Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Перспективни специалности в УНСС
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение20-годишен младеж поне сам да се беше сетил да пита за съвет по форумите...като не знае какво му е интересно, защо изобщо се захваща?
Иначе, от възможностите в това направление Статистика най-добре...ще му даде солиден математически бекграунд и може да дръпне напред като икономист спрямо връстниците си.Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнениеЕй току що ми даде идея! Господ пипове да ти дава!
Маркетинг и Мениджмънт кво учихте и за какво?По Веселин Благоев ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнениеНеговото направление е Икономика и бизнес,тъй че тези специалности не са в избора му.Завършил е езикова гимназия с френски и английски.
трябва да види кои програми имат най-близки предмети с това което се учи за CFA и MBA, които пък са основа за що-годе прилична работа у нас или в чужбина.
икономика на индустрията ми звучи добре, но като знам че в бг индустрия няма от 20 години си представям преподавателите какви глупости ще говорят.
п.п. аграрен бизнес ще е добре ако момчето няма мераци да ходи временно или постоянно навън - точно такива специалисти няма в бг а в близките години парите ще са там.
Коментар
-
20-годишен младеж поне сам да се беше сетил да пита за съвет по форумите...като не знае какво му е интересно, защо изобщо се захваща?
Иначе, от възможностите в това направление Статистика най-добре...ще му даде солиден математически бекграунд и може да дръпне напред като икономист спрямо връстниците си.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАз бре Га се уволних взех на тати колата и врътках яко Таксе, а и други минибизнесчета бях заформил - богата работа бяха за мен гладните първи години след 89-та
Маркетинг и Мениджмънт кво учихте и за какво?По Веселин Благоев ли?Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение3.8.3.1. Международни икономически отношения с преподаване на английски език
3.8.3.2. Икономика с преподаване на английски език
общи дисциплини + преподаване на английски = добра основа за после.Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнениеКой плаща?.... ти или твоя PLAYMEN
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеPlaymen, да оставиш момчето да се оправя само!!!! Така де, каквото си надроби - това ще сърба На мен на времето да не ми е помагал някой в избора Праснах като първо желание ММ държавна и като второ ММ платено) Влизах държавна във всичко останало. Ама нали съм ного умен - 5 години маркетирах, мениджирах и си плащахЖивотът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениенякоя по-обща специалност е по-добре. ако има доволно английски - още по-добре. ако се водят лекции на английски - най-добре.
цел - да си влезе после някоя магистратурка на запад и да няма проблеми с езика.
в момента куцо/кьораво/сакато се е втурнало да учи в европа и след 4-5г ще дойде време когато на бг-дипломите ще се гледа като на втора ръка. а и е добре младежа да поживее година/две в нормално учебно заведение с истински преподаватели.
Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
някоя по-обща специалност е по-добре. ако има доволно английски - още по-добре. ако се водят лекции на английски - най-добре.
цел - да си влезе после някоя магистратурка на запад и да няма проблеми с езика.
в момента куцо/кьораво/сакато се е втурнало да учи в европа и след 4-5г ще дойде време когато на бг-дипломите ще се гледа като на втора ръка. а и е добре младежа да поживее година/две в нормално учебно заведение с истински преподаватели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеPlaymen, да оставиш момчето да се оправя само!!!! Така де, каквото си надроби - това ще сърба На мен на времето да не ми е помагал някой в избора Праснах като първо желание ММ държавна и като второ ММ платено) Влизах държавна във всичко останало. Ама нали съм ного умен - 5 години маркетирах, мениджирах и си плащахЖивотът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Playmen, да оставиш момчето да се оправя само!!!! Така де, каквото си надроби - това ще сърба На мен на времето да не ми е помагал някой в избора Праснах като първо желание ММ държавна и като второ ММ платено) Влизах държавна във всичко останало. Ама нали съм ного умен - 5 години маркетирах, мениджирах и си плащах
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСоциологията е нещо съвсем различно. Ако му се работи в социологическа агенция за жълти стинки, да наглася резултати от проучвания е ок
прогнозиране и планиране се търси основно от държавни ниституции, министерство на икономиката, министерство на финансите. Занимават се основно с прогнозиране на икономически показатели, а не на пазари
маркетинга е всъщност наука как да продаваш по-добре. Малко ми е далеч и не мога да се изкажа за него.Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
Коментар