If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Когато Америка кихне, Европа се разболява, а България влиза в операционната!!!
.... Селяка не е човек отишъл в големия град от село ...селяка е човек със селски начин на мислене пък дори и расъл в големия град...
Първоначално изпратено от Грую Груев
П.С. За разделението на селяк, селяндур и т.н. си напълно прав - и това е състояние на духа, макар често да е напълно равнозначно на произхода - Битивто определя съзнанието ...
В тоя ред на мисли "Можеш да изкараш петела от селото, но не можеш да изкараш селското от петела!"
джоузи, ама ти верно имаш настройки на компа за сърч, като се спомене някъде правителство, пр, бойко и т.н., да се включваш на секундата. Бравос, таквъзи хора трябват на Партията с главно П. Наистина се радвам на усърдието ти и смятам, че ако всички в герб бяха като теб, страната щеше да цъфне - това без ирония. С ирония - ама пък ако дадеш на бездарник власт става страшно
не мога да те разбера Груьо , да бях написал и за размножителния период на пингвините пак щеше да напишеш същата боза .... Какво общо има това което написах с това което ти плещиш.. кажи ми .Някъде да бях написал ,че твоето писание е политическо или свързано с нечия партийна централа....
а аз казах две прости неща ...Подкрепих възмущението ти от написаната боза на Пеуничанина , но не съм съгласен с връзката ти селяни и София... това е . Къде видя Герб , къде видя сърч по думи и изрази... странна работа
Интересна дискусия сте заформили, но имате проблем с понятията.
Според мен трябва да се говори за столичани и за провинциалисти (тук се включват както граждани от малките градове, така и селяни). Интересното е че много хора се опитват да пренебрегнат усилията които се полагат от столичаните по управлението и ръководенето на страната ни, всички добри и големи конпании имат централи в столицата, защото тук при нас са съсредоточени всички важни държавни органи, и за лицензи, и за регистрации, всички. Има обективни причини управлението на компаниите да е в столицата, защото сме малка страна и не може да си позволим да имаме децентрализирано управление.
П.П. Поне през комунизма никой не бъркаше понятията, ако най-после се реши да се възстанови гражданството поне ще решим пробема с притока на провинциалисти в столицата.
Столичанка в повече със страшна сила виждам.И ти ли си от Перник ? Или от 4 клас нагоре така и нямаха нещо интересно да ти кажат в училище?
Според мен трябва да се говори за столичани и за провинциалисти (тук се включват както граждани от малките градове, така и селяни). Интересното е че много хора се опитват да пренебрегнат усилията които се полагат от столичаните по управлението и ръководенето на страната ни, всички добри и големи конпании имат централи в столицата, защото тук при нас са съсредоточени всички важни държавни органи, и за лицензи, и за регистрации, всички. Има обективни причини управлението на компаниите да е в столицата, защото сме малка страна и не може да си позволим да имаме децентрализирано управление.
П.П. Поне през комунизма никой не бъркаше понятията, ако най-после се реши да се възстанови гражданството поне ще решим пробема с притока на провинциалисти в столицата.
Радке я вземи да ми обясниш какви усилия полагаш за да ме управляваш и какво точно ми управляваш.Цяла София пълна с клошари и голтаци ама управляват.
Много ясно че уравлението и седалищата на компаниите трябва да са в София, няма начин да искаме да са във Варна, Търново или Бургас. Нали държавното ни управление е в столицата, трябва и останалите важни неща да са тук, а работата на провинцията е да работи за да има откъде столицата да се издържа. В замяна на това провинцията получава управление.
Селски ти нещо си се побръкал.И незнам дали че ти мине.Оти за твойта болест лек учените още не са намерили
"Зеленчуци ще гледа който има земя. Минимум на човек за прехрана са поне 4 декара. Турците обаче в Делиормана нямат някой и толкова. Преди работиха тук там по строежи, ама сега като няма и това ..."
Тях не ги плачи, още харчат избирателно раздаваните помощи по времето на тройната коалиция, не си знаят парите.. Това за едрите собственици на кооперации де... Иначе съм бил в села предимно с турци, там СЕ БАЧКА ЯКО, хората не хвърчат из небесата, произвеждат и продават...наблюдавах луксозни возила, ремонти по къщите, структура добра, видимо доволство от живота.. Всичко опира до желание, ако ти се бачка, земя и начини да я работиш има.
... централизацията убива България и наистина София не е България. ...
Псолютно си прав, но тя убива бавно и самата София, защото това тлъстеене на столицата не е от здрави клетки, а туморни образувания. За съжаление ... София е като пациент с рак в ремисия и вместо лечение, я инжектират само с морфин.
по принцип си прав да се възмущаваш от думите на Пеуничанина...ама да говориш ,че другите са селяци по скоро ме кара да си мисля ,че и ти си селяк , който малко по рано е отишъл в София.... Селяка не е човек отишъл в големия град от село ...селяка е човек със селски начин на мислене пък дори и расъл в големия град...
джоузи, ама ти верно имаш настройки на компа за сърч, като се спомене някъде правителство, пр, бойко и т.н., да се включваш на секундата. Бравос, таквъзи хора трябват на Партията с главно П. Наистина се радвам на усърдието ти и смятам, че ако всички в герб бяха като теб, страната щеше да цъфне - това без ирония. С ирония - ама пък ако дадеш на бездарник власт става страшно
Конкретно по темата - да, над 99,5% от населението на София, включително и аз, сме селяни - просто София е била 11 000 човека по време на Освобождението, от които малко над 50% са били българи, а останалото: турци, цигани и забележи еврейци (та ти може и да си кУреняк, знам ли те) Особено дивни селяци пък са бишвите обитатели на селата Княжево, Слатина, Дървеница и т.н. и т.н., а за дошляците (особено в соц периода и след 90-та) да не отварям дума Но ПеУник е особено състояние на духа и тялото, затова и се изказах, но пък имат едни от най-готините (и тъпи, но това е друга тема) жени - направо да се чудиш как от такива жени, излизат такива главочи.......
П.С. За разделението на селяк, селяндур и т.н. си напълно прав - и това е състояние на духа, макар често да е напълно равнозначно на произхода - Битивто определя съзнанието - твоите еврейски дружки са го казали
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
брат, ти тъп ли си, бот ли си или си просто пеУничанин, напушен с отровите от тец-а и Стомана????? То верно, че пеУничнаи не са хора, а оРКи (затова ви е такава и регистрацията по гоУфовете) - нали значеш как са се пръкнали орките (по Толкин - това е оня пич, дето в момент на прекаляване с пушилист е надраскал Лорда на ринговете)- били някога елфи, но понеже били много злобни, завистливи и подмолни, били превърнати в уродливи подобия. та дори и за оРКи като вас, подобно мислене е идиотско, да не кажа идиотско дори за ПеУник.
Искрено се надявам да си бот или платен ПР на правителството, да не ги изборявам, че вече и аз им позагубих бройката, а не човек, непосещаващ клиничното завесение до Бойковата зала.....
П.С. Това ти го казвам като жител на София - централизацията убива България и наистина София не е България. Просто тук наистина имаме много по-висок стандарт от която и да е част на страната, а това пък докара маса тълпи селяци (и то в основната си част - тотална гмеж), а пък селяндурите от Шоплука сключиха сделките на живота с продажбата на дядовата нива и преминаването от ГоУфо на баварецо
по принцип си прав да се възмущаваш от думите на Пеуничанина...ама да говориш ,че другите са селяци по скоро ме кара да си мисля ,че и ти си селяк , който малко по рано е отишъл в София.... Селяка не е човек отишъл в големия град от село ...селяка е човек със селски начин на мислене пък дори и расъл в големия град...
Добро утро.
Не разбирам какво не ти харесва, ясно е че държавното управление е в София, където трябва да са и всички по-важни органи на управление. Затова казах че управлението на държавата ни следва да се осъществява в столицата, съвсем нормално за нас, все пак сме единна държава, а не федерална република.
Освен ако не си тотален идиот /ама за теб не съм сигурен/ точно управлението което "получава" , "провинцията" няма как да ти харесва , особено за цената на която се връзва бррр пък ако погледнеш и някои индивиди които "управляват"
Много ясно че уравлението и седалищата на компаниите трябва да са в София, няма начин да искаме да са във Варна, Търново или Бургас. Нали държавното ни управление е в столицата, трябва и останалите важни неща да са тук, а работата на провинцията е да работи за да има откъде столицата да се издържа. В замяна на това провинцията получава управление.
брат, ти тъп ли си, бот ли си или си просто пеУничанин, напушен с отровите от тец-а и Стомана????? То верно, че пеУничнаи не са хора, а оРКи (затова ви е такава и регистрацията по гоУфовете) - нали значеш как са се пръкнали орките (по Толкин - това е оня пич, дето в момент на прекаляване с пушилист е надраскал Лорда на ринговете)- били някога елфи, но понеже били много злобни, завистливи и подмолни, били превърнати в уродливи подобия. та дори и за оРКи като вас, подобно мислене е идиотско, да не кажа идиотско дори за ПеУник.
Искрено се надявам да си бот или платен ПР на правителството, да не ги изборявам, че вече и аз им позагубих бройката, а не човек, непосещаващ клиничното завесение до Бойковата зала.....
П.С. Това ти го казвам като жител на София - централизацията убива България и наистина София не е България. Просто тук наистина имаме много по-висок стандарт от която и да е част на страната, а това пък докара маса тълпи селяци (и то в основната си част - тотална гмеж), а пък селяндурите от Шоплука сключиха сделките на живота с продажбата на дядовата нива и преминаването от ГоУфо на баварецо
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Добро утро.
Не разбирам какво не ти харесва, ясно е че държавното управление е в София, където трябва да са и всички по-важни органи на управление. Затова казах че управлението на държавата ни следва да се осъществява в столицата, съвсем нормално за нас, все пак сме единна държава, а не федерална република.
Никой не казва да дават пари и работни места, ама поне да не ги смучат и да не дърпат седалищата на големите компании към София. За това и казвам че нас само федерация или дори конфедерация ще ни оправи. Друг шанс за излизане от това положение няма.
Жалко за дискотеките голям купон беше - дааааааааа ... Сега става пак .. Ако си падаш по рок клубове има 2 в Черно море. Вярно закрити са, но тоя на втория етаж е жесток, а групата желязна. Обаче само 2 дискотеки, а от чалготеките където да иде човек към 4-5 да се довърши остана само тъпия Час Пик с малоумния си DJ Теди Джорджо ... уникален музикален инвалид и тъпанар
Зеленчуци ще гледа който има земя. Минимум на човек за прехрана са поне 4 декара. Турците обаче в Делиормана нямат някой и толкова. Преди работиха тук там по строежи, ама сега като няма и това ...
Коментар