Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕ на монополните и картелирани цени в България!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеТака след като протестиращите разбраха вече че проблема не е в акциза и в ДДС, после видяха че цената на бензина в БГ е най ниска в цяла европа, после отрекоха че може да се внася отвън щото видиш ли държавата защитавала рафинерията - ами щом като е толкова облагодетелствана рафинерията и защитена от вносителите и печалбата и е толкова голяма, защо не привлечете инвеститор и да направи втора рафинерия - нали печалбата на първата е огромна на ваш гръб - значи има хляб и за втора. Само че явно инвеститорите които могат да направят рафинерия не мислят така, защото едно е да ходиш да викаш аз искам тва искам онова ама съвсем друго е да направиш нещо.
А такива като мен дето са минали на метан или газ са направили много повече срещу лукойл отколкото такива като т.нар. протестиращи дето се борят с тоя дет духа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнениеДа, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.
На всякъде по света фирмите търгуващи с горива се задължават да поддържат минимални резерви, защото нефтът е страгическа суровина! Искате само в България ли да се правят изключения?
Като нямаш пари да поддържаш изискуемите от закона минимални количества, къде изобщо си тръгнал да правиш бизнес с горива?!
Още веднъж се убеждавам че зад протеста на гъдулките стои сивият бизнес с горива който досега бе свикнал да трупа пачки от контрабанден внос и врътки с акцизи и ДДС!!! Дойде кризата и държавата затегна гайките при търговията с акцизни стоки. Далаверките при вноса на горива станаха почти невъзможни... И ся кво да праим?! Дайте да "либерализираме" вноса за да бъде възможно пак да си праим врътките!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнениеЗдравейте, колеги! Изказвам дълбокото си уважение към вас, съни(тя) и FOREX MASTER, но мисля,че спора е безсмислен, Да, съгласен съм, че всяка частна компания се отчита само пред акционерите си,но в случая Лукойл не е 100% частна компания, а и доколкото знам - не твърдя, че съм абсолютно категорично прав - Лукойл - България вече се е нароил на 5-6 различни фирми и така не се знае къде държавата има участие и къде - не. Второ - рафинериите по цял свят, както и в България, купуват нефта по някакви усреднени цени, а не по тези, които се търгуват по борсите - такава ми е информацията. Да, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.Нека някой не остане с грешно впечатление от поста ми - аз също дълбоко уважавам и обичам руснаците и знам, че те са наши братя, но не бъркайте Лукойл - България с Русия - нямат нищо общо!
Не може да си пееш само една песен - "като ти е скъпо нещо от монополист в България, ходи да си купуваш от свободния пазар в Европа" и да водиш диалог/спор.
А за пълните му с противоречия мнения, к'во да говорим )
Веднъж твърди, че на Лукойл цените изобщо били най-ниски, после, че имало и по-ниски,...после че и самият Лукойл в Белгия продава по-евтино, щото имало конкуренция.....ама и тук, уж, имало, ама на - цените по-високи ))
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеhttp://gorivo.net/information/
НА 27 МАРТ 2011 г ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВТОРИ ПРОТЕСТ! НАЧАЛНИЯТ ЧАС Е 13:00 ЗА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ!
ПРОТЕСТЪТ ЩЕ СЕ СЪСТОИ В БЛОКИРАНЕ НА ВАЖНИ ПЪТНИ АРТЕРИИ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД!
До момента са създадени за следните градове: http://gorivo.net/information/
http://gorivo.net/information/
http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
http://www.facebook.com/home.php?sk=...73206169391766
Коментар
-
Така след като протестиращите разбраха вече че проблема не е в акциза и в ДДС, после видяха че цената на бензина в БГ е най ниска в цяла европа, после отрекоха че може да се внася отвън щото видиш ли държавата защитавала рафинерията - ами щом като е толкова облагодетелствана рафинерията и защитена от вносителите и печалбата и е толкова голяма, защо не привлечете инвеститор и да направи втора рафинерия - нали печалбата на първата е огромна на ваш гръб - значи има хляб и за втора. Само че явно инвеститорите които могат да направят рафинерия не мислят така, защото едно е да ходиш да викаш аз искам тва искам онова ама съвсем друго е да направиш нещо.
А такива като мен дето са минали на метан или газ са направили много повече срещу лукойл отколкото такива като т.нар. протестиращи дето се борят с тоя дет духа.
Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнениеДа, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеБелгия е включен по-висок акциз, по-високо ДДС, по-високи транспортни разходи и разходи за труд
В България има предостатъчно конкуренция на пазара на горива. Фактите са си факти... Който смята че печалбите са големи нека да си внася горива или да си построи рафинерия и да си печели!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Здравейте, колеги! Изказвам дълбокото си уважение към вас, съни(тя) и FOREX MASTER, но мисля,че спора е безсмислен, Да, съгласен съм, че всяка частна компания се отчита само пред акционерите си,но в случая Лукойл не е 100% частна компания, а и доколкото знам - не твърдя, че съм абсолютно категорично прав - Лукойл - България вече се е нароил на 5-6 различни фирми и така не се знае къде държавата има участие и къде - не. Второ - рафинериите по цял свят, както и в България, купуват нефта по някакви усреднени цени, а не по тези, които се търгуват по борсите - такава ми е информацията. Да, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.Нека някой не остане с грешно впечатление от поста ми - аз също дълбоко уважавам и обичам руснаците и знам, че те са наши братя, но не бъркайте Лукойл - България с Русия - нямат нищо общо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеПак ли само ти не разбра
На акционера в лицето на КЗК (представител на държавата) се отказва основна информация - цената на внасяния нефт за преработка.
Държавата е дотолкова акционер доколкото притежава тъй наречената златна акция. Като притежател на такава акция държавата има точно определени права! Ценообразуването НЕ Е СРЕД ТЕЗИ ПРАВА!
Вземете малко се поограмотете щото само небивалици драскате. И постепенно превръщам тази тема в място за изнасяне на частни уроци на безработни протестиращи срещу всичко...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНикой съм забравил, сънке... Всеки акционер си получава съответната информация!
Не можах да разбира:
1. Защо смятате, че руският нефт трябва да пристига в България с най-ниска доставна цена?
2. Защо смятате, че трябва да плащате на бензиностанциите най-ниска цена за бензин и за дизел от всички 27 страни членки на ЕС?
На акционера в лицето на КЗК (представител на държавата) се отказва основна информация - цената на внасяния нефт за преработка.
Това е много нелепо, при положение, че Русия ни продава на международни цени
В Белгия, едва ли би си позволила да откаже подобно инфо.
Затова, сигурно, там продава на същата цена дизела, както и в България, понякога и по-скъпо тук, независимо, че в цената за Белгия е включен по-висок акциз, по-високо ДДС, по-високи транспортни разходи и разходи за труд
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНикой съм забравил, сънке... Всеки акционер си получава съответната информация!
Не можах да разбира:
1. Защо смятате, че руският нефт трябва да пристига в България с най-ниска доставна цена?
2. Защо смятате, че трябва да плащате на бензиностанциите най-ниска цена за бензин и за дизел от всички 27 страни членки на ЕС?
Пък на американолюбците да им го продават по 5лв литъра!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНе забравяй, че Българската държава е акционер в Лукойл - Нефтохим!
Не можах да разбира:
2. Защо смятате, че трябва да плащате на бензиностанциите най-ниска цена за бензин и за дизел от всички 27 страни членки на ЕС?Last edited by Forex Master; 27.03.2011, 12:15.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениебертрамков, ти за капитализъм ли си или за социализъм? Ако си за капитализъм защо не уважаваш неприкосновеността на частната собственост? Лукойл е частна фирма и не дължи на никой обяснения освен на акционерите си!
..............?!
Така че Лукойл следва да се отчитат и в България, не само в Русия.
Следва и да не обират държавата и гражданите й.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеАко се направи детайлен и ОБЕКТИВЕН анализ на разходите на рафинерията
За да се бъркаш трябва да докажеш, че те са монополисти и нарушават антимонополното законодателство! Но няма как да докажеш това защото:
1. Почти 40% от продаваните горива в България са внос!
2. Има 4 фирми които са собственици на лицензирани складови бази за съхранение на такива акцизни стоки като горивата.
3. Има над 200 /двеста/ фирми лицензирани за внос на горива.
Извод:
На който не му харесват цените или качеството на горивата от Лукойл да си зарежда от бензиностанции продаващи вносни горива.
Защо квичите, че дизела бил по-евтин в Словения? Ами като е по-евтин зареждайте от там! Някой пречи ли ви?... Тъкмо като заредите с по-евтин дизел от Словения ще свалите и цените на услугите които предлагате? НалЕ?!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
KissMyAss
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Коментар
Коментар