IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Перспективни специалности в УНСС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
    Има икономическа социология.
    А тези двете не се ли припокриват
    3.8.1.7. Прогнозиране и планиране

3.8.1.8. Маркетинг
    Социологията е нещо съвсем различно. Ако му се работи в социологическа агенция за жълти стинки, да наглася резултати от проучвания е ок

прогнозиране и планиране се търси основно от държавни ниституции, министерство на икономиката, министерство на финансите. Занимават се основно с прогнозиране на икономически показатели, а не на пазари

маркетинга е всъщност наука как да продаваш по-добре. Малко ми е далеч и не мога да се изкажа за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      За съжаление статистиката е прекалено изискваща специалност и е трудно човек да стане добър в нея между другото. Пък да е основна е леко странно ако иска да се занимава с икономика. А на психологията - която поне според мен е между най-важната за пазарите изобщо не се обръща внимание в икономическите специалности.
      Има икономическа социология.
      А тези двете не се ли припокриват
      3.8.1.7. Прогнозиране и планиране

3.8.1.8. Маркетинг
      Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

И на мен така ми се струва.Да направят специалност"АНАЛИЗ И ПРОГНОЗИРАНЕ НА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ"
        Е тука Ванга и врачките на Канал 3 ли ще преподават?

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
          И още - статистика, психология, астрология и др.
          Иначе моето сериозно предложение: бизнес информатика, маркетинг или счетоводство
          За съжаление статистиката е прекалено изискваща специалност и е трудно човек да стане добър в нея между другото. Пък да е основна е леко странно ако иска да се занимава с икономика. А на психологията - която поне според мен е между най-важната за пазарите изобщо не се обръща внимание в икономическите специалности.

Коментар

Това е смес между макроикономика и финанси.
            И още - статистика, психология, астрология и др.
            Иначе моето сериозно предложение: бизнес информатика, маркетинг или счетоводство

Коментар

И на мен така ми се струва.Да направят специалност"АНАЛИЗ И ПРОГНОЗИРАНЕ НА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ"
              Това е смес между макроикономика и финанси.

Коментар

Всички те са смес между мениджмънт и маркетинг с малко повече наблягане на конкретни специфики на даден отрасъл - неясно колко актуални или полезни.

Такова роене на икономически специалности като в УНСС го няма никъде. Имаш няколко основни направления - финанси, счетоводство, мендижмънт, маркетинг и икономикс. Това са икономиските специалности. Всичко друго е само заглавие и смес между тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Финанси, Макроикономика, Стопанско Управление!
                  Добре Схема,ама кой ще го иска и като какъв ще им трябва.Финанси не е в неговия избор.

Коментар

• Всички те са смес между мениджмънт и маркетинг с малко повече наблягане на конкретни специфики на даден отрасъл - неясно колко актуални или полезни.

Такова роене на икономически специалности като в УНСС го няма никъде. Имаш няколко основни направления - финанси, счетоводство, мендижмънт, маркетинг и икономикс. Това са икономиските специалности. Всичко друго е само заглавие и смес между тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                      Аграрен бизнес е стара и добре представена специалност в УНСС-то.
                      Обаче все пак си е по-добре Икономика на индустрията !!!
                      След деиндустриализацията требе да иде не циганизация,
                      а повторна индустриализяция !!!
                      Щото инък идат ония с мотиките
                      До тук коментарите пораждат в мен въпрос,каква съществена разлика има между

3.8.1.3. Икономика

3.8.1.11. Икономика на индустрията

3.8.1.12. Бизнес икономика

3.8.1.15. Екоикономика

3.8.1.16. Икономика на недвижимата собственост

3.8.1.17. Икономика на транспорта

3.8.1.19. Икономика на отбраната и сигурността

3.8.1.20. Икономика на търговията

3.8.1.21. Икономика на съобщенията

Коментар

• Финанси, Макроикономика, Стопанско Управление!
                        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
                          Таз година завърших МИО, всичките ми колеги се спряват доста добре на пазара на труда....
                          А това за инженерите не го слушай. Просто тръгват по-добре като заплащане, но бизнес образованието носи големите пари след 10тина години. Справка - на запад.
                          Погледни дълговете на западните държави и си прибери справката.Точно от такива малоумници запада вече нищо не произвежда.Затова и младите хора тръгнали да учат икономика щото там е далаверата и в правото.Е те тая далавера свършва.Без инженери няма развитие и прогрес.Освен това се получава занаят коли ще оправяш печки бойлери и пак ще изкараш нещо.А тоя с МИО ако баща му няма фирма ще се снима с дипломата.А по света като извадиш дипломата от УНСС ще ти измучат насреща и ще я скъсат щото тя не става дори за тоалетна хартия.Така че с УНСС само в България.Или навън но на пост изпратен от нашата държава.Иди в някоя западна фирма и кандидатствай за работа.Като те вземат ела ми се обади

Коментар

3.8.1.19. Икономика на отбраната и сигурността ...Това трябва да е за МИТНИЧАРИ и ДАНЪЧНИ
                            Точно това няма бъдеще в булгаристан !!!
                            Военнопромишленния комплекс го пиши бегал !!!
                            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Аграрен бизнес е стара и добре представена специалност в УНСС-то.
                              Обаче все пак си е по-добре Икономика на индустрията !!!
                              След деиндустриализацията требе да иде не циганизация,
                              а повторна индустриализяция !!!
                              Щото инък идат ония с мотиките
                              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• 3.8.1.19. Икономика на отбраната и сигурността ...Това трябва да е за МИТНИЧАРИ и ДАНЪЧНИ

Коментар

Working...
                                X