IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Минимална месечна заплата в страните от Е.С.
    Да бе... Лукойл ви е виновен, че получавате най-ниските заплати в ЕС.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• аБЕ ЕИ.......МОДЕРАТОРИТЕ..........СТОЙТЕ ПО-КРОТКО...НЕ РЕЖЕТЕ БЕЗ ПРИчИНА..........И ЗАщо защитавате мастъра..........да съм го обидил нещо

....или това,че написах ,че е беден и се храни от лихви е обида........така ли....

маи утре ще разкиширам акциите на инжестора.......каквото и да ми струва.......да видим дали модератора ще се нареди от ляво да купува и да спасява нешата

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Обяснявано е N на брой пъти... Цената на нефта по борсите е в долари, но ти плащаш на бензиностанцията левчета. Когато нефта бе 140 долара курса евро/долар бе 1,60. Когато нефта бе 40 долара курсът евро/долар бе 1,16.
        Тъпите журналя по телевизиите като кажат че петрола на борсите бил се вдигнал или паднал смятат че нещо казват... Ами кажи колко се е вдигнало или паднало и еврото! Иначе нищо не казваш!
        Ако на някой от твоите другарчета още не му е ясно, обясни им ти ако обичаш, защото на мен вече ми омръзна да го обяснявам...
        Може и журналята да са тъпи според теб, но от Лукойл обявиха:

"Лукойл" вдигна цените на всички горива с над два процента. От компанията съобщиха, че това се налага заради продължаващата напрегната международна пазарна ситуация и опасността от затруднения в доставките на суровина.
        От "Лукойл" посочиха, че тази мярка отразява продължаващото наслагване на негативни обстоятелства на световните пазари. За справка, само в първите дни на март 2011 г. котировките на готовите горива според бюлетина на Platts European Marketscan са отбелязали покачване с 49 долара за бензините и 32 долара за дизеловото гориво, паралелно с ново поскъпване на суровината.

Значи от "умния" Лукойл казват, че поскъпването е заради цените на петрола, а ти казваш, че журналистите са тъпи и не са разбрали, че било заради долара ?
        Ами да бяха казали, че е заради долара, обаче тогава някой като коко щеше пак да ги пита - "А защо не хеджирахте шибаняци?"
        Та последно - заради кое точно качиха цените, че може да сме тъпи тук в България, но все пак да вземете да ни обясните!

И вземи питай руските си приятели за нови директиви, защото както писах всичко това което казваш и което се прави само поражда силни антируски настроения в страната.

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

ПС: Щом Русия крепи нашите олигарси и върви против интересите на българския народ, не следва ли много сериозно да се помисли дали да не се преразгледат българо-руските отношения?!
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
          Абе тъпоъгълник - нали това обяснявам и аз че когато лукойл вдигне прекалено цената се увеличава вноса и така се постига справедлива цена. Виж се колко си прост - самия ти признаваш че има внос пък ги обвиняваш в монопол - тъп не ами вдлъбнат си.
          Проблема Овчи е че има такива велосипедисти като тебе и Ф-Лузъра дето си ползват главата за поставка на каскета - а не и за мислене

За такива Калитковци като вас двамата вече казах че ще ви тегля по една путка майна да си седите в гетото и ще ида да карам на немски дизел и бензин. Туй схвана ли го или пак да ти го обясня?

Коментар

Не можах да разбера сега що не минете на метан ами се бутате да си давати парите на монополиста
            Викаш - при метана не е монопол А?

Коментар

• [QUOTE=Jay Gould;1221492]Минимална месечна заплата в страните от Е.С. :

Люксембург- 1 757,56 €
              Ирландия - 1 461,85 €
              Холандия - 1 424,4 €
              Белгия - 1 387,5 €
              Франция - 1 365 €
              Обединено кралство - 1 138,54 €
              Гърция - 862,82 €
              Испания - 748,3 €
              Словения - 734,15 €
              Малта - 659,92 €
              Португалия - 554,17 €
              Полша - 348,68 €
              Чешка република - 319,22 €
              Словакия - 317 €
              Латвия - 281,93 €
              Унгария - 280,63 €
              Естония - 278,02 €
              Литва - 231,7 €
              Румъния - 157,2 €
              БЪЛГАРИЯ - 122,71 €

За България сумата дори не е 122,71 - защото след облагане с данъците за икономиката на страната остават чисти 188 лева.

Във вторник, 1 март, бензин А-95 се продаваше по-евтино, отколкото струва в България, в шест европейски държави: в Кипър (с 16 стотинки по-малко), Естония (-6), Латвия и Литва (по минус 5), Полша (-15) и Румъния (-10). В Люксембург бензинът струваше колкото в България. Близо до българските са цените в Словения и Малта.

В САЩ цените на бензина в момента са 3.50 $ за галон (3,785 411 784 литра)

Цените на петрола и разходите по труд нямат нищо общо с цените на горивата и тока за разлика от цяла останала Европа.
              Забелязал съм - когато се качва петролът Лукойл вдига цените, когато петролът пада на борсите, правителствата ни качват акцизите. Всичко това води до една безумна спирала на инфлация и което е още по-лошо. Никой не може да си направи и проста сметка и не е възможно като на запад една транспортна фирма или някой фермер да хеджират горивото което ползват, защото цените в България нямат нищо общо с движенията на цените в чужбина.
              Всичко това води не само до стагфлация, но и до невъзможност за планиране на какъв да е бизнес свързан с гориво. Нито с газ, нито с ток, нито с течни горива.

По-точно от това не може да се каже! Напълно си прав Джей. Ще ходиш ли в неделя? Бихме могли да седнем на по кафе
              аз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят

Коментар

Ами за Гольо всяка цена е прекомерна... Като нямаш стинки, не купуваш. Стоиш отстрани и подсмърчаш... Какво си се разпенявил във форума да плашиш гаргите че нямало да купуваш... Като не купуваш ти ще купуват други - германци, италианци, французи... Купувачи бол!
                Щат - точно са се засилили европейците за боклука на Лукчо
                Да не говорим че няма да им излезе по-евтино - само по-некачествено.

Ти си много тъпо парче, ФорексЛузърчо Вярваш в химери някакви, deus ex machina

Коментар

Някой хора се притесниха от 13-ти. Вчера министър, днес вицепремиер. И това още преди да е започнало каквото и да е! Значи ако има протести, ще се размърдат още повече.
                  +1
                  Не знам дали в това правителство ще има "доказани престъпници", но има доказани страхливци....
                  Утре ББ ще "нареди" на Лука да намали цената и ще бъде в първите редици на протеста....
                  Голям гърч ще има...и смях....

Коментар

• Първоначално изпратено от бедната йена Разгледай мнение
                    кажи ми, обясни ми моля поради каква причина, когато цените на борсата бяха паднали до 30 $ за барел, това в БГ не се почувства особено????
                    Обяснявано е N на брой пъти... Цената на нефта по борсите е в долари, но ти плащаш на бензиностанцията левчета. Когато нефта бе 140 долара курса евро/долар бе 1,60. Когато нефта бе 40 долара курсът евро/долар бе 1,16.

Тъпите журналя по телевизиите като кажат че петрола на борсите бил се вдигнал или паднал смятат че нещо казват... Ами кажи колко се е вдигнало или паднало и еврото! Иначе нищо не казваш!

Ако на някой от твоите другарчета още не му е ясно, обясни им ти ако обичаш, защото на мен вече ми омръзна да го обяснявам...
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Направо грабвайте дисагите и направо при аверите в Бенгази... Ще си протестирате на воля из пустинята! Хем няма да пречите на никого...
                      Ти за мен не се бой......

И не ми се спори с КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСЯКА ТЕМА ХОРА КАТО ТЕБ....

оСТАВАМ с впечатлението,че явно си от малко градче,че явно нямаш и кола.......За разлика от теб аз имам нова кола(нова ,нова.след месец ще стане на три години)Купил съм си я от магазина...не от битака......и се кефя да си върша работат с нея.Плащам и застрахожки,данъци....вцияко......Дишам мръсния Нефтохимски въздух...............и искам поне европейски цени за горивата.

Ти си стой на село,харчи си лихвите(ТЛЪСТИТЕ)..........И МЕчТАЙ ЗА КОЛА КАТО МОЯТА..........АЙДЕ ,чЕ МИ ПИССНА ОТ ТЕБ

Коментар

О, не се притеснявай. Все ще се намери пазар където да продадат непродадената нафта и бензин... И то на доста по-високи цени! СВЕТЪТ Е ЖАДЕН ЗА ГОРИВА. ВИЖ ЦЕНИТЕ ПО БОРСИТЕ!
                        Цял ден те чета и ти се чудя!
                        Гледам,че след като много информиран по отношение на пазара и цените горивата у нас , би трябвало да знаеш,че Лукойл Нефтохим произведжда горива само за вътрешен пазар, тъй като качеството на горивата не отговаря на изискаванията в чужбина.Предполагам знаеш,че 85% от горивата по бензиностанциите са произведени от Лукойл нефтохим ( ако това не е господстващо положение на пазара здраве му кажи) Апропо предполагам след като си толкова информиран, би трябвало да знаеш,че се очкава сериозна инвестиция в Нефтозавода при изгражаданто на новия хидрокрекинг, която ще подобри качеството на продуцията!
                        А за картелното споразумение при търговците начело с Лукойл България.........

Коментар

• Минимална месечна заплата в страните от Е.С. :

Люксембург- 1 757,56 €
                          Ирландия - 1 461,85 €
                          Холандия - 1 424,4 €
                          Белгия - 1 387,5 €
                          Франция - 1 365 €
                          Обединено кралство - 1 138,54 €
                          Гърция - 862,82 €
                          Испания - 748,3 €
                          Словения - 734,15 €
                          Малта - 659,92 €
                          Португалия - 554,17 €
                          Полша - 348,68 €
                          Чешка република - 319,22 €
                          Словакия - 317 €
                          Латвия - 281,93 €
                          Унгария - 280,63 €
                          Естония - 278,02 €
                          Литва - 231,7 €
                          Румъния - 157,2 €
                          БЪЛГАРИЯ - 122,71 €

За България сумата дори не е 122,71 - защото след облагане с данъците за икономиката на страната остават чисти 188 лева.

Във вторник, 1 март, бензин А-95 се продаваше по-евтино, отколкото струва в България, в шест европейски държави: в Кипър (с 16 стотинки по-малко), Естония (-6), Латвия и Литва (по минус 5), Полша (-15) и Румъния (-10). В Люксембург бензинът струваше колкото в България. Близо до българските са цените в Словения и Малта.

В САЩ цените на бензина в момента са 3.50 $ за галон (3,785 411 784 литра)

Цените на петрола и разходите по труд нямат нищо общо с цените на горивата и тока за разлика от цяла останала Европа.
                          Забелязал съм - когато се качва петролът Лукойл вдига цените, когато петролът пада на борсите, правителствата ни качват акцизите. Всичко това води до една безумна спирала на инфлация и което е още по-лошо. Никой не може да си направи и проста сметка и не е възможно като на запад една транспортна фирма или някой фермер да хеджират горивото което ползват, защото цените в България нямат нищо общо с движенията на цените в чужбина.
                          Всичко това води не само до стагфлация, но и до невъзможност за планиране на какъв да е бизнес свързан с гориво. Нито с газ, нито с ток, нито с течни горива.

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

ПС: Щом Русия крепи нашите олигарси и върви против интересите на българския народ, не следва ли много сериозно да се помисли дали да не се преразгледат българо-руските отношения?!
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Не можах да разбера сега що не минете на метан ами се бутате да си давати парите на монополиста

Коментар

Бе то май ти си малоумния - какво значи нормални цени - по ниски от другите ли , и кой си ти да решаваш кое е нормална цена - цената я решава пазара, айде марш да учиш икономика
                              Ти и всички други, които като теб разбират от икономика и от ценообразуване.... кажи ми, обясни ми моля поради каква причина, когато цените на борсата бяха паднали до 30 $ за барел, това в БГ не се почувства особено???? Или в икономическите учебници, твоите и на Дянков пише, че цените следят борсовите цени САМО В ПОСОКА НАГОРЕ????
                              аз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят

Коментар

Че на тебе кой ти пречи бе Фори Светулката. От 2 дни горкия сън не спиш да видиш какво се пише тук Да не ти се развали съня нещо? Я тичкай в родното руско посолство за още консултации
                                това е по-лошо отколкото да си си купил акции на Химко или Крекиковци

Коментар

Working...
                                X