Първоначално изпратено от Pivoley
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕ на монополните и картелирани цени в България!
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеГлупости.
Когато фактите говорят и не са ти удобни, нищо не може да направиш... Ако се опиташ да кажеш нещо само ще изпаднеш в глупаво положение, както в момента...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Makaveli Разгледай мнениеХохо, в България логиката е съвсем различна и се проявява в политиката на всеки от монополистите (ЕРП-та, ВиК, Лукойл, Булгаргаз). Когато е налице свиване на пазара, монополистите веднага качват цените, за да си покрият загубите - това се наблюдава от колко време вече? Хората инвестират в топлоизолации, енергоспестяващи уреди и др., намалявайки разходите си за ел. енергия и какво става след това? +5% на тока! Инвестирал си, а сметките са ти едни и същи.
С горивата - обикновените хора свиват потреблението, но ако бизнеса ти е свързан с превоза, без значение на стоки или на пътници? Бам, Лукчето +2.4% и то на дизела и какво правиш? Свиваш потреблението ли? Успех! Но както казахте - Пазарът и само той определя цените!!!
Именно заради монопол и протекции "логиката" е такава.
Транспортния бизнес като потребление е капка в морето спрямо гражданите. Бам Лукчо +2.4% --> бам бойкот за 1 месец --> бам Лукчо фалит ако е толкова тъп да не нормализира цените. Ето това е пазара.
Коментар
-
Много ми се иска да си изберете един ляв мин фин, да ви напечата пари и да ви ги раздаде - за да мога после да ви гледам сеира
Първоначално изпратено от bigraven Разгледай мнениеСпоред мен заплатите са следствие повече на политика на отделната държава и финаносовата и политика,Руснаците защне взимат свестни заплати а?
Или китаиците , така че не е толко важно кпд то, както каза колегата Кипър ко толко повече произвежда а? Че и толкоз ефективно чак.
Помислете не всичко е чиста икономика, държавата не е фирма ,колкото и да се опитват да ви убедят в обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЮли 2008
Коментар
-
Според мен заплатите са следствие повече на политика на отделната държава и финаносовата и политика,Руснаците защне взимат свестни заплати а?
Или китаиците , така че не е толко важно кпд то, както каза колегата Кипър ко толко повече произвежда а? Че и толкоз ефективно чак.
Помислете не всичко е чиста икономика, държавата не е фирма ,колкото и да се опитват да ви убедят в обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТова не е вярно. Цените на горивата в България са едни от най-ниските в ЕС. От всичките 26 държави членки има само 2-3 в които са по-ниски!
Ето сравнявай си ги - http://energy.eu/#Prices
Нещо друго да искаш да знаеш?
Товарищ, казах ли, ти чи ГНУСЕН ЛЪЖЕЦ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАз имам още няколко думи обаче...
Преди когато нефта бе 140 долара, правителството помоли Лукойл да задържи цената на горивата. И те се съгласиха, иначе горивата трябваше да са над 3 лева... Но тогава руснаците мислеха че в тази държава има мислещи хора, които разбират от интересите си...
Сега вече са убедени че тук има само йесмени които се кланят на Вашингтон и Брюксел... Ето защо такъв жест от Лукойл повече няма да видите! Ще си плащате пазарните цени и това е... Да ви дойде акъла в главата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМастер ли си, какъв си, не те знам. Но от това мнение разбрах, че си един ЛЪЖЕЦ. Да, точно така, ти си ЛЪЖЕЦ.
Айде, моля те сега кажи ми кат си такъв разбирач от валутни курсове, кога точно през 2008г. едновременно петролът е бил 140 долара, а 1 долар е бил 1.60?
Чакам точна дата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеРазликата в акциза е 30 лв. на 1000 литра или по 3,6 ст. на литър с ДДС-то.
Както виждаш, тези 20% няма като как да се обяснят с 3,6% увеличение на акциз и ДДС.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеМързи ме да смятам, но със сигурност ако не цялата, то поне част от разликата се дължи на по-високия акциз сега спрямо преди 3 години.
Виж колко е бил акциза преди 3 години и си го сметни. И не забравяй, че ДДС се начислява и върху акциза
Както виждаш, тези 20% няма като как да се обяснят с 3,6% увеличение на акциз и ДДС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМоля те да ми обясниш защо преди 3 години, когато петролът беше 150 долара (около 95 евро) за барел, литър А-95 беше 2.50 лв., а сега когато петролът е едва 105 долара за барел (около 75 евро), А-95 е пак 2.50 лв.
Значи, имаме с 20% по-евтина суровина, но бензинът не е с 20% по-евтин. Ти къде мислиш, че отиват тези 20%? Това ли ти е пазарната икономика?
USDBGN от 1,25 на 1,40
Петрола не е 105, а 115$
Върза ли се сметката!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбяснявано е N на брой пъти... Цената на нефта по борсите е в долари, но ти плащаш на бензиностанцията левчета. Когато нефта бе 140 долара курса евро/долар бе 1,60. Когато нефта бе 40 долара курсът евро/долар бе 1,16.
Тъпите журналя по телевизиите като кажат че петрола на борсите бил се вдигнал или паднал смятат че нещо казват... Ами кажи колко се е вдигнало или паднало и еврото! Иначе нищо не казваш!
Ако на някой от твоите другарчета още не му е ясно, обясни им ти ако обичаш, защото на мен вече ми омръзна да го обяснявам...
Айде, моля те сега кажи ми кат си такъв разбирач от валутни курсове, кога точно през 2008г. едновременно петролът е бил 140 долара, а 1 долар е бил 1.60?
Чакам точна дата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМоля те да ми обясниш защо преди 3 години, когато петролът беше 150 долара (около 95 евро) за барел, литър А-95 беше 2.50 лв., а сега когато петролът е едва 105 долара за барел (около 75 евро), А-95 е пак 2.50 лв.
Значи, имаме с 20% по-евтина суровина, но бензинът не е с 20% по-евтин. Ти къде мислиш, че отиват тези 20%? Това ли ти е пазарната икономика?
Виж колко е бил акциза преди 3 години и си го сметни. И не забравяй, че ДДС се начислява и върху акцизаHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение--------------------------------- Главният координатор на протеста „Не! На високите цени на горивата” Дурак Костадинов
"Напълно " подкрепям протеста , след като главният му " координатор " е глупак по рождение
П>С: Досега мислех че оня ломски Манчестър Юнайтед държи короната на тъпите лични имена , но Дурак -а яко ме опровергаваДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
Коментар