IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България плаща пенсии, трупайки държавен дълг

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    В твоя случай на "безплатни" блага при комунизма, сега плащаме всички ние.
    Плащате цървулите си... Добре че беше построеното през социализма за да има откъде да крадете вече 20 години, иначе досега да сте измрели от глад! Добре че имаше образование по времето на социализма за да има все още кой да ви /по/казва, как се говори и пише на български... Деба и тъпите селски крадливи пишман демократи деба.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      искаш да кажеш ,че ако си бяха останали на власт оная станишевата дружина излишъка щеше да е вече 20 милиарда и фискалния резерв щеше да е четворен...
      Йосифе изобщо не ми пука кой е на власт но не желая да гледам как народа се гърчи и страда заради хора напълно самозабравили се и откъснали се от реалността.

Няма какво да си кажем или да напишем.

Всички знаем, че Борисов ще направи всичко възможно да е на власт ако ще и всички да гласуваме против него пак той ще спечели.

Тъй, че само си чешем езиците в момента, защото нито моите постове ще променят нещо нито твоите.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• + Бате Пешо.

То само, като видиш, че мнението ти е подкрепено от откровенния идиот на държавна заплата mnz и следва да се позамислиш, каква глупост си изтърсил .

Макар, че според мен mnz е чисто провокативен ник на някой модератор, който едвам пише поредния си пост, превивайки се от смях )).

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
          Как по-време на тройната имаше излишък и фискалния резерв само се качваше?

Как от както оня Борисов е дошъл има само дефицит и фискалния резерв само пада.

Хайде да не се лъжем откъде идват проблемите в държавата.
          искаш да кажеш ,че ако си бяха останали на власт оная станишевата дружина излишъка щеше да е вече 20 милиарда и фискалния резерв щеше да е четворен...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Измамното благоденствие за БГ продължава вече 20 години. БГ затъва все повече и повече в натрапената ни от запада псевдодемокрация и псевдопазарна икономика. От дистанцията на времето е видно все по-ясно, че по времето на социализма животът за огромната част от българските граждани е бил много по-добър и стандартът на потребление много по-висок! Имаше работа за всички, безплатно образование и безплатно здравеопазване.
            Форка какви смеси пуши и пи тази нощ?Още няма обяд а ти избълва сума ти простотии.От писаниците ти е ясно че всички ходеха на работа щото милицията ги прибираше в Белене ако не ходят а дали работеха е друга тема.За всички обаче имаше заплати по 250 кинта независимо къде ходят на работа и какво оравят там.Имаше и едни по добри заплати за военни полиция затворнически надзиратели и най вече за ДС.Тези привилегии сти стоят и днес.По магазините нямаше нищо.Вчера ми се наложи да развия една видия на панта произведена по онова време ми то няма отвиване бе просто няма нарез и няма къде да влезе отвертката.Произвеждаха боклуци.Купиш си мебел и няма сглабяне липсват чаркове дупки се разминават изобщо тотална простотия.По консерв ните предприятия тотална гнус.Циганките пикаеха в зелето и ягодите газега с ботушите дето си ходят навсякъде и смитаха от мизерния под падналите зеленчуци и плодове и обратно на лентата.Скатаването увъртането и шмекеруването достигнаха нечувани висоти.Всичко лъже хитрува въобще всички станаха връзкари и тарикати.И си повярваха че може без труд почтенност и упоритост да се живее добре.Днес берем плодовете на това.За кола се чакаше по 25г ако изобщо москвича и ладата са коли.Границите бяха затворени да не бягаме от многото хубости.Апартаменти получаваха най големите тарикати и връзкари след като партийния скъса жените им от ебане а тарикатите от софри.Партията решаваше кой ще учи какво ще учи къде и какво ще работи къде и в какво ще живее.Ей в такава радост и благоденствие си живеехме.Благодаря.За теб ако е било хубаво за мен не е било.Я вземи да кажеш да не си бил внук на ативни борци или комсомолски секретар или партиец или командир на бригади.Има нещо което са ти отнели и те е яд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Измамното благоденствие за БГ продължава вече 20 години. БГ затъва все повече и повече в натрапената ни от запада псевдодемокрация и псевдопазарна икономика. От дистанцията на времето е видно все по-ясно, че по времето на социализма животът за огромната част от българските граждани е бил много по-добър и стандартът на потребление много по-висок! Имаше работа за всички, безплатно образование и безплатно здравеопазване.
              Вярно е, че народът иска да се върне старото време,когато имаше работа за всички, добре се живееше, имаше спокойствие за утрешния ден и определено нямаше такъв стрес като в наши дни. Имаше ред и законност, и съда беше съд и милицията беше полиция.
              Аз навремето така и не разбрах защо народът уж поиска демокрация. Това което обаче се получи у нас си е пак комунизъм, но без добрите неща за народа.

Коментар

• Фори, знам, че не си тъпак, така че остава другата алтернатива - силно , манипулативен пропагандатор - типично за комуне.
                В живота никъде и никога няма БЕЗПЛАТЕН ОБЯД (да не говорим за здравеопазване, образование или други "социални" придобивки).
                Все някъде, някога и някой плаща за това. В твоя случай на "безплатни" блага при комунизма, сега плащаме всички ние. В гръцкия случай на "безплатни" 15-16 заплата, ще плащат и правнуците им. Така че, аре стига простотии. В една тема говориш едно за "безплатните" неща дето ги няма, а в друга, като стане въпрос за "колко убаво си беше при Тато", точно обратното.
                Със симов изобщо няма да се занимавам, при него си лъха на позитански дебилизъм.

А това за "стандартът на потребление" е тотална и откровенна лъжа. Е разбира се най-некачествения "матерял" може и да е позагубил от стандарта си, който е имал тогава, благодарение на КРАЖБАТА и ДЪРЖАВНОТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ от можещи и знаещи, към мързеливи и бездарни дебили, нооооо така е в живота и както казах и по-горе, все някога идва време да се плащат сметките...пък дори и за "безплатните" неща ).
                Last edited by 4ervenasgan; 08.12.2011, 11:32.

Коментар

измамното "благоденствието", като при гърците в което живяха доста народи 2003-2007
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Много лесно може да си отговориш на този въпрос, като съпоставиш бума в световната икономика и измамното "благоденствието", като при гърците в което живяха доста народи 2003-2007, със сегашното положение на държавни фалити и пълна несигурност дори в долара и еврото, както и към дълговете на "колоси", като Германия и Франция.
                    По-скоро въпросът ти би трябвало да бъде:

"Как ВЪПРЕКИ НАГЛИТЕ КРАЖБИ и ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ на ТРОЙНАТА, все пак се натрупа някакъв резерв, голяма част от който бе ударно "ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕН" в края на 2008 година, а което не бе преразпределено тогава, бе обещано под формата на сключени договори с "нашите обръчи от фирми", които задължение ще плаща следващото правителство. А ако откаже да ги плаща, ще го обвиним в "неразплащане с "бизнеса"". Дейба и гнусните комуноидни отрепки дейба.
                    ГЛУПОСТИ МОЖЕШ ДА СИ ПИШЕШ КОЛКОТО ИСКАШ НО ТОЧНО ТРОЙНАТА КАЧИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ДО 12 МИЛИАРДА ПОСЛЕ ГО ПРИБРА ДО 8 МИЛИАРДА НО ОСТАВИ ПОВИШЕНИЕ 2.5 МИЛИАРДА СПРЯМО ПРЕДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ.

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТАКИВА КАТО ТЕБ И ТЕБЕ ПОДОБНИТЕ.

БОРИСОВ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ ЩО ЗА СТОКА Е И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.

БОРИСОВ САМ СИ КАЗА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЧЕ Е ЖИВ САМО, ЗАЩОТО Е НА ПРЕМИЕРСКИЯ ПОСТ И ПАДНЕ ЛИ ОТ ВЛАС Е МЪРТЪВ. ТОЙ ДОБРЕ ЗНАЕ КОЛКО ЩЕТИ НАНЕСЕ С НЕ РАЗПЛАЩАНЕТО СИ.

БОРИСОВ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ПРЕМИЕРСКИЯ ПОСТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН, ЗАЩОТО ЗА НЕГО ДРУГА АЛТЕРНАТИВА В ЖИВОТА НЯМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                      Как по-време на тройната имаше излишък и фискалния резерв само се качваше?

Много лесно може да си отговориш на този въпрос, като съпоставиш бума в световната икономика и измамното "благоденствието", като при гърците в което живяха доста народи 2003-2007, със сегашното положение на държавни фалити и пълна несигурност дори в долара и еврото, както и към дълговете на "колоси", като Германия и Франция.
                      По-скоро въпросът ти би трябвало да бъде:

"Как ВЪПРЕКИ НАГЛИТЕ КРАЖБИ и ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ на ТРОЙНАТА, все пак се натрупа някакъв резерв, голяма част от който бе ударно "ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕН" в края на 2008 година, а което не бе преразпределено тогава, бе обещано под формата на сключени договори с "нашите обръчи от фирми", които задължение ще плаща следващото правителство. А ако откаже да ги плаща, ще го обвиним в "неразплащане с "бизнеса"". Дейба и гнусните комуноидни отрепки дейба.

Коментар

• Как по-време на тройната имаше излишък и фискалния резерв само се качваше?

Коментар

• Спешна помощ, за неплащащи здравни осигоровки, само за безплатно извозване до гробището, да не смърдят, като пукнат на улицата или под моста!
                          Разбира се здравните "осигуровки" в сегашният им вид са "демоде". Трябва доброволна, лична, електронна, здравна карта със самостоятелна партида за натрупване и то към която институция пожелае човек.
                          Last edited by 4ervenasgan; 08.12.2011, 10:35.

Коментар

• Че те и сега гнусотиите само спешна помощ ползват... пореже си животното пръстът и вика линейка... и спешна помощ не заслужават - ако щеш ме наречи още по-расист.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                              Недей да изкривяваш думите ми. Идеята ми беше че трябва да се разшири основата на солидарната система у нас. Виж, първо на всички ни е ясно че народът иска да имаме солидарна система на социланото осигуряване като основа. Това значи че в момента изходът от проблема е да се разшири базата на приходите в системата, и няма нищо лошо в тази система да се включат и емигрантите по начините които съм казал. Че лошо ли ни беше през комунизма? Реално като живееш добре хич не ти и трябва да бягаш в чужбина.
                              Искаш да кажеш. че емигрантите с парите, които вадят с кървава пот на челото, трябва да плащат за 17те деца на еди коя си ромка, която дори не може да изброи им изброи имената?

Аз предлагам да го направят като в САЩ със застраховки - плащаш си застраховка - ползваш и болница и пенсия и каквито още социални придобивки ти се полагат. Не плащаш - само спешна помощ и толкова. Да я видя ромката като няма кой да й плаща детски за ракия и цигари дали ще ги ражда толкова.

Много съм им насъбрала. Може да мина и за расистка - не ми дреме....
                              Когато родих - нямах право на детски, защото заплатата ми била над 300лв, видиш ли много пари!!! Обаче ромката има право - нали е социалнослаба. Плащат й и 240лв майчинство + 30 те лева - ми ето тя взима майчинство колкото майките, които се осигуряват на 300лв. Ама те работят и си плащат осигуровки нали...
                              Не знам тъпи ли сме по природа или се оставяме да ни правят на тъпи

На всичко отгоре като отида в чужбина и някой по-откровен чужденец ми казва - мнението за България - нетолерантни, дискриминиращи малцинството И то са ми го казвали не веднъж. Направо съм в потрес ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                                Във Франция на учителите на всеки 5 години, им се полага една календарна година платен отпуск!!!!
                                В Израел на всички рискови професии, на всеки 7 години стаж, им се полага по една календарна година платен отпуск.
                                За да е пълноценен на работното си място, човек трябва да се освободи от стреса и напрежението!
                                В България, в най-добрия случай могат да те пратят в Бюрото по труда!!

+ 1

Коментар

Working...
                                X