Аз си ги подминавам по-принцип. Зареждам САМО на OMV, без изключение. И така е от години.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕ на монополните и картелирани цени в България!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеаз лично подминавам бензиностанциите на лукойл като крайпътен знак... ако съвсем нямам гориво и съм някъде по шосетата зареждам минимално.. просто я бойкотирам тяхната верига. Верно не е много, но пак е нещо.
Като е впрегната цялата държава да обслужва монополни интереси нека им помогнем да видят как отдолу могат да се правят промени.Току сме помогнали и на картела да се усети
Ако масово не се купува от бензиностанциите на Лукойл и чуждите вериги биха се полакомили да захапят дял от освободения пазар и нищо чудно да се появят и разлики от 10-15 ст. )
Лукойл печели от търговията на дребно и едро.Спокойно може да се лиши от едното си перо - има откъде да си го избие - да се поогледа в производствените и разходите за труд, в печалбите си...Има къде да гледа...Спокойно да седнат Златев, Борисов, Дянков на маса, да пийнат, да хапнат и да го мислят що така в Европа поне в 10 по-богати страни гражданите им плащат по-малко за дизел и за бензин.
Коментар
-
Държавата има златна акция с една единствена цел - да си вземат нашите хора комисионната... ако няма комисионна- > държавата се задейства - за справка ЕРП-тата...
А дали протест може да накара частна фирма да работи еди как си - ами може- нали сме пазарна икономика- клиента трябва да е цар ...
само дето на практика не сме и причината за това е в правителството, защото то не осигурява пазарна среда....
Та протеста трябва да е насочен на първо място към правителството. То трябва да бъде уволнено, защото не си върши работата за която е избрано.
На второ място протеста трябва да е насочен към самата фирма- монопол, не монопол клиента си е клиент- при монопол държи 100% от пазара, но пазара като намалее какво става? или ако протеста доведе до увеличаване на разходите...може би по- добре 1-2 седмици или месец да не купуваме никакви горива, пък да ги видим Лукойл...
Не малък ефект би имало и да не купуваме от техни бензиностанции, дори другите бензиностанции да купуват от тях на едро, Лукойл ще загуби пазара на дребно и ще му падне печалбата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеда,прав си.
аз на око смятах-просто погледах как са смятали и видях грешния метод на изчисление.на око ми изглеждаше към 40% , но сега заради теб и аз смятах и толкова ми излиза и на мен......
ма целта ми бе да покажа не точното число,а българономиката по националната телевизия .......
Преди време тия от сутрешния блок на btv решили да "интервюират" човек занимащ се с черно тото (беше актуална тема) , сложили един параван и зад него силуета хвърля бомба след бомба - страхотни журналисти , обаче се оказа , че тоя зад паравана бил Емил Чолаков, човека , дето чете прогнозата за времето , съотвено нито има осъдени, нито има затворени - нищо.Last edited by itso78; 24.03.2011, 02:05.
Коментар
-
Роджърс, да очакваш от неорганизарана и спонтанна инициатива всичко да е перфектно е наивно.
Подобна привилегия имат програмите на партиите - подредени и изрядни.
На теб харесва ли политическата предизборна програма на днешните управляващи? И каква част дори си спомнят от нея, камо ли да прилагат???
От теб, обаче не прочетох отговор - кое е лявото в искане за конкурентен пазар?
В искане на адекватни на разходите цени - фактът, че в поне 10 държави в ЕС, цените са по-ниски го налага като съвсем закономерно?
А искане за контрол на ценообразуването в подобен отрасъл, може и да е ляво мислене, но е използвано и в най-"десните страни" )...за централизирания контрол и влияние в Русия да не говорим.Нека там си разиграва коня Лукойл, тук да спазва европейските правила
Коментар
-
Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнениее да сме най-точни ,ако тези числа на картинката са верни, 'щото и това не е сигурно , точният процент е 35.62 %,
аз на око смятах-просто погледах как са смятали и видях грешния метод на изчисление.на око ми изглеждаше към 40% , но сега заради теб и аз смятах и толкова ми излиза и на мен......
ма целта ми бе да покажа не точното число,а българономиката по националната телевизия .......
Коментар
-
Сега пък медиите виновни за глупостта ви - айде моля те. Ето това е от официалния сайт на протеста ви - значи ти май не знаеш за какво си протестирала. Да вземем това "Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара" - значи викаш лукойл измъкнаха на безценица нефтохим ама една комисия няма да купят а? И каква надценка ще следите като те на книга и сега работят на загуба - толкоз сте заблудени че и вие не знаете какво искате още по малко пък как да стане.
-------------------------------------------------
- Понижаване на ДДС на горивата от 20% на 12%
- Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара
– Адекватно регулиране на акциза до минималните позволени от ЕС нива!
– Адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец! Същото е възможно чрез компромисна договорка за данъчни облекчения към засегнатите търговци!
---------------------------------------------------------
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеСъжалявам, пак липсва конкретика.
А относно искания за намаляване на акциз - има такива от някои протестиращи, нямащи идея от реалното положение, но за това им помагат и медиите, които масово ги облъчват с подобни запитвания към представители на правителството.Удобно, нали
В тази тема не съм видяла подобни изблици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеРазликата между мене и тебе и другите "протестиращи" е че аз знам че това дето вие си го мислите /че може да кажете на частна фирма как да работи/ не може да стане - а вие не го знаете. Тъпото е че ни заливате с левите си искания в икономически форум.
хубавото е че дори и нещастната ви групичка вече разбра че проблема не е в акцизите - щото нали в началото тва беше едното ви искане - да сте имали най ниските акцизи в европа - ама от толкова протестиращи не се намери един да ви каже че всъщност в БГ акцизите са от най ниските.
Кое е лявото на искане за адекватни цени и най-вече за КОНКУРЕНТЕН пазар?
Не забравяй, че Нефтохим беше публична компания, която с политически машинации стана частна и все пак, държавата запази златната си акция...която за съжаление, и тук за нищо не й служи.
Петролът е стратегическа суровина и да сравняваш производството му и продажбата му като изисквания с някое квартално магазинче...или дори някой МОЛ - нищо, че печалбите на самата Лукойл са по-малки и от на тези,за производителя - ясно- загуби,.......е сериозно отклонение от механизмите на управление на една държава.
В тези сектори, производителите са под пряк контрол на всички възможни държавни комисии.
Какво значи - някаква си фирма отказва да предостави информация на какви цени закупува(от майката си) основната си суровина, определяща цени и позиция на пазара на...КЗК...уж, контролен държавен орган, следящ за правилата на свободния пазар?!
Да, ако сме страната - Лукойлия, това е възможно.
А относно искания за намаляване на акциз - има такива от някои протестиращи, нямащи идея от реалното положение, но за това им помагат и медиите, които масово ги облъчват с подобни запитвания към представители на правителството.Удобно, нали
В тази тема не съм видяла подобни изблици.
Коментар
-
Разликата между мене и тебе и другите "протестиращи" е че аз знам че това дето вие си го мислите /че може да кажете на частна фирма как да работи/ не може да стане - а вие не го знаете. Тъпото е че ни заливате с левите си искания в икономически форум.
хубавото е че дори и нещастната ви групичка вече разбра че проблема не е в акцизите - щото нали в началото тва беше едното ви искане - да сте имали най ниските акцизи в европа - ама от толкова протестиращи не се намери един да ви каже че всъщност в БГ акцизите са от най ниските.
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеВиж сега, последната ми грижа е да се изкарвам умна, красива или богата... в някакъв форум, така че, моля те, спести ми тази реплика - поне 50 пъти я навираш, естествено, когато нямаш адекватни аргументи.Има хора и от форума, които ме познават и знаят що за човек съм.
Със сигурност, никой от тях не би ме обвинил в лицемерие, нещо което при теб, например....крещи.
Каква е тази "луда" подкрепа за един монополист, който ощетява....всички,....Всички, проумей го - няма бедни и богати - всички....Дори и платените "драскачи", но трябва малко мисъл напред, за да го проумеят.
И пак да напомня )
ОФИЦИАЛНА ДАТА за втори протест
27.03.2011 - 13:00
http://gorivo.net/gradove/
http://www.facebook.com/pages/Протес...83247415052185
http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение......
ЕДНОГОДИШНОТО ПРОЦЕНТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НЕ Е 34 % а е 40% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
българономиката българономична,дело на всеки българономист!
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеСъни нали съм ти казвал че и сто пъти да постнеш един и същ пост от това по-умна няма да станеш
Със сигурност, никой от тях не би ме обвинил в лицемерие, нещо което при теб, например....крещи.
Каква е тази "луда" подкрепа за един монополист, който ощетява....всички,....Всички, проумей го - няма бедни и богати - всички....Дори и платените "драскачи", но трябва малко мисъл напред, за да го проумеят.
И пак да напомня )
ОФИЦИАЛНА ДАТА за втори протест
27.03.2011 - 13:00
http://gorivo.net/gradove/
http://www.facebook.com/pages/Протес...83247415052185
http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПоне ти си се загледал да ми обърнеш внимание, за което мерси.
бас Фащам,че повечето тук дори не знаят за кво говориме
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
и тва по националната телевизия! на всичкото отгоре тук е икономическия форум на държавата-
и на никой дори не му направи впечатление.......
ехххххх,българия,българия .......http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар