Първоначално изпратено от rogers
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕ на монополните и картелирани цени в България!
Collapse
X
-
Всъщност повечето от "голтаците" имат телевизор от 1000 - 1500 лв , последен модел телефон , и лаптоп на който играят игри в къщи - често тези неща купени на креди, обаче голтаците не биха дали примерно 1500 лв за да минат на метан или газ и да направят нещо смислено което ще им спести доста пари за доста дълго време напред. Няма да споменаваме че голтаците в БГ то дават доста пари за цигари и алкохол - ама там цената не ги притеснява много.
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеЗлатев и аз да съм на негово място и аз ще го продавам на колкото мога повече без да ми пука за голтаците.
Коментар
-
Я да видим пак опитите за собствени разсъждения на съниту - средна работна заплата в българия 640 лв на мес по 12 - 7680 лв на година, средна заплата в германия 34 000 долара или около 47 000 лв годишно
Сега оставяме на съниту да сметне 47 000 делено на 7600 - около 7 пъти повече е в германия- каквато е и разликата в БВП - демек горе долу квото сте си заработили тва сте получили
Така че лентяй работете и стига вече сте мрънкали - никой няма да ви намали цените защото така ви се било искало.
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТи, като си гледал производителността в Германия и пишеш, че БВП на Германия на глава от населението е почти 8 пъти по-голям от нашия, защо не провери и какво е средното възнаграждение - в България то е, не 8, а 18 пъти по-ниско от това в Германия!
Странно е, обаче, че това го пишете в тема, в която се опитваме да се противопоставим на порядките наложени от държавата за безпроблемно проспериране на монополите у нас. Именно държавата подпомага това положение да е устойчиво, вкключително и с неработещи ефективно комисии - ДКВЕР, КЗК, КЗП и др.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение...чудя, ако бяхме станали 16-та СССР република, какво ли щеше да е ..Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеИзвинявай , но на неправилни въпроси не мога да имам задоволителен , за теб , отговор ......Когато кварталният бакалия започне да ми продава сиренето без ДДС , тогава ще ти отговоря на питането ....
.............
Но, макар да сравняваш бакалия с Лукойл, не искам да оставаш в някаква заблуда ) - та, да, сиренето се таксува като цена на продавач и после се калкулира ДДС.При определени условия и включения акциз ще ти посочи продавача на акцизната стока ...
Както и при определени условия ще си възстановиш и двете, затова цената на продавача е Важна.
За ЕС - робството ...не знам...но вече се чудя, ако бяхме станали 16-та СССР република, какво ли щеше да еLast edited by съни(тя); 25.03.2011, 20:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТук бачкерите в повечето фирми не бачкат, чупят инструменти, не пазят, не се отнасят към това с което работят като свое, просто защото не го чувстват такова. Знаят, че всеки иска да ги цака, за това и те не влагат старание. Вие ги лъжете, че им плащате, те ви лъжат че работят. Това е!
Преди година дойде един майстор уж препоръчан. Даде оферта - фиксирана цена - няма мърдане. Каза, че за 1-2 дена ще свърши. Мота се 4 дена. През 50% седеше с фаса в устата. Не питай после колко време се проветряваше жилището.
За 1-2 дена кинтите бяха ок. Ама за 4 дни - според мен си беше на ръба на мизерното съществуване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеОтговор на въпроса "... къде цената за потребител( без държавни такси) на бензин и дизел на Лукойл е по-висока - в Белгия или в България?" - НЯМАШ
.....
А за акцизите си права - да ! Ще се вдигат и ще летим в ценовите небеса ....Но много пъти съм споделял ( в тесен кръг ) ,че европейското присъствие ще е много по -тежко от османското ....Защото онези първите 150 години са се държали човешки , а 'европейците " почнаха с издевателствата още след първата година , разчитайки на факта че процедура "отказ от членство "няма .......Но това е друга тема -да не се отклоняваме !
По-добре стискайте зъби и работете , че краят е близо !Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеКакво "намаление заради протестите" бе моме?
Ето чети:
"Лукойл" вдигна цените на дребно на бензина и дизела
и ТУК
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЯ, да погледнем как работи една компания в конкурентна среда И в среда на монопол, поддържан с всякакви средства от управляващи.
Картинката, по-долу е към днешна дата 25.03, след вълна на протести в България и след намалението на цените за потребителите от Лукойл-България....явно само с цел отвличане на вниманието и недоволството.
Други осезаеми обективни причини от 09.03 и към днес - няма.
Иначе как може да се обясни защо на 09.03 цена на дизел за България е 1.33 EUR/L , аз за Белгия 1.29 EUR/L
А дори към днешна дата цените в 7-8 страни на дизела са по-ниски от тези в България
http://energy.eu/#Prices
Въпреки че, Лукойл направи след протестите по-чувствително намаление на бензина А 95, за да може да спре атаките и погледите на хората, как така в 10-на по-богати страни, с по-високи разходи по цялата верига, цените за потребителите са по-ниски.
Още повече в производството на Лукойл дизела с почти два пъти по-високо потребление
Откривате ли някаква разлика дори само в официалната част на сайтовете - единия е отворен към потребителя, другия е ..."търси си, ако нещо те интересува..."
Цени на ЛУКОЙЛ в БЕЛГИЯ
1.29 EUR
http://www.lukoil.be/nl/index.cfm
Дебело е подчертана "Вашата отстъпка - 15 цента/литър
Цени на ЛУКОЙЛ в БЪЛГАРИЯ
1.28 EUR
В тези цени влизат:
за Белгия 407 EUR акциз и 21% ДДС
за България 314 EUR акциз и 20% ДДС
за Белгия 613.57 EUR акциз и 21% ДДС
за България 363.02 EUR акциз и 20% ДДС
Когато имам малко повече време ще погледна какво е положението и в холандската TRN, където Лукойл закупи 45% за 725млн.$, при подобна мощност на преработка с бургаската рафинерия и преобладаващо същата основна суровина - смес от Urals.
27.03.2011 - 13:00
http://gorivo.net/gradove/
http://www.facebook.com/pages/Протес...83247415052185
http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеЗащо да не ти отгоговоря ....Разбира се , в БГ крайната цена е по- ниска ,отколкото в Белгия ( приемам данните ти за верни ) ....1.28 ,спрямо 1.29 ли беше ....
Но тебе явно те интересуват калкулациите на Лукойл ....Май от икономика не разбираш , съдейки по постовете ти ...Или бъркам .....
......................
Отговор на въпроса "... къде цената за потребител( без държавни такси) на бензин и дизел на Лукойл е по-висока - в Белгия или в България?" - НЯМАШ
Цената на ЛУКойл?....на държавата е друга работа.
Интересно, там където държавата прибира повече, и населението им е с по-висок стандарт......а там, където си броят стотинките, монополиста си припбира подобаващо повече
Следейски руските си интереси, май си пропуснал, че след година и тук ще трябва да се повишат още акцизите....заради ЕС, не за друго....тогава ще чупим рекордите
Коментар
-
Васил Филипов: Поддържането на монополи се превърна в национална стратегия http://www.desant.net/show-news/21949/Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЦената на дизела е същата, с разлика само 1 цент( и това след намалението на ЛУкойл най-вече заради протестите!).
Ето чети:
"Лукойл" вдигна цените на дребно на бензина и дизела
и ТУКНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеМразя монополистите в БГ и хората, които ги "назначиха" по един или друг начин, обаче Съни да те питам, ти ако можеш да продаваш нещо, което имаш само ти и ограничен брой други лица и което се търси силно в 20 страни примерно и можеш да го продаваш в тези страни на 2.50, ще се навиеш ли да го продаваш в 21-ва страна на 2.00 лева, само щото хората там били бедни и нямали толкова пари да си го позволят или ще го пуснеш на айде 2.45 пък ако щат? Ако не щат ще го изнесеш всичкото количество в пак тези 20 страни и да кажем там ще го купуват с радост на 2.45 ( 5 стотинки по-евтино). Ти как мислиш, дали VW продава по-евтинко или направо за без пари колите си в Бразилия на голите негърчета, само щото ги произвежда там, пък те горките немат кинти?
Ами разбира се. че производителят (още повече пък монополист) ще гледа да максимизира печалбата докато може, а не да каже в началото на годината оп ей тук ще си сложим 10% марж над всички други разходи и това е !!!
Разбира се ролята на държавата е да разбива този монопол и да улеснява конкуренцията, ама колкото и да мразя дебелото прасе Златев и аз да съм на негово място и аз ще го продавам на колкото мога повече без да ми пука за голтаците.
Но вече многократно коментирахме, че протестът е от хора, на които им омръзна да са безмълвни свидетели на това положение.
На пародийните проверки на различните държавни комисии, циято единствена цел да съществуват и получават високи заплати за труда си е, именно да следи за спазване на правилата за конкурентен пазар, злоупотреба с монополно положение, защита на потребителя и редица други права на демократичните общества.
Поведението на ЛУКойл от последните дни беше красноречиво - само дето още не са казали, че уволняват министъра задал адекватни въпроси - защо пазарът не е свободен.
Но в същото време, те се скъсват - сами и с многобройни помощници от медии и публични лица да декларират, че техните цени тук са най-ниски.
Ок, нека видим дали е така.
И за теб, нормално ли е, компания с монополно положение и съмнения за налагане на споразумения да отказва информация като на какви цени закупува петрола от майката си и какво е ценообразуването й, при положение, че в западния свят подобни свързани отношения се следят под лупа?!
Коментар
-
Защо да не ти отгоговоря ....Разбира се , в БГ крайната цена е по- ниска ,отколкото в Белгия ( приемам данните ти за верни ) ....1.28 ,спрямо 1.29 ли беше ....
Но тебе явно те интересуват калкулациите на Лукойл ....Май от икономика не разбираш , съдейки по постовете ти ...Или бъркам .....
Препоръчвам следващият път да протестирате пред Кауфланд и Лидл , че тия са наистина мародериДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение....Чудиш се че бензина в Белгия е по -скъп от този в БГ и искаш отговор от "Лукойл" ? ...
Е, не се притеснявай -няма да получиш !
Но примерно , една от причините за по-високите белгийски цени ,е факта че цяла Зап.Европа се снабдява със суровината от БТС 1 ( Балтийская трубопроводная система ) с която представлява :
".....система магистральных нефтепроводов, связывающая месторождения нефти Тимано-Печерского, Западно-Сибирского и Урало-Поволжского районов с морским портом Приморск. Оттуда нефть поступает в Роттердам - главный центр нефтеторговли и переработки в Европе ...."
...............................
Но тъй като, продавача не се интересува от цената на акциза и ДДС - тя се заплаща от купувача, то сметни си цените на продавача (без ДДС и акциз).
Ще ми отговориш ли къде цената за потребител( без държавни такси) на бензин и дизел на Лукойл е по-висока - в Белгия или в България?
п.п....предполагам, че няма да ми отговориш....като не го правят и всички защитници на политиката на държавата ни към Лукойл( и не само, но сега това коментираме. Нека крачките са 1 по една)
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНикак не е странно, че ни управляват дълги години правителства(общо взето от едно котило), които разчитат именно на подобно мислене и поведение!
Ти, като си гледал производителността в Германия и пишеш, че БВП на Германия на глава от населението е почти 8 пъти по-голям от нашия, защо не провери и какво е средното възнаграждение - в България то е, не 8, а 18 пъти по-ниско от това в Германия!
Странно е, обаче, че това го пишете в тема, в която се опитваме да се противопоставим на порядките наложени от държавата за безпроблемно проспериране на монополите у нас. Именно държавата подпомага това положение да е устойчиво, вкключително и с неработещи ефективно комисии - ДКВЕР, КЗК, КЗП и др.
А монополите изяждат национален капитал и обират и последните стотинки, чиято алтернатива за по-добро образование, вкл. сред населението.
Коментар
Коментар