IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чух че на протеста щели да раздават червени байраци с ликовете на Че Гевара, Салвадор Алиенде, Тодор Живков, Мао Цзе Дун, Ким Ир Сен и Леонид Брежнев.

Основните лозунги щели да бъдат:

Шел, ОМВ, Еко и Лукойл - кулаците на 21 век!
    Акцизът - враг на работническата класа!
    Национализация на бензиностанциите!

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Проблема с вноса е в едни промени които прокараха преди няколко години в закона. Снощи един от транспортния бранш по "Референдум" много добре обясни защо няма внос на горива.
      Не знам какво ще стане като махнат границите. Какво ще искаме на чужбинските цистерни да си свържат GPS-ите с данъчното ли?? На какво основание???

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Казвате да се внесе, ами как да се внесе, като пак трябва да се използват техните камиони
        Проблема с вноса е в едни промени които прокараха преди няколко години в закона. Снощи един от транспортния бранш по "Референдум" много добре обясни защо няма внос на горива.
        Още нещо което качва цените е - че биогоривата например се облагат с акциз - нещо което не се прави в страните от ЕС а само в България.
        Не че съм фен да се гори олио вместо дизел, но ако в ЕС няма акзиз, защо шибания министър слага такъв тук?!
        Last edited by Jay Gould; 09.03.2011, 18:12.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Като се замисли човек - бензина и петрола са точно толкова важна енергия, колкото тока и топлинната. В този ред на мисли ако ДЕКЕВР могат да регулират цената на тока и да притискат ЧЕЗ и EVN то защо да не притискат бат'Вальо и ОМВ и ШЕЛ.

а де?
          Там е работата, че те не притискат никой а играят адвокати на ЧЕЗ, EVN и Е.ОН... А за горивата и аз не мисля, че една нова агенция би вършила работа.. Просто антимонополната комисия следва да си върши работата, а ако не да се уволняват да се разследва от данъчни и прокуратура бъркала ли е и тя в меда и да се състави нова.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Да ама другарите протестиращи имат искане което вече е изпълнено - за размера на акциза - това показва колко им е акъла

Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнение
            Да, затова и споменах членството ни..

Коментар

• Тук го докарахте пак до леви и десни. Разгледах финансовите отчети на Лукойл, поне тези дето има в нета. Ами че тях със сълзи да ги оплачеш. Много зле са нещата. Моето мнение по въпроса.
              1. Суровина на колкото ни я даде фирмата майка;
              2. Старо енергоемко оборудване;
              3. Една камара синдикати на главата които пазят 10000 нищо не работещи работници;
              5
              6
              7
              Резултат скъп продукт.
              От там нататък - складови бази, които отговарят на 1001 държавни изисквания. Транспорт, отговарящ на 1002 изисквания.

Казвате да се внесе, ами как да се внесе, като пак трябва да се използват техните камиони

Коментар

• Като се замисли човек - бензина и петрола са точно толкова важна енергия, колкото тока и топлинната. В този ред на мисли ако ДЕКЕВР могат да регулират цената на тока и да притискат ЧЕЗ и EVN то защо да не притискат бат'Вальо и ОМВ и ШЕЛ.

а де?
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                  Да и тук е разликата в акциза, защото ЕС ни казва колко да е МИНИМУМА на този акциз и ние сме точно на минимума
                  Да, затова и споменах членството ни..

Коментар

• Гледам ,гледам и не вярвам на ушите си и тъй като и мен ме засягат горивата да попитам аджеба.КАКЪВ е тоя бизнес дето въртят някои другари тука,хем честни,всичко си платили,хем не са на хранилка,хем просперират,че и даже им остава време да висят цял ден из форумите.Помогнете на бедната душа.И тъй като разбирам и от джамове гледам в огледалото и си викам абе тоя идиот отсреща аз ли съм или не съм аз.

Коментар

• Някой хора да не се изненадат ако скоро в медиите се повдигне въпрос какво правят поименно някой служители на някой държавни агенции, в работно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Съни... Съни... Съни...

Поне веднъж минавала ли си с кола през Хърватия та да говориш за тените бензиностанции? Ами там, душо, има само една верига бензиностанции - държавната. Други няма. Затова и пазар на горива няма! Моган да правят каквото си решат...

Ама тука... Да национализиламе Шел и ОМВ ли?!
                        тя говори за акциза. Права е, но ние сме в ЕС, а те не са. "Нещастници". За пътища да не отваряме дума..Но и по-долу dragoki е прав: тук се осигуряваме на минимум, като забременеем на максимум етс.

Коментар

• Аз не мога да разбера що разни леви глупчовци си мислят че може държавата да казва на колко ще продава една частна компания. По тая логика аз може да искам държавата да фиксира цената на краставиците и доматите но двайсе стотинки че да ми е евтина салатата. А тоя варненски лешпер дето се пише капиталист не му ли минава през ум че може по същата логика държавата да му казва и на него с каква печалба ще работи - а защо не да го задължи и да работи без печалба - ще направи добро на клиентите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                            Аз пак да напомня какви са основните искания на протестиращите, щото някои хора могат да се подведат

- Понижаване на ДДС на горивата от 20% на 12%
                            - Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара
                            – Адекватно регулиране на акциза до минималните позволени от ЕС нива!
                            – Адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец! Същото е възможно чрез компромисна договорка за данъчни облекчения към засегнатите търговци!

Венсеремос другари! Нас червеното знаме роди ни ....
                            Аз пък пак да напомня кой си ти като ще спамим

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Айде пак чиновник, бивш член на БКП и писал доноси срещу колегите си в ДС обвинява в комунизъм. И то при условие, че тоя няма и един лев платени данъци, а работата му в държавния апарат се изразява само в това да виси по цял ден по форумите. От кога стана капиталист бе netware5? Откак си купи акцийки от БФБ и загуби на борсата парички ли? Ако вземат да те съкратят какво ще правиш, а?

Къде ти е болката мой човек? Че ако се разнищят далаверките в ДКЕВР ще се опре после и до вашата агенцийка ли и ще вземат да ви съкратят щата ли?

Коментар

• Аз пак да напомня какви са основните искания на протестиращите, щото някои хора могат да се подведат

- Понижаване на ДДС на горивата от 20% на 12%
                              - Комисия следяща и ограничаваща надценката на рафинерията диктуваща пазара
                              – Адекватно регулиране на акциза до минималните позволени от ЕС нива!
                              – Адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец! Същото е възможно чрез компромисна договорка за данъчни облекчения към засегнатите търговци!

Венсеремос другари! Нас червеното знаме роди ни ....
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Малииии, не мога да ви изчета. Тва всичкото днес ли го изписахте

Коментар

Working...
                                X