IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли такава наука - "икономика"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Само че това са доводи за хора слабокултурни като теб чийто мозъци е много лесно да се промият!
    това не го бях прочел.... мерси че се опитваш да ми налееш знания в слабокултурната ми главица... Но дали ти държиш правилната фуния... Винаги си си мислил ,че си умника от последна инстанция , но задаваш ли си въпроса дали наистина е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Отричането на икономиката и икономическите фактори не означава, че те не съществуват.
      +1

Коментар

..слабостите на еврото се изостриха от тази криза. ...!
        Ти само преди месеци не говореше ли за слабост и разпад на долара
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Отричането на икономиката и икономическите фактори не означава, че те не съществуват.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Има една деинствена криза, започнала от 2008 г. насам. Това е кризата средствие на хиперзадлъжнялите и потънали в дългове потребители. Всички останали кризи са пряко средствие на тази криза. В частност слабостите на еврото се изостриха от тази криза. Естествено, евробюрократите ще направят всичко възможно да представят кризата като средствие на това че те нямат достатъчно власт! Само че това са доводи за хора слабокултурни като теб чийто мозъци е много лесно да се промият!

Потъването на средния консуматор в дългове започна имено след краха на Бретън-Удската система в средата на 70-те. Първо държавите взеха да трупат дългове, след това фирмите, след това богатите физически лица, а накрая и Манго. Бе видно че всеки взел кредити печели от факта, че реалната инфлация бе по-висока от лихвите по спестовни влогове. Така политиката на свободно печатане да декретни пари доведе до абсолютна победа на кредитополучателя над спестителя. Хората постепенно загубиха стимул да спестяват пари по банкови сметки. Зависимостта е проста... Няма спестявания, няма капитали. А като няма капитали, няма капитализъм... Пфюююют... и пук на кредитния балон!
            ако включим Робърт Киосаки ще стане хубав дебат .. той е на корено противоположни позиции от твоите ..Иначе си прав че харченето изпревари производството и от там настъпи дълговата криза ..но това не значи ,че няма наука икономика .. а също така не съм съгласен че махането на златния стандарт е в дъното на нещата..

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              За да илюстрирам, дай ми наименование на "ГЕОЛОГИЧНА" единица, и ще призная, че си прав.
              Готово... ето ти едно примерче:
              http://en.wikipedia.org/wiki/Particle_size_(grain_size))
              Last edited by Forex Master; 05.12.2011, 13:53.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Джоузи, пак си неудържим /не можеш да се удържиш и току се нервиш/ - кога ще се издигнеш над обстоятелства и емоции, най-сетне? Що се хАбиш, като няма файдица?
                - Не мога да те разбера, наистина.
                и как разбра , че се нервя.....
                за това че оня селянин пешо се опитва да политиканства ли ...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  за коя криза говорим..за евро кризата ли ...
                  Има една деинствена криза, започнала от 2008 г. насам. Това е кризата средствие на хиперзадлъжнялите и потънали в дългове потребители. Всички останали кризи са пряко средствие на тази криза. В частност слабостите на еврото се изостриха от тази криза. Естествено, евробюрократите ще направят всичко възможно да представят кризата като средствие на това че те нямат достатъчно власт! Само че това са доводи за хора слабокултурни като теб чийто мозъци е много лесно да се промият!

Потъването на средния консуматор в дългове започна имено след краха на Бретън-Удската система в средата на 70-те. Първо държавите взеха да трупат дългове, след това фирмите, след това богатите физически лица, а накрая и Манго. Бе видно че всеки взел кредити печели от факта, че реалната инфлация бе по-висока от лихвите по спестовни влогове. Така политиката на свободно печатане да декретни пари доведе до абсолютна победа на кредитополучателя над спестителя. Хората постепенно загубиха стимул да спестяват пари по банкови сметки. Зависимостта е проста... Няма спестявания, няма капитали. А като няма капитали, няма капитализъм... Пфюююют... и пук на кредитния балон!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Джоузи, пак си неудържим /не можеш да се удържиш и току се нервиш/ - кога ще се издигнеш над обстоятелства и емоции, най-сетне? Що се хАбиш, като няма файдица?
                    - Не мога да те разбера, наистина.

Коментар

• Икономиката е социална наука, която изучава производството, разпределението, търговията и потреблението на стоки и услуги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Щом член на ГЕРБ ми каже че съм прост то е очевадно че е така.Щом член на Герб каже че икономиката е наука значи е така.Кой съм аз че да споря със най великите.Вие ще промените света.Засега само България но след време и света.Вие сте най великите и достойните идвали на този свят.Вие сте пътят и истината и животът..........
                        да та и в тъпака....Все си мислих че си по различен от идиотите в тема политика... ти обаче държиш да си на тяхното ниво..Аре като си толкова отворен докажи ми че не е наука..само не ми говори за "истинските " пари = икономиката не е наука...

Коментар

Кой ти е излъгал че в гелогията няма точни мерни единици?...

Има точни науки, има и хуманитарни науки. Медицината и историята са хуманитарни науки. Икономиката не е точна наука по принцип. А от 40 години насам не и наука. Парите са единствената връзка с обективната реалност и измервател на резултата от икономическата дейност. Когато парите не са истински, а декретни пари, които могат да се печатат по усмотрение на дадена група хора, то обективната мярка за резултата от икономическата дейност липсва, тя става субективна т.е. елемента наука се изпарява изцяло!
                          Не си ме разбрал.
                          За да илюстрирам, дай ми наименование на "ГЕОЛОГИЧНА" единица, и ще призная, че си прав.

Коментар

ами то и медицината каква наука е .. и там е пълно с шменти капели и там е пълно с далавера и там една клика живее на гърба на хората ... и точно щото не съм комунист казвам ,че не може да бъде наука нещо в което има гадаене и далавери....

бате пешо много си проЗд батка с подобни твърдения...Ами помисли за миг къде ли щеше да бъдеш ти ако нямаше систематизирани знания в областта на икономиката..в ерата на първобитно-общинния строй...аман от лаици , псевдо разбирачи и от тъпи теми....
                            Да говориш с член на ГЕРБ и да не ти каже че си прост означава че на разговора трябва да се направи рекламация.Да говориш с озарените от Бойко и Цвъчко и да не ти покажат колко много те превъзхождат това е някакво менте.Щом член на ГЕРБ ми каже че съм прост то е очевадно че е така.Щом член на Герб каже че икономиката е наука значи е така.Кой съм аз че да споря със най великите.Вие ще промените света.Засега само България но след време и света.Вие сте най великите и достойните идвали на този свят.Вие сте пътят и истината и животът..........
                            Last edited by Бате Пешо; 05.12.2011, 13:40.

Коментар

Очевидно! Сегашната криза е очеизваден пример за това!
                              за коя криза говорим..за евро кризата ли ...Защото ако е за това ...там проблема не е в истинските или неистински пари ..( между впрочем за мене няма такова понятие ..плод е на лаици и хора с елементарно мислене) ... Кризата е в единните пари и неединните икономики , които ги ползват

Коментар

и понеже няма вече "истински" пари ..неистинските не служат за посочените от тебе функции ..така ли ?
                                Очевидно! Сегашната криза е очеизваден пример за това!

Коментар

Working...
                                X