IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Между другото, това с намаляването на задължителните резерви е другия слугинажки ход на правителството, но както казах едва ли много хора се съмняват, че нашето правителство/а работят за интересите на монополи и определени частни интереси.

1-во - Задължителните резерви са константа, която има значение само в началния момент на въвеждане.
    2-ро - това също е едно от изискванията на ЕС, за които ние сме под минимума
    3-то - това е свързано с националната сигурност

Така че, това решение също обслужва само лични частни интереси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
      Ааааа, да, данните от стъкмистиката...
      И таз добра... Ако ни устройва е добре дошло, ако ли не е естъкмистика...

Тук се цитира наляво и надясно какви са цените на дизел и бевзин в другите държави в ЕС и се посочва като референция един единствен сайт на частно лице! Ама никой не си направи труда да провери откъде този сайт получава данните си и как изчислява средна цена?!

Определено мога да кажа, от личен опит, че горивата в Словения не са по-евтини от България. Зареждал съм многократно на ОМВ в Любляна и на други бензиностанции преди Караванкен тунел. В Хърватия е по-скъпо. В Сърбия е маааалко по-евтино но там като те минат по дървения курс спрямо динара и пак ти излиза по-скъпо!

Така че, нека да видим референциите и методиката за изчисляване на средните цени в дадена държава на този единствен източник на информация за протестиращите - енерджи.еу! Щото и аз мога да си направя такъв сайт и ще си го цитирам до припадък!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Forex Master, преди време ти бях задал този въпрос, но явно не си го прочел.

Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
        ...
        искам да използвам повода, да коментирам един често задаван от теб въпрос, а именно: "на какво отгоре се надявате да купувате най-евтиния бензин в ЕС, след като нямаме петрол, не граничим с Русия ..."?
        някъде бях чел, че петрола формира 30% от себестойността на горивата, т.е. останалата част от цели 70% се формира от работни заплати, амортизации, други суровини, енергия и т.н., които в България са значително по-евтини от тези в останалите страни от ЕС.
        бас държа, че една и съща рафинерия, изградена в България и Полша да речем, тук би излязла поне с 10-15% по-евтина - и терена ще е по-евтин и работната ръка и част от материалите. отделно заплатите в България са едни, а тези дори в ЦИЕ са доста по-високи. всичко това се отнася и по отношение на бензиностанциите: идея нямам, но съм абсолютно сигурен, че терена за една бензиностанция по някоя западна магистрала е в пъти по-скъп от терена за една бензиностанция по бг магистрала.
        ти си засягал и въпроса за разликата в производителността на труда в нашата рафинерия и бензиностанции и тези на запад. това нас крайните потребители какво ни засяга? за какво са ги нацвъкали по 2-3 бензиностанции една след друга и после производителността им била малка. ами при чисто пазарната икономика, неефективните отпадат, затварят и остават по-малко, на които ще зареждат повече автомобили дневно и производителността им ще скочи.
        дали останалите български производители и търговци (от другите отрасли - ХВП, текстилна промишленост, търговия) могат да се оправдаят с по-ниската си производителност и да държат високи цени? ако го направят са фалирали, защото конкуренцията ще ги смаже. сега най-вероятно ще кажеш, че и тук пазара е свободен, но аз няма да ти повярвам

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM Разгледай мнение
          аз пък съм недоволен от качеството на горивата в тази страна няма и един литър що годе добър дизел
          ....при това на по-висока цена от редица други по-богати страни в ЕС

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
            Само че има и друг проблем - аз вярвам в частната собственост - това срещу което протестирате вие. И ти как би се чувствал ако държавата дойде и ти каже на твоята фирма ще продаваш на еди си каква цена, а дали друг инвеститор ще дойде в БГ ако държавата фиксира дадена цена /не че това ще стане, ако ще и всички пътища да блокирате/ ? За тези неща протестиращите не се замислят щото е по лесно да се иска отколкото да се мисли. Между другото аз до сега не видях някой да каже с колко точно ви ощетява лукойл на литър - примерно цената на едро 1170 лв в момента - колко трябва да е според протестиращите?
            Колега, има неща, които не могат да се движат само и единствено от икономическата логика, има едно нещо, което се нарича НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ и по тази причина трябва да има СТРАТЕГИЧЕСКИ ОТРАСЛИ, като според мен преработката на нефт, строежа на пътища, хранителната промишленост, военнопромишления комплекс и други трябва да са задължително сред тях!

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM Разгледай мнение
              аз пък съм недоволен от качеството на горивата в тази страна няма и един литър що годе добър дизел
              Възможни са 2 основни причини:
              1. Сигурно наливаш дизел от вносния... Дето го внасят като корабно гориво и след това му правят алхимия?!
              2. Ако ли не, двигателят на автомобилът ти е издухан и е за ремонт за да му се докара компресията до нормалните нива за дизелови двигатели.

Но стой и гледай, ако "либерализират" вноса, с какво ще започнеш да караш...
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                ......И ти как би се чувствал ако държавата дойде и ти каже на твоята фирма ще продаваш на еди си каква цена,........
                Ти пак не четеш )
                Човекът ти е отговорил.

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                ......На всякъде по света фирмите търгуващи с горива се задължават да поддържат минимални резерви, защото нефтът е страгическа суровина! Искате само в България ли да се правят изключения?
                Лукойл не е бакалница, а фирма продаваща стратергическа суровина и навсякъде по света тези фирми се следят под лупа, включително и за ценообразуване.

Коментар

• Ми като стане пет лв литъра ще видим дали не са на метан. Между другото тва че ти не го знаеш не значи че няма автобуси на метан, ама кво да ти обяснявам - безсмислено е.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  А за метана какво си тръгнал да му обясняваш )) много добре знае, че нито автобусите, нито камионите, нито тракторите ни са на метан...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Това пък как го определи? Нещо да сравниш, как е в другите 26 страни членки на ЕС?! Или просто така си реши, че за теб е ненужно голям?...

Теории бол. Фактите, Уотсън. Гледай фактите! Фактите към момента са, че 37% от горивата продавани в България са вност!!! Това са данните от митници и НСИ!
                    Ааааа, да, данните от стъкмистиката... А по въпроса за запасите, аз ви казах, че не съм особено компетентен по въпроса, но имам приятел с 5 бензиностанции, който внасяше гориво и преди 2-3 години спря, защото запасите, които му поискаха да поддържа щяха да арестуват около 70% от оборотните му средства... а оборотните му средства са наистина мноооого...И така го принудиха да си пазарува от... Лукойл-България!

П.П. Виждам, че явно имаш лични интереси по въпроса с цените на горивата и ще се въздържа повече да дискутирам с теб въпроса с цените на горивата. Още веднъж моите акламации към теб по въпросите, където за мен мнението ти е еталон за
                    точност, правдивост и коректност!

Коментар

• аз пък съм недоволен от качеството на горивата в тази страна няма и един литър що годе добър дизел
                      "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Само че има и друг проблем - аз вярвам в частната собственост - това срещу което протестирате вие. И ти как би се чувствал ако държавата дойде и ти каже на твоята фирма ще продаваш на еди си каква цена, а дали друг инвеститор ще дойде в БГ ако държавата фиксира дадена цена /не че това ще стане, ако ще и всички пътища да блокирате/ ? За тези неща протестиращите не се замислят щото е по лесно да се иска отколкото да се мисли. Между другото аз до сега не видях някой да каже с колко точно ви ощетява лукойл на литър - примерно цената на едро 1170 лв в момента - колко трябва да е според протестиращите?

Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
                        Само че за мен въпроса е принципен и не мога да си позволя да се СКАТАЯ като теб и някои други, защото цената на бензина и дизела не ги засяга! Докато сме така настроени един към друг, така разделени на АЗ-ТАРИКАТА и ВИЕ-ТЪПАЦИТЕ, няма да има и грам напредък към по-добър живот!

Коментар

• Още очаквам отговор на въпроса, сънке... Защо по бензиностанциите в България трябва да се налива най-евтиния бензин и дизел в целия ЕС?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            нито автобусите, нито камионите, нито тракторите ни са на метан...
                            Като не си, да си! Умният човек се съобразява с международните пазари. Глупавият очаква международните пазари да се съобразяват с него... Какво ги интересува международните нефтени пазари, че ти спиш и твоите автобуси, камиони и трактори са на дизел!?

Коментар

..............Докато сме така настроени един към друг, така разделени на АЗ-ТАРИКАТА и ВИЕ-ТЪПАЦИТЕ, няма да има и грам напредък към по-добър живот!
                              Така им харесва.
                              Статуквото ги удовлетворява и не искат промяна.

А за метана какво си тръгнал да му обясняваш )) много добре знае, че нито автобусите, нито камионите, нито тракторите ни са на метан...

Коментар

но въпроса е, че размера на изискуемите запаси е ненужно голям.
                                Това пък как го определи? Нещо да сравниш, как е в другите 26 страни членки на ЕС?! Или просто така си реши, че за теб е ненужно голям?...

Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
                                А съм чувал и друга теория защо на практика няма внос на горива - спомнете си какво се случи с Бай Миле...
                                Теории бол. Фактите, Уотсън. Гледай фактите! Фактите към момента са, че 37% от горивата продавани в България са вност!!! Това са данните от митници и НСИ!

Коментар

Working...
                                X