IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Перспективни специалности в УНСС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Mи ще завърши транспортния факултет и ще си отвори един автосервиз.А от УНСС ще седнеш на едно гише в банка и то с огромни връзки за 600-700 кинта и ще трепериш да не те натирят.И по цял ден едно и също.За това дори не е необходимо висше образование.От икономическите специалности ако тати няма фирма само счетоводството осигурява после независимост.А инженерите стават и за търговци и за проектанти и за бачкери.Кадрите на УНСС са некадърни да си сменят гумите и да си сложат зимните.Да си чул за безработен електроинженер или компютърен или телекомуникации електроника.
    Имаш доста грешна представа за реализацията. Не виждам особена нужда някой да се блъска пет години, за да стане автомонтьор и да може да си сменя гумите сам. А това да ходи да бачка някъде за 1000 лева по специалността и то ако има огромен късмет, ми се вижда като доста губеща алтернатива.

И да чул съм за доста безработни инженери. Като и тези които познавам никой не работи това за което е учил. Освен пак тези със софтуера, но там си е друга бира.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Много ми е интересно това превъзнасяне на инженерните специалности. Имам чувството че се намирам някъде през 80 те години на 20 век. Всеки казва че сме нямали индустрия от 20 години и въпреки това "о колко било хубаво да се учи инженерна специалност" и какво ще прави после - ще продава кухненски роботи ли. Щото очевидно и на запад нещо не се избиват за нашите инженери, та и това не е алтернатива.
      Mи ще завърши транспортния факултет и ще си отвори един автосервиз.А от УНСС ще седнеш на едно гише в банка и то с огромни връзки за 600-700 кинта и ще трепериш да не те натирят.И по цял ден едно и също.За това дори не е необходимо висше образование.От икономическите специалности ако тати няма фирма само счетоводството осигурява после независимост.А инженерите стават и за търговци и за проектанти и за бачкери.Кадрите на УНСС са некадърни да си сменят гумите и да си сложат зимните.Да си чул за безработен електроинженер или компютърен или телекомуникации електроника.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
        ЛЕлееейййййййййййййй
        МАМУН-БАКШИШ
        Малии малииии
        Хихих, бях сред най-добрите Бачкал съм на най-добрите пиаци. 100 марки на вечер не ги харесвах. Ползвах и студентско намаление за рекета

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Аз бре Га се уволних взех на тати колата и врътках яко Таксе, а и други минибизнесчета бях заформил - богата работа бяха за мен гладните първи години след 89-та
          ЛЕлееейййййййййййййй
          МАМУН-БАКШИШ
          Малии малииии
          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Както и да ги гледам западните държави и дълговете им, живеят и ще живеят в пъти по-добре от глобалните заводи (Китай, Индиа и т.н.) в близките десетилетия. Темата е дълга...

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Погледни дълговете на западните държави и си прибери справката.Точно от такива малоумници запада вече нищо не произвежда.Затова и младите хора тръгнали да учат икономика щото там е далаверата и в правото.Е те тая далавера свършва.Без инженери няма развитие и прогрес.Освен това се получава занаят коли ще оправяш печки бойлери и пак ще изкараш нещо.А тоя с МИО ако баща му няма фирма ще се снима с дипломата.А по света като извадиш дипломата от УНСС ще ти измучат насреща и ще я скъсат щото тя не става дори за тоалетна хартия.Така че с УНСС само в България.Или навън но на пост изпратен от нашата държава.Иди в някоя западна фирма и кандидатствай за работа.Като те вземат ела ми се обади

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
              Туй изказване в стил Душко-добродушко е вярно ....,Но Всеки има нужда от коректив.
              Говоря си, щот ми е още широко около врата с моя 12г хубостник В момента е в СМГ, най доброто, според мен място за момче 6 клас, но кой знае каква песен ще запея след 2-3 години

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Много ми е интересно това превъзнасяне на инженерните специалности. Имам чувството че се намирам някъде през 80 те години на 20 век. Всеки казва че сме нямали индустрия от 20 години и въпреки това "о колко било хубаво да се учи инженерна специалност" и какво ще прави после - ще продава кухненски роботи ли. Щото очевидно и на запад нещо не се избиват за нашите инженери, та и това не е алтернатива.
                Инжинерните специалности не са тема на темата. Виж заглавието
                Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Много ми е интересно това превъзнасяне на инженерните специалности. Имам чувството че се намирам някъде през 80 те години на 20 век. Всеки казва че сме нямали индустрия от 20 години и въпреки това "о колко било хубаво да се учи инженерна специалност" и какво ще прави после - ще продава кухненски роботи ли. Щото очевидно и на запад нещо не се избиват за нашите инженери, та и това не е алтернатива.

Коментар

Благодаря ти,навремето завърших реална гимназия с5.35 и много ме влечеше географията.Като потърсих съвет от родителите ми ,какво висше да кандидатствам ,те ми отговориха каквото си решиш ние няма да ти се бъркаме....И аз кандидатствах география в СУ и ...Около месец след като ме приеха на една автобусна спирка случайно срещам учителя си по география от гимназията.Като разбра какво съм избрал каза: грешка...направи всичко възможно да не ставаш учител и в последния момент направих ВИРАЖ и се ориентирах в сферата на туризма...за което съм му много благодарен.Искам да кажа на всички родители ...Не прехвърляйте отговорноста за важните решения изцяло на младежите,стават грешки!
                    Извинявай, но тук не съм съгласен с теб, тъй като не знаеш какво би се случило ако не си беше поправил грешката...можеше сега да си световно известен изследовател открил Антлантида

За да сме квит, ще ти дам контра пример. Знам че искам да се занимавам с икономика, но не знам точно каква...както обикновено в този случай родителите вземат решението, подреждат ми специалностите и влизам СК в УНСС. Уча 2-3 години, интересно ми е, после виждам че от мен най-много да стане някой счетоводител и то в случай че имам връзки, гледам как куцо и сакато не се вясва на лекции, даже не може и да се подпише а взема сесиите с отличие. Тъпо ми е, искам да променя предначертания път...но нали вече съм почти с диплома в ръка...родители...очаквания...дилема...е сега няколко години по късно имам диплома от друг институт ...доволен съм много, защото въпреки изгубените 5 години имам база за сравнение върху учебния процес + натрупаните знания и опит и знам със сигурност че съм направил правилен избор макар и късно. Дипломата ми от УНСС прашасва в някой шкаф.

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                      Прати го да учи за оператор на CNC машина.Иска се средно ново на програмиране.В Източна европа започват от 1200 евро,а в западна от 2300 евро намесец заплата,след време ако ти стигне акъла и се преместиш в девелъп отдела на някой машиностроителен завод(за която се иска доста сериозен бекграунд за физика и математика-ама не на диплова ама в онова между двете ти уши) от 4 000 до няколко милиона на година
                      Ей Вабо благодаря ти,ама много вдигна летвата.Ставаше въпрос за записване на специалност след втората година в УНСС

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Живял съм дет си искам Кеф ти при мама, кеф ти в наетата и плащана самостоятелно квартира, кеф ти на другия край на България когато ми скимне. Мноооого ги тормозим децата си в днешно време. Много акъл им даваме, а те си имат повече от нашия, колкото и да приказваме, че затъпяват
                        Туй изказване в стил Душко-добродушко е вярно ....,Но Всеки има нужда от коректив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гунчо Разгледай мнение
                          Според мен, ти и сина ти трябва да проведете разговор относно сериозността на избора пред който е подставен. Много е важно, той да избере това което на него му харесва и ще му е интересно да изучава (a след това евентуално занимава професионално), а не това което се предполага да е правилният избор. Ако му е все едно и ти ще трябва да вземеш решението вместо него, то в такъв случай аз подкрепям мнението на кубрат - бизнес информатика или статистика и иконометрия, тъй като от посочения избор само тези две могат да се нарекат "инжинерни" специалности и от тях ставаш специалист. Всичко останало е вятър и мъгла. И като посочвам тези 2 специалности, имай предвид че това е малко като стрелба в поле, защото поне на заглавие те звучат обещаващо, но трябва да се види учебния план и преподаватели, за да се направи по-информиран избор!

В случай че те интересува и мнението ми като магистър завършил счетоводство и контрол в УНСС (и в случай че сина ти иска да се занимава с икономика/финанси), то тогава бих те посъветвал да проучиш сериозно възможността за обучение в някои от топ 100 бизнес училищата в Европа и САЩ в случай че можеш да си го позволиш и сина ти знае на много ниво поне един чужд език. 2 години не са малка жертва, но си заслужава, повярвай ми!

Надявам се да съм ти помогнал.
                          Благодаря ти,навремето завърших реална гимназия с5.35 и много ме влечеше географията.Като потърсих съвет от родителите ми ,какво висше да кандидатствам ,те ми отговориха каквото си решиш ние няма да ти се бъркаме....И аз кандидатствах география в СУ и ...Около месец след като ме приеха на една автобусна спирка случайно срещам учителя си по география от гимназията.Като разбра какво съм избрал каза: грешка...направи всичко възможно да не ставаш учител и в последния момент направих ВИРАЖ и се ориентирах в сферата на туризма...за което съм му много благодарен.Искам да кажа на всички родители ...Не прехвърляйте отговорноста за важните решения изцяло на младежите,стават грешки!

Коментар

• Прати го да учи за оператор на CNC машина.Иска се средно ново на програмиране.В Източна европа започват от 1200 евро,а в западна от 2300 евро намесец заплата,след време ако ти стигне акъла и се преместиш в девелъп отдела на някой машиностроителен завод(за която се иска доста сериозен бекграунд за физика и математика-ама не на диплова ама в онова между двете ти уши) от 4 000 до няколко милиона на година
                            в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

Ти ВИНС кадър ли си?Аз останах с впечатление че си УНСС.Ама ако си живял в къщи по време на следването е друг финансов филм.
                              Живял съм дет си искам Кеф ти при мама, кеф ти в наетата и плащана самостоятелно квартира, кеф ти на другия край на България когато ми скимне. Мноооого ги тормозим децата си в днешно време. Много акъл им даваме, а те си имат повече от нашия, колкото и да приказваме, че затъпяват

Коментар

• Според мен, ти и сина ти трябва да проведете разговор относно сериозността на избора пред който е подставен. Много е важно, той да избере това което на него му харесва и ще му е интересно да изучава (a след това евентуално занимава професионално), а не това което се предполага да е правилният избор. Ако му е все едно и ти ще трябва да вземеш решението вместо него, то в такъв случай аз подкрепям мнението на кубрат - бизнес информатика или статистика и иконометрия, тъй като от посочения избор само тези две могат да се нарекат "инжинерни" специалности и от тях ставаш специалист. Всичко останало е вятър и мъгла. И като посочвам тези 2 специалности, имай предвид че това е малко като стрелба в поле, защото поне на заглавие те звучат обещаващо, но трябва да се види учебния план и преподаватели, за да се направи по-информиран избор!

В случай че те интересува и мнението ми като магистър завършил счетоводство и контрол в УНСС (и в случай че сина ти иска да се занимава с икономика/финанси), то тогава бих те посъветвал да проучиш сериозно възможността за обучение в някои от топ 100 бизнес училищата в Европа и САЩ в случай че можеш да си го позволиш и сина ти знае на много ниво поне един чужд език. 2 години не са малка жертва, но си заслужава, повярвай ми!

Надявам се да съм ти помогнал.

Коментар

Working...
                                X