IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз си ги подминавам по-принцип. Зареждам САМО на OMV, без изключение. И така е от години.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      аз лично подминавам бензиностанциите на лукойл като крайпътен знак... ако съвсем нямам гориво и съм някъде по шосетата зареждам минимално.. просто я бойкотирам тяхната верига. Верно не е много, но пак е нещо.
      Това трябва да стане масов спорт - подминаването на бензиностанциите на Лукойл

Като е впрегната цялата държава да обслужва монополни интереси нека им помогнем да видят как отдолу могат да се правят промени.Току сме помогнали и на картела да се усети

Ако масово не се купува от бензиностанциите на Лукойл и чуждите вериги биха се полакомили да захапят дял от освободения пазар и нищо чудно да се появят и разлики от 10-15 ст. )

Лукойл печели от търговията на дребно и едро.Спокойно може да се лиши от едното си перо - има откъде да си го избие - да се поогледа в производствените и разходите за труд, в печалбите си...Има къде да гледа...Спокойно да седнат Златев, Борисов, Дянков на маса, да пийнат, да хапнат и да го мислят що така в Европа поне в 10 по-богати страни гражданите им плащат по-малко за дизел и за бензин.

Коментар

• аз лично подминавам бензиностанциите на лукойл като крайпътен знак... ако съвсем нямам гориво и съм някъде по шосетата зареждам минимално.. просто я бойкотирам тяхната верига. Верно не е много, но пак е нещо.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Държавата има златна акция с една единствена цел - да си вземат нашите хора комисионната... ако няма комисионна- > държавата се задейства - за справка ЕРП-тата...
          А дали протест може да накара частна фирма да работи еди как си - ами може- нали сме пазарна икономика- клиента трябва да е цар ...
          само дето на практика не сме и причината за това е в правителството, защото то не осигурява пазарна среда....

Та протеста трябва да е насочен на първо място към правителството. То трябва да бъде уволнено, защото не си върши работата за която е избрано.
          На второ място протеста трябва да е насочен към самата фирма- монопол, не монопол клиента си е клиент- при монопол държи 100% от пазара, но пазара като намалее какво става? или ако протеста доведе до увеличаване на разходите...може би по- добре 1-2 седмици или месец да не купуваме никакви горива, пък да ги видим Лукойл...
          Не малък ефект би имало и да не купуваме от техни бензиностанции, дори другите бензиностанции да купуват от тях на едро, Лукойл ще загуби пазара на дребно и ще му падне печалбата....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            да,прав си.
            аз на око смятах-просто погледах как са смятали и видях грешния метод на изчисление.на око ми изглеждаше към 40% , но сега заради теб и аз смятах и толкова ми излиза и на мен......
            ма целта ми бе да покажа не точното число,а българономиката по националната телевизия .......
            Българономистите са ясни, проблема е , че не са само те - тая информация за да излезне е минала през сума хора - статистици, редактори , програмисти, журналсти и кой знай още какви. Аз даже се съмнявах , че и тия числа не са си ги измислили , ама потърсих и видях , че поне две от тях са точни ( само за две потърсих , защото в сайта на ДКЕВР няма история , та в гугуъл и статитии от стари вестници, а и не ми е толко важно, че да търся и другите) Проблема е , че в цялата държава е така - на никой не пука и всеки чул, недочул отнякъде нещо и дава "компетентни" мнения (примера с водорония двигател в една тема тука, тия "пирамиди, фараони" там даже нямаше и да ги прочета, ама ти си беше направил труда да им кажеш , че говорят глупости , та затова ги и прочетох )
            Преди време тия от сутрешния блок на btv решили да "интервюират" човек занимащ се с черно тото (беше актуална тема) , сложили един параван и зад него силуета хвърля бомба след бомба - страхотни журналисти , обаче се оказа , че тоя зад паравана бил Емил Чолаков, човека , дето чете прогнозата за времето , съотвено нито има осъдени, нито има затворени - нищо.
            Last edited by itso78; 24.03.2011, 02:05.

Коментар

• Роджърс, да очакваш от неорганизарана и спонтанна инициатива всичко да е перфектно е наивно.
              Подобна привилегия имат програмите на партиите - подредени и изрядни.
              На теб харесва ли политическата предизборна програма на днешните управляващи? И каква част дори си спомнят от нея, камо ли да прилагат???

От теб, обаче не прочетох отговор - кое е лявото в искане за конкурентен пазар?
              В искане на адекватни на разходите цени - фактът, че в поне 10 държави в ЕС, цените са по-ниски го налага като съвсем закономерно?

А искане за контрол на ценообразуването в подобен отрасъл, може и да е ляво мислене, но е използвано и в най-"десните страни" )...за централизирания контрол и влияние в Русия да не говорим.Нека там си разиграва коня Лукойл, тук да спазва европейските правила

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                е да сме най-точни ,ако тези числа на картинката са верни, 'щото и това не е сигурно , точният процент е 35.62 %,
                да,прав си.
                аз на око смятах-просто погледах как са смятали и видях грешния метод на изчисление.на око ми изглеждаше към 40% , но сега заради теб и аз смятах и толкова ми излиза и на мен......
                ма целта ми бе да покажа не точното число,а българономиката по националната телевизия .......

Коментар

• Сега пък медиите виновни за глупостта ви - айде моля те. Ето това е от официалния сайт на протеста ви - значи ти май не знаеш за какво си протестирала. Да вземем това "Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара" - значи викаш лукойл измъкнаха на безценица нефтохим ама една комисия няма да купят а? И каква надценка ще следите като те на книга и сега работят на загуба - толкоз сте заблудени че и вие не знаете какво искате още по малко пък как да стане.
                  -------------------------------------------------
                  - Понижаване на ДДС на горивата от 20% на 12%
                  - Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара
                  Адекватно регулиране на акциза до минималните позволени от ЕС нива!
                  – Адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец! Същото е възможно чрез компромисна договорка за данъчни облекчения към засегнатите търговци!
                  ---------------------------------------------------------
                  Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Съжалявам, пак липсва конкретика.
                  А относно искания за намаляване на акциз - има такива от някои протестиращи, нямащи идея от реалното положение, но за това им помагат и медиите, които масово ги облъчват с подобни запитвания към представители на правителството.Удобно, нали
                  В тази тема не съм видяла подобни изблици.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                    Разликата между мене и тебе и другите "протестиращи" е че аз знам че това дето вие си го мислите /че може да кажете на частна фирма как да работи/ не може да стане - а вие не го знаете. Тъпото е че ни заливате с левите си искания в икономически форум.
                    хубавото е че дори и нещастната ви групичка вече разбра че проблема не е в акцизите - щото нали в началото тва беше едното ви искане - да сте имали най ниските акцизи в европа - ама от толкова протестиращи не се намери един да ви каже че всъщност в БГ акцизите са от най ниските.
                    Съжалявам, пак липсва конкретика.
                    Кое е лявото на искане за адекватни цени и най-вече за КОНКУРЕНТЕН пазар?
                    Не забравяй, че Нефтохим беше публична компания, която с политически машинации стана частна и все пак, държавата запази златната си акция...която за съжаление, и тук за нищо не й служи.
                    Петролът е стратегическа суровина и да сравняваш производството му и продажбата му като изисквания с някое квартално магазинче...или дори някой МОЛ - нищо, че печалбите на самата Лукойл са по-малки и от на тези,за производителя - ясно- загуби,.......е сериозно отклонение от механизмите на управление на една държава.
                    В тези сектори, производителите са под пряк контрол на всички възможни държавни комисии.
                    Какво значи - някаква си фирма отказва да предостави информация на какви цени закупува(от майката си) основната си суровина, определяща цени и позиция на пазара на...КЗК...уж, контролен държавен орган, следящ за правилата на свободния пазар?!
                    Да, ако сме страната - Лукойлия, това е възможно.

А относно искания за намаляване на акциз - има такива от някои протестиращи, нямащи идея от реалното положение, но за това им помагат и медиите, които масово ги облъчват с подобни запитвания към представители на правителството.Удобно, нали
                    В тази тема не съм видяла подобни изблици.

Коментар

• Разликата между мене и тебе и другите "протестиращи" е че аз знам че това дето вие си го мислите /че може да кажете на частна фирма как да работи/ не може да стане - а вие не го знаете. Тъпото е че ни заливате с левите си искания в икономически форум.
                      хубавото е че дори и нещастната ви групичка вече разбра че проблема не е в акцизите - щото нали в началото тва беше едното ви искане - да сте имали най ниските акцизи в европа - ама от толкова протестиращи не се намери един да ви каже че всъщност в БГ акцизите са от най ниските.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Виж сега, последната ми грижа е да се изкарвам умна, красива или богата... в някакъв форум, така че, моля те, спести ми тази реплика - поне 50 пъти я навираш, естествено, когато нямаш адекватни аргументи.Има хора и от форума, които ме познават и знаят що за човек съм.
                      Със сигурност, никой от тях не би ме обвинил в лицемерие, нещо което при теб, например....крещи.
                      Каква е тази "луда" подкрепа за един монополист, който ощетява....всички,....Всички, проумей го - няма бедни и богати - всички....Дори и платените "драскачи", но трябва малко мисъл напред, за да го проумеят.

И пак да напомня )

ОФИЦИАЛНА ДАТА за втори протест
                      27.03.2011 - 13:00

http://gorivo.net/gradove/
                      http://www.facebook.com/pages/Протес...83247415052185
                      http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Коментар

......

ЕДНОГОДИШНОТО ПРОЦЕНТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НЕ Е 34 % а е 40% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

българономиката българономична,дело на всеки българономист!
                        е да сме най-точни ,ако тези числа на картинката са верни, 'щото и това не е сигурно , точният процент е 35.62 %,

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                          Съни нали съм ти казвал че и сто пъти да постнеш един и същ пост от това по-умна няма да станеш
                          Виж сега, последната ми грижа е да се изкарвам умна, красива или богата... в някакъв форум, така че, моля те, спести ми тази реплика - поне 50 пъти я навираш, естествено, когато нямаш адекватни аргументи.Има хора и от форума, които ме познават и знаят що за човек съм.
                          Със сигурност, никой от тях не би ме обвинил в лицемерие, нещо което при теб, например....крещи.
                          Каква е тази "луда" подкрепа за един монополист, който ощетява....всички,....Всички, проумей го - няма бедни и богати - всички....Дори и платените "драскачи", но трябва малко мисъл напред, за да го проумеят.

И пак да напомня )

ОФИЦИАЛНА ДАТА за втори протест
                          27.03.2011 - 13:00

http://gorivo.net/gradove/
                          http://www.facebook.com/pages/Протес...83247415052185
                          http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Поне ти си се загледал да ми обърнеш внимание, за което мерси.
                            а мен ме радва,че има някой,който все още знае как да смята проценти! че такива като теб са също на изчезване в тая държава...
                            бас Фащам,че повечето тук дори не знаят за кво говориме

Коментар

и тва по националната телевизия! на всичкото отгоре тук е икономическия форум на държавата-
                              и на никой дори не му направи впечатление.......
                              ехххххх,българия,българия .......
                              Поне ти си се загледал да ми обърнеш внимание, за което мерси.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Съни нали съм ти казвал че и сто пъти да постнеш един и същ пост от това по-умна няма да станеш

Коментар

Working...
                                X