IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Големите вериги също са в играта
    +++ Определено Не е луд обаче който яде баницата, а който му я дава.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      ..
      Айде ако обичаш си спести чиновническите лекции по капитализъм и пазари и то точно на мен Те в ЕС всички са прости, само ти тука си най-умния. И не ти ли свърши работното време и платения от данъците на другите Интернет
      Седнал някакъв чиновник шушумига да ми обяснява за данъци и пазар.
      Все едно евнух да ми обясни какво е това секс
      Last edited by Jay Gould; 09.03.2011, 18:42.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        За високите цени на горивата аз бих разпределил вината така:

40% за държавата
        60% за лукумойл
        Съгласен съм, но проблемът видно не е в акциза. Само си представете ако имаме акцизи от най-високите, какво се случва

Коментар

• Големите вериги също са в играта

нет5 е прав за диференцираната стаква - не е за бай Ганя това животно.

Сега миро найденов ще се бори гроздовата да е с 2 кинта по тънка , защото била продукт от едикаква си важност.,.. тамън ги вкараха ракиджиите в правия път...
          Last edited by bertram; 09.03.2011, 18:38.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• NetWare, по-точно не могат да се обяснят нещата. Шибан факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Причини за скъпите горива по бензиностанциите:
              1. Лукойл продава скъпо по ред причини, една от които е че купува суровина от компанията майка.
              2. Държавата с хиляди нормативни глупости прави така че да се купува само от Лукойл, включително и ШЕЛ и ОМВ купуват от тях;
              3. Има картелно споразумение между веригите бензиностанции
              Всяко друго залитане в една или друга посока размива въпроса и няма да постигнете нищо.

Да не говорим какво гориво потребяваме. Не виждате ли че като заредите в Европа и колите ви започват да ви благославят за хубавото гориво
              За високите цени на горивата аз бих разпределил вината така:

40% за държавата
              60% за лукумойл

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Аз пък чух това за теб
                Повтаряш се Jay. Изчерпа се вече.

Между другото имам отговор на един твой въпрос. Съвсем разумен и без да се заяждам

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                ............... но ако в ЕС няма акзиз, защо шибания министър слага такъв тук?!
                Защото в нашата мошеническа държава друг начин няма. И аз не го одобрявам, но няма начин. По същата причина у нас ставката по ДДС трябва да си остане единна независимо от размера, но да няма диференцирани ставки. Както и плоският данък е най-доброто за нас.

Тъжно е да го признаем, но диференцираните ставки не са за нас - и при ДДС, и при акцизите и при данък печалба и при ДДФЛ. Защото и в тая тема се видя, че всеки гледа да крадне от държавата и да я измами.

Ако утре въведем нулев акциз за биогоривата и да речем 5% ДДС за хляба и 10% ДДС за книгите, знаеш ли какво ще стане?

Ще ти продават бутилката ракия като "книга". Луканката ще се окаже хлебно изделие, а Нефтохима на теория трябва да хлопне кепенците, защото всички ще зареждат "биогорива"

Такива ми ти работи - за нация от Андрешковци - само единни ставки и десятъци (плоски данъци). Останалото поражда корупция и огромни разходи по администрирането и събирането на данъците.
                Last edited by netware5; 09.03.2011, 19:03.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Причини за скъпите горива по бензиностанциите:
                  1. Лукойл продава скъпо по ред причини, една от които е че купува суровина от компанията майка.
                  2. Държавата с хиляди нормативни глупости прави така че да се купува само от Лукойл, включително и ШЕЛ и ОМВ купуват от тях;
                  3. Има картелно споразумение между веригите бензиностанции
                  Всяко друго залитане в една или друга посока размива въпроса и няма да постигнете нищо.

Да не говорим какво гориво потребяваме. Не виждате ли че като заредите в Европа и колите ви започват да ви благославят за хубавото гориво

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                    Да и тук е разликата в акциза, защото ЕС ни казва колко да е МИНИМУМА на този акциз и ние сме точно на минимума
                    ТОВА НЕ Е ИСТИНА!

Дори и да е, ако ние изпълняваме всички изисквания за ЕС защо ти и други тук сте против и да сравняваме цените с другите членки на ЕС.
                    Аз виждам разлика в степента на икономическа свобода тук и там и налагане в България на монополни и картелни цени!

http://protest2011.weebly.com/index.html

http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Коментар

Тук го докарахте пак до леви и десни. Разгледах финансовите отчети на Лукойл, поне тези дето има в нета. Ами че тях със сълзи да ги оплачеш. Много зле са нещата. Моето мнение по въпроса.
                      1. Суровина на колкото ни я даде фирмата майка;
                      2. Старо енергоемко оборудване;
                      3. Една камара синдикати на главата които пазят 10000 нищо не работещи работници;
                      5
                      6
                      7
                      Резултат скъп продукт.
                      От там нататък - складови бази, които отговарят на 1001 държавни изисквания. Транспорт, отговарящ на 1002 изисквания.

Казвате да се внесе, ами как да се внесе, като пак трябва да се използват техните камиони
                      Според мен, Лукойл отчитат "загуба", за да плащат данък "печалба" в Русия, а не тука.
                      Държавата може да ги погне по-скоро по тази линия, но това едва ли ще стане.

Коментар

• + че в Белгия данъците са много по-яки от българските
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Сега коментирам само Лукойл и цените на горивата в България!
                          Защо само Лукойл сега - защото е с най-голям дял бензиностанции в Б-я, защото е покровителствана и защото налага цени по-високи от други нейни пазари в Европа.
                          Мерси, не ми харесва непрекъснато България да е банановата република в очите на продажни политици.

Ако всичко е пазарно - НЕКА да дадат отговори защо продават в Белгия за 1.29, в Македония за 1.10, в България за 1.33 EUR.
                          Кои разходи тук налагат по-високи цени.

А ако нещо намекваш, че Лукойл краде от българската държава...аЗ НЕ ЗНАМ.
                          Виждам само, че последните години успешно си намалява заплати и осигуровки, както и усвоява и инвестиции от държавата по различни проекти.Това е похвално.
                          За другото да отговори Правителството/ Лукойл.
                          Като отвори приказка за покровителстване на компании, веднага се сетих за едина флашка, с гласовете на Тънов и Данков, как имало калпак на някаква фирма...

Коментар

Не знам какво ще стане като махнат границите. Какво ще искаме на чужбинските цистерни да си свържат GPS-ите с данъчното ли?? На какво основание???
                            Много съм си мислил за това, както и, че ще има натиск от страна на ЕС да се либерализира търговията с горива в България. В момента чакам да видя един отговор от една от комисиите в централата на ЕС по повод някой въпроси които са поставени. Въпросите са основно за енергетиката, но има и няколко точно за пазара на горива.

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                              Колежке, ама в Хърватия, плащат осигуровки на реалните заплати, там не почват да се осигуряват на максимума, щом разберат, че са бременни, там не плащат командировъчни вместо заплати, разбираш ли разликата. Тук всеки се опитва да открадне от държавата а иска после тя да го спасява.
                              Сега коментирам само Лукойл и цените на горивата в България!
                              Защо само Лукойл сега - защото е с най-голям дял бензиностанции в Б-я, защото е покровителствана и защото налага цени по-високи от други нейни пазари в Европа.
                              Мерси, не ми харесва непрекъснато България да е банановата република в очите на продажни политици.

Ако всичко е пазарно - НЕКА да дадат отговори защо продават в Белгия за 1.29, в Македония за 1.10, в България за 1.33 EUR.
                              Кои разходи тук налагат по-високи цени.

А ако нещо намекваш, че Лукойл краде от българската държава...аЗ НЕ ЗНАМ.
                              Виждам само, че последните години успешно си намалява заплати и осигуровки, както и усвоява и инвестиции от държавата по различни проекти.Това е похвално.
                              За другото да отговори Правителството/ Лукойл.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                Чух че на протеста щели да раздават червени байраци с ликовете на Че Гевара, Салвадор Алиенде, Тодор Живков, Мао Цзе Дун, Ким Ир Сен и Леонид Брежнев.

Основните лозунги щели да бъдат:

Шел, ОМВ, Еко и Лукойл - кулаците на 21 век!
                                Акцизът - враг на работническата класа!
                                Национализация на бензиностанциите!

Аз пък чух това за теб

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                ...чиновник, бивш член на БКП и писал доноси срещу колегите си в ДС обвинява в комунизъм. И то при условие, че тоя няма и един лев платени данъци, а работата му в държавния апарат се изразява само в това да виси по цял ден по форумите. От кога стана капиталист бе netware5? Откак си купи акцийки от БФБ и загуби на борсата парички ли? Ако вземат да те съкратят какво ще правиш, а?

Къде ти е болката мой човек? Че ако се разнищят далаверките в ДКЕВР ще се опре после и до вашата агенцийка ли и ще вземат да ви съкратят щата ли?

Коментар

Working...
                                X