Мисля, че проблема за събираемостта на здравни и пенсионни вноски е много лесно разрешим. Просто трябва да се даде право на всеки да има избор какво да прави със средствата си които плаща за тези вноски. В момента избор няма и всеки знае че плаща нещо а получава нищо. В момента сме като един магазин в който всеки плаща , но независимо какво ще платиш , ще получиш само един единствен продукт . И тези които плащаме като диви сме някакви ТЪПАЦИ - така излиза.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загубиха ли българите милиарди заради плоския данък????
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеМного ясно че сме загубили!
За да стане България държава с европейски стандарт ТРЯБВА:
1. Да СПРЕ КРАДЕНЕТО!
2. Съдилищата на всички нива да заработят и ГРАБИТЕЛИТЕ на България да влязат в затвора а имуществото им да се отнеме в полза на държавата.
3. Да се премахнат и забранят партиите. Да се въведе електронна система за гласуване с която без бюлетини и манипулации, евтино ,бързо и ефективно народа да избира управниците НО и да ги сваля при необходимост. Системата да се използва и за гласуване на референдуми по важни национални въпроси.
4. Да се намали държавната администрация с 50 % и да се оптимизира работата на останалите.
5. Да се намали броя на полицаите с 30% и да се оптимизира работата на останалите.
6 .Да се въведе прогресивен данък започващ от 20% и достигащ до 70% а неплащането на данъци да се наказва със затвор.
7. Да се увеличат парите за образование, култура и наука със 500% . Да се модернизира образователната система.
Най важния актив на една държава е народа! Умен и интелигентен народ = силна и просперираща държава.
По-скоро да се обложат с данъци и социалните помощи, та тия дето само лежат и реват "...нема работа, бе батееее..." да си размърдат задниците и да отидат да работят.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеМного ясно че сме загубили!
1. Да СПРЕ КРАДЕНЕТО!
2. Съдилищата на всички нива да заработят и ГРАБИТЕЛИТЕ на България да влязат в затвора а имуществото им да се отнеме в полза на държавата.
3. Да се премахнат и забранят партиите. Да се въведе електронна система за гласуване с която без бюлетини и манипулации, евтино ,бързо и ефективно народа да избира управниците НО и да ги сваля при необходимост. Системата да се използва и за гласуване на референдуми по важни национални въпроси.
4. Да се намали държавната администрация с 50 % и да се оптимизира работата на останалите.
5. Да се намали броя на полицаите с 30% и да се оптимизира работата на останалите.
6 .Да се въведе прогресивен данък започващ от 20% и достигащ до 70% а неплащането на данъци да се наказва със затвор.
7. Да се увеличат парите за образование, култура и наука със 500% . Да се модернизира образователната система.
Най важния актив на една държава е народа! Умен и интелигентен народ = силна и просперираща държава.
Коментар
-
Много ясно че сме загубили!
1. Да СПРЕ КРАДЕНЕТО!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениетова е пълна утопия, макар че принципно е страхотно предложение. Аз лично харесвам повече идеята за минимална твърда вниоска - 15-20-30 кинта, която да отива за държавното здравеопазване и да се ползва солидарно от всички. Останалия кинтаж по здравните вноски да отива в индивидуално партида и там който колкото си събере. Аз лично не искам да плащам на макса осигуровки и като ида в болница да се редя с мангалите и пенсиите, на които аз плащам вноските така че солидарност - да, до определена степен за всички, оттам нататък всеки е сам за себе си - ако не се разболея, да си пазя партидата и да я дам на някой близък (не дай си Боже), а не на сульо и пульо. Или пък като отида на лекар да мида дадат избор - имам примерно 20К в партидата и ми казват: в държаваната болница е без пари, чакак се за направление и лекарите са некомпетентни, в болница Х ти струва 5К лечението, но имаш плазмен ТВ хранене по меню и т.н., А вболнижа У струва 15К, но сутрин закусваш с кроасани, наобяд си в сауната и парната баня и вечер някой сестра ти върти свирка в джакузито.
Всекиму според заслугите, аз какво съм виновен, че някой друг не е учил 10 години като мен и е хойкал нагоре-надолу или се е сатавал на държаваната службичка. Стига с тази солидарност навсякъде и във всичко - нека поне малко да регламентираме и личния принос, а!!!!!!
Ако сестрата върти свирки всяка вечер,...и аз съм ЗА...Малеее как ще се вдигне изведнъж събираемосттана осигуровките
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнениеСПЕКО пак се е запекъл яко. Явно смята, че ако през последните години бяхме наринали повечко пари на политиците, за да ги похарчат за глупости или откраднат, сега щяхме да сме много по-богати. Тоя човек е просто извор на малоумни простотии.
Коментар
-
Всички приказки за различни ставки спрямо размера на дохода и как щяло да напълни хазната са глупости. Шефовете синдикатите са уникално некомпетентни тунеядци и обикновено сменям канала, когато някой от тях се плюнчи.
Това може да работи в Северна Европа, но в Южна..не!
Просто ако се въведе куцо и сакато пак ще почне да крие доходи и резултата със сигурност ще е по-малък от колкото в момента с плосък данък. НЕ казвам, че не е правилно, но просто е неприложимо за Бай Ганя тарикат и съвсем близкото минало е пряко доказателство за това.
А защо няма пари за пенсии...ами защото има пари за хеликоптери и яхти на българския 'елит' от мутрафони с ДС минало. Защото едрия ни бизнес е умрял ако не е под държавно крило.
Ако бяхме северна държава със северен манталитет в момента в Сребърния фонд щеше да има поне 15 милярда (ако не и повече лева) инвестирани балансирано в различни инструменти и носещи доходност от порадъка на 500 милиона годишно, а защо не повече.
Само, че вместо това ВСИЧКИ правителства без изключение ( и това не го изключвам) ..реализираха приватизация при 'възможно най-добри условия' (ама за купувача и тоя дето му подава...) ...
Сега и да надуваме данъците..кел файда. Смотана икономика доминирана от мутри и простаци в едрия бизнес не може да издържи на серизно данъчно бреме, комбинирано със адмнистрация поне двойно раздута.
За да има пари за пенсии просто трябва да има ред за всички, по-малко държава и повече среден и дребен бизнес. Средната класа е това, което може да издърпа БГ от дупката, но за съжаление Държавата си отгледжа олигарси и останалото е хора, които не могат да мислят за нищо друго освен за насъщния, защото са поставени в такова положение.
лека
ПП не съм отчаян, но съм силно разочарован напоследък от масовата простотия и липса на морал у българина.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениетова е пълна утопия, макар че принципно е страхотно предложение. Аз лично харесвам повече идеята за минимална твърда вниоска - 15-20-30 кинта, която да отива за държавното здравеопазване и да се ползва солидарно от всички. Останалия кинтаж по здравните вноски да отива в индивидуално партида и там който колкото си събере. Аз лично не искам да плащам на макса осигуровки и като ида в болница да се редя с мангалите и пенсиите, на които аз плащам вноските така че солидарност - да, до определена степен за всички, оттам нататък всеки е сам за себе си - ако не се разболея, да си пазя партидата и да я дам на някой близък (не дай си Боже), а не на сульо и пульо. Или пък като отида на лекар да мида дадат избор - имам примерно 20К в партидата и ми казват: в държаваната болница е без пари, чакак се за направление и лекарите са некомпетентни, в болница Х ти струва 5К лечението, но имаш плазмен ТВ хранене по меню и т.н., А вболнижа У струва 15К, но сутрин закусваш с кроасани, наобяд си в сауната и парната баня и вечер някой сестра ти върти свирка в джакузито.
Всекиму според заслугите, аз какво съм виновен, че някой друг не е учил 10 години като мен и е хойкал нагоре-надолу или се е сатавал на държаваната службичка. Стига с тази солидарност навсякъде и във всичко - нека поне малко да регламентираме и личния принос, а!!!!!!
ама първо трябва да доизмре поколението дето все още си мисли че здравеопазването е (било) "безплатно"...
(ех, ако Костов беше побутнал още малко в тая посока 1999-2000 г... оттогава насам дори един истински ценоразпис не могат да въведат по болниците...ко остава за другото)"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнениеИ сега няма пари за пенсии и заплати! Няма пари за здравеопазване!!!!!
Трябва ли да влезнат в затвора хората, които въведоха и пропагандираха за въвеждането на плоския данък???
1)
През 2000г.
- разходи за пенсии - 2,508,406 хил. лв.
- разходи за заплати и осигуровки за бюджетници - 2,467 милиона лв.
Разходите за пенсии бяха 1.02 пъти повече от разходите за заплати и осигурителни вноски на бюджетниците.
2)
От началото на 2011г. до края на септември 2011г.
- разходи за пенсии - 5,292,858,348 лв.
- разходи за заплати и осигуровки за бюджетници - 3,678.3 милиона лв.
Разходите за пенсии бяха 1.44 пъти повече от разходите за заплати и осигурителни вноски на бюджетниците.
Както виждаш пенсиите могат да се увеличат много лесно, но е необходимо да се намалят разходите заплати и осигуровки на бюджетниците.
http://www.minfin.bg/bg/statistics
http://www.noi.bg/content/statistics/Pensii.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеИмам предвид , осигуровките за всяко работно място да са опредлени твърдо 100-150лв. внася работодателя за всеки работещ - толкоз, ако ще 200лв да му е заплатата ако ще 20 000лв да е
това е пълна утопия, макар че принципно е страхотно предложение. Аз лично харесвам повече идеята за минимална твърда вниоска - 15-20-30 кинта, която да отива за държавното здравеопазване и да се ползва солидарно от всички. Останалия кинтаж по здравните вноски да отива в индивидуално партида и там който колкото си събере. Аз лично не искам да плащам на макса осигуровки и като ида в болница да се редя с мангалите и пенсиите, на които аз плащам вноските така че солидарност - да, до определена степен за всички, оттам нататък всеки е сам за себе си - ако не се разболея, да си пазя партидата и да я дам на някой близък (не дай си Боже), а не на сульо и пульо. Или пък като отида на лекар да мида дадат избор - имам примерно 20К в партидата и ми казват: в държаваната болница е без пари, чакак се за направление и лекарите са некомпетентни, в болница Х ти струва 5К лечението, но имаш плазмен ТВ хранене по меню и т.н., А вболнижа У струва 15К, но сутрин закусваш с кроасани, наобяд си в сауната и парната баня и вечер някой сестра ти върти свирка в джакузито.
Всекиму според заслугите, аз какво съм виновен, че някой друг не е учил 10 години като мен и е хойкал нагоре-надолу или се е сатавал на държаваната службичка. Стига с тази солидарност навсякъде и във всичко - нека поне малко да регламентираме и личния принос, а!!!!!!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЕ в тези граници го има. Т. нар. минимален осигурителен доход
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеКъв максимален праг бе VP???
Няма максимален праг на плоския данък. и 10 милиона да взимаш, пак ще те цакат 10% от тях - и така е справедливо!
Нещо си се пообъркал с осигурителния праг май. Него ако трябва да го вдигнат, трябва да вдигнат и тавана на пенсиите, както и здравното осигуряване по т.нар. клинични пътеки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеЗагубихме , страшно много от това че няма твърда сума за осигуровки от всяка заплата - примерно 100 или 150лв. , тогава щеше много по голяма част от доходите да са на светло и повече данъци от всички видове да се събират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнениеЗа тогавашната ситуация бе добре. И изигра положителна роля.Привлече инвеститори. Бяхме конкурентни на международния пазар! Отворете графиката на софикса, и вижте ръста от март 2009та до към септември! Но след туй нещо се объркаха нещата! И аз не мога да си го обясня. Може би прекалената ни зависимост с европейската икономика, се отрази неблагоприятно. Имам приятели, дето бяха отворили стругарски цехчета, и не можеха да смогнат на поръчки от Германия. И изведнъж всичко секна! А хората бяха теглили кредити, бяха купили модерни машини.
http://www.stat.bg/bg/indicator/951/
Коментар
Коментар