IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DIDO- Разгледай мнение
    Та какво виждаме, имаме едни от средните цени за горивата. ОБАЧЕ никъде другаде дизелът не е по скъп от бензина!!!
    Причината за това не е защото дизелът е скъп, а защото бензинът в Бължария е ултра евтин - най-евтиният в целия ЕС!

Както вече обясних. всяка лимонка в БГ е решила да търкаля дизелов автомобил. Причината е че масово се краде нафта от служебните автобуси, камиони, трактори, та дори и локомотиви на БДЖ! И не само се краде от служители и работници. Краде се и от самите собственици като с нафта си карат джиповете а го изписват на трактори, багери, камиони и квото се сетиш за да скрият данъци!

Само че рафинериите са ограничени технологично да произвеждат бензин и дизел едновременно в определено съотношение. Действа пазарният механизъм на търсене и предлагане. Щом се кара все повече и повече на дизел и по-малко на бензин то дизелът ще става все по-скъп спрямо бензина... Елементарно, Уотсън! Колко пъти още трябва да го обяснявам на безработни или почти безработни протестиращи?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
      още не е завладяла останалия свят е, че противно на всякаква пазарна логика ЕДИНСТВЕНО И САМО В България дизела е по-скъп от бензина!!!
      Спокойно Цезаре... До седмица две ще вдигнат и бензина. Дано с това разрешат твоя проблем.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• писна ми от тази сган що не ходят да си протестират по полята и полицията да вземе да си върши работата
        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Ще се реши на Позитано 20.
          До колкото знам ти си целувал задниците на тия в Позитано да си запазиш заплатката в администрацията така, че не бъркай хората със себе си. Това, че си боклук и едно рядко лайно, не значи, че всички други са смрадливци като теб да си продават задника на всеки от кабинета на Любен Беров насам
          Last edited by Jay Gould; 27.03.2011, 19:10.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• защо дизела е по скъп форексмастъра го обясни доста пъти.
            И да ти задам простия и елементарен въпрос - колко е справедливата цена според теб на 1000 литра бензин/дизел на която трябва да продава лукойл и как я изчисли?

Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
            АЗ НЕ ИСКАМ ДА КАЗВАМ НА ЛУКОЙЛ-БЪЛГАРИЯ НА КАКВИ ЦЕНИ ДА СИ ПРОДАВА ГОРИВАТА, А ДА СПАЗВА ЕЛЕМЕНТАРНА ЕТИКА В ОТНОШЕНИЯТА С КЛИЕНТИТЕ СИ, БЕЗ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ НА МОНОПОЛИСТ - ДОБРЕ, ХАЙДЕ - ПОЧТИ МОНОПОЛИСТ И ДА ПРОДАВА ДИЗЕЛА НА ПО-ВИСОКА ЦЕНА ОТ БЕНЗИНА ПРОТИВНО НА ВСЯКАКВА ПАЗАРНА ЛОГИКА! СЕГА РАЗБРА ЛИ МЕ, КОЛЕГА?
            Last edited by rogers; 27.03.2011, 19:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              ...............
              Дали организаторите от Варна ще ходят на среща с премиера, ще се реши допълнително, защото имаше гласове както за такава среща, така и силна опозиция против.
              Ще се реши на Позитано 20.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Протестът във Варна мина много цивилизовано, като предния път.

Организацията бе блестяща, хората край които минаваше колоната с колите ни поздравяваха, полицията бе на ниво (благодарности към полицаите, които към края на протеста осигуриха безпроблемно път на огромната колона и се грижиха за сигурността заедно с дежурните по групи).
                Този път медиите бяха там, почти през цялото време. (Колите на няколко от големите телевизии)
                Към 15.30 Бойко Борисов е поискал среща с организаторите на протестите във Варна и в София. (Защо не е поканил и тези от другите градове не зная)

Дали организаторите от Варна ще ходят на среща с премиера, ще се реши допълнително, защото имаше гласове както за такава среща, така и силна опозиция против.

ПС: Ще кача снимки по някое време
                Last edited by Jay Gould; 27.03.2011, 19:07.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Той Бойко и сега си е тъпанар. Но в конкретния случай не Ви е той виновен.
                  ми кой. не е ли който е на власт
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    До колкото си спомням, само до преди няколко месеца бе голям фен на БСП и на ДПС, псуваше Бойко Борисов, наричаше го тъпанар и т.н.. а сега изведнъж се пребоядиса за пореден път
                    Пък и си назначаван на работа в агенцийката от правителство на ДПС?!
                    Какво не ти харесват хората които са те сложили на държавна хранилка в администрацията, цял ден да си клатиш краката и да пишеш по форумите и заради които сега си изплащаш кредитите?
                    Той Бойко и сега си е тъпанар. Но в конкретния случай не Ви е той виновен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Не ме интересува как живеят тези 80% от българите,както преполагам и те не се интересуват от това как аз живея.Като им е скъп бензина да си купят коне и магарета.Или да работят повече.Не е задължително да се живее в град в апартамент и да се кара кола.Любимеца им който ми натресоха именно тези 80% каза на който са му скъпи картофите да си произведе пълно е с пустеещи земи.Тези 80% трябва да спрат да мрънкат и да протестират а да се захванат здраво за работа.Не може по цял ден да се пият бира ракия и кафе и да се натиска дистанционното на телевизора.Освен това има обществен транспорт.Не може разни голтаци да блокират пътищата щото не им харесвали цените на бензина. На мен не ми харесват цените на бентлитата яхтите самолетите но не блокирам пътища.Искам също и да летя в Космоса кой път да блокирам?Идиотите трябва да разберат че в живота не става каквото те искат?И че не може да пречат на останалите щото не станало каквото те искат.Един такъв идиот влезе в банка стреля по човек взе заложници.Сега други идиоти направили подписка в негова защита щото бил много добро момче?????!!!!!!Българите тотално изтрщяха и станаха идиоти.Желая им следващото такова добро момче да гърми по родителите им и децата им.
                      +1 Взе ми думите от устата

Аз пък пожелавам на някой от днешната протестираща група неудачници и мрънкачи, негов близък роднина да пострада от блокирането на пътища. Я линейка да закъснее, я пожарна, я да закъснее за работа и да го уволнят. Ей такива ми ти работи. Пак повтарям нямам нищо против да протестират. Всеки има право на протест. Но БЛОКИРАНЕТО НА ПЪТИЩА е нарушение на закона, застрашаващо обществения ред и здравето на хората!

Коментар

Отново шепа лумпени ще "протестират" в услуга на БСП/ДС. Жал ми е за тези хора, защото голяма част от тях вярват, че протестът им е "спонтанен", "неполитизиран" и "недирижиран".
                        До колкото си спомням, само до преди няколко месеца бе голям фен на БСП и на ДПС, псуваше Бойко Борисов, наричаше го тъпанар и т.н.. а сега изведнъж се пребоядиса за пореден път
                        Пък и си назначаван на работа в агенцийката от правителство на ДПС?!
                        Какво не ти харесват хората които са те сложили на държавна хранилка в администрацията, цял ден да си клатиш краката и да пишеш по форумите и заради които сега си изплащаш кредитите?
                        Last edited by Jay Gould; 27.03.2011, 18:55.

Коментар

• http://img826.imageshack.us/i/capture12f.png/

http://img202.imageshack.us/i/capture11f.png/

Незнам защо но не се появиха снимките
                          Всичко е възможно,само желание да има!
                          Делян Костов ;-)

Коментар

• Не е за вярване

Чета и немога да повярвам на очите си, че се води такъв спор във форум, в който са се включили знаещи и разбиращи хора.
                            Нетуеар5 и Форкес мастер, ако вие наистина мислите това което казвате, то вие нямате работа в тоя форум. Пълни лаически мнения, нямащи нищо общо с компетентноста.
                            Единия карал на нещо друго на другият му било ОК да зарежда на тази цена и съветва да не се купуват коли. А хляба които го ядете, с какво гориво е затоплена пеща, че да бъде изечен? А после с какво гориво е доставен до магазина от който си го купувате? и т.н Спиралата се завърта във всяка една промишленост, която работи и доставя продукт или услуга. Няма нещо което в даден етап от неговото производство или реализация да не е свързано с гориво.
                            Така че, високите цени на горивата засягат всички ПОТРЕБИТЕЛИ, независимо дали имат автомобил на които да зареждат гориво или не.
                            А ето и моето мнение относно цените на горивата и организираните протести:
                            - Ето цените на горивата за седмица 12 в Европа. Таблицата е от сайта на IRU, и мога да кажа че е източникът на който се базират всички сделки свързани със сухоземен транспорт:

Та какво виждаме, имаме едни от средните цени за горивата. ОБАЧЕ никъде другаде дизелът не е по скъп от бензина!!!
                            Защо в България трябва да са по ниски цените:
                            - Добро географско положение и излаз на море - по ниски транспортни разходи за доставка на суровина ( спрямо Унгария и Чехия и други държави без излаз на море)
                            - НАЙ-НИСЪК акциз в ЕС!!!
                            - ДДС е на нива същите като в повечето държави в ЕС
                            - Работна ръка НАЙ-ЕВТИНА в ЕС ( това важи не смо за разпространението на горива но и за производството им)
                            И какви изводи могат да се направят от изброените доводи:
                            - Държавата печели по-малко от 1000 Л продадено гориво отколкото пимерно Чехия или друга държава в ЕС (поради ниският акциз)
                            - Производителите и разпространителите на горива имат доста по-големи нива на печалба отколкото в останалите страни в ЕС
                            Е аз живея в България и искам да печели България, а не някой който не е можал да си организира производството, така че то да е ефективно и конкурентно способно. И затова, че не е успял а и да не прави излишни разходи и труд да се организира са приети лобистки закони, които да го защитават.

Относно протеста, да аз го подкрепям въпреки че има не добре поставени цели и недостатъчно добре организиран. Но е показателен за това че има гражданско общество и че то може да се обедини. (все пак това е първият по-сериозно организиран протест след промените)
                            Всичко е възможно,само желание да има!
                            Делян Костов ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Като им е скъп бензина да си купят коне и магарета.
                              На който му е скъпо да оди пеш. Тва е. Комунизмът си отиде, деца!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Форума е място за изказване на позиции по дадена тема а не за лични обиди към хората с различно мнение.
                                Курсове за багеристи хамали

Коментар

Working...
                                X