IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Това е много смешно наистина...

На всякъде по света фирмите търгуващи с горива се задължават да поддържат минимални резерви, защото нефтът е страгическа суровина! Искате само в България ли да се правят изключения?

Като нямаш пари да поддържаш изискуемите от закона минимални количества, къде изобщо си тръгнал да правиш бизнес с горива?!

Още веднъж се убеждавам че зад протеста на гъдулките стои сивият бизнес с горива който досега бе свикнал да трупа пачки от контрабанден внос и врътки с акцизи и ДДС!!! Дойде кризата и държавата затегна гайките при търговията с акцизни стоки. Далаверките при вноса на горива станаха почти невъзможни... И ся кво да праим?! Дайте да "либерализираме" вноса за да бъде възможно пак да си праим врътките!
    Аз съм съгласен, че трябва да поддържат складови наличности и разбирам защо, но въпроса е, че размера на изискуемите запаси е ненужно голям. А съм чувал и друга теория защо на практика няма внос на горива - спомнете си какво се случи с Бай Миле...

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
      Така след като протестиращите разбраха вече че проблема не е в акциза и в ДДС, после видяха че цената на бензина в БГ е най ниска в цяла европа, после отрекоха че може да се внася отвън щото видиш ли държавата защитавала рафинерията - ами щом като е толкова облагодетелствана рафинерията и защитена от вносителите и печалбата и е толкова голяма, защо не привлечете инвеститор и да направи втора рафинерия - нали печалбата на първата е огромна на ваш гръб - значи има хляб и за втора. Само че явно инвеститорите които могат да направят рафинерия не мислят така, защото едно е да ходиш да викаш аз искам тва искам онова ама съвсем друго е да направиш нещо.
      А такива като мен дето са минали на метан или газ са направили много повече срещу лукойл отколкото такива като т.нар. протестиращи дето се борят с тоя дет духа.
      Колега, когато посочваш някого с пръст, най напред си направи труда да се информираш дали греховете, в които ще го обвиниш, са релевантни към него! За твое сведение ще ти кажа, че аз познавам и ползвам метана като автомобилно горриво още от 2004 година. Към настоящия момент имам три автомобила на метан, така че не знам кой от нас двамата е направил повече срещу монопола на Лукойл-България. Само че за мен въпроса е принципен и не мога да си позволя да се СКАТАЯ като теб и някои други, защото цената на бензина и дизела не ги засяга! Докато сме така настроени един към друг, така разделени на АЗ-ТАРИКАТА и ВИЕ-ТЪПАЦИТЕ, няма да има и грам напредък към по-добър живот!

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
        Да, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.
        Това е много смешно наистина...

На всякъде по света фирмите търгуващи с горива се задължават да поддържат минимални резерви, защото нефтът е страгическа суровина! Искате само в България ли да се правят изключения?

Като нямаш пари да поддържаш изискуемите от закона минимални количества, къде изобщо си тръгнал да правиш бизнес с горива?!

Още веднъж се убеждавам че зад протеста на гъдулките стои сивият бизнес с горива който досега бе свикнал да трупа пачки от контрабанден внос и врътки с акцизи и ДДС!!! Дойде кризата и държавата затегна гайките при търговията с акцизни стоки. Далаверките при вноса на горива станаха почти невъзможни... И ся кво да праим?! Дайте да "либерализираме" вноса за да бъде възможно пак да си праим врътките!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
          Здравейте, колеги! Изказвам дълбокото си уважение към вас, съни(тя) и FOREX MASTER, но мисля,че спора е безсмислен, Да, съгласен съм, че всяка частна компания се отчита само пред акционерите си,но в случая Лукойл не е 100% частна компания, а и доколкото знам - не твърдя, че съм абсолютно категорично прав - Лукойл - България вече се е нароил на 5-6 различни фирми и така не се знае къде държавата има участие и къде - не. Второ - рафинериите по цял свят, както и в България, купуват нефта по някакви усреднени цени, а не по тези, които се търгуват по борсите - такава ми е информацията. Да, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.Нека някой не остане с грешно впечатление от поста ми - аз също дълбоко уважавам и обичам руснаците и знам, че те са наши братя, но не бъркайте Лукойл - България с Русия - нямат нищо общо!
          Цезар, спор няма ))

Не може да си пееш само една песен - "като ти е скъпо нещо от монополист в България, ходи да си купуваш от свободния пазар в Европа" и да водиш диалог/спор.

А за пълните му с противоречия мнения, к'во да говорим )

Веднъж твърди, че на Лукойл цените изобщо били най-ниски, после, че имало и по-ниски,...после че и самият Лукойл в Белгия продава по-евтино, щото имало конкуренция.....ама и тук, уж, имало, ама на - цените по-високи ))

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          http://gorivo.net/information/
          НА 27 МАРТ 2011 г ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВТОРИ ПРОТЕСТ! НАЧАЛНИЯТ ЧАС Е 13:00 ЗА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ!

ПРОТЕСТЪТ ЩЕ СЕ СЪСТОИ В БЛОКИРАНЕ НА ВАЖНИ ПЪТНИ АРТЕРИИ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД!

До момента са създадени за следните градове: http://gorivo.net/information/

http://gorivo.net/information/
          http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
          http://www.facebook.com/home.php?sk=...73206169391766

Коментар

• Така след като протестиращите разбраха вече че проблема не е в акциза и в ДДС, после видяха че цената на бензина в БГ е най ниска в цяла европа, после отрекоха че може да се внася отвън щото видиш ли държавата защитавала рафинерията - ами щом като е толкова облагодетелствана рафинерията и защитена от вносителите и печалбата и е толкова голяма, защо не привлечете инвеститор и да направи втора рафинерия - нали печалбата на първата е огромна на ваш гръб - значи има хляб и за втора. Само че явно инвеститорите които могат да направят рафинерия не мислят така, защото едно е да ходиш да викаш аз искам тва искам онова ама съвсем друго е да направиш нещо.
            А такива като мен дето са минали на метан или газ са направили много повече срещу лукойл отколкото такива като т.нар. протестиращи дето се борят с тоя дет духа.

Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
            Да, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Белгия е включен по-висок акциз, по-високо ДДС, по-високи транспортни разходи и разходи за труд
              Какви разходи на труд, какви транспортни разходи, какви 5 лева? Сънке, това не ти е социализъма бе душко... На това му се казва конкуренция... Всяка частна фирма продава на цена на която конкуренцията и позволява на съответния пазар!

В България има предостатъчно конкуренция на пазара на горива. Фактите са си факти... Който смята че печалбите са големи нека да си внася горива или да си построи рафинерия и да си печели!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Милионерът Златев настояваше Велчев да образува дело срещу Цветков за набеждаване, за което в Наказателния кодекс се предвиждат решетки между една и шест години.

Според петролния бос, опонентът му злостно го бил набедил, огласявайки публично как се е сдобил с апетитни терени в Софийска област, как е превзел държавни и общински предприятия и сгради в Правец и как изобщо е успял да подчини малкото градче и управата му на себе си.

Това било станало с публикуването м.г. на т. нар. “Бяла книга”, в която се описват всички машинации на фирмата “Тера тур сервиз”. По документи тази фирма се води собственост на бащата на Валентин Златев – Васил, някогашен ортодоксален комунист, верен съратник на Тодор Живков и бивши кмет на Правец, който в наши дни отдавна се е отрекъл и от комунизма, и от интернационализма и трупа частни и съвсем капиталистически милиони.

В същото време за никого няма съмнение, че синът е дейната личност, която проправя пътя за просперитета на уж бащината фирма. Именно Златев-син е

автор и на жалбата до Велчев,

в която пише, че много бил засегнат.

И по-специално от твърденията, че “посредством прилагането на корупционни схеми на всички политически нива, със заплахи, шантаж и изнудване на отделни граждани и лица, фамилия Васил и Валентин Златеви подчиниха на волята си всички политически сили и публични фигури в малкия град Правец, наследил от държавата огромна за размерите си собственост.

С помощта на корупционни практики управителят на “Тера тур сервиз” Васил Златев успя да превърне цялата администрация на общината и всички териториални звена на държавната власт във вярно оръдие за рекет както върху независими фирми, работещи на територията на община Правец, така и върху отделни граждани”.

Самата “Бяла книга” също бе пратена на главния прокурор Борис Велчев с настояване да проучи съдържащите се в нея конкретни свидетелства и твърдения за своеволията на Златеви и да започне срещу тях наказателно преследване, което теоретично също би могло да доведе до процес и затвор.

Но Велчев със завидна бързина задвижи не книгата на Цветков, а жалбата на главния герой в нея. Той препрати хленчовете на Златев на Софийска Районна прокуратура, която обаче отказа да образува дело за набеждаване. Прокурор Виктор Тарчев мотивира отказа си с това, че никъде в изявленията на Цветков не е налице набеждаване.

някои прокурори не могат да си затворят очите пред истината ))

Коментар

• Здравейте, колеги! Изказвам дълбокото си уважение към вас, съни(тя) и FOREX MASTER, но мисля,че спора е безсмислен, Да, съгласен съм, че всяка частна компания се отчита само пред акционерите си,но в случая Лукойл не е 100% частна компания, а и доколкото знам - не твърдя, че съм абсолютно категорично прав - Лукойл - България вече се е нароил на 5-6 различни фирми и така не се знае къде държавата има участие и къде - не. Второ - рафинериите по цял свят, както и в България, купуват нефта по някакви усреднени цени, а не по тези, които се търгуват по борсите - такава ми е информацията. Да, има и други данъчни складове, освен тези на Лукойл, но те практически не фунционират, тъй като закона е така направен, че да облагодетелства само и единствено Лукойл, като задължава вносителите да поддържат огромни количества гориво на склад.Нека някой не остане с грешно впечатление от поста ми - аз също дълбоко уважавам и обичам руснаците и знам, че те са наши братя, но не бъркайте Лукойл - България с Русия - нямат нищо общо!

Коментар

Пак ли само ти не разбра

На акционера в лицето на КЗК (представител на държавата) се отказва основна информация - цената на внасяния нефт за преработка.
                    Стига простотии бе, сънке... КЗК не е акционер в Лукойл Бургас. КЗК е орган в държавата. За да получи тази информация тази комисия трябва да докаже, че Лукойл е монопол! А това няма как да стане, защото е очевидно, че не е така! Вече обясних защо!

Държавата е дотолкова акционер доколкото притежава тъй наречената златна акция. Като притежател на такава акция държавата има точно определени права! Ценообразуването НЕ Е СРЕД ТЕЗИ ПРАВА!

Вземете малко се поограмотете щото само небивалици драскате. И постепенно превръщам тази тема в място за изнасяне на частни уроци на безработни протестиращи срещу всичко...

Коментар

Никой съм забравил, сънке... Всеки акционер си получава съответната информация!

Не можах да разбира:
                      1. Защо смятате, че руският нефт трябва да пристига в България с най-ниска доставна цена?
                      2. Защо смятате, че трябва да плащате на бензиностанциите най-ниска цена за бензин и за дизел от всички 27 страни членки на ЕС?
                      Пак ли само ти не разбра

На акционера в лицето на КЗК (представител на държавата) се отказва основна информация - цената на внасяния нефт за преработка.

Това е много нелепо, при положение, че Русия ни продава на международни цени

В Белгия, едва ли би си позволила да откаже подобно инфо.
                      Затова, сигурно, там продава на същата цена дизела, както и в България, понякога и по-скъпо тук, независимо, че в цената за Белгия е включен по-висок акциз, по-високо ДДС, по-високи транспортни разходи и разходи за труд

Коментар

Никой съм забравил, сънке... Всеки акционер си получава съответната информация!

Не можах да разбира:
                        1. Защо смятате, че руският нефт трябва да пристига в България с най-ниска доставна цена?
                        2. Защо смятате, че трябва да плащате на бензиностанциите най-ниска цена за бензин и за дизел от всички 27 страни членки на ЕС?
                        Аз искам на МЕН да ми продават по-евтино горивото, защото, както съм казвал многократно, съм русофил и смятам руснаците за наши братя!
                        Пък на американолюбците да им го продават по 5лв литъра!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Не забравяй, че Българската държава е акционер в Лукойл - Нефтохим!
                          Никой съм забравил, сънке... Всеки акционер си получава съответната информация! Въпросът е че вие карате държавата да гледа в канчето не само на Лукойл Бургас, но и на Лукойл, Москва!

Не можах да разбира:
                          Last edited by Forex Master; 27.03.2011, 12:15.

Коментар

бертрамков, ти за капитализъм ли си или за социализъм? Ако си за капитализъм защо не уважаваш неприкосновеността на частната собственост? Лукойл е частна фирма и не дължи на никой обяснения освен на акционерите си!
                            ..............?!
                            Не забравяй, че Българската държава е акционер в Лукойл - Нефтохим!

Така че Лукойл следва да се отчитат и в България, не само в Русия.
                            Следва и да не обират държавата и гражданите й.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Ако се направи детайлен и ОБЕКТИВЕН анализ на разходите на рафинерията
                              бертрамков, ти за капитализъм ли си или за социализъм? Ако си за капитализъм защо не уважаваш неприкосновеността на частната собственост? Лукойл е частна фирма и не дължи на никой обяснения освен на акционерите си!

За да се бъркаш трябва да докажеш, че те са монополисти и нарушават антимонополното законодателство! Но няма как да докажеш това защото:
                              1. Почти 40% от продаваните горива в България са внос!
                              2. Има 4 фирми които са собственици на лицензирани складови бази за съхранение на такива акцизни стоки като горивата.
                              3. Има над 200 /двеста/ фирми лицензирани за внос на горива.

Извод:
                              На който не му харесват цените или качеството на горивата от Лукойл да си зарежда от бензиностанции продаващи вносни горива.

Защо квичите, че дизела бил по-евтин в Словения? Ами като е по-евтин зареждайте от там! Някой пречи ли ви?... Тъкмо като заредите с по-евтин дизел от Словения ще свалите и цените на услугите които предлагате? НалЕ?!

Коментар

• Матрияла е буден но за сметка на това е прост, мързелив, завистлив и негоден за нищо.

Коментар

Working...
                                X