IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-дoбрият МинФин за последните 4 правителства?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    хихих, не знам дали това е толкова важно. Аз знам колко точки определят една равнина, но това няма да ни помогне с курсо при който Велчев от национален предател става национален герой
    казах ти - никога един дълг не се превръща в твърда валута

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
      Не знам какъв е Велчев, но знам, че не знае колко точки определят една равнина, а това съгласете се не е нормално за човек със средно образование
      хихих, не знам дали това е толкова важно. Аз знам колко точки определят една равнина, но това няма да ни помогне с курсо при който Велчев от национален предател става национален герой

Коментар

Най-малко съм фен на Велчев. Обаче всички говорите за това как ни е преебал с външния дълг. Така както гледам обаче как върви курсо аджаба герой ли ще го правим Велчев при паритет в края на годината и 1.2 евро за долар през 2014 или някой от тук пишещите ще каже че това е невъзможно
        Не знам какъв е Велчев, но знам, че не знае колко точки определят една равнина, а това съгласете се не е нормално за човек със средно образование

Коментар

Най-малко съм фен на Велчев. Обаче всички говорите за това как ни е преебал с външния дълг. Така както гледам обаче как върви курсо аджаба герой ли ще го правим Велчев при паритет в края на годината и 1.2 евро за долар през 2014 или някой от тук пишещите ще каве че това е невъзможно
          Основно правило на финансите е да не взимаш дълг в твърда валута

Коментар

• Най-малко съм фен на Велчев. Обаче всички говорите за това как ни е преебал с външния дълг. Така както гледам обаче как върви курсо аджаба герой ли ще го правим Велчев при паритет в края на годината и 1.2 евро за долар през 2014 или някой от тук пишещите ще каже че това е невъзможно
            Last edited by НАИВHИК; 09.01.2011, 22:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
              Много е сложен спорен този въпрос за 4те кукли на конци от МФ!!

Гласувах за Дянков!

Не очаквах Дянков да удържи фиска до днес! Честно!

Ама споко!

Единия еничар ни го начука с външния, а другия изглежда ще ни го начука с вътрешния!

+1

Коментар

• Много е сложен и спорен този въпрос за 4те кукли на конци от МФ.

Гласувах за Дянков!

Не очаквах Дянков да удържи фиска до днес. Честно!

Ама споко!

Единия еничар ни го начука с външния, а другия изглежда ще ни го начука с вътрешния!

Last edited by SPEKO; 09.01.2011, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото Разгледай мнение
                  Ако г-н Дянков искаше да е коректен и да работи за интереса на обществото щеше да послуша и бизнеса и хората , които пропищяха от своеволията на банкерите http://lev.bg/view_article.php?article_id=47487
                  там вината е на БНБ

Коментар

държавата не взема нищо от внос от ЕС))
                    Бях достатъчно ясен че не взема мита... А що се отнася до това че взема ДДС при продажбата на внесените от ЕС стоки, то също са ти късогледи съжденията тъй като когато има износ за ЕС държавата трябва да връща ДДС!!!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                      не знам какво искаш да кажеш с това че сме стигнали до тук заради борда . имаме борд щото имаме толкова " кадърни и некорумпирани " икономисти и министри че не можем до водим самостоятелна валутна политика
                      Гладах "четиримата последни",та се сетих че сянката на петия(МФ на Виденов) виси като пушка над сцената...в БНБ
                      "Станишев: БСП е готова да замени ГЕРБ в управлението" http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/..._upravlenieto/

Коментар

• Ако г-н Дянков искаше да е коректен и да работи за интереса на обществото щеше да послуша и бизнеса и хората , които пропищяха от своеволията на банкерите http://lev.bg/view_article.php?article_id=47487
                        Бизнесът иска държавните и общинските такси да се плащат чрез POS-терминали
                        това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Наивников...!!!!
                          Едва ли точно на мен трябва да обясняваш в каква валута са цените по световните борси. Просто имах желание да обърна внимание на абсолютно грешното ти твърдение, че държавата не взема нищо от внос от ЕС))

Коментар

a ДДС?
                            Наивников, този данък е следствие на потреблението. А потреблението Наивников, зависи от цените на енергоносители, горива, храни, суровини, черни и цветни метали и пр. Всички тези стоки се търгуват на борси и цените на тези борси са в ДОЛАРИ! Още веднъж дебело подчертавам - за една малка отворена икономика движението на цените по световните стокови борси е от ПЪРВОСТЕПЕННО значение.

Да превеждаш аргумент, че с фиксиран лихвен % ще фиксираш разходите и ще знаеш точно колко ще дължиш е върха на скудоумието. Защото ти ще знаеш колко ще дължиш, но по-никакъв начин няма да знаеш какви приходи ще събира НАП и дали ще са ти достатъчни за да плащаш фиксираните разходи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Докато при плаващ лихвен % ти си в унисон с колебанието на приходите. Икономиката се охлажда падат приходите но падат и твоите плащания защото падат лихвите. Докато при фиксирани лихви е чиста спекулация - може да спечелиш но може и да загубиш... Лошото е че ако загубиш загробваш държавата в дълговото тресавище! както се и случва в момента!!!
                            Last edited by Forex Master; 09.01.2011, 20:59.
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Грую, държавата не получава и стотинка приход от вноса в евро, защото вноса от ЕС не се облага с мито ПО ЗАКОН. Мита се получават САМО ако вноса е от държави извън ЕС т.е. в долари!

...
                              a ДДС?

Коментар

• Форекс, имаш ли идея че, всичките приходи от мита не надвишават 150 мил годишно, тоест имат символично значение за приходите.

За плаващите лихви, също не е добра идея. Твоят хипотетичен депозит на твърда лихва ли е или либор + надбавка..

Е, що държавата да е по-проста?! Като взимаш заем трябва да си наясно какви ще са разходите спрямо приходите и да не е зависима от спекуланти. Не те знам на форекс как си се представял предишното десетилетие, но що касае приходите, очевидно независимо от курса евро/долар, приходите в хазната са си растели успоредно с увеличението на БВП и без да им пука за курса!

Коментар

Working...
                                X