IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бойко Борисов отчете, че средната заплата в IT сектора е 7-8 хиляди лева на месец

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
    О да, виждам че си наясно как се работи в ИТ тук
    Няма да се изненадам и това да са те послъгали джунитата ти от ЛинкедИн. Типична аматьорска история
    какво не ти хареса на броиката часове ? да деня е 8 часов но обедната почивка къде си да не си си вкъши и да скалпираш пазара?

ако ходиш на работа губиш 200 часа грубо месец от времето за себе си и го даваш на товя работодател срещу пари + времето за пътуване, което ако не живееш до офиса или не си хоум офис си е поне час в посока в софииското задръствне...
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение
      Хе-хе. Какви са тези числа? Това да не е Китай? Целият ИТ бранш в БГ сигурно е под 4000 човека.

По форумите лесно се разправя как работиш по час на месец и парите идват от въздуха. Дано поне сам си вярваш.
      Ти да не ги броиш само програмисте за ит ? левел 1 съпорта и те са хора и те се броят за ИТ - Нали имало има 3000 HP-та в бг те помпат бориката нагоре и щели да наемат 2000 така се похвали ББ (да се свети името му) още октомри 2010 преди полвин година, незнам докъде е стигнал процеса за това такива числа изстрелях, освен ако не е като със заплатите това което е казал.

Откакто съм в този форум края на 2008 винаги съм писал че не работя в смисъла на джоб (работно място). В ЕС съм, погледни всичките ми постове и се опитаи да откриеш такива в които съм писал сутрин, ако има повече от 10 и аз ще се учудя, а имам 1500 поста демек съм редовен във форума. Не пиша сутрин защото много рядко ми се налага да ставам рано спя докато се наспя (обикновенно до към обед)... като стана поглеждам как са вървели нещата, има дни в които имам задачи за вършене но са за по няколко часа, минавам от тук и в още няколко форума, ако реша треидвам...
      Last edited by marketleverage; 10.04.2011, 03:55.
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        мдам всеки джеими като хване и си направи един какъвто и да е ит бизнес в чужбина след като плати наем, лизинги, заплати и данъци и раздели дивидента между съружниците ще му остават не 8к на месец а на седмица че даже ден или час другите нищо не разбираме

а дори и да си седя безработен в бг тои дивидента си идва с мен не спира и не изчезва може и само с него да ми е добре даже по добре от на доста итта без да се налага да губя по 200 часа в работа на месец и поне още 40 в път и при това с запазващи се опции за експоненциален растеж във времето
        О да, виждам че си наясно как се работи в ИТ тук
        Няма да се изненадам и това да са те послъгали джунитата ти от ЛинкедИн. Типична аматьорска история

Коментар

доста по-умерено мнение сега да кажем че и сумирано всички работещи в тези фирми за които си говирм трудно ще надхърлят 5000 - 7000 души (10 000 ми се вижда прекалено оптмистично)

така че едва ли има повече от 2000 души в бг от сектора с заплати над 3к
          Хе-хе. Какви са тези числа? Това да не е Китай? Целият ИТ бранш в БГ сигурно е под 4000 човека.

По форумите лесно се разправя как работиш по час на месец и парите идват от въздуха. Дано поне сам си вярваш.

Коментар

Именно - викам стига си ме убеждавал точно както и аз не си давам зор да те връщам на работа. Дори и да е дребен един бизнесмен, примамен от 7-8 бона месечно изглежда СМЕШНО - при това тук в България, представям си колко по-смешно е извън нея.

ПП: Изглежда продължаваш да не схващаш че в България ще си обикновен безработен, нищо не ти гарантира работа. Не си първия "върнал" се който после почва да квичи защо не се получава както е очаквал.
            мдам всеки джеими като хване и си направи един какъвто и да е ит бизнес в чужбина след като плати наем, лизинги, заплати и данъци и раздели дивидента между съружниците ще му остават не 8к на месец а на седмица че даже ден или час другите нищо не разбираме

а дори и да си седя безработен в бг тои дивидента си идва с мен не спира и не изчезва може и само с него да ми е добре даже по добре от на доста итта без да се налага да губя по 200 часа в работа на месец и поне още 40 в път и при това с запазващи се опции за експоненциален растеж във времето
            Last edited by marketleverage; 10.04.2011, 03:13.
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение
              7-8 е много, но поне 1/3 от заетите в големите фирми - САП, ВМУеър, Джонсън контролс,....взимат по над 3000лв чисто. Тези същите в Калифорния или около Сиатъл биха взимали над 90000$ мръсно.
              доста по-умерено мнение сега да кажем че и сумирано всички работещи в тези фирми за които си говирм трудно ще надхърлят 5000 - 7000 души (10 000 ми се вижда прекалено оптмистично)

така че едва ли има повече от 2000 души в бг от сектора с заплати над 3к
              mWPCloud.com

Коментар

важното е да си доволен с това което правиш... мен не може да ме убдедиш че е по-добре така както си ти... както и аз явно не мога да те убедя за моето...

Иначе даже ме е срам колко съм работил сумарно като часове в смисъла на джоб от началото на година за парите които съм взел - я ми се съберът общо 3 работни седмици я са по-скоро две а е вече април - казах шефче и сружник пък нека е малък бизнеса

Да 8 к средна запалата (ако бяха истина ) и само 10 процента данък и 400 лева осигуровки биха ме изкушили да се прибера в момента защото имам бизнес които мога да оставя почти на автопилот, и само да си прибирам дивидента и да дублирам затова го написах че бих се върнал но ще си говорим след 3-5 години... те пъво да станат средните заплати по толкова...

Именно - викам стига си ме убеждавал точно както и аз не си давам зор да те връщам на работа. Дори и да е дребен един бизнесмен, примамен от 7-8 бона месечно изглежда СМЕШНО - при това тук в България, представям си колко по-смешно е извън нея.

ПП: Изглежда продължаваш да не схващаш че в България ще си обикновен безработен, нищо не ти гарантира работа. Не си първия "върнал" се който после почва да квичи защо не се получава както е очаквал.

Коментар

• 7-8 е много, но поне 1/3 от заетите в големите фирми - САП, ВМУеър, Джонсън контролс,....взимат по над 3000лв чисто. Тези същите в Калифорния или около Сиатъл биха взимали над 90000$ мръсно.

Коментар

• важното е да си доволен с това което правиш... мен не може да ме убдедиш че е по-добре така както си ти... както и аз явно не мога да те убедя за моето...

Иначе даже ме е срам колко съм работил сумарно като часове в смисъла на джоб от началото на година за парите които съм взел - я ми се съберът общо 3 работни седмици я са по-скоро две а е вече април - казах шефче и сружник пък нека е малък бизнеса

Да 8 к средна запалата (ако бяха истина ) и само 10 процента данък и 400 лева осигуровки биха ме изкушили да се прибера в момента защото имам бизнес които мога да оставя почти на автопилот, и само да си прибирам дивидента и да дублирам затова го написах че бих се върнал но ще си говорим след 3-5 години... те пъво да станат средните заплати по толкова...
                    mWPCloud.com

Коментар

ама ти не ме ли разбра точно това което пишеш ти казвам незнам как да ти го напиша за да го разбереш

ти си предпочиташ сигурноста на голямата компания и си стоиш с нея - ако не си така както казвам откажи се от тази работа покажи средни пръстове на шефа си откажи се и от социалния пакет които ти дава при скращения и хвани направи си фирма която внедрява сап за автодилъри например и си работи това ...

на мен сигурноста не ми липсва и предпочитам да съм свободен
                      Не съм бунтовник за да правя глупости без причина - като средни пръсти и прочие. Работното ми време не е твърдо, социалния пакет ми върши работа и имам права да си правя пак фирма и т.н. (имам една). Не виждам смисъл да предпочета дребен бизнес обаче пред позиция на служител - когато парите не са особени а сигурността е по-зле.

Коментар

Продължаваш да пишеш за неща които не знаеш - и за работно време и за сигурност. Всеки служител има повече сигурност от всеки дребен собственик - за сметка на дохода (в общия случай).
                        Абсурдно е да обясняваш на служител как щяла да му липсва сигурността на работното място. Присмях ти се в конкретния контекст на САП понеже там има и по-особено политика при съкращения и обезщетения - най-общо казано човек получава достатъчно време да смени работата без да се тревожи за пари....

ПП: Абе що не пишеш по темата? Дори ония глупости с ЛинкедИн джунитата бяха горе-долу в топик.
                        ама ти не ме ли разбра точно това което пишеш ти казвам незнам как да ти го напиша за да го разбереш

ти си предпочиташ сигурноста на голямата компания и си стоиш с нея - ако не си така както казвам откажи се от тази работа покажи средни пръстове на шефа си откажи се и от социалния пакет които ти дава при скращения и хвани направи си фирма която внедрява сап за автодилъри например и си работи това ...

на мен сигурноста и липста и не ме притеснява и предпочитам да съм свободен и в дълбокото и труда ми да се мултиплицира от други
                        Last edited by marketleverage; 10.04.2011, 01:13.
                        mWPCloud.com

Коментар

явно въобще не разбираш какво пиша и ме четеш трудно - точно това което написа ти го написах и аз...

на теб ще ти липсва сигурноста на работното място затова предпочиташ да си със солидна компания като сап и да продаваш труда си от 9-5 от понеделник до петък.... аз предпочитам да съм относително свободен през това време
                          Продължаваш да пишеш за неща които не знаеш - и за работно време и за сигурност. Всеки служител има повече сигурност от всеки дребен собственик - за сметка на дохода (в общия случай).
                          Абсурдно е да обясняваш на служител как щяла да му липсва сигурността на работното място. Присмях ти се в конкретния контекст на САП понеже там има и по-особено политика при съкращения и обезщетения - най-общо казано човек получава достатъчно време да смени работата без да се тревожи за пари....

ПП: Абе що не пишеш по темата? Дори ония глупости с ЛинкедИн джунитата бяха горе-долу в топик.

Коментар

Не съм казвал че си уцелил за САП прогито - научи се да четеш и да не импровизираш.

Дреме ми на сайдера дали се отмяташ, вече казах че данните ги имам от първа ръка и си ми смешен
                            я пак за hp
                            mWPCloud.com

Коментар

Ах да, САП е адски несигурна компания - току-виж утре фалира и ме остави безработен
                              Имаш доста сбъркани представи - но от джуниъри в ЛинкедИн така става.
                              явно въобще не разбираш какво пиша и ме четеш трудно - точно това което написа ти го написах и аз...

на теб ще ти липсва сигурноста на работното място затова предпочиташ да си със солидна компания като сап и да продаваш труда си от 9-5 от понеделник до петък.... аз предпочитам да съм относително свободен през това време живота е много по хубав така
                              Last edited by marketleverage; 10.04.2011, 01:01.
                              mWPCloud.com

Коментар

ако трябва да съм честен само за кока кола и ибм са ми най-неточни данните защото са ми най чужди за другото:

за сап програмиста каза че съм оцелил

а за HPтата няма да се отметна че цифрите са такива каквито аз казвам на теб от къде са ти данните
                                Не съм казвал че си уцелил за САП прогито - научи се да четеш и да не импровизираш.

Дреме ми на сайдера дали се отмяташ, вече казах че данните ги имам от първа ръка и си ми смешен

Коментар

Working...
                                X