IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загубиха ли българите милиарди заради плоския данък????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Загубихме , страшно много от това че няма твърда сума за осигуровки от всяка заплата - примерно 100 или 150лв. , тогава щеше много по голяма част от доходите да са на светло и повече данъци от всички видове да се събират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
      Айде само не ми вдигайте данъците, че няма да се разберем. Всичко друго но не и това. То малко ли се вдигнаха косвените, че трябва и плоския да разваляме.
      Даааам, и аз така хортувам.

Коментар

• Айде само не ми вдигайте данъците, че няма да се разберем. Всичко друго но не и това. То малко ли се вдигнаха косвените, че трябва и плоския да разваляме.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• SPEKO въобще не е такава пилешка глава като мнозина от вас.
          Въпреки, че не винаги съм бил съгласен с него, и той с мен (нещо напълно нормално - хората имат различно мнение) то има разум и логика, дори в крайните му понякога твърдения, с които излиза и би следвало някой да се замислят малко, преди да реагират първосигнално.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• решението беше, е и ще продължи да си бъде перфектно. Плоският данък го поставям на първо място, заедно с 10% корпоративен данък, от всички решения на всикчи правителства в последните 22 години. Най-странното е, че тази ултра дясна мярка беше приложена от ултра лявото (поне на хартия) бсп. Сравненията със сегашната дясна (поне афишираща се като такава) партия и нейната лява политика към мангали и ушеви е повече от нелицеприятно......

Не пипайте плоския данък, олигофрени!!!!!!!!!!!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• За тогавашната ситуация бе добре. И изигра положителна роля.Привлече инвеститори. Бяхме конкурентни на международния пазар! Отворете графиката на софикса, и вижте ръста от март 2009та до към септември! Но след туй нещо се объркаха нещата! И аз не мога да си го обясня. Може би прекалената ни зависимост с европейската икономика, се отрази неблагоприятно. Имам приятели, дето бяха отворили стругарски цехчета, и не можеха да смогнат на поръчки от Германия. И изведнъж всичко секна! А хората бяха теглили кредити, бяха купили модерни машини.
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Не той просто е луд.Освен да се забавляваме с него друго няма какво.Мине не мине време и хоп Спеко фалита пристига.Изсипва самосвала и изчезва.И така до края на света.
                Аз му виках СПЕКО - лайномета, но както и да е...
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                  СПЕКО пак се е запекъл яко. Явно смята, че ако през последните години бяхме наринали повечко пари на политиците, за да ги похарчат за глупости или откраднат, сега щяхме да сме много по-богати. Тоя човек е просто извор на малоумни простотии.
                  Не той просто е луд.Освен да се забавляваме с него друго няма какво.Мине не мине време и хоп Спеко фалита пристига.Изсипва самосвала и изчезва.И така до края на света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
                    Не. Българите спестиха милиарди. И тези милиарди могат да ги харчат за каквото искат, а не да ги дават на държавата където да потъват неясно как.
                    Прав си,но докато "инвеститорите" ти вземат активите и останеш с непосилен дълг ....
                    Абсолютнен автогол за икономиката е.Страна ,която не "отглежда" и пази семейството, винаги ще е нискотехнологична повлекана в предафалитна треска Плоския данък обслужи напомпването на икономиkите с токсични емисии пари.И разцвет на корупция.При корумпирани данъчни обратния път ще е мнoooого болезнен.
                    Дали се замисли?

Коментар

• Не. Българите спестиха милиарди. И тези милиарди могат да ги харчат за каквото искат, а не да ги дават на държавата където да потъват неясно как.

Коментар

• Той е добра идея, но можеше да сложат минимален праг от 500 лева на месец, или от тази сума надолу данъка да е 5 % а минималната заплата въобще да няма данък. Така щяха да се освободят повече пари които да се вливат в икономиката, а от тях да се взема по 20 % ДДС които всеки от нас плаща на влизане в магазина.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Къв максимален праг бе VP???

Няма максимален праг на плоския данък. и 10 милиона да взимаш, пак ще те цакат 10% от тях - и така е справедливо!

Нещо си се пообъркал с осигурителния праг май. Него ако трябва да го вдигнат, трябва да вдигнат и тавана на пенсиите, както и здравното осигуряване по т.нар. клинични пътеки.

Коментар

• СПЕКО пак се е запекъл яко. Явно смята, че ако през последните години бяхме наринали повечко пари на политиците, за да ги похарчат за глупости или откраднат, сега щяхме да сме много по-богати. Тоя човек е просто извор на малоумни простотии.

Коментар

• Аз смятам, че беше добра идея, въпреки че можеше малко да вдигнат максималния праг.

Това, което ме дразни е, че тези, които го въведоха доста надценяват ефекта му върху икономиката, особено за страна, в която знаем, че плащането на данък е въпрос на избор...

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
                                И сега няма пари за пенсии и заплати! Няма пари за здравеопазване!!!!!

Трябва ли да влезнат в затвора хората, които въведоха и пропагандираха за въвеждането на плоския данък???
                                В наказателния кодекс не пише, че който пропагандира и въвежда плоски данъци се лишава от свобода за Х години
                                Institution: FBI Correctional Facility
                                Jurisdiction: Unknown

Коментар

Working...
                                X