IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
    Така че лентяй работете и стига вече сте мрънкали - никой няма да ви намали цените защото така ви се било искало.
    Ние сме лентяй! Ние сме голтак! Ние ходих да ми сложат метан на мерцедесо ама они казаха че бил дизел

Коментар

• Всъщност повечето от "голтаците" имат телевизор от 1000 - 1500 лв , последен модел телефон , и лаптоп на който играят игри в къщи - често тези неща купени на креди, обаче голтаците не биха дали примерно 1500 лв за да минат на метан или газ и да направят нещо смислено което ще им спести доста пари за доста дълго време напред. Няма да споменаваме че голтаците в БГ то дават доста пари за цигари и алкохол - ама там цената не ги притеснява много.

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Златев и аз да съм на негово място и аз ще го продавам на колкото мога повече без да ми пука за голтаците.

Коментар

• Я да видим пак опитите за собствени разсъждения на съниту - средна работна заплата в българия 640 лв на мес по 12 - 7680 лв на година, средна заплата в германия 34 000 долара или около 47 000 лв годишно
        Сега оставяме на съниту да сметне 47 000 делено на 7600 - около 7 пъти повече е в германия- каквато е и разликата в БВП - демек горе долу квото сте си заработили тва сте получили
        Така че лентяй работете и стига вече сте мрънкали - никой няма да ви намали цените защото така ви се било искало.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Ти, като си гледал производителността в Германия и пишеш, че БВП на Германия на глава от населението е почти 8 пъти по-голям от нашия, защо не провери и какво е средното възнаграждение - в България то е, не 8, а 18 пъти по-ниско от това в Германия!

Странно е, обаче, че това го пишете в тема, в която се опитваме да се противопоставим на порядките наложени от държавата за безпроблемно проспериране на монополите у нас. Именно държавата подпомага това положение да е устойчиво, вкключително и с неработещи ефективно комисии - ДКВЕР, КЗК, КЗП и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          ...чудя, ако бяхме станали 16-та СССР република, какво ли щеше да е ..
          Разбира се , че и по този въпрос имам разработена хипотеза ( все пак историята не познава " условно наклонение " , още повече за нещо което изобщо не се е случило и е плод на въображение само на БКП , тогава ) , но тя не е за споделяне ....в публичен форум ! А и не е актуална към днешна дата !
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Извинявай , но на неправилни въпроси не мога да имам задоволителен , за теб , отговор ......Когато кварталният бакалия започне да ми продава сиренето без ДДС , тогава ще ти отговоря на питането ....

.............
            Няма да издребнявам повече, отговорът не е сложен.
            Но, макар да сравняваш бакалия с Лукойл, не искам да оставаш в някаква заблуда ) - та, да, сиренето се таксува като цена на продавач и после се калкулира ДДС.При определени условия и включения акциз ще ти посочи продавача на акцизната стока ...
            Както и при определени условия ще си възстановиш и двете, затова цената на продавача е Важна.

За ЕС - робството ...не знам...но вече се чудя, ако бяхме станали 16-та СССР република, какво ли щеше да е
            Last edited by съни(тя); 25.03.2011, 20:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              Тук бачкерите в повечето фирми не бачкат, чупят инструменти, не пазят, не се отнасят към това с което работят като свое, просто защото не го чувстват такова. Знаят, че всеки иска да ги цака, за това и те не влагат старание. Вие ги лъжете, че им плащате, те ви лъжат че работят. Това е!
              Да не мислиш, че същите тези бачкери като отидат на частно и се скъсват от бачкане или инструментите са им по-здрави. Същите мундари са си.

Преди година дойде един майстор уж препоръчан. Даде оферта - фиксирана цена - няма мърдане. Каза, че за 1-2 дена ще свърши. Мота се 4 дена. През 50% седеше с фаса в устата. Не питай после колко време се проветряваше жилището.

За 1-2 дена кинтите бяха ок. Ама за 4 дни - според мен си беше на ръба на мизерното съществуване.

Коментар

Отговор на въпроса "... къде цената за потребител( без държавни такси) на бензин и дизел на Лукойл е по-висока - в Белгия или в България?" - НЯМАШ
                .....
                Извинявай , но на неправилни въпроси не мога да имам задоволителен , за теб , отговор ......Когато кварталният бакалия започне да ми продава сиренето без ДДС , тогава ще ти отговоря на питането ....

А за акцизите си права - да ! Ще се вдигат и ще летим в ценовите небеса ....Но много пъти съм споделял ( в тесен кръг ) ,че европейското присъствие ще е много по -тежко от османското ....Защото онези първите 150 години са се държали човешки , а 'европейците " почнаха с издевателствата още след първата година , разчитайки на факта че процедура "отказ от членство "няма .......Но това е друга тема -да не се отклоняваме !

По-добре стискайте зъби и работете , че краят е близо !

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Какво "намаление заради протестите" бе моме?
                  Ето чети:

"Лукойл" вдигна цените на дребно на бензина и дизела

и ТУК
                  Гигов, тъй като не си длъжен да следиш всичко, което съм писала по конкретен повод, както аз не съм длъжна да повтарям едно и също, просто ще ти го копирам, Момко
                  Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Я, да погледнем как работи една компания в конкурентна среда И в среда на монопол, поддържан с всякакви средства от управляващи.

Картинката, по-долу е към днешна дата 25.03, след вълна на протести в България и след намалението на цените за потребителите от Лукойл-България....явно само с цел отвличане на вниманието и недоволството.
                  Други осезаеми обективни причини от 09.03 и към днес - няма.

Иначе как може да се обясни защо на 09.03 цена на дизел за България е 1.33 EUR/L , аз за Белгия 1.29 EUR/L

А дори към днешна дата цените в 7-8 страни на дизела са по-ниски от тези в България
                  http://energy.eu/#Prices

Въпреки че, Лукойл направи след протестите по-чувствително намаление на бензина А 95, за да може да спре атаките и погледите на хората, как така в 10-на по-богати страни, с по-високи разходи по цялата верига, цените за потребителите са по-ниски.
                  Още повече в производството на Лукойл дизела с почти два пъти по-високо потребление

Откривате ли някаква разлика дори само в официалната част на сайтовете - единия е отворен към потребителя, другия е ..."търси си, ако нещо те интересува..."

Цени на ЛУКОЙЛ в БЕЛГИЯ

1.29 EUR
                  http://www.lukoil.be/nl/index.cfm

Дебело е подчертана "Вашата отстъпка - 15 цента/литър

Цени на ЛУКОЙЛ в БЪЛГАРИЯ

1.28 EUR

В тези цени влизат:
                  за Белгия 407 EUR акциз и 21% ДДС
                  за България 314 EUR акциз и 20% ДДС

За EUROSUPER 95+ в Белгия 1.43 EUR/L
                  За А 95H в България 1.22 EUR/L

В тези цени влизат:
                  за Белгия 613.57 EUR акциз и 21% ДДС
                  за България 363.02 EUR акциз и 20% ДДС
                  Когато имам малко повече време ще погледна какво е положението и в холандската TRN, където Лукойл закупи 45% за 725млн.$, при подобна мощност на преработка с бургаската рафинерия и преобладаващо същата основна суровина - смес от Urals.

ОФИЦИАЛНА ДАТА за втори протест
                  27.03.2011 - 13:00

http://gorivo.net/gradove/
                  http://www.facebook.com/pages/Протес...83247415052185
                  http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Коментар

Защо да не ти отгоговоря ....Разбира се , в БГ крайната цена е по- ниска ,отколкото в Белгия ( приемам данните ти за верни ) ....1.28 ,спрямо 1.29 ли беше ....

Но тебе явно те интересуват калкулациите на Лукойл ....Май от икономика не разбираш , съдейки по постовете ти ...Или бъркам .....

......................
                    Благодаря, че не ме разочарова.
                    Отговор на въпроса "... къде цената за потребител( без държавни такси) на бензин и дизел на Лукойл е по-висока - в Белгия или в България?" - НЯМАШ
                    Цената на ЛУКойл?....на държавата е друга работа.

Интересно, там където държавата прибира повече, и населението им е с по-висок стандарт......а там, където си броят стотинките, монополиста си припбира подобаващо повече

Следейски руските си интереси, май си пропуснал, че след година и тук ще трябва да се повишат още акцизите....заради ЕС, не за друго....тогава ще чупим рекордите

Коментар

• Васил Филипов: Поддържането на монополи се превърна в национална стратегия http://www.desant.net/show-news/21949/
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Цената на дизела е същата, с разлика само 1 цент( и това след намалението на ЛУкойл най-вече заради протестите!).
                        Какво "намаление заради протестите" бе моме?
                        Ето чети:

"Лукойл" вдигна цените на дребно на бензина и дизела

и ТУК
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          Мразя монополистите в БГ и хората, които ги "назначиха" по един или друг начин, обаче Съни да те питам, ти ако можеш да продаваш нещо, което имаш само ти и ограничен брой други лица и което се търси силно в 20 страни примерно и можеш да го продаваш в тези страни на 2.50, ще се навиеш ли да го продаваш в 21-ва страна на 2.00 лева, само щото хората там били бедни и нямали толкова пари да си го позволят или ще го пуснеш на айде 2.45 пък ако щат? Ако не щат ще го изнесеш всичкото количество в пак тези 20 страни и да кажем там ще го купуват с радост на 2.45 ( 5 стотинки по-евтино). Ти как мислиш, дали VW продава по-евтинко или направо за без пари колите си в Бразилия на голите негърчета, само щото ги произвежда там, пък те горките немат кинти?
                          Ами разбира се. че производителят (още повече пък монополист) ще гледа да максимизира печалбата докато може, а не да каже в началото на годината оп ей тук ще си сложим 10% марж над всички други разходи и това е !!!
                          Разбира се ролята на държавата е да разбива този монопол и да улеснява конкуренцията, ама колкото и да мразя дебелото прасе Златев и аз да съм на негово място и аз ще го продавам на колкото мога повече без да ми пука за голтаците.
                          Така е, Златев и сие се възползват, купуват и пазят точно това отношение на държавата.

Но вече многократно коментирахме, че протестът е от хора, на които им омръзна да са безмълвни свидетели на това положение.
                          На пародийните проверки на различните държавни комисии, циято единствена цел да съществуват и получават високи заплати за труда си е, именно да следи за спазване на правилата за конкурентен пазар, злоупотреба с монополно положение, защита на потребителя и редица други права на демократичните общества.

Поведението на ЛУКойл от последните дни беше красноречиво - само дето още не са казали, че уволняват министъра задал адекватни въпроси - защо пазарът не е свободен.
                          Но в същото време, те се скъсват - сами и с многобройни помощници от медии и публични лица да декларират, че техните цени тук са най-ниски.
                          Ок, нека видим дали е така.

И за теб, нормално ли е, компания с монополно положение и съмнения за налагане на споразумения да отказва информация като на какви цени закупува петрола от майката си и какво е ценообразуването й, при положение, че в западния свят подобни свързани отношения се следят под лупа?!

Коментар

• Защо да не ти отгоговоря ....Разбира се , в БГ крайната цена е по- ниска ,отколкото в Белгия ( приемам данните ти за верни ) ....1.28 ,спрямо 1.29 ли беше ....

Но тебе явно те интересуват калкулациите на Лукойл ....Май от икономика не разбираш , съдейки по постовете ти ...Или бъркам .....

Препоръчвам следващият път да протестирате пред Кауфланд и Лидл , че тия са наистина мародери

Коментар

....Чудиш се че бензина в Белгия е по -скъп от този в БГ и искаш отговор от "Лукойл" ? ...

Е, не се притеснявай -няма да получиш !

Но примерно , една от причините за по-високите белгийски цени ,е факта че цяла Зап.Европа се снабдява със суровината от БТС 1 ( Балтийская трубопроводная система ) с която представлява :
                              ".....система магистральных нефтепроводов, связывающая месторождения нефти Тимано-Печерского, Западно-Сибирского и Урало-Поволжского районов с морским портом Приморск. Оттуда нефть поступает в Роттердам - главный центр нефтеторговли и переработки в Европе ...."

...............................
                              Цената на дизела е същата, с разлика само 1 цент( и това след намалението на ЛУкойл най-вече заради протестите!).
                              Но тъй като, продавача не се интересува от цената на акциза и ДДС - тя се заплаща от купувача, то сметни си цените на продавача (без ДДС и акциз).

Ще ми отговориш ли къде цената за потребител( без държавни такси) на бензин и дизел на Лукойл е по-висока - в Белгия или в България?

п.п....предполагам, че няма да ми отговориш....като не го правят и всички защитници на политиката на държавата ни към Лукойл( и не само, но сега това коментираме. Нека крачките са 1 по една)

Коментар

Никак не е странно, че ни управляват дълги години правителства(общо взето от едно котило), които разчитат именно на подобно мислене и поведение!
                                Ти, като си гледал производителността в Германия и пишеш, че БВП на Германия на глава от населението е почти 8 пъти по-голям от нашия, защо не провери и какво е средното възнаграждение - в България то е, не 8, а 18 пъти по-ниско от това в Германия!

Странно е, обаче, че това го пишете в тема, в която се опитваме да се противопоставим на порядките наложени от държавата за безпроблемно проспериране на монополите у нас. Именно държавата подпомага това положение да е устойчиво, вкключително и с неработещи ефективно комисии - ДКВЕР, КЗК, КЗП и др.

А монополите изяждат национален капитал и обират и последните стотинки, чиято алтернатива за по-добро образование, вкл. сред населението.
                                Съни(тя), а това е така, защото всички правителства досега са ни монтирани, а не свободно избрани.Ако се питате как - много просто - чрез предизборни, изборни и следизборни манипулации.

Коментар

Working...
                                X