IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Когато Америка кихне, Европа се разболява, а България влиза в операционната!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
    Не знам за миналата година, не съм минавал през Варна, но спрямо преди 10-тина години е очевидно западането. Не знам на какво се дължи, но преди, като бях по-млад, Варна много ми харесваше заради заведенията и дискотеките Държавата не е длъжна да се грижи да осигурява работа на хората от провинцията, то в повечето случаи и самите хора там не са свикнали да работят. Вярно, можеше пътищата да са малко по-поддържани в провинцията (голямо премеждие беше като се разходихме до яз. Цонево единия ден, те такъв път няма, т.е. има повече дупки и кръпки отколкото път), ама това като мине кризата и има пари и за провинцията, засега поне столицата да оправим.
    Никой не казва да дават пари и работни места, ама поне да не ги смучат и да не дърпат седалищата на големите компании към София. За това и казвам че нас само федерация или дори конфедерация ще ни оправи. (Федерални провинции на Германия) - (Административно деление на Швейцария). Така всяка жаба ще си знае гьола. Друг шанс за излизане от това положение няма и дори пак не е сигурно дали не е късно.
    Жалко за дискотеките, голям купон беше - дааааааааа ... Сега става пак, но не е същото .. Ако си падаш по рок клубове има 2 в Черно море на втория и на последния етаж в панорамата. Вярно закрити са, но тоя на втория етаж е жесток, а групата желязна. Обаче само 2 дискотеки, а от чалготеките където да иде човек към 4-5 да се довърши остана само тъпия Час Пик с малоумния си DJ Теди Джорджо ... уникален музикален инвалид и тъпанар
    Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
    "Сезона от 2 години тук е мор от всякъде. Ние... "
    Е нали точно това невиждане на по -далеч от носа си на управляващите - сегашни и предишни, закопава страната, София не е всичко, ако в София няма криза и проблеми не означава че в България също няма...Ако някой въобще обърне внимание на "провинцията", то то е за да източи нещо... Ще се върнем в ерата на първобитното отглеждане на зеленчуци заради стотина надрусани кратуни...
    Зеленчуци ще гледа който има земя. Минимум на човек за прехрана са поне 4 декара. Турците обаче в Делиормана нямат някой и толкова. Преди работиха тук там по строежи, ама сега като няма и това ...
    Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 18:28.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• "Сезона от 2 години тук е мор от всякъде. Ние... "

Е нали точно това невиждане на по -далеч от носа си на управляващите - сегашни и предишни, закопава страната, София не е всичко, ако в София няма криза и проблеми не означава че в България също няма...Ако някой въобще обърне внимание на "провинцията", то то е за да източи нещо... Ще се върнем в ерата на първобитното отглеждане на зеленчуци заради стотина надрусани кратуни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Сезона от 2 години тук е мор от всякъде. Ние ще се оправим все някак, напук ако се наложи, но дребосъците в малките население места масово мрат. Ни в София да идат, няма пари за квартири, нито да си стоят на село или в малкото градче. Който има градинка, копа, който не ... Има цели градове в които освен държавните и общински служби, почти нищо не работи освен някой и друг пиклив магазин
        Не знам за миналата година, не съм минавал през Варна, но спрямо преди 10-тина години е очевидно западането. Не знам на какво се дължи, но преди, като бях по-млад, Варна много ми харесваше заради заведенията и дискотеките
        Държавата не е длъжна да се грижи да осигурява работа на хората от провинцията, то в повечето случаи и самите хора там не са свикнали да работят. Вярно, можеше пътищата да са малко по-поддържани в провинцията (голямо премеждие беше като се разходихме до яз. Цонево единия ден, те такъв път няма, т.е. има повече дупки и кръпки отколкото път), ама това като мине кризата и има пари и за провинцията, засега поне столицата да оправим.

Коментар

• Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
          Което си е истина, така е, не го отричам. Миналата седмица бях на почивка и пообиколих доста нашето черноморие, определено работата с туризма замира, има отделни добри хотели които са препълнени, но като цяло е слаба работа.
          А за Варна минах за 2 дена, така е, както го казваш, чак и на мен ми стана странно как може да е опустяла приморската алея, преди 10-15г. вечер там нямаше място да се обърнеш ...Но все пак това е Варна, тя не е предвиждана да се развива, все пак е провинция. Важното е у Софийско да има работа, за да живеем добре, провинцията да се оправя сама.
          Сезона от 2 години тук е мор от всякъде. Още от 2006 взе да се скапва работата. До 2006 например в 12 часа вечерта се засичаха две огромни потока тълпи, едни идват от морето където са вечеряли ,а други тепърва хукват на диско или да се мотат долу. Между централния вход на морската и този към плажа едва се минаваше и то в 12 - 1 през нощта. Още в 2006 се усети спад, а после от година на година все по-зле. Лошото сега, че ако иска да купонясва човек има само няколко заведения. Всичко останало фалира. Ние ще се оправим все някак, напук ако се наложи (сефте), но дребосъците в малките население места масово мрат. Ни в София да идат, няма пари за квартири, нито да си стоят на село или в малкото градче. Който има градинка, копа, който не ... Има цели градове в които освен държавните и общински служби, почти нищо не работи освен някой и друг пиклив магазин.

ПС: Минах през Сънито. За там нямам реална преценка, но май и там доста е спаднал потока??? Или греша? Все пак не съм се заседявал.
          Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 18:07.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Софиянци, а не българи. Там е по-близо до София от Черно море, а и в столицата заплатите са в пъти по-високи от в провинцията. Няма и голяма безработица понеже им измислят работни места като дърпат големите данъкоплатци в София за да отварят там офиси. Тук пък е пълно с руснаци.. и добре, че тях ги има поне. Тия дни пък се прибрах от Ахтопол. Той е евтина дестинация с изключение на няколко лъскави хотела, но това лято има 3-4 пъти по-малко хора от преди няколко години, а доста заведения и магазини дори не са отворили за сезона. Вечер главната им уличка в 10 часа вече опустява. Във Варна също около 60 % от заведенията по плажа които го имаше предните години въобще не отвориха. от 10-15 че и повече дискотеки преди години, по алеята са останали само 2 каталясали. Добре, че тук отдавна хората не разчитат толкова на туризма, ами всеки прави някоя далаверка иначе да са измрели от глад при тази липса на компании и производства които се закриха или ги издърпаха към столицата, за да отварят работни места там. Излезте малко от столицата, разходете се из прованса, там живете на Марс и в парник за да не излезете на улицата като в 97 ма. Без да се цупите, но е така
            Което си е истина, така е, не го отричам. Миналата седмица бях на почивка и пообиколих доста нашето черноморие, определено работата с туризма замира, има отделни добри хотели които са препълнени, но като цяло е слаба работа.
            А за Варна минах за 2 дена, така е, както го казваш, чак и на мен ми стана странно как може да е опустяла приморската алея, преди 10-15г. вечер там нямаше място да се обърнеш ...
            Но все пак това е Варна, тя не е предвиждана да се развива, все пак е провинция. Важното е у Софийско да има работа, за да живеем добре, провинцията да се оправя сама.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
              Разходи се до Гърция. Че то по тяхното море само българи. 80% от автомобилите с българска регистрация. Е, и руснаци се вестваха от време на време. Не можах да видя чехи, унгарци, румънци, сърби. Че ние не сме чак толкоз сиромашка нация!
              Софиянци, а не българи. Там е по-близо до София от Черно море, а и в столицата заплатите са в пъти по-високи от в провинцията. Колко километра е до Гърция и колко до Бургас дори по магистралата. Пък и чужбина, докато си начеше крастата ще ходи да види поне. Няма и голяма безработица, понеже им измислят работни места като дърпат големите данъкоплатци в София (май Милен Велчев го измисли това) за да отварят там офиси. Тук пък е пълно с руснаци.. и добре, че тях ги има поне. Тия дни пък се прибрах от Ахтопол. Той е евтина дестинация с изключение на няколко лъскави хотела, но това лято има 3-4 пъти по-малко хора от преди няколко години, а доста заведения и магазини дори не са отворили за сезона. Местните са като омърлушени мисирки. Вечер главната им уличка в 10 часа вече опустява. Във Варна също около 60 % от заведенията по плажа които го имаше предните години въобще не отвориха. от 10-15 че и повече дискотеки преди години, по алеята са останали само 2 каталясали. Добре, че тук отдавна хората не разчитат толкова на туризма, ами всеки прави някоя далаверка иначе да са измрели от глад при тази липса на компании и производства които се закриха или ги издърпаха към столицата, за да отварят работни места там. И тук ако до сега все сме се оправяли напук на всякаква колониална власт, то в по-малките градчета положението е ............... леш.. Тук-таме по някой с пари и всичко останало мор и без работа. Излезте малко от столицата, разходете се из прованса, там живете на Марс и в парник за да не излезете на улицата като в 97 ма. Без да се цупите, но е така
              Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 17:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                С кредитите какво правим ?!?
                Плащаме си ги, кво да правим! Ако не може да ги плащаме е ясно какво става. А живота продължава.

Коментар

• Първоначално изпратено от bigpetka Разгледай мнение
                  аз все се чудя...тези 29 млрд. в банките на кого са? не мога да си обясна как всички мрънкаме, че сме бедни а в същото време банките се пръскат по шевовете. Странна работа...
                  Нищо странно няма, това е пестене от мизерия, икономия дето се вика.
                  Икономията е майка на мизерията.
                  Защото народа не знае какво го чака утре, и така пести и от яденето си, за да отдели нещо за черни дни.

Коментар

• аз все се чудя...тези 29 млрд. в банките на кого са? не мога да си обясна как всички мрънкаме, че сме бедни а в същото време банките се пръскат по шевовете. Странна работа...
                    Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

Че ние въобще излизали ли сме от нея?! За съжаление
                      Разходи се до Гърция. Че то по тяхното море само българи. 80% от автомобилите с българска регистрация. Е, и руснаци се вестваха от време на време. Не можах да видя чехи, унгарци, румънци, сърби. Че ние не сме чак толкоз сиромашка нация!
                      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Винаги помнете как тарикатите ви оставиха акциите си на върха - за да не им ги продадете на дъното.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
                          .... а България влиза в операционната!
                          Че ние въобще излизали ли сме от нея?! За съжаление

Коментар

Българина ще преживее кризата. Поне на това се е научил; Сивата икономика пак ще си заеме по-значителен дял. Но малките и средни фирми да му мислят. Демек, ще се ходи до магазина само за хляб сол и олио. За другото ще се ходи до избата. Бях на една зеленчукова борса. Пред входа. Без дори да влизат вътре че да плащат разни такси и паркинзи, производители и крайни потребители правеха сделки за секунди. 200кг. домати по 25 ст. И кашоните от буса направо в багажника на леката кола. 40 кг. праскови по 1 лв.по същия начин. Всичко за домашно консервиране. Без посредници. Инак на зеленчуковите пазари цените са в пъти. Един приятел ми звъни, дай да направим кооперация, за мен 500-600 кг. грозде, за теб и още някой по толкоз. И да извием ръцете на някой селянин. Да свали прилично от цената, че да си направим по малко винце за зимата. Дето не съм правил вино от 15 години! И ще го направим. И без това винарните им го изкупуват за жълти стотинки. И ракиика не бях варил от години. Но наесен ще го направя с кеф! По някой села било хит да се осолява шаран в каче. Така как се осолява сланина. Значи спазаряваш се с владелеца на близкия язовир. Взимаш 100тина кг., че да ти отбие и от цената. Чистиш и налагаш на филета със всичките му меродии. Зимата само вадиш, плакнеш на мивката, и на скарата! Такова нещо и в БИЛЛАта нямат! Друго какво. Цигари контрабанда, на всеки ъгъл.
                            С кредитите какво правим ?!?

Коментар

Цигари контрабанда, на всеки ъгъл.
                              Цигарите и горивото в Македония е без пари! Навремето македонците казваха: "Това, което купуваме сега, после вие ще си го купувате от нас", но не си вярваха, че ще дочакат...Е, дочакаха!
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение

Така е било последните 133г. и така ще бъде!
                                спечен, друга е приказката
                                ама няма да я кажа,
                                щот високата ми култура
                                не го позволява

Коментар

Working...
                                X