IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
    Колега netware5, ти направо ме разби! Казвам ти честно - като мъж на мъж, че ти не просто падна, а тотално се срина в моите очи! Язък ти и за образованието и за всичко! Как е възможно толкова да сте се самозабравили, толкова да сте изгубили чувството за социална солидарност някои българи, наричащи се хора? Нима наистина нямате представа как живеят 80% от обикновените българи?
    Не ме интересува как живеят тези 80% от българите,както преполагам и те не се интересуват от това как аз живея.Като им е скъп бензина да си купят коне и магарета.Или да работят повече.Не е задължително да се живее в град в апартамент и да се кара кола.Любимеца им който ми натресоха именно тези 80% каза на който са му скъпи картофите да си произведе пълно е с пустеещи земи.Тези 80% трябва да спрат да мрънкат и да протестират а да се захванат здраво за работа.Не може по цял ден да се пият бира ракия и кафе и да се натиска дистанционното на телевизора.Освен това има обществен транспорт.Не може разни голтаци да блокират пътищата щото не им харесвали цените на бензина. На мен не ми харесват цените на бентлитата яхтите самолетите но не блокирам пътища.Искам също и да летя в Космоса кой път да блокирам?Идиотите трябва да разберат че в живота не става каквото те искат?И че не може да пречат на останалите щото не станало каквото те искат.Един такъв идиот влезе в банка стреля по човек взе заложници.Сега други идиоти направили подписка в негова защита щото бил много добро момче?????!!!!!!Българите тотално изтрщяха и станаха идиоти.Желая им следващото такова добро момче да гърми по родителите им и децата им.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Разбира се, че ще ги псувам. Ако не блокираха улици, щях просто да ги подмина. Всеки има право да протестира в рамките на закона. Но блокирането на улици ги приравнява на таксиджийската и циганската паплач.
      Колега netware5, ти направо ме разби! Казвам ти честно - като мъж на мъж, че ти не просто падна, а тотално се срина в моите очи! Язък ти и за образованието и за всичко! Как е възможно толкова да сте се самозабравили, толкова да сте изгубили чувството за социална солидарност някои българи, наричащи се хора? Нима наистина нямате представа как живеят 80% от обикновените българи?

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
        Цените на бензина в бг са най ниските в европа, на дизела са едни от най-ниските - ама да помислим как могат да станат още по ниски:
        Акзиците в БГ са най-ниските в Европа - там няма какво да се направи
        Печалбата на бензиностанциите е 3 -4 ст на литър - и там няма какво да се направи
        ДДС - там има да кажем накъде да пада
        Остава Лукойл:
        Лукойл не е монополист - 40% от горивата в бг са внос
        Никой не спира да дойде инвеститор и да направи нова рафинерия конкурент на лукойл - обаче такъв не идва защото печалбите не са толкова големи колкото протестиращите си мислят
        И дизела и бензина имат алтернативи - които не идват от лукойл.
        Въобще издишате отвсякъде колега - а каква е вашата теза - искаме по ниски цени, ама как да стане не знаете. Какво предлагате - държавата да ръководи бизнеса на лукойл ли - да казва на колко ще купува и на колко ще продава - същата тази държава дето фалира нефтохима ли? А относно това да съм се спрял - ами спрете се вие защо аз, съжалявам - ама това е икономически форум, не форума на БГ мама. Писнало ми е от мрънкачи. Май някои хора са забравили преди години когато държавата казваше кое колко да струва как цените бяха ниски ама нямаше откъде да купиш - или имаше ама на други цени - не на тези определени от държавата
        Съни(тя) май е права, че ти изобщо не четеш какво е написано, а просто со приказваш - ей тъй, безразборно. В предишните си два поста ясно съм написал какво ме възмущава и ЗА какво и ПРОТИВ какво съм. Ще то го повторя още веднъж, по-бавничко, дано ме разбереш - АЗ НЕ ИСКАМ ДА КАЗВАМ НА ЛУКОЙЛ-БЪЛГАРИЯ НА КАКВИ ЦЕНИ ДА СИ ПРОДАВА ГОРИВАТА, А ДА СПАЗВА ЕЛЕМЕНТАРНА ЕТИКА В ОТНОШЕНИЯТА С КЛИЕНТИТЕ СИ, БЕЗ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ НА МОНОПОЛИСТ - ДОБРЕ, ХАЙДЕ - ПОЧТИ МОНОПОЛИСТ И ДА ПРОДАВА ДИЗЕЛА НА ПО-ВИСОКА ЦЕНА ОТ БЕНЗИНА ПРОТИВНО НА ВСЯКАКВА ПАЗАРНА ЛОГИКА! СЕГА РАЗБРА ЛИ МЕ, КОЛЕГА?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Разбира се, че ще ги псувам. Ако не блокираха улици, щях просто да ги подмина. Всеки има право да протестира в рамките на закона. Но блокирането на улици ги приравнява на таксиджийската и циганската паплач.
          И псувайки ги се извиси над тях Но не мога да те обвинявам. И за днес теглих една майна на циганите щото отнеха моя собственост. Но никога не бих съдил за хората, по това какви коли карат.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Не можах да разбера. Минал си покрай протестиращите и си ги напсувал и ние да ръкопляскаме ли искаш? Аз също не приемам протест в този вид. Не защото не ме интересува. Интересува ме, въпреки че никога не съм имал собствена кола и нямам никаква идея в кой момент колко струва горивото. Всичко може да премине много по-цивилизовано. Може и трябва да има наказателна акция срещу Лукойл, чрез незареждане на техните бензиностанции. Наказателна акция за това че се възползват от монополното си положение на Българския пазар. Какво ще направя аз - На първо място ще си взема кредитна карта от друга бензийджийница
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Не можах да разбера. Минал си покрай протестиращите и си ги напсувал и ние да ръкопляскаме ли искаш? Аз също не приемам протест в този вид. Не защото не ме интересува. Интересува ме, въпреки че никога не съм имал собствена кола и нямам никаква идея в кой момент колко струва горивото. Всичко може да премине много по-цивилизовано. Може и трябва да има наказателна акция срещу Лукойл, чрез незареждане на техните бензиностанции. Наказателна акция за това че се възползват от монополното си положение на Българския пазар. Какво ще направя аз - На първо място ще си взема кредитна карта от друга бензийджийница

Коментар

• Току що минах в обратна посока по Цариградско и имах удоволствието да зърна отблизо бандата лумпени и голтаци, наречени "протестиращи". Жалка гледка - 15-20 - годишни трошки от автоморгите на Европа, тук там по някое по-новичка малка колица от сорта на пежо 207 (най-вероятно на лизинг). Всички изглеждаха като хора, които би трябвало да се придвижват с градски транспорт. Просто не разбират, че за да притежаваш автомобил се искат пари. А те нямат. За това на времето старите хора са казвали "да се простираш според чергата си". Тези явно са се вързали на лесните кредити и лизинги и сега сърбат попарата. Утре същите ще излязат да протестират и защо млякото сиренето и месото им е скъпо. Ами скъпо е. Пазарна икономика - правителството не ти е виновно. Не си карай колата и толкоз.

Да добавя също, че минах бавно покрай паплачта, с отворен прозорец, показвайки среден пръст и с най-разнообразни и цветисти псувни на уста. Преимуществено ги наричах голтаци и също така с общоизвестния синоним за футболен съдия .... В интерес на истината, трябва да отбележа, че измъчените хора чакащи по спирките ме приветстваха. Тези хора не са виновни, че някой няма пари да си кара колата. Не са виновни и болните в линейките, които не могат да си пробият път през блокадата. Не са виновни и хората, които трябва да стигнат бързо от т.А. до т.Б и блокадата им пречи. Нито хилядите в спрелите по Цариградско претъпкани автобуси и тролеи на градския транспорт.

Коментар

• Цените на бензина в бг са най ниските в европа, на дизела са едни от най-ниските - ама да помислим как могат да станат още по ниски:
                  Акзиците в БГ са най-ниските в Европа - там няма какво да се направи
                  Печалбата на бензиностанциите е 3 -4 ст на литър - и там няма какво да се направи
                  ДДС - там има да кажем накъде да пада
                  Остава Лукойл:
                  Лукойл не е монополист - 40% от горивата в бг са внос
                  Никой не спира да дойде инвеститор и да направи нова рафинерия конкурент на лукойл - обаче такъв не идва защото печалбите не са толкова големи колкото протестиращите си мислят
                  И дизела и бензина имат алтернативи - които не идват от лукойл.
                  Въобще издишате отвсякъде колега - а каква е вашата теза - искаме по ниски цени, ама как да стане не знаете. Какво предлагате - държавата да ръководи бизнеса на лукойл ли - да казва на колко ще купува и на колко ще продава - същата тази държава дето фалира нефтохима ли? А относно това да съм се спрял - ами спрете се вие защо аз, съжалявам - ама това е икономически форум, не форума на БГ мама. Писнало ми е от мрънкачи. Май някои хора са забравили преди години когато държавата казваше кое колко да струва как цените бяха ниски ама нямаше откъде да купиш - или имаше ама на други цени - не на тези определени от държавата

Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
                  Колега, мисля, че премина границите на добрия тон, а и не те виждам да привеждаш повече аргументи в защита на своята теза, така че спри да обиждаш - простаци много, няма нужда и ти да се превръщаш в такъв! Почини си малко, ако се сетиш нещо друго в подкрепа на твоето становище - заповядай, сподели го, аргументирай се - ще поспорим, но не с този тон!
                  Last edited by rogers; 27.03.2011, 16:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                    Коя пък си ти да казваш на колко ще продава лукойл в белгия? Като мислиш че в БГ дизела е скъп - произвеждай биодизел и го продавай по евтино от Лукойл.
                    Колега, мисля, че премина границите на добрия тон, а и не те виждам да привеждаш повече аргументи в защита на своята теза, така че спри да обиждаш - простаци много, няма нужда и ти да се превръщаш в такъв! Почини си малко, ако се сетиш нещо друго в подкрепа на твоето становище - заповядай, сподели го, аргументирай се - ще поспорим, но не с този тон!

Коментар

• За да е ясно кой за какво се бори, явно ще трябва да направя следното изявление - аз съм ЗА АЕЦ Белене, За Южен поток, ПРОТИВ Бургас-Александрупули, ПРОТИВ Набуку, ПРОТИВ подкрепата за Саакашвили по-миналата година, ЗА много тесни връзки с Русия по всички направления - културни, икономически, международни проекти, приятелски и так далее! Но, още веднъж ще кажа и никой не може да ме убеди в обратното - единствения аргумент против това го даде колегата FOREX MASTER - че това било световна тенденция, която незнайно как сме изпреварили с години, а тя - тази тенденция - още не е завладяла останалия свят е, че противно на всякаква пазарна логика ЕДИНСТВЕНО И САМО В България дизела е по-скъп от бензина!!!

П.П.Съни(тя), няма такива цени на дизела в Словения и Гърция ( за Франция не мога да кажа), които споменаваш ти. В Гърция дизела е над 1,55 Е, а бензина е 1,62 - това е най-евтиното, което съм виждал. В Словения са с 0.10 Е надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Същита смес Urals Лукойл продава и в Белгия
                        Аз не съм сигурен в това. Би ли пояснила от къде си така убедена, че горивата които се продават там са произведени от нефт тип Уралс? Имай предвид, че Лукойл имат концесии за добив на нефт не само в Русия, но и в много други държави по целия свят!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Коя пък си ти да казваш на колко ще продава лукойл в белгия? Като мислиш че в БГ дизела е скъп - произвеждай биодизел и го продавай по евтино от Лукойл.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Същита смес Urals Лукойл продава и в Белгия, но ти пак не четеш и това е
                          Коя манипулаторска школа следваш, а ?

Отново Хубав ден на всички

Коментар

• Ей сега се виждат резултатите от толерирането на таксиджийската паплач. Явно вече всички са решили, че могат да блокират движението безнаказано. Не подкрепям протеста, но подкрепям правото на протест. Да си веят знамената, да надуват клаксоните, да наричат Бойко както си искат..... Да, това е тяхно право.

Но да блокират движението....... Правилното действие тук е следното (поредни действия при неуспех на предишното):

1. КАТ
                            2. Паяк
                            3. Полиция
                            4. Жандармерия

Във всяка нормална европейска държава, тази паплач щеше да бъде разпръсната на 15-тата минута и движението щеше да е освободено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Руският неф е тежък нефт с големи примеси на сулфати. Това налага големи допълнителни разходи за допълнителни химически процеси в самите рафинерии при добива на бензин и дизел. Докато, да речем, либийският нефт е най-качественият в света и там картинката е съвсем различна. Съответно от един тон либийски нефт се добиват по-голямо количество бензин и дизел при това има по-ниски разходи при обработката му сравнено с един тон нефт тип Урал!
                              Същита смес Urals Лукойл продава и в Белгия, но ти пак не четеш и това е
                              Коя манипулаторска школа следваш, а ?
                              Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Лукойл продава по-евтино дизела си в Белгия, отколкото в България.

http://www.lukoil.be/nl/index.cfm
                              В тези цени влизат:
                              за Белгия 407 EUR акциз и 21% ДДС
                              за България 314 EUR акциз и 20% ДДС

за бензина се отнася същото:
                              извадете дължимите държавни данъци

За EUROSUPER 95+ в Белгия 1.43 EUR/L
                              За А 95H в България 1.22 EUR/L

В тези цени влизат:
                              за Белгия 613.57 EUR (0.613 EUR/L) акциз и 21% ДДС
                              за България 363.02 EUR (0.363 EUR/L) акциз и 20% ДДС
                              Отново Хубав ден на всички

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              http://gorivo.net/information/
                              НА 27 МАРТ 2011 г ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВТОРИ ПРОТЕСТ! НАЧАЛНИЯТ ЧАС Е 13:00 ЗА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ!

ПРОТЕСТЪТ ЩЕ СЕ СЪСТОИ В БЛОКИРАНЕ НА ВАЖНИ ПЪТНИ АРТЕРИИ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД!

До момента са създадени за следните градове: http://gorivo.net/information/

http://gorivo.net/information/
                              http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
                              http://www.facebook.com/home.php?sk=...73206169391766

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Както съм казвал и преди... гольо си взема изключително дизелови автомобили, защото е свикнал да краде нафта от служебните автобуси, камиони, трактори, а както се вида преди няколко дена и от локомотивите на БДЖ! Само че рафинериите произвеждат едновременно бензин и дизел в определено съотношение. Това е технологично ограничение... Те не могат да произвеждат само бензин или само дизел. Ето защо като като се повиши потреблението на дизел те увеличават цената му за да балансират търсенето!!!
                                И не само гольо.
                                Знам примерно собственици на строителна фирма, че си зареждат джиповете "Туарег" от собствената нафта, която после се изписва за булдозерите. Така хем си увеличават разходите на фирмата за гориво (и намалява облагаемата печалба), хем се пести ДДС-то. И съм сигурен, че това е повсеместна практика при частните фирми.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X