If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей ся глутницата ще те линчуват. Те ще накарат лукойл да им продава под себестойност пък ти си тръгнал да им разправяш за други източници на енергия. Иначе за шейховете си почти прав - защото те сами знаят кво ги чака и влагат парите в други бизнеси - не са прости
*DJ Lukoil 2010 Net Profit $9.01 Bln
Thu Mar 10 08:03:21 2011
EST
*DJ Lukoil 2010 Revenue $104.96 Bln
Thu Mar 10 08:05:20 2011
EST
DJ Lukoil 2010 Net Profit Jump 29% On Higher Oil Prices
Thu Mar 10 08:21:18 2011
EST
На туй ли му викаш "да продава под себестойност" ?
Шибани кожодери!
Ей ся глутницата ще те линчуват. Те ще накарат лукойл да им продава под себестойност пък ти си тръгнал да им разправяш за други източници на енергия. Иначе за шейховете си почти прав - защото те сами знаят кво ги чака и влагат парите в други бизнеси - не са прости
Аз пък съм бил винаги ЗА по-високи цени на горивата. Само така ще се научим да опазваме околнта среда и да ползваме алтернативни източници на енергия!
Само цената може да ни накара да сменим бензина с друг вид гориво .... варианти има много... и шейховете ще упраляват пак само кервани от камили след 50 г.
Преди когато нефта бе 140 долара, правителството помоли Лукойл да задържи цената на горивата. И те се съгласиха, иначе горивата трябваше да са над 3 лева... Но тогава руснаците мислеха че в тази държава има мислещи хора, които разбират от интересите си...
Сега вече са убедени че тук има само йесмени които се кланят на Вашингтон и Брюксел... Ето защо такъв жест от Лукойл повече няма да видите!
Ще си плащате пазарните цени и това е... Да ви дойде акъла в главата!
Та, пишеш, че когато петрола е бил 140$ при курс 1.25лв, т.е. за барел = 175лв. Лукойл е трябвало да продава на около 3 лв, а той продаваше на 2.20
Но сега, когато вече е на пазарни цени без никакви жестове....като направи поредното увеличение....при цена на барел 115$х1.40= 161лв. реши, че съвсем го устройва цена от 2.50 (в която влиза и леко каченият акциз)
Аз пък съм бил винаги ЗА по-високи цени на горивата. Само така ще се научим да опазваме околнта среда и да ползваме алтернативни източници на енергия!
Само цената може да ни накара да сменим бензина с друг вид гориво .... варианти има много... и шейховете ще упраляват пак само кервани от камили след 50 г.
Така че, прав си да гледащ курс лев/долар на Бг пазар
Курсът лев/долар на БГ пазара, а и отвъд БГ пазара зависи само и единствено от курса евро/долар, защото имаш валутен съвет в БГ и курса евро/лев е фиксиран! Ама за тази проста логическа варига се иска поне малко сиво вещество между ушите за да ги чатнеш тези неща...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
И не знам дали ти знаеш но основната причина доларът да струва 1.25 лв/по точно 1,222 ако няма банки изедници/ е точно тва 1.60 доларчета за евро. Ако не ти е ясно как се получава сметката - пиши
Така е. Мислих че говори за курса долар/лев. Сега видях, че е написал евро/долар.
Глупости. Юли 2008 доларът струваше около 1,25 лв., а не 1,60 лв.
И не знам дали ти знаеш но основната причина доларът да струва 1.25 лв/по точно 1,222 ако няма банки изедници/ е точно тва 1.60 доларчета за евро. Ако не ти е ясно как се получава сметката - пиши
Именно заради монопол и протекции "логиката" е такава.
Транспортния бизнес като потребление е капка в морето спрямо гражданите. Бам Лукчо +2.4% --> бам бойкот за 1 месец --> бам Лукчо фалит ако е толкова тъп да не нормализира цените. Ето това е пазара.
Малко пресилено е да говорим за фалит, не мислиш ли?
Коментар