IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Перспективни специалности в УНСС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
    Бате Пешо, уважавам мнението ти, макар и да не съм съгласен. Темата беше за унсс, някой намеси инженерните специалности. Продължавам да твърдя, че бизнес образованието е по-добра перспектива, че услугите (финансовите шменти капели, които спомена) носят по-висока добавена стойност за държавите от производството, че страните, които се занимават с услуги, живеят по-добре.

Мисля, че Китай в близките 20 години няма да се доближи до която и да е западна държава. По-добре да говорим за Индия където няма 1 child policy и пенсионната им система не е толкова застрашена..
    Китай произвеждат боклуци засега.......там машините са като бг соц машинити и там инженерите са като бг соц инженерите
    в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

Бате Пешо, уважавам мнението ти, макар и да не съм съгласен. Темата беше за унсс, някой намеси инженерните специалности. Продължавам да твърдя, че бизнес образованието е по-добра перспектива, че услугите (финансовите шменти капели, които спомена) носят по-висока добавена стойност за държавите от производството, че страните, които се занимават с услуги, живеят по-добре.

Мисля, че Китай в близките 20 години няма да се доближи до която и да е западна държава. По-добре да говорим за Индия където няма 1 child policy и пенсионната им система не е толкова застрашена..
      Аз намесих инженерните специалности.А ти имаш право на мнение също.Макар и да съм несъгласен с него го уважавам.Някак си преподаватели да са ми Алексей Петров Филчев и вълка Лупи няма как да се случи.Бизнес образованието е добро но там където има икономика и големи фирми които произвеждат нещо или търгуват.За българските бакалии и автокъщи хотели и фитнеси какво бизнес образование какви пет лева?Все пак говорим за България а не за Германия.Не вярвам че някой завършил бизнес в УНСС ще го назначат на Запад по специалността.А инженерите ги лапат веднага

Коментар

западна европа и щатите са богати заради производството на машини....икономистите там са много малко много филми гледаш
        в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
          това да имаш диплома за инженер от някой бг уни и да си инженер е много различно....а и ако са блели в университета
          Tук съм напълно съгласен.В България има много хора с дипломи всякакви че по две три ама главите им празни и не умеят нищо.Затова е важно конкретния човек какво прави и накъде е тръгнал.

Коментар

• Бате Пешо, уважавам мнението ти, макар и да не съм съгласен. Темата беше за унсс, някой намеси инженерните специалности. Продължавам да твърдя, че бизнес образованието е по-добра перспектива, че услугите (финансовите шменти капели, които спомена) носят по-висока добавена стойност за държавите от производството, че страните, които се занимават с услуги, живеят по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Имаш доста грешна представа за реализацията. Не виждам особена нужда някой да се блъска пет години, за да стане автомонтьор и да може да си сменя гумите сам. А това да ходи да бачка някъде за 1000 лева по специалността и то ако има огромен късмет, ми се вижда като доста губеща алтернатива.

И да чул съм за доста безработни инженери. Като и тези които познавам никой не работи това за което е учил. Освен пак тези със софтуера, но там си е друга бира.
              това да имаш диплома за инженер от някой бг уни и да си инженер е много различно....а и ако са блели в университета

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Mи ще завърши транспортния факултет и ще си отвори един автосервиз.А от УНСС ще седнеш на едно гише в банка и то с огромни връзки за 600-700 кинта и ще трепериш да не те натирят.И по цял ден едно и също.За това дори не е необходимо висше образование.От икономическите специалности ако тати няма фирма само счетоводството осигурява после независимост.А инженерите стават и за търговци и за проектанти и за бачкери.Кадрите на УНСС са некадърни да си сменят гумите и да си сложат зимните.Да си чул за безработен електроинженер или компютърен или телекомуникации електроника.
                няма индустрия щото няма инженери ако имаше инженери щеше да има и индустрия....а и аз казвам,че на запад трябва да се учи инженерство или държавата да докара инженери от западна европа в бг университетите да обучават....не стане ли това скоро бг ще е като гърция ама 10 пъти по- зле

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Хихих, бях сред най-добрите Бачкал съм на най-добрите пиаци. 100 марки на вечер не ги харесвах. Ползвах и студентско намаление за рекета
                  Ех,едно време и мутрите бяха по човечни .Изобсто колкото пъ
                  тя на кеша по къ
                  с-рака в рака,наи много две-всичко е сигурно и човешко.Минава ли ти надницата през 2-3 счетоводители-ти си вече памукоберач.Прав е Баи Пешо!!! За електрронно правителство-до тук ни струвало над 500 милиона,но били несъвместими платформите-хехехе.Ако не ни загроби,докато проработи,половината счетоводители без експертни познания ще са без работа.Хоризонт-3-5 години
                  Last edited by Minavast; 18.11.2011, 16:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                    Ей Вабо благодаря ти,ама много вдигна летвата.Ставаше въпрос за записване на специалност след втората година в УНСС
                    мани го унсс файда от толкова много икономисти няма........в вашето мислене все по-голяма ще става кризата

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Хихих, бях сред най-добрите Бачкал съм на най-добрите пиаци. 100 марки на вечер не ги харесвах. Ползвах и студентско намаление за рекета
                      Ми около 100 долара вадеха тогаз бакшишите
                      и то без да лъжат. Те и сега вадят толкоз,
                      но докарват до толкоз щото много помпят
                      Обаче парите имат друга стойност сега
                      МАМУН може и да си ме возил тогаз
                      особенно ако си въртял нощно време.
                      Аз много бръмчах по таксита нощно време
                      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        С безработни банкери адвокати счетоводители и кономисти е пълно.Ти да не би да искаш да ми кажеш че всички завършили УНСС работят по специалността и са с големи заплати.Да не би да е престижно да си писарушка или лелка на гише за 600 кинта?????!!!!!!!Аз пък не виждам особена нужда да не ходя на лекции четири години и да получа диплома от УНСС за циркаджия.
                        За това и очевидно не го правиш

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Имаш доста грешна представа за реализацията. Не виждам особена нужда някой да се блъска пет години, за да стане автомонтьор и да може да си сменя гумите сам. А това да ходи да бачка някъде за 1000 лева по специалността и то ако има огромен късмет, ми се вижда като доста губеща алтернатива.

И да чул съм за доста безработни инженери. Като и тези които познавам никой не работи това за което е учил. Освен пак тези със софтуера, но там си е друга бира.
                          С безработни банкери адвокати счетоводители и кономисти е пълно.Ти да не би да искаш да ми кажеш че всички завършили УНСС работят по специалността и са с големи заплати.Да не би да е престижно да си писарушка или лелка на гише за 600 кинта?????!!!!!!!Аз пък не виждам особена нужда да не ходя на лекции четири години и да получа диплома от УНСС за циркаджия.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                            Стига с тия дългове !!!!
                            Не ти ли идва наум, че може
                            да не ги платят те, а некои друг!!!
                            А не ти ли е ясно, че ГАЩНИЦИТЕ
                            и съдраните сърхоши ще си останат такива !!!!!

Не не ми е ясно.Много скоро ще се разбере кои са истинските гащници.

Коментар

Както и да ги гледам западните държави и дълговете им, живеят и ще живеят в пъти по-добре от глобалните заводи (Китай, Индиа и т.н.) в близките десетилетия. Темата е дълга...
                              По точно живееха.Западния свят такъв какъвто го познаваш е свършил.С финансови шменти капели и с доходи за потребление икономика не се прави.Западна Европа се опитва да прави комунизъм и всеки да е осигурен и доволен.Натрупаха колкосални дългове и сега ще пуснат кепенци.Изгрява звездата на Китай и жълтите.Това е новата реалност.Както се казва в рекламата улицата на улицата има нов господар някои не са осъзнали още но има време.Ще изкупят фирмите на западняците и ще ги превърнат в роби.А руснаците ще ги заробят с енергийните ресурси и газта.Арабите им го набиват с нефта.Така че скоро ще има опело и погребение.Икономика се прави с инвестиции и производство т.е. с инженери а не с магьосници адвокати и икономисти.

Коментар

Както и да ги гледам западните държави и дълговете им, живеят и ще живеят в пъти по-добре от глобалните заводи (Китай, Индиа и т.н.) в близките десетилетия. Темата е дълга...
                                Стига с тия дългове !!!!
                                Не ти ли идва наум, че може
                                да не ги платят те, а некои друг!!!
                                А не ти ли е ясно, че ГАЩНИЦИТЕ
                                и съдраните сърхоши ще си останат такива !!!!!
                                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Working...
                                X