IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-дoбрият МинФин за последните 4 правителства?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Защото всички видни икономисти "експерти" са гузни, ето за това. Преди сделката проформа ги извикаха всички на съвещание при президента, но те са мълчали или мънкали като п.тьовци... Било ги е страх да кажат категорично "не" защото не са я разбирали, не са питали за подробности от страх да не проличи некомпетентността им. А част от тях са били вече купени... Ей това е простата истина! Сега като ги питат за мнението ми пак мънкат, защото ако разкрият истината ще ги попитат "А тогава къде беше и защо не го каза?"
    Той въпросът ми си беше риторичен.Аз отговорът му отдавна го знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
      Вече 2-ро правителство след това на което Велчев беше мин.фин , а по този въпрос ни вопъл, ни стон !?
      Защото всички видни икономисти "експерти" са гузни, ето за това. Преди сделката проформа ги извикаха всички на съвещание при президента, но те са мълчали или мънкали като п.тьовци... Било ги е страх да кажат категорично "не" защото не са я разбирали, не са питали за подробности от страх да не проличи некомпетентността им. А част от тях са били вече купени... Ей това е простата истина! Сега като ги питат за мнението ми пак мънкат, защото ако разкрият истината ще ги попитат "А тогава къде беше и защо не го каза?"
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Покачването на долара ще изведе до още по-голям външнотърговски дефицит, които не можем да избегнем, защото внасяме от горива, до храни, огромната част от вноса си в долари, а малкия износ който имаме е предимно в Евро.
        Това ще докара както държавата, така и някой компании до известни проблеми, ако не се вземат мерки, а такива не забелязвам да се предприемат.
        Друг проблем с покачването на долара, ще е и покачващата се и без това инфлация. Към вътрешните причини за нея, вече се добавят и външни, а с качването на долара това ще се усили.
        Last edited by Jay Gould; 10.01.2011, 03:04.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Видях резултатът от гласуването и се хванах за своята тимберица.

Вие нормални ли сте - най-добрият бил Дянков, дето води война с частният бизнес и заграби парите на Здравната каса !!!

Тоя е престъпник, който трябва да изгние в затворът - вие го величаете ?!?
          хехе, импе, ти не знаеш ли, че анкетите във форума се манипулират, а Анкетата беше реална докъм 50-60 глас, след тоба се включи първата вълна гейбери и обърна резултата. Ако искаш, можем да хванем бас, че утре по това време, Джанката ще има около 60-65% вот, а
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

АРГУМЕНТИ ако може.
            Форумните тролове никога не се интересуват от аргументи. Не спори с тях.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Сега се сетих, всеки фин.мин. си създава толкова врагове, колкото успее да съкрати. В този смисъл Дянков е най-успешния министър!
              АРГУМЕНТИ ако може. Иначе си плямпаш като луда с путката си.

Коментар

Въпросът е защо не го съдиха? Още повече, че сделката с дълга бе ратифицирана постфактум от НС цели 10 дни след като тя бе реализирана. Вече 2-ро правителство след това на което Велчев беше мин.фин , а по този въпрос ни вопъл, ни стон !?
                1.ти да виждаш да има някой осъден в БГ-стан след пладнешкия обир от последните години ?

2. повечето са толкова зле че не могат да вденат как ни е изработил

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                  не може да си чувал всичко . питай ги тия с ипотеките в евро как им е
                  Аааа не съм съгласен. Ти ми говориш за основен принцип във финансите, а сега ми говориш за преброяване на баламите. И всичко пак е въпрос на гледна точка. Ето аз винаги съм ползвал кредити в лева срещу по висока лихва, цената на спокойствието ми. И през последните години винаги съм губил от това. Но аз продължавам да ползвам кредити в лева и да държа пари във валута за в бъдеще мога да продължа да губя по малко или да спечеля много))
                  Но това не е основен принцип във финансите, не поне в тези в моите книжки.

Коментар

• Сега се сетих, всеки фин.мин. си създава толкова врагове, колкото успее да съкрати. В този смисъл Дянков е най-успешния министър!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                      +1

изобщо не трябваше да пипа валутата на дълга .
                      Въпросът е защо не го съдиха? Още повече, че сделката с дълга бе ратифицирана постфактум от НС цели 10 дни след като тя бе реализирана. Вече 2-ро правителство след това на което Велчев беше мин.фин , а по този въпрос ни вопъл, ни стон !?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Кой ги оправдава??? Единственото което казах е че не е невъзможно сметките да излязат. После взехме да си чешем езиците с някакви си основни правила за дълг, за които не съм чувал. Сигурно съм тъпичък.
                        не може да си чувал всичко . питай ги тия с ипотеките в евро как им е

Коментар

Според мен анкетата е напълно справедлива. Дянков за година и половина направи повече от другите смешници и корумпирани гащници за 4 години.
                          за 1год и половина натвори една камара глупости всячески опитвайки да до набута страната в още по-тежка криза

Коментар

А дали е искал да запази мълчани при изкупуването на брейдитата? Мерил Линч за какво мислиш му платиха? Тези хотели по морето с пари се строят, не с мълчание.

А що се отнася за курса Е/$ , риска лесно се елиминира с покупка на long call опция. Мислиш ли, че Велчев и дружката му принц Кирил не са чували за това? И щеше да струва не по-вече от 2%, които са много приемливи за сделка за 3 милиарда $. Така, че хайде да не се мъчим да оправдаваме грабителството и пълненето на партийната каса на НДСВ с някакви абсолютно изсмукани от пръстите напъни да ги оправдаем ! Става ли?
                            +1

изобщо не трябваше да пипа валутата на дълга .

Коментар

Според мен анкетата е напълно справедлива. Дянков за година и половина направи повече от другите смешници и корумпирани гащници за 4 години.
                              Би ли изброил какво точно направи?

А аз ти изброявам дигиталните простотии които сътвори:

1.Забави плащанията към бизнеса за 2009г за да отчете нисък бюджетен дефицит - ефекта се прояви през цялата 2010г.
                              2.След напъна му за нисък бюджетен дефицит за 2009г., същият още в края на февруари 2010г. достигна -2.5%
                              3.Орязване на парче бюджетите на министерствата доведе до стачки сред лекари, учени, университети и студенти. 4.Дефицитът за 2010г. обаче си остана факт и забави с 1г. развитието на държавата. А бюджет 2010г. бе направен от самият Дянков и в средата на годината му се наложи да го АКТУАЛИЗИРА ! Да ти обясня ли в детайли какво означава това?
                              5.Освен, че опоска всичко в държавата, мин. Дянков повиши и задлъжнялостта на държавата с няколко емисии ДЦК
                              6.Национализира БФБ
                              7.Национализира ППФ (около 200мил.лв)
                              8.Национализира резерва на НЗОК (около 1.5 млр. лв)
                              9.В момента се чуди как да сложи ръка и на парите от сребърният фонд
                              10. Състави с клизма някакъв антикризисен план от 60 точки, от която нито една не е изпълнена.
                              11.Контрабандата скочи с 2/3 в следствие повишеният акциз на цигари и от части на горива.
                              12.Не се приватизира нищо от остатъчните държавни дялове в енергийните дружества. И пак излъга като каза, че това ще стане на пролет - когато цъфнат дърветата (налъмите)

Още по-тревожно е, че и бюджет 2011г. ще се актуализира поне още веднъж, ако не и два пъти. Инфлацията скача,паре нЕма, а популизма издъхва с всеки изминал ден.

Коментар

А дали е искал да запази мълчани при изкупуването на брейдитата? Мерил Линч за какво мислиш му платиха? Тези хотели по морето с пари се строят, не с мълчание.

А що се отнася за курса Е/$ , риска лесно се елиминира с покупка на long call опция. Мислиш ли, че Велчев и дружката му принц Кирил не са чували за това? И щеше да струва не по-вече от 2%, които са много приемливи за сделка за 3 милиарда $. Така, че хайде да не се мъчим да оправдаваме грабителството и пълненето на партийната каса на НДСВ с някакви абсолютно изсмукани от пръстите напъни да ги оправдаем ! Става ли?
                                Кой ги оправдава??? Единственото което казах е че не е невъзможно сметките да излязат. После взехме да си чешем езиците с някакви си основни правила за дълг, за които не съм чувал. Сигурно съм тъпичък.

Коментар

Working...
                                X