IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-дoбрият МинФин за последните 4 правителства?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    нещо бъркаш . казах ти - основно правило на финансите - никога не деноминирай дълг в твърда валута ти пак си говориш твои си теории . сметни сега колко щеше да е дълга в лева ако бяхме останали с доларите и колко е сега с еврото - " брилянтна сделка няма що"
    виж сега, аз просто съм много далеч от финансите,еле пък с държавните съм мноо скаран. Но от друга страна съм прочел това онова през годините, та би ли ме подсетил от къде аджеба е тва основно правило за което аз не съм чувал. И пак ти казвам. Ти гледаш на сделката СЕГА, а основната част от нея започва през 2014. Та тва основно правило и аз го използвам, без да съм го знаел. Всичките ми кредитни карти са в Лева)) И дали Велчев е с 10-12% по-малко лош за последните два месеца, щото Доларчо толкова качи през това време

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Напротив това би била брилянтна сделка, ако доларът не беше паднал толкова много, което в момента яде главата на Велчев. Но ако курсо стигне 1.2
      Точно чрез нея се избягва валутния риск, от покачване на долара спрямо еврото, Велчев сгреши с оповестяването на обратното изкупуване. Можеше да го направи тихомълком. Като си спомням на какви пари съм купувал брейдита))
      А дали е искал да запази мълчани при изкупуването на брейдитата? Мерил Линч за какво мислиш му платиха? Тези хотели по морето с пари се строят, не с мълчание.

А що се отнася за курса Е/$ , риска лесно се елиминира с покупка на long call опция. Мислиш ли, че Велчев и дружката му принц Кирил не са чували за това? И щеше да струва не по-вече от 2%, които са много приемливи за сделка за 3 милиарда $. Така, че хайде да не се мъчим да оправдаваме грабителството и пълненето на партийната каса на НДСВ с някакви абсолютно изсмукани от пръстите напъни да ги оправдаем ! Става ли?

Коментар

• Според мен анкетата е напълно справедлива. Дянков за година и половина направи повече от другите смешници и корумпирани гащници за 4 години.

Коментар

Напротив това би била брилянтна сделка, ако доларът не беше паднал толкова много. Точно чрез нея се избягва валутния риск, от покачване на долара спрямо еврото, което в момента яде главата на Велчев. Но ако курсо стигне 1.2
          Велчев сгреши с оповестяването на обратното изкупуване. Можеше да го направи тихомълком. Като си спомням на какви пари съм купувал брейдита))
          нещо бъркаш . казах ти - основно правило на финансите - никога не деноминирай дълг в твърда валута ти пак си говориш твои си теории . сметни сега колко щеше да е дълга в лева ако бяхме останали с доларите и колко е сега с еврото - " брилянтна сделка няма що"

Коментар

• Напротив това би била брилянтна сделка, ако доларът не беше паднал толкова много, което в момента яде главата на Велчев. Но ако курсо стигне 1.2
            Точно чрез нея се избягва валутния риск, от покачване на долара спрямо еврото, Велчев сгреши с оповестяването на обратното изкупуване. Можеше да го направи тихомълком. Като си спомням на какви пари съм купувал брейдита))
            Last edited by НАИВHИК; 09.01.2011, 23:47.

Коментар

Въпросът не е в това. Няма никакво значение на кого дължим. Важен е курсо при който ще плащаме масрафа. А никой от тук пишещите не мойе да кайе курсо през 2014. А и все повече анализатори си мислят за скорошен паритет.
              аз пак да повторя че очевидно не сме се разбрали - курсът е без значение когато нямаш валутен риск . в смисъл това не е сделка с цел спекулация

Коментар

ми дължим и на европейски
                Въпросът не е в това. Няма никакво значение на кого дължим. Важен е курсо при който ще плащаме масрафа. А никой от тук пишещите не мойе да кайе курсо през 2014. А и все повече анализатори си мислят за скорошен паритет.

Коментар

Ти си мслиш, че дължим пари на европейски банки. Истината не е точно такава.
                  ми дължим и на европейски

Коментар

дължим пари на европейски банки - в Европа разплащателното средство е евро
                    Ти си мслиш, че дължим пари на европейски банки. Истината не е точно такава.

Коментар

Ами валутен риск какво? Това е или да падне или да се качи курсо нали така!!! Та всички в момента плюят по Велчев щото долара евтин, но дали Велчев като баш баровец не знае че курсо 2014 ще е 1.2 евро за долар? И при какъв курс Велчев става герой???
                      дължим пари на европейски банки - в Европа разплащателното средство е евро . няма смисъл да се държат долари - рисковано е
                      еврото дори и да пада яко като си харчиш в Европа те боли оная работа
                      Last edited by all_trader; 09.01.2011, 23:12.

Коментар

за нас еврото е твърда валута тъй като е фиксирано към лева . с една дума Велчев премахна валутния риск
                        Ами валутен риск какво? Това е или да падне или да се качи курсо нали така!!! Та всички в момента плюят по Велчев щото долара евтин, но дали Велчев като баш баровец не знае че курсо 2014 ще е 1.2 евро за долар? И при какъв курс Велчев става герой???

Коментар

а кво аджеба е твърда валута. Като си чешем езиците - да си ги чешем
                          за нас еврото е твърда валута тъй като е фиксирано към лева . с една дума Велчев премахна валутния риск.

Коментар

казах ти - никога един дълг не се превръща в твърда валута
                            а кво аджеба е твърда валута. Като си чешем езиците - да си ги чешем

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Видях резултатът от гласуването и се хванах за своята тимберица.

Вие нормални ли сте - най-добрият бил Дянков, дето води война с частният бизнес и заграби парите на Здравната каса !!!

Тоя е престъпник, който трябва да изгние в затворът - вие го величаете ?!?
                              хорицата не разбират кво да ги правиш
                              за тва и нема да вденат от къде ще им идва

Коментар

• Видях резултатът от гласуването и се хванах за своята тимберица.

Вие нормални ли сте - най-добрият бил Дянков, дето води война с частният бизнес и заграби парите на Здравната каса !!!

Тоя е престъпник, който трябва да изгние в затворът - вие го величаете ?!?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X