IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загубиха ли българите милиарди заради плоския данък????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мисля, че проблема за събираемостта на здравни и пенсионни вноски е много лесно разрешим. Просто трябва да се даде право на всеки да има избор какво да прави със средствата си които плаща за тези вноски. В момента избор няма и всеки знае че плаща нещо а получава нищо. В момента сме като един магазин в който всеки плаща , но независимо какво ще платиш , ще получиш само един единствен продукт . И тези които плащаме като диви сме някакви ТЪПАЦИ - така излиза.
    Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
      Много ясно че сме загубили!

За да стане България държава с европейски стандарт ТРЯБВА:

1. Да СПРЕ КРАДЕНЕТО!

2. Съдилищата на всички нива да заработят и ГРАБИТЕЛИТЕ на България да влязат в затвора а имуществото им да се отнеме в полза на държавата.

3. Да се премахнат и забранят партиите. Да се въведе електронна система за гласуване с която без бюлетини и манипулации, евтино ,бързо и ефективно народа да избира управниците НО и да ги сваля при необходимост. Системата да се използва и за гласуване на референдуми по важни национални въпроси.

4. Да се намали държавната администрация с 50 % и да се оптимизира работата на останалите.

5. Да се намали броя на полицаите с 30% и да се оптимизира работата на останалите.

6 .Да се въведе прогресивен данък започващ от 20% и достигащ до 70% а неплащането на данъци да се наказва със затвор.

7. Да се увеличат парите за образование, култура и наука със 500% . Да се модернизира образователната система.
      Най важния актив на една държава е народа! Умен и интелигентен народ = силна и просперираща държава.
      убаво си го измислил, без точка 6. Не може някой да бъде наказван с по-висок данък, защото има наглостта да работи по-здраво и да печели повече от средностатистическият мързеливец. Прогресивният данък е измислица на комунистите, чиято единствена цел на света е да мачкат лошите капиталисти... само че какво правят капиталистите тогава? Ами просто емигрират - не толкова физически, колкото данъчно и юридически - и просто започват да плащат данъци в Монако, Лихтенщайн, Андора или някое друго секси място, където няма да им дерат кожите. Богатите швеци точно това направиха.

По-скоро да се обложат с данъци и социалните помощи, та тия дето само лежат и реват "...нема работа, бе батееее..." да си размърдат задниците и да отидат да работят.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
        Много ясно че сме загубили!

1. Да СПРЕ КРАДЕНЕТО!

2. Съдилищата на всички нива да заработят и ГРАБИТЕЛИТЕ на България да влязат в затвора а имуществото им да се отнеме в полза на държавата.

3. Да се премахнат и забранят партиите. Да се въведе електронна система за гласуване с която без бюлетини и манипулации, евтино ,бързо и ефективно народа да избира управниците НО и да ги сваля при необходимост. Системата да се използва и за гласуване на референдуми по важни национални въпроси.

4. Да се намали държавната администрация с 50 % и да се оптимизира работата на останалите.

5. Да се намали броя на полицаите с 30% и да се оптимизира работата на останалите.

6 .Да се въведе прогресивен данък започващ от 20% и достигащ до 70% а неплащането на данъци да се наказва със затвор.

7. Да се увеличат парите за образование, култура и наука със 500% . Да се модернизира образователната система.
        Най важния актив на една държава е народа! Умен и интелигентен народ = силна и просперираща държава.
        Това научна фантастика ли е или само фантастика а може би мечти.....

Коментар

• Трябва ли да спрем да пускаме глупави теми във форума? Единствената смислена тема в този форум е “бисери и вицове“ това говори само за качеството на този сайт!
          podpis

Коментар

• Много ясно че сме загубили!

1. Да СПРЕ КРАДЕНЕТО!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              това е пълна утопия, макар че принципно е страхотно предложение. Аз лично харесвам повече идеята за минимална твърда вниоска - 15-20-30 кинта, която да отива за държавното здравеопазване и да се ползва солидарно от всички. Останалия кинтаж по здравните вноски да отива в индивидуално партида и там който колкото си събере. Аз лично не искам да плащам на макса осигуровки и като ида в болница да се редя с мангалите и пенсиите, на които аз плащам вноските така че солидарност - да, до определена степен за всички, оттам нататък всеки е сам за себе си - ако не се разболея, да си пазя партидата и да я дам на някой близък (не дай си Боже), а не на сульо и пульо. Или пък като отида на лекар да мида дадат избор - имам примерно 20К в партидата и ми казват: в държаваната болница е без пари, чакак се за направление и лекарите са некомпетентни, в болница Х ти струва 5К лечението, но имаш плазмен ТВ хранене по меню и т.н., А вболнижа У струва 15К, но сутрин закусваш с кроасани, наобяд си в сауната и парната баня и вечер някой сестра ти върти свирка в джакузито.

Всекиму според заслугите, аз какво съм виновен, че някой друг не е учил 10 години като мен и е хойкал нагоре-надолу или се е сатавал на държаваната службичка. Стига с тази солидарност навсякъде и във всичко - нека поне малко да регламентираме и личния принос, а!!!!!!

Ако сестрата върти свирки всяка вечер,...и аз съм ЗА...Малеее как ще се вдигне изведнъж събираемосттана осигуровките

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                СПЕКО пак се е запекъл яко. Явно смята, че ако през последните години бяхме наринали повечко пари на политиците, за да ги похарчат за глупости или откраднат, сега щяхме да сме много по-богати. Тоя човек е просто извор на малоумни простотии.
                Голяма истина!

Коментар

• Всички приказки за различни ставки спрямо размера на дохода и как щяло да напълни хазната са глупости. Шефовете синдикатите са уникално некомпетентни тунеядци и обикновено сменям канала, когато някой от тях се плюнчи.

Това може да работи в Северна Европа, но в Южна..не!

Просто ако се въведе куцо и сакато пак ще почне да крие доходи и резултата със сигурност ще е по-малък от колкото в момента с плосък данък. НЕ казвам, че не е правилно, но просто е неприложимо за Бай Ганя тарикат и съвсем близкото минало е пряко доказателство за това.

А защо няма пари за пенсии...ами защото има пари за хеликоптери и яхти на българския 'елит' от мутрафони с ДС минало. Защото едрия ни бизнес е умрял ако не е под държавно крило.

Ако бяхме северна държава със северен манталитет в момента в Сребърния фонд щеше да има поне 15 милярда (ако не и повече лева) инвестирани балансирано в различни инструменти и носещи доходност от порадъка на 500 милиона годишно, а защо не повече.

Само, че вместо това ВСИЧКИ правителства без изключение ( и това не го изключвам) ..реализираха приватизация при 'възможно най-добри условия' (ама за купувача и тоя дето му подава...) ...

Сега и да надуваме данъците..кел файда. Смотана икономика доминирана от мутри и простаци в едрия бизнес не може да издържи на серизно данъчно бреме, комбинирано със адмнистрация поне двойно раздута.

За да има пари за пенсии просто трябва да има ред за всички, по-малко държава и повече среден и дребен бизнес. Средната класа е това, което може да издърпа БГ от дупката, но за съжаление Държавата си отгледжа олигарси и останалото е хора, които не могат да мислят за нищо друго освен за насъщния, защото са поставени в такова положение.

лека

ПП не съм отчаян, но съм силно разочарован напоследък от масовата простотия и липса на морал у българина.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    това е пълна утопия, макар че принципно е страхотно предложение. Аз лично харесвам повече идеята за минимална твърда вниоска - 15-20-30 кинта, която да отива за държавното здравеопазване и да се ползва солидарно от всички. Останалия кинтаж по здравните вноски да отива в индивидуално партида и там който колкото си събере. Аз лично не искам да плащам на макса осигуровки и като ида в болница да се редя с мангалите и пенсиите, на които аз плащам вноските така че солидарност - да, до определена степен за всички, оттам нататък всеки е сам за себе си - ако не се разболея, да си пазя партидата и да я дам на някой близък (не дай си Боже), а не на сульо и пульо. Или пък като отида на лекар да мида дадат избор - имам примерно 20К в партидата и ми казват: в държаваната болница е без пари, чакак се за направление и лекарите са некомпетентни, в болница Х ти струва 5К лечението, но имаш плазмен ТВ хранене по меню и т.н., А вболнижа У струва 15К, но сутрин закусваш с кроасани, наобяд си в сауната и парната баня и вечер някой сестра ти върти свирка в джакузито.

Всекиму според заслугите, аз какво съм виновен, че някой друг не е учил 10 години като мен и е хойкал нагоре-надолу или се е сатавал на държаваната службичка. Стига с тази солидарност навсякъде и във всичко - нека поне малко да регламентираме и личния принос, а!!!!!!
                    много добре звучи
                    ама първо трябва да доизмре поколението дето все още си мисли че здравеопазването е (било) "безплатно"...

(ех, ако Костов беше побутнал още малко в тая посока 1999-2000 г... оттогава насам дори един истински ценоразпис не могат да въведат по болниците...ко остава за другото)
                    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
                      И сега няма пари за пенсии и заплати! Няма пари за здравеопазване!!!!!

Трябва ли да влезнат в затвора хората, които въведоха и пропагандираха за въвеждането на плоския данък???
                      Съотношението между разходи за пенсии и заплати и осигуровки за бюджетници се нормализира:
                      1)
                      През 2000г.
                      - разходи за пенсии - 2,508,406 хил. лв.
                      - разходи за заплати и осигуровки за бюджетници - 2,467 милиона лв.
                      Разходите за пенсии бяха 1.02 пъти повече от разходите за заплати и осигурителни вноски на бюджетниците.
                      2)
                      От началото на 2011г. до края на септември 2011г.
                      - разходи за пенсии - 5,292,858,348 лв.
                      - разходи за заплати и осигуровки за бюджетници - 3,678.3 милиона лв.
                      Разходите за пенсии бяха 1.44 пъти повече от разходите за заплати и осигурителни вноски на бюджетниците.

Както виждаш пенсиите могат да се увеличат много лесно, но е необходимо да се намалят разходите заплати и осигуровки на бюджетниците.

http://www.minfin.bg/bg/statistics
                      http://www.noi.bg/content/statistics/Pensii.html

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                        Имам предвид , осигуровките за всяко работно място да са опредлени твърдо 100-150лв. внася работодателя за всеки работещ - толкоз, ако ще 200лв да му е заплатата ако ще 20 000лв да е

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Е в тези граници го има. Т. нар. минимален осигурителен доход
                          Имам предвид , осигуровките за всяко работно място да са опредлени твърдо 100-150лв. внася работодателя за всеки работещ - толкоз, ако ще 200лв да му е заплатата ако ще 20 000лв да е

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Къв максимален праг бе VP???

Няма максимален праг на плоския данък. и 10 милиона да взимаш, пак ще те цакат 10% от тях - и така е справедливо!

Нещо си се пообъркал с осигурителния праг май. Него ако трябва да го вдигнат, трябва да вдигнат и тавана на пенсиите, както и здравното осигуряване по т.нар. клинични пътеки.
                            да, обърках ги

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                              Загубихме , страшно много от това че няма твърда сума за осигуровки от всяка заплата - примерно 100 или 150лв. , тогава щеше много по голяма част от доходите да са на светло и повече данъци от всички видове да се събират.
                              Е в тези граници го има. Т. нар. минимален осигурителен доход

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                                За тогавашната ситуация бе добре. И изигра положителна роля.Привлече инвеститори. Бяхме конкурентни на международния пазар! Отворете графиката на софикса, и вижте ръста от март 2009та до към септември! Но след туй нещо се объркаха нещата! И аз не мога да си го обясня. Може би прекалената ни зависимост с европейската икономика, се отрази неблагоприятно. Имам приятели, дето бяха отворили стругарски цехчета, и не можеха да смогнат на поръчки от Германия. И изведнъж всичко секна! А хората бяха теглили кредити, бяха купили модерни машини.
                                Тук се вижда как е растяла конкурентноспособността ни.И най важното-основните монополи,носили пари на бюджета,вече са "наивно" приватизирани от г-н Офшор ,представляван от адвокатска кантора
                                http://www.stat.bg/bg/indicator/951/

Коментар

Working...
                                X