IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    "Комунистическа" Хърватия вече сваля акцизи, за да отговори на повишените цени на петрола.
    Съни... Съни... Съни...

Поне веднъж минавала ли си с кола през Хърватия та да говориш за тените бензиностанции? Ами там, душо, има само една верига бензиностанции - държавната. Други няма. Затова и пазар на горива няма! Моган да правят каквото си решат...

Ама тука... Да национализиламе Шел и ОМВ ли?!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• "Комунистическа" Хърватия вече сваля акцизи, за да отговори на повишените цени на петрола.

Кога ли ще започнат въпросите и в страни от Западна Европа за горивата - нищо, че там цените са същите - някъде по-ниски, другаде по-високи от тези в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
        Колега, изпуснал си да сложиш до лукойл: ШЕЛ, ОМВ, ЕКО, РОМ или някоя от тях спонсорира партията ви?
        Коя ни е партията че да знам накрая - то бях член на ГЕРБ, на БСП, на СДС, на ДПС, на оная на Костов, на НДСВ, на Атака, тук един ту ме обявява за фашист, ту някой друг за комунист, империалист и т.н. Пък аз съм си мръсен частник капиталист само
        Искам си моите си 150 лева които са ми излишни в сметката и ако за това ще се наложи да пусна ядрена бомба, нямайте никакви колебания ще го направя Мръсен капиталистически егоизъм е моето

ПС: имаше един филм с Мел Гибсън - "Разплата" мисля. Дето си търсеше едни негови 60 000 долара .. Е аз пък си търся само моята си сума. Все пак онова в Америка, а това е тук . Разлика в мащабите
        Опонентите ми има много повече какво да губят от мен. Аз най-много да не успея веднага да си взема парите
        Last edited by Jay Gould; 09.03.2011, 17:43.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Да бе да.]
          ПОЗДРАВ ЗА JAY GOULD
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            В БКП не съм членувал. За принадлежност към ДС съм проверен. Ако разказваш собствената си биография, това вече е друга бира.
            Такъв откровен комунизъм, като в исканията на протеста, отдавна не бях виждал. Таван на надценките! Бай Тошо сигурно ще издъни капака на ковчега, за да дойде да ви поздрави.
            Да бе да. .. и не си бил в ДС, ти си бай-никой за да си там, само си писал доноси срещу колегите си. Къде ти е болката мой човек? Че ако се разнищят далаверките в ДКЕВР ще се опре после и до вашата агенцийка ли и ще вземат да ви съкратят щата ли?

ДКЕВР в сегашния си вид, е паразитна и вредна организация - която ни струва милиони годишно, като при това нанася вреди, както на българската икономика, така върху джоба и благосъстоянието на всеки редови българин.
            Подвеждане под съдебна отговорност, на сегашните и предишни членове на ДКЕВР:
            За - Нанасяне на вреди в особено големи размери, на цели отрасли в индустрията, по действащите и в момента закони в страната - "Обект на посегателство и правилното функциониране на икономиката /важни стопански отрасли на икономиката/, нарушава се нормалната стопанска дейност./разконцентриране. Разстройване на стопански отрасли, или на отделното предприятия. Подравяне на стопанските отрасли, и на отделни предприятия .. (Наказателен кодекс)
            Разследване на имущественото им състояние, на техните роднини и близки, както и такова за всеки който в последните години е лобирал за по-високи цени на електроенергията.
            Отмяна на срока на давност за тези престъпления.

Трябва да се задължат всички обществено и икономически значими компании като; EVN, Е.ОН, ЧЕЗ, НЕК, Булгаргаз, М-Тел, Виваком,Глобул, Лукойл България, ВИК дружества и т.н., да обнародват на всяко тримесечие финансови отчети.
            След като могат да искат пари от стотици хиляди хора и промишлени предприятия е добре да се знае за какво точно отиват тези пари.

На всяко заседание на новата комисия определяща цените на ток, вода и газ; освен представители на енергийния сектор и държавата, да има и представители на профсъюзите, браншовите организации от бизнеса и индустрията, като и от КЗП (Държавни и частни).

Същите да влязат и на заседанията на Антимонополната комисия.

http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Last edited by Jay Gould; 09.03.2011, 17:30.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Леле мале! Направих си труда да посетя официалната страница на протеста. И какво да видя?

ХОРА, ТУК В ТАЗИ ТЕМА ВИ ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ!

Нали се сещате, че каквото и да си говорим, повечето участници в този форум са хора с дясно мислене и не си падат много по социализма и регулираните цени. Така че е доста трудно да прегърнат подобна кауза. И за тази цел ВИ ЛЪЖАТ! Говорят за монопол, за картел, за лоши практики на производителите и доставчиците на горива. Ще кажеш - да, справедливо и разумно е да се иска разследване за картел.

Да, ама не! Ето официалните искания от официалния сайт:

- Понижаване на ДДС на горивата от 20% на 12%
              - Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара
              – Адекватно регулиране на акциза до минималните позволени от ЕС нива!
              – Адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец! Същото е възможно чрез компромисна договорка за данъчни облекчения към засегнатите търговци!

Тръпки ме побиха! Подчертаното с червено е все едно писано от някой от ЦК на БКП. А останалото е с крайно спорен ефект при нашата българска действителност.

Венсеремос другари! Вече ми е ясно кой стои зад този т.нар. протест.
              комунистите нали ? те увеличиха цените на горивата нали?

Коментар

• верно исканията са меко казани странни
                това по-скоро ще отблъсне нормалните хора отколкото да ги привлече към въпросния протест
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Айде пак чиновник, бивш член на БКП и писал доноси срещу колегите си в ДС обвинява в комунизъм.
                  В БКП не съм членувал. За принадлежност към ДС съм проверен. Ако разказваш собствената си биография, това вече е друга бира.

Такъв откровен комунизъм, като в исканията на протеста, отдавна не бях виждал. Таван на надценките! Бай Тошо сигурно ще издъни капака на ковчега, за да дойде да ви поздрави.
                  Last edited by netware5; 09.03.2011, 17:22.

Коментар

...
                    Айде пак чиновник, бивш член на БКП и писал доноси срещу колегите си в ДС обвинява в комунизъм. И то при условие, че тоя няма и един лев платени данъци, а работата му в държавния апарат се изразява само в това да виси по цял ден по форумите. От кога стана капиталист бе netware5? Откак си купи акцийки от БФБ и загуби на борсата парички ли? Ако вземат да те съкратят какво ще правиш, а?
                    Last edited by Jay Gould; 09.03.2011, 17:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Добре де, какво да направим?

Аз съм дал своя дан в тази кампания - за последните 6 месеца съм налял само 10л нафта. Спрял съм колата, защото на практика не ни трябва. Има малко гориво в нея, следя акумулатора, и ако се наложи нещо спешно, примерно болница, само тогава. Ако всечки са като мен, досега лукумойл да е клекнал.
                      Така е, не помага единично спиране на използване на автомобили и подкарването на колела
                      Властимащите трябва да започнат да бъдат притеснявани от повече хора по улиците.
                      Много години сме залъгвани само от празни приказки, често и нагли лъжи.
                      Нека, сега попитаме защо в България - страна с най-ниски заплати(съотв. разходи за труд), данъци, акцизи(според министър Трайков) има цени на горива по-високи от много страни в ЕС?

http://protest2011.weebly.com/index.html

http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall[/SIZE]

За МАНИАЦИТЕ, обсебили и цветовете - ЧЕРВЕНИЯТ цвят е И цвета на ВНИМАНИЕТО, забрани и страсти....но не и на комунизма -- UV - спектъра не се интересува от политика!

Коментар

• + 100

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Леле мале! Направих си труда да посетя официалната страница на протеста. И какво да видя?

Нали се сещате, че каквото и да си говорим, повечето участници в този форум са хора с дясно мислене и не си падат много по социализма и регулираните цени. Така че е доста трудно да прегърнат подобна кауза. И за тази цел ВИ ЛЪЖАТ! Говорят за монопол, за картел, за лоши практики на производителите и доставчиците на горива. Ще кажеш - да, справедливо и разумно е да се иска разследване за картел.

– Адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец! Същото е възможно чрез компромисна договорка за данъчни облекчения към засегнатите търговци!

Тръпки ме побиха! Подчертаното с червено е все едно писано от някой от ЦК на БКП. А останалото е с крайно спорен ефект при нашата българска действителност.

Коментар

• Леле мале! Направих си труда да посетя официалната страница на протеста. И какво да видя?

Коментар

Определено, се чудя на който му харесват картелите, монополите и сегашното статукво, какво прави в тази тема?!
                            Смятат да ни вкарват в "правия път" на партията, ДЕКВР и Лукойл ли, или що?
                            На който не му харесва, да не протестира. Много е лесно. Мен обаче не ме кефи сметката ми за ток. За това бой до дупка, по всички фронтове.
                            http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Ха... Точно така... Защо не вземеш да послушаш собствения си съвет?
                            Точно това правя, ама на теб нещо не ти харесва

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                              Виждам,че разбираш и неща с които никога не си имал досег.Интересно когато са мъртвите месеци в туризма и има случаи когато няма нито един курс на колко ще го осигуриш и откъде ще платиш четрицифрена заплата?
                              Той netware5 много ги разбира щото не е платил и един лев осигурвки горкия Нали е чиновниче, трепери постоянно да не го съкратят, за това все реве, че не стигат парите в бюджета

Коментар

• Историята се повтаря
                                http://www.investor.bg/news/article/84996/5.html
                                --------------------------------------------------
                                КЗК не откри доказателства за картел на пазара на горива на дребно
                                06.08.2009 14:38 | препоръчай (1)
                                -------------------------------------------------

Коментар

Working...
                                X