 2 месеца има увеличение на правителствения дълг с по-малко от 733 милиона евро.
Разходи за лихви за правителствения дълг на България:
1)
- от началото на 2009г. до края на юли 2009г. бяха 461,755.4 хил. лв.
2)
- от началото на 2011г. до края на септември 2011г. бяха 486,192.7 хил. лв.
Мечтата на някои за шоково повишаване на лихвените разходи не се сбъдна.
http://www.minfin.bg/bg/statistics/Last edited by Inform; 06.12.2011, 21:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКакво е "държавата"? Изразяваш се абстрактно. ПОЛИТИЦИТЕ не щат да променят това нещо, макар повечето жизнено необходими решения да са очевидни - просто защото нямат топки за това. Тоя, дето го мислеха за най-големият мъжкар, се оказа най-голямото леке... и най-големият тъпак при това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМариане големия въпрос е защо държавата не иска да промени това нещоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЗдравейте, няма какво да се лъжем.
Плащаните осигуровки са с 4 млрд. лв. по-малко от плащаните пенсии. Държавата го покрива, като взема от други сектори, както и като трупа държавен дълг.
За 2010 г. държавния дефицит е 2,8 млрд. лв.
Ако не беше пенсионният дефицит, щеше да е с 1,2 млрд. лв. излишък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеНа думи добри предложения, като това на Георги, но те не са за нас. Не сме дорасли още за подобни реформи и такива схеми не са желани от народа.
Както е казано в конституцията ни, ние сме социална държава, следва първо да се гледа социалния елемент, а после да се позволява на хората да спестяват и за себе си.
Но социална държава НЕ значи 1 000 000 мръсни мангали да бъдат издържани от 2 000 000 реално работещи, само защото животните гнусни ги било мързяло... и просто ако не се вземат спешни мерки, тая чума ще ни затрие. Крайно време е да получат по един шут в анусът от цоциалната система и или да почват да работят или да мрат от глад.
И не знам за кой "народ" говориш - че не желаел такива "схеми" - може би имаш предвид именно посочените от мен по-горе касти - мангали, ушеви и т.н. За тях си прав - защото те искат само да получават, без нищо да дават !!!Last edited by Императорът; 06.12.2011, 20:44.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мариян е прав, НОИ е с 4 000 000 000 на червено всяка година. Да видим къде отиват тия пари?
- 3 100 000 000 е годишната издръжка на мръснокафявата гнус !!!
- Над 1 000 000 000 са пенсиите на инвалидите, поне 60% от тия инвалиди са фалшиви !!!
- Не ми се търсят данни колко пари отиват за пенсии на ушеви, военни и чиновници, които НИКОГА не са плащали осигуровки !!!
Убеден съм, че ако паразитите бъдат изхвърлени от пенсионната система, не само че НОИ няма да трупа загуби, но и пенсиите на старите хора ще могат да бъдат повишени с поне 20%.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеНа думи добри предложения, като това на Георги, но те не са за нас. Не сме дорасли още за подобни реформи и такива схеми не са желани от народа.
Както е казано в конституцията ни, ние сме социална държава, следва първо да се гледа социалния елемент, а после да се позволява на хората да спестяват и за себе си.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
Коментар