Първоначално изпратено от Jay Gould
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕ на монополните и картелирани цени в България!
Collapse
X
-
аБЕ ЕИ.......МОДЕРАТОРИТЕ..........СТОЙТЕ ПО-КРОТКО...НЕ РЕЖЕТЕ БЕЗ ПРИчИНА..........И ЗАщо защитавате мастъра..........да съм го обидил нещо
....или това,че написах ,че е беден и се храни от лихви е обида........така ли....
маи утре ще разкиширам акциите на инжестора.......каквото и да ми струва.......да видим дали модератора ще се нареди от ляво да купува и да спасява нешата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбяснявано е N на брой пъти... Цената на нефта по борсите е в долари, но ти плащаш на бензиностанцията левчета. Когато нефта бе 140 долара курса евро/долар бе 1,60. Когато нефта бе 40 долара курсът евро/долар бе 1,16.
Тъпите журналя по телевизиите като кажат че петрола на борсите бил се вдигнал или паднал смятат че нещо казват... Ами кажи колко се е вдигнало или паднало и еврото! Иначе нищо не казваш!
Ако на някой от твоите другарчета още не му е ясно, обясни им ти ако обичаш, защото на мен вече ми омръзна да го обяснявам...
"Лукойл" вдигна цените на всички горива с над два процента. От компанията съобщиха, че това се налага заради продължаващата напрегната международна пазарна ситуация и опасността от затруднения в доставките на суровина.
От "Лукойл" посочиха, че тази мярка отразява продължаващото наслагване на негативни обстоятелства на световните пазари. За справка, само в първите дни на март 2011 г. котировките на готовите горива според бюлетина на Platts European Marketscan са отбелязали покачване с 49 долара за бензините и 32 долара за дизеловото гориво, паралелно с ново поскъпване на суровината.
Значи от "умния" Лукойл казват, че поскъпването е заради цените на петрола, а ти казваш, че журналистите са тъпи и не са разбрали, че било заради долара ?
Ами да бяха казали, че е заради долара, обаче тогава някой като коко щеше пак да ги пита - "А защо не хеджирахте шибаняци?"
Та последно - заради кое точно качиха цените, че може да сме тъпи тук в България, но все пак да вземете да ни обясните!
И вземи питай руските си приятели за нови директиви, защото както писах всичко това което казваш и което се прави само поражда силни антируски настроения в страната.
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
ПС: Щом Русия крепи нашите олигарси и върви против интересите на българския народ, не следва ли много сериозно да се помисли дали да не се преразгледат българо-руските отношения?!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАбе тъпоъгълник - нали това обяснявам и аз че когато лукойл вдигне прекалено цената се увеличава вноса и така се постига справедлива цена. Виж се колко си прост - самия ти признаваш че има внос пък ги обвиняваш в монопол - тъп не ами вдлъбнат си.
За такива Калитковци като вас двамата вече казах че ще ви тегля по една путка майна да си седите в гетото и ще ида да карам на немски дизел и бензин. Туй схвана ли го или пак да ти го обясня?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеНе можах да разбера сега що не минете на метан ами се бутате да си давати парите на монополиста
Коментар
-
[QUOTE=Jay Gould;1221492]Минимална месечна заплата в страните от Е.С. :
Люксембург- 1 757,56 €
Ирландия - 1 461,85 €
Холандия - 1 424,4 €
Белгия - 1 387,5 €
Франция - 1 365 €
Обединено кралство - 1 138,54 €
Гърция - 862,82 €
Испания - 748,3 €
Словения - 734,15 €
Малта - 659,92 €
Португалия - 554,17 €
Полша - 348,68 €
Чешка република - 319,22 €
Словакия - 317 €
Латвия - 281,93 €
Унгария - 280,63 €
Естония - 278,02 €
Литва - 231,7 €
Румъния - 157,2 €
БЪЛГАРИЯ - 122,71 €
За България сумата дори не е 122,71 - защото след облагане с данъците за икономиката на страната остават чисти 188 лева.
Във вторник, 1 март, бензин А-95 се продаваше по-евтино, отколкото струва в България, в шест европейски държави: в Кипър (с 16 стотинки по-малко), Естония (-6), Латвия и Литва (по минус 5), Полша (-15) и Румъния (-10). В Люксембург бензинът струваше колкото в България. Близо до българските са цените в Словения и Малта.
В САЩ цените на бензина в момента са 3.50 $ за галон (3,785 411 784 литра)
Цените на петрола и разходите по труд нямат нищо общо с цените на горивата и тока за разлика от цяла останала Европа.
Забелязал съм - когато се качва петролът Лукойл вдига цените, когато петролът пада на борсите, правителствата ни качват акцизите. Всичко това води до една безумна спирала на инфлация и което е още по-лошо. Никой не може да си направи и проста сметка и не е възможно като на запад една транспортна фирма или някой фермер да хеджират горивото което ползват, защото цените в България нямат нищо общо с движенията на цените в чужбина.
Всичко това води не само до стагфлация, но и до невъзможност за планиране на какъв да е бизнес свързан с гориво. Нито с газ, нито с ток, нито с течни горива.
По-точно от това не може да се каже! Напълно си прав Джей. Ще ходиш ли в неделя? Бихме могли да седнем на по кафеаз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАми за Гольо всяка цена е прекомерна... Като нямаш стинки, не купуваш. Стоиш отстрани и подсмърчаш... Какво си се разпенявил във форума да плашиш гаргите че нямало да купуваш... Като не купуваш ти ще купуват други - германци, италианци, французи... Купувачи бол!
Да не говорим че няма да им излезе по-евтино - само по-некачествено.
Ти си много тъпо парче, ФорексЛузърчо Вярваш в химери някакви, deus ex machina
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНякой хора се притесниха от 13-ти. Вчера министър, днес вицепремиер. И това още преди да е започнало каквото и да е! Значи ако има протести, ще се размърдат още повече.
Не знам дали в това правителство ще има "доказани престъпници", но има доказани страхливци....
Утре ББ ще "нареди" на Лука да намали цената и ще бъде в първите редици на протеста....
Голям гърч ще има...и смях....
Коментар
-
Първоначално изпратено от бедната йена Разгледай мнениекажи ми, обясни ми моля поради каква причина, когато цените на борсата бяха паднали до 30 $ за барел, това в БГ не се почувства особено????
Тъпите журналя по телевизиите като кажат че петрола на борсите бил се вдигнал или паднал смятат че нещо казват... Ами кажи колко се е вдигнало или паднало и еврото! Иначе нищо не казваш!
Ако на някой от твоите другарчета още не му е ясно, обясни им ти ако обичаш, защото на мен вече ми омръзна да го обяснявам...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНаправо грабвайте дисагите и направо при аверите в Бенгази... Ще си протестирате на воля из пустинята! Хем няма да пречите на никого...
И не ми се спори с КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСЯКА ТЕМА ХОРА КАТО ТЕБ....
оСТАВАМ с впечатлението,че явно си от малко градче,че явно нямаш и кола.......За разлика от теб аз имам нова кола(нова ,нова.след месец ще стане на три години)Купил съм си я от магазина...не от битака......и се кефя да си върша работат с нея.Плащам и застрахожки,данъци....вцияко......Дишам мръсния Нефтохимски въздух...............и искам поне европейски цени за горивата.
Ти си стой на село,харчи си лихвите(ТЛЪСТИТЕ)..........И МЕчТАЙ ЗА КОЛА КАТО МОЯТА..........АЙДЕ ,чЕ МИ ПИССНА ОТ ТЕБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеО, не се притеснявай. Все ще се намери пазар където да продадат непродадената нафта и бензин... И то на доста по-високи цени! СВЕТЪТ Е ЖАДЕН ЗА ГОРИВА. ВИЖ ЦЕНИТЕ ПО БОРСИТЕ!
Гледам,че след като много информиран по отношение на пазара и цените горивата у нас , би трябвало да знаеш,че Лукойл Нефтохим произведжда горива само за вътрешен пазар, тъй като качеството на горивата не отговаря на изискаванията в чужбина.Предполагам знаеш,че 85% от горивата по бензиностанциите са произведени от Лукойл нефтохим ( ако това не е господстващо положение на пазара здраве му кажи) Апропо предполагам след като си толкова информиран, би трябвало да знаеш,че се очкава сериозна инвестиция в Нефтозавода при изгражаданто на новия хидрокрекинг, която ще подобри качеството на продуцията!
А за картелното споразумение при търговците начело с Лукойл България.........
Коментар
-
Минимална месечна заплата в страните от Е.С. :
Люксембург- 1 757,56 €
Ирландия - 1 461,85 €
Холандия - 1 424,4 €
Белгия - 1 387,5 €
Франция - 1 365 €
Обединено кралство - 1 138,54 €
Гърция - 862,82 €
Испания - 748,3 €
Словения - 734,15 €
Малта - 659,92 €
Португалия - 554,17 €
Полша - 348,68 €
Чешка република - 319,22 €
Словакия - 317 €
Латвия - 281,93 €
Унгария - 280,63 €
Естония - 278,02 €
Литва - 231,7 €
Румъния - 157,2 €
БЪЛГАРИЯ - 122,71 €
За България сумата дори не е 122,71 - защото след облагане с данъците за икономиката на страната остават чисти 188 лева.
Във вторник, 1 март, бензин А-95 се продаваше по-евтино, отколкото струва в България, в шест европейски държави: в Кипър (с 16 стотинки по-малко), Естония (-6), Латвия и Литва (по минус 5), Полша (-15) и Румъния (-10). В Люксембург бензинът струваше колкото в България. Близо до българските са цените в Словения и Малта.
В САЩ цените на бензина в момента са 3.50 $ за галон (3,785 411 784 литра)
Цените на петрола и разходите по труд нямат нищо общо с цените на горивата и тока за разлика от цяла останала Европа.
Забелязал съм - когато се качва петролът Лукойл вдига цените, когато петролът пада на борсите, правителствата ни качват акцизите. Всичко това води до една безумна спирала на инфлация и което е още по-лошо. Никой не може да си направи и проста сметка и не е възможно като на запад една транспортна фирма или някой фермер да хеджират горивото което ползват, защото цените в България нямат нищо общо с движенията на цените в чужбина.
Всичко това води не само до стагфлация, но и до невъзможност за планиране на какъв да е бизнес свързан с гориво. Нито с газ, нито с ток, нито с течни горива.
Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
ПС: Щом Русия крепи нашите олигарси и върви против интересите на българския народ, не следва ли много сериозно да се помисли дали да не се преразгледат българо-руските отношения?!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеБе то май ти си малоумния - какво значи нормални цени - по ниски от другите ли , и кой си ти да решаваш кое е нормална цена - цената я решава пазара, айде марш да учиш икономикааз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЧе на тебе кой ти пречи бе Фори Светулката. От 2 дни горкия сън не спиш да видиш какво се пише тук Да не ти се развали съня нещо? Я тичкай в родното руско посолство за още консултации
Коментар
Коментар